Як робити світяться банки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК СДЕЛАТЬ СВЕТЯЩУЮСЯ ВОДУ СВОИМИ РУКАМИ
Відеоролик: КАК СДЕЛАТЬ СВЕТЯЩУЮСЯ ВОДУ СВОИМИ РУКАМИ

Зміст

Сяючі банки прекрасно прикрасять будь-яку вечірку. Їх можна використовувати також для прикраси спальні. Є багато способів зробити світяться банки, і в даній статті наведені деякі з них.

кроки

Метод 1 з 5: Використання світяться паличок

  1. 1 Запасіться всім необхідним і складіть план дій. Сяючі палички світяться від двох до шести годин, в залежності від розміру, тому слід робити світяться банки безпосередньо перед їх використанням. У цьому випадку вони довше будуть радувати ваше око. Вам знадобляться наступні предмети:
    • 1 світиться паличка або 2 - 3 браслета з світяться паличок;
    • ніж для дрібних робіт або ножиці;
    • скляна банка з кришкою;
    • газета;
    • гумові або латексні рукавички;
    • сито;
    • блискітки (необов'язково).
  2. 2 Застелите газетою своє робоче місце. Щоб не забруднити поверхню столу, краще застелити її газетою. Якщо у вас немає старої газети, можна використовувати паперові пакети або навіть дешеву пластикову скатертину.
  3. 3 Відкрийте банку і покладіть поверх неї сито. Усередині світяться паличок розташовані скляні трубки. Коли ви сгибаете світиться паличку і тим самим активуєте її, скляна трубка лопається. Сито необхідно для того, щоб осколки скла не потрапили в банку.
    • Після цього не використовуйте сито для приготування їжі. Навіть якщо ви почистите його, в ньому можуть залишитися дрібні осколки скла.
  4. 4 Одягніть пару гумових або латексних рукавичок. Хоча вважається, що світяться палички нетоксичні, що містяться в них хімічні речовини можуть дратувати шкіру. Крім того, вам доведеться мати справу з осколками скла.
  5. 5 Активуйте світиться паличку. Візьміть світиться паличку двома руками і швидко зігніть її навпіл. Потім потрусіть паличку, щоб перемішати знаходяться в ній речовини. Після цього паличка повинна спалахнути яскравим світлом.
  6. 6 Зріжте вершину світиться палички. Помістіть світиться паличку над банкою і розріжте її ножем для дрібних робіт або гострими ножицями. Будьте обережні, щоб рідина не бризнула на вас.
    • Якщо ви дитина, попросіть батьків допомогти вам.
  7. 7 Вилийте вміст світиться палички в банку. Переверніть світиться паличку так, щоб рідина вилилася в банку. При цьому осколки скла залишаться на ситі. Можливо, доведеться потрусити паличку і постукати по ній, щоб з неї вилилося все вміст.
  8. 8 Виконайте те ж саме з іншими світяться паличками. Постарайтеся використовувати світяться палички одного кольору. Змішання деяких квітів (наприклад, червоного і білого) призводить до хорошого результату, проте інші кольори (такі як червоний і зелений) можуть дати негарний відтінок.
  9. 9 Викиньте коробку з-під світяться паличок і осколки скла. Помістіть все у відро для сміття. Як випливає потрусіть сито над відром для сміття, щоб струсити з нього осколки скла.
  10. 10 Зніміть рукавички. Кращий спосіб зробити це полягає в тому, щоб захопити рукавичку за край і стягнути їх з руки. При цьому рукавичка викрутиться навиворіт, і потрапила на неї рідину з світиться палички виявиться всередині.
  11. 11 Подумайте про те, щоб додати дрібні блискітки. Світиться банку майже готова до використання, однак вона буде виглядати нарядно, якщо додати чайну ложку дрібних блискіток. Підійдуть блискітки будь-якого кольору, хоча краще використовувати різнокольорові блискітки або такі, які будуть добре поєднуватися з кольором світяться паличок.
  12. 12 Закрийте банку кришкою і струсіть її. В результаті рідина з світяться паличок розтечеться по стінках банки.
  13. 13 Занесіть банку з темну кімнату і насолоджуйтеся її блиском, поки вона не згасне. Банку почне тьмяніти через 2-6 годин. На наступний вечір при бажанні можна додати в банку нову рідину з світяться паличок.

