Як будучи християнином змінити світ на краще

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 21 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь
Відеоролик: 10 Привычек, Которые Изменят Вашу Жизнь

Зміст

Якщо ви християнин і хочете змінити цей світ на краще, вам слід пам'ятати, що суть зовсім не в тому, щоб ходити до церкви або читати Біблію (хоча це теж важливо). Змінити світ можна, якщо живеш християнським життям кожен день. Є багато способів трудитися на благо людей і міняти цей світ на краще, будучи християнином.

кроки

Частина 1 з 3: Займіть правильну позицію

  1. 1 Будьте хорошим прикладом для інших молодих людей. Ви як молодий християнин повинні подавати хороший приклад. Це означає, що ви повинні слідувати християнському вченню. Все, що ви робите в своєму житті, має бути відображенням Божої доброти.
    • Посміхайтеся, демонструйте позитивний погляд на життя і робіть добрі справи. Чи не брешуть за спиною у інших. Будьте ласкаві з усіма, в тому числі і з тими, хто не популярний. Любіть ближнього, як самого себе. Дійте, а не тільки говорите.
    • Будьте лідером. Не варто брати участь в гріховних справах або сміятися над ними. Просто йдіть. Але також намагайтеся зупинити інших людей в цьому діянні. Якщо ви бачите, що відбувається щось недобре, втрутьтеся. Станьте єдиною людиною в школі, який не терпить плітки і лихослів'я.
    • Не пийте. Не паліть, не ходіть на вечірки, які не списуйте на контрольних, не брешуть і не беріть участи в інших нехороших справах. Стати тим, хто готовий у п'ятницю ввечері краще встати на коліна в молитві, ніж відправитися на вечірку і витратити час даремно.
  2. 2 Будьте ласкаві і терплячі. Якщо люди з ваших слів і справ не можуть побачити те, що ви християнин, значить ви щось робите не так. Кожен день потрібно проживати з правильним настроєм.
    • Любіть інших людей і допомагайте їм навіть тоді, коли це не вигідно особисто вам. Це основна заповідь, яку Ісус дав під час Свого земного життя. Вкрай важливо любити інших людей так само, як ви любите самого себе. Не дозволяйте своєму его і громадському статусу перешкодити вам звертатися з іншими людьми так, як якщо б вони були вашими братами і сестрами.
    • Не будьте вузьколобим. Любіть людей всіх релігій, національностей, вірувань, будь-якої сексуальної орієнтації. І не будете і не говорите даремно. Як ви можете відрізнятися від інших в добру сторону, якщо самі нецензурно лаєтеся або розповідаєте брудні анекдоти? Ведіть себе шанобливо, гідно, цнотливо.
    • Кожен день, на роботі або в школі подавайте добрий приклад християнського життя. Якщо спілкуєтеся з невіруючими, будьте ласкаві, скромні, терплячі, проявляйте повагу.
  3. 3 Ідіть назустріч людям, від яких все відвертаються. Ісус виявляв любов до тих людей, яких інші відкидали або вважали їх покидьками суспільства. Ніколи не ставте хрест на людині, особливо ніколи не будьте розчаровані в Бога, ні в хороші, ні в погані часи.
    • У школі ви зіткнетеся з угрупованнями та відокремленими спільнотами. Це люди, які спілкуються тільки з певним колом людей, тому що більше нікого не знають і не хочуть нічого робити, щоб познайомитися з кимось ще. Так роблять всі. А ви робіть крок назустріч і наводите мости, виходячи зі своєї зони комфорту.
    • Під час обіду можна сісти поруч з кимось, хто сидить один і подружитися з ним. Або вислухати когось. Якщо ви встановлюєте з кимось особисті відносини - це відмінний перший крок, щоб привести їх до Христа. Скромний, але ефективний шлях полягає в тому, щоб сіяти насіння і дозволяти Святому Духу вкоренитися в серцях інших людей.
    • У вас вже є якісь стосунки з оточуючими вас людьми. І ви можете підбадьорювати їх, пропонувати їм помолитися за них, жити по Біблії і своїм прикладом свідчити про Божу любов і благодать. Звертайтеся з усіма як з рівними.Не важливо, який їхній соціальний статус або професія, пам'ятайте, що всі люди - Боже творіння і заслуговують того, щоб їх розуміли.
  4. 4 Навчіться з вдячністю приймати, коли вас відкидають або коли ви щось втрачаєте. Якщо ви робите добрі справи, можна радіти. Але часом це буває важко, якщо вас відштовхують або ви стикаєтеся з якимось негативом в життя.
    • Якщо вас запитують про вашу віру, не панікуйте. Пам'ятайте, що у кожного свій шлях до Христа. У кого-то звернення було драматичним, хтось прийшов до віри поступово, але, як би не сталося ваше звернення до Христа, це ваш неповторний досвід. Розкажіть людям, у що ви вірите і чому, навіть якщо вони сміються над вами.
    • Підставляйте другу щоку. Якщо хтось з вами обходиться грубо або жорстоко, проявіть прощення і любов. Християнам властиво прощати. Ми всі грішники від народження, все ведемо боротьбу з гріхом і іноді падаємо. Не втрачайте мужності. Якщо хтось ображає вас, знайдіть спосіб пробачити.
    • Якщо ви впали, вибачте себе, встаньте і спробуйте знову. Для Бога важливо, скільки разів ви піднялися. Намагайтеся рости в позитивному напрямку. Ви унікальні, у вас свої дари, таланти, сильні та слабкі сторони, симпатії і антипатії. Розвивайте позитивні аспекти своєї особистості.

Частина 2 з 3: Вивчайте свою віру

  1. 1 Безперервно вивчайте свою віру. Постійно вивчайте те, у що ви вірите. Пам'ятайте, що навіть дорослі все ще ведуть боротьбу з важкими питаннями.
    • Приходьте на молодіжні служіння з серцем, готовим вчитися. Люди в групі помітять різницю. Почніть відповідати на питання і виходите зі своєї зони комфорту. Якщо ви вийдете зі своєї зони комфорту, інші зроблять те ж саме.
    • Проголошувати вірші з Біблії добре. Але ще важливіше розуміти глибокий зміст вірша і то, як він співвідноситься з контекстом всієї Біблії. Можна сказати: "Бог так полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого ..." (Івана 3:16), але поки ви не навчитеся виявляти таку ж любов до інших, їм буде важко побачити в вас позитивні зміни, пов'язані з вашою вірою .
  2. 2 Читайте Біблію. Намагайтеся щодня читати Писання. Слово Боже життєво важливо для християнського життя, так як воно дає нам керівництво. Можна також слухати християнські подкасти або дивитися відео на You Tube.
    • Задавайте питання. Ви ніколи не буде знати все. Багато християн все своє життя вивчали свою віру, але і вони не знають всього. Пам'ятайте, що, коли ми читаємо християнське вчення, важливо брати до уваги історичний контекст, мова, переклад, а також лінгвістичний контекст.
    • Шукайте старших вчителів віри і проявляйте до них повагу. Це може бути пастор або священик, або вчитель недільної школи. Попросіть їх допомогти вам у вивченні віри. Намагайтеся відвідувати біблійну групу для дітей вашого віку. Це набагато ефективніше для вашого зростання у вірі та пізнанні Біблії, ніж відвідування традиційних служінь.
  3. 3 моліться якомога частіше і ходите до церкви. Почати можна з таких слів: "Боже, я не знаю, що мені робити, але я від усього серця хочу внести свій вклад." Богу не так важливо, що саме ви Йому говорите. Він любить слухати вас.
    • Можна завести молитовний щоденник, тоді ви зможете простежити, про що ви молилися, а потім побачите, як Бог відповів на ваші молитви. Не забувайте молитися не тільки за себе, але і за інших людей.
    • Намагайтеся відвідувати церкву якомога частіше. Просіть батьків, щоб вони відвезли вас до церкви. Постарайтеся запам'ятати деякі молитви і моліться перед сном і перед кожним прийомом їжі. Протягом дня просто знаходите час, щоб розслабитися і подумати про Бога, про те, за що ви вдячні, що ви зробили не так і що вам потрібно виправити.
    • Запитайте Бога в молитві, що вам робити. Бог знає всі ваші здібності, сильні і слабкі сторони, Він знає, що вам потрібно зробити, щоб внести свій внесок. Ні ваш вік, ні ваша зона комфорту не повинні вам заважати робити те, до чого закликає вас Бог.

Частина 3 з 3: Служіть ближнім

  1. 1 організуйте збір пожертвувань, щоб допомогти нужденним. Почати можна з того, що ви будете збирати здачу або свої кишенькові гроші. Знайдіть гідну справу і допоможіть в зборі коштів на нього. Або просто пожертвуйте свої гроші на добру справу.
    • Можна скористатися сайтами для пожертвувань в інтернеті. Можна брати участь або допомагати в євангелізації, допомагати людям пізнати Бога і Його Слово. Є багато організацій, які прагнуть допомагати знедоленим людям по всьому світу, а також нести їм Добру Новину про Христа.
    • Можна мити машини або відкрити лимонадну стійку. Можна продати свої старі книги. Не так важливий розмір вашого пожертвування, важливо віддавати все або більшу частину того, що у вас є.
  2. 2 Приєднуйтеся до молодіжну групу або приєднаєтеся до місії. Це ще один шлях послужити ближнім: брати участь в справах молоді в своїй церкві. Намагайтеся їздити в місіонерські поїздки, які проводить ваша церква, це можуть бути поїздки міжнародні, по країні або за своїм же місту. Якщо ваша церква не займається нічим подібним, можна запропонувати зборам організувати таке служіння.
    • Намагайтеся віддавати в церкву десятину (10% своїх грошей) або пожертвуйте якісь речі, якими ви більше не користуєтеся. Буде здорово також запросити друзів до церкви або на молодіжну групу.
    • Не дивіться на молодіжну групу як на школу і не ведіть себе так, ніби це щось нудне. Присвятіть себе Богу і показуйте це оточуючим, залишаючись щасливим і радісним, і вносите посильний внесок в групу. Якщо є можливість, вступите в християнський клуб у своїй школі.
    • Пам'ятайте, що місія не обов'язково повинна йти в інші краї, за океани. Можна організувати місіонерську поїздку до місцевого університету або коледжу або просто вийти на вулиці з друзями по церкви і розповідати про Ісуса всім, хто побажає вас слухати.
  3. 3 Не приховуйте свою віру і принципи. Іноді це може бути дуже важко. Вам може здаватися, що ви єдиний християнин, який не приховує своєї віри. Твердо стійте на своєму. Активно розвивайте свої відносини з Христом. Виходьте із зони комфорту, співпрацюйте з іншими людьми, розвивайте стосунки з ними.
    • Молоді християни - це посланці, а не таємні агенти. Для того щоб змінити серця людей, потрібно спочатку зав'язати з ними відносини. Намагайтеся відкрито проявляти свою віру. Можна носити футболки, які будуть провокувати дискусії.
    • Стійте на своїх позиціях і відкрито висловлюйте свої моральні переконання. Це можна робити позитивно, а не негативно. Будьте готові заступатися за те, у що ви вірите. Будьте свідками того, що Христос зробив для вас. Сьогодні багато молодих людей мають невелику, слабку віру в Бога або взагалі не мають віри в Нього. Ви внесете свій вклад, якщо будете живим доказом того, що може їм запропонувати Слово Боже.
  4. 4 Присвячуйте час волонтерського служіння. Можна допомагати бездомним, піклуватися про літніх людей і інвалідів або працювати в притулку для тварин. Допомагайте в церкви, в школі і у себе вдома.
    • Ви також можете послужити, якщо просто будете позитивною силою в вашому оточенні. Допомагайте однокласникам виконувати домашні завдання, організуйте прибирання в парку або станьте донором крові.
    • Допомагайте в своїй церкві. Робіть все, щоб допомогти у себе в церкви. Може бути, ви просто перед кимось відкриєте церковні двері. Можна запропонувати свою допомогу в збиранні залу після служінь.
  5. 5 Якщо ви вважаєте, що ваше свідчення допоможе комусь, розповідайте про свою віру. Це не означає що ви повинні нав'язувати свою віру іншим людям. Але якщо хтось запитає вас, що надає вам сили в ваших справах, тактовно розкажіть їм, що ви вірите в Бога і покладаєте всі свої побоювання, страхи, болі на Бога, а самі можете допомагати іншим людям в їх труднощі.
    • Не бійтеся ділитися своїм свідченням. Поговоріть зі своїм служителем, пастором, де вам можна поділитися своїм свідченням, а також, де ви можете допомогти в церкві.Важливо пам'ятати, що часом досить того, що люди просто знають про те, що ви християнин, якщо тільки ви самі щасливі, привітні і нікому нічого не нав'язуєте.
    • Якщо ви знаєте, що хтось знаходиться в пошуках і відкритий до сприйняття слова, буде добре побільше розповісти такій людині про Бога. Але пам'ятайте, що християнство не величається над іншими релігіями. Християнство - релігія миру і любові. Вчіться любити оточуючих вас людей такими, якими вони є і пам'ятайте, що не варто нав'язувати їм Біблію, таким шляхом ви їх не зміните. Якщо ви хочете показати людям, що християнство зробило вас краще, будьте добрим до оточуючих вас людям, незалежно від їхньої віри.

Поради

  • Не турбуйтеся про те, що говорять інші люди. Будьте тверді у своїй вірі.
  • Якщо ви хочете внести свій внесок в життя інших людей, спочатку змініть свою власну. Якщо Бог не є центром вашого життя і ви не знаєте свою віру, вам буде важче служити іншим.
  • Якщо ви не знаєте, як молитися, просто поговоріть з Богом про те, що вас турбує.
  • Намагайтеся слухати християнську музику і читати християнські книги.