Метод 2 з 5: Використання світиться фарби

  1. 1 Зберіть все необхідне. На відміну від методу з світяться паличками, отримані таким способом банки ніколи не згаснуть. Необхідно лише періодично поміщати їх хоча б на 15 хвилин під яскраве світло для зарядки. Вам знадобляться такі матеріали і предмети:
    • скляна банка (можна з кришкою);
    • медичний спирт;
    • фарба, що світиться;
    • дуже дрібні блискітки (необов'язково).
  2. 2 Помийте банку теплою водою з милом. Навіть якщо банку виглядає чистою, в ній може бути трохи пилу. Після цього протріть банку чистим рушником.
  3. 3 Протріть банку зсередини медичним спиртом. Змочіть ватяний кулька медичним спиртом і протріть їм банку. Спирт видалить жир, який може перешкодити фарбі як слід пристати до скла.
  4. 4 Хлюпніть в банку трохи фарби. Додавайте фарбу всередину банки - там вона краще збережеться, чи не подряпати і не зітреться. Не потрібно додавати багато фарби, так як ви струсоне банку, і фарба розтечеться по її стінках.
    • Подумайте про те, щоб додати трохи дуже дрібних блискіток. Блискітки змішаються з фарбою і додадуть банку додаткове сяйво.
  5. 5 Закрийте банку кришкою і потрусіть її, щоб фарба рівномірно розтеклася по стінках. Можна нахилити банку і покриття з одного боку в інший. Якщо фарба погано розтікається всередині банки, можливо, ви додали недостатньо фарби, або вона занадто густа. У цьому випадку спробуйте хлюпнути в банку ще трохи фарби або кілька крапель води і потрусіть її ще раз.
  6. 6 Відкрийте банку і перелийте зайву фарбу назад в пляшку. Це необхідно для того, щоб фарба швидше висохла.До того ж ви заощадите світиться фарбу.
  7. 7 Зачекайте, поки фарба висохне. Більшість фарб висихають приблизно за дві години, в залежності від температури і вологості повітря. Необхідна для цього час зазвичай вказується на пляшці з фарбою.
  8. 8 Щоб банку яскравіше світилася, можна накласти фарбу декількома шарами. Перший шар, швидше за все, виявиться дуже тонким, тому він буде давати не дуже яскраве світло. Як тільки висохне цей шар, просто додайте в банку ще трохи фарби, струсіть банку і вилийте з неї зайву фарбу, як ви робили це раніше. Перш ніж додавати наступний шар фарби, почекайте, поки висохне попередній.
  9. 9 При бажанні закрийте банку кришкою. Банку не містить нічого, що могло б вилитися або випасти з неї, тому немає необхідності закривати її кришкою. З іншого боку, кришка допоможе зберегти банку чистою і прикриє її від пилу; крім того, кришка захистить фарбу.
  10. 10 Перш ніж використовувати банку, хоча б на 15 хвилин поставте її під яскраве світло. Світиться фарбі не потрібно для світіння ультрафіолетове випромінювання, проте їй необхідна зарядка. Коли фарба почне тьмяніти, знову поставте банку під яскраве світло на 15 хвилин.

Метод 3 з 5: Використання чорнила для маркера і води

  1. 1 Зберіть все необхідне. В даному методі банки не будуть світитися в темряві самі по собі, для цього їм потрібно інфрачервоне світло. Проте, під інфрачервоним випромінюванням вони дадуть досить яскраве світло, тому варто спробувати. Вам знадобиться наступне:
    • інфрачервоне випромінювання;
    • маркер;
    • ніж для дрібних робіт;
    • скляна банка з кришкою;
    • вода;
    • газета;
    • гумові або латексні рукавички.
  2. 2 Прикрийте своє робоче місце. Щоб не забруднити поверхню столу, краще застелити її газетою. Якщо у вас немає старої газети, можна використовувати паперові пакети або дешеву пластикову скатертину.
  3. 3 Одягніть пару гумових або латексних рукавичок. Вам доведеться мати справу з чорнилом для маркера, які погано змиваються з шкіри. Рукавички вбережуть ваші руки від чорнильних плям.
  4. 4 Розріжте маркер ножем для дрібних робіт. Зніміть з маркера ковпачок і покладіть його на газету. Притримуючи маркер однією рукою, розріжте його пластиковий корпус. Постарайтеся при цьому не розрізати стрижень всередині маркера. Спробуйте при розрізанні обертати маркер.
    • Якщо ви дитина, попросіть батьків допомогти вам розрізати маркер.
  5. 5 Витягніть з маркера сердечник. Він має вигляд волокнистого стрижня. У деяких маркерах сердечник обгорнутий прозорим пластиком. Якщо вам попався такий маркер, немає необхідності знімати цей пластик.
    • При бажанні можна також витягнути кінчик фетрового стрижня за допомогою пінцета.
  6. 6 Покладіть сердечник маркера в скляну банку. Досить одного стрижня на одну банку. Якщо ви витягли кінчик стержня, також покладіть його в банку.
  7. 7 Заповніть банку гарячою водою. Вода допоможе розчинити чорнило маркера. Після цього сердечник можна викинути, а вода в банку буде світитися під ультрафіолетовим випромінюванням.
  8. 8 Закрийте банку і потрусіть її, щоб з стрижня витекло якомога більше чорнила.
  9. 9 Потримайте сердечник маркера 4-6 годин у воді. В результаті з стрижня витечуть майже все чорнило. Ви помітите, що вода поступово забарвиться в колір маркера.
  10. 10 Дістаньте стрижень і вичавіть з нього зайву воду в банку. Не забудьте надіти перед цим гумові або латексні рукавички. Якщо ви клали в банку наконечник маркера, виловіть його за допомогою пінцета. Більшість маркерів мають тверді наконечники, тому його можна не вичавлювати.
  11. 11 Викиньте сердечник і зніміть рукавички. Якщо ви використовували наконечник маркера, викиньте і його, після чого зніміть рукавички. Для цього потягніть їх за краї. В результаті рукавички вивернуться навиворіт, сліди чорнила виявляться на внутрішній поверхні, і ви не забрудните руки. Викиньте рукавички.
  12. 12 Закрийте банку кришкою. При бажанні можна нанести на обід кришки трохи суперклею, перш ніж надягати її на банку; таким чином ви щільно запечатати банку, і з неї не виллється вода. Як і в випадку світиться фарби, банку не згасне з часом, і її не доведеться заповнювати наново, на відміну від методу з світяться паличками.
  13. 13 Щоб банку почала світитися, помістіть її під ультрафіолетове випромінювання. Чорнило для маркера мають флуоресцентними властивостями. Вони не будуть світитися самі по собі, як фарба, що світиться. Їм потрібно вплив ультрафіолетового випромінювання. Щоб банку почала світитися, її слід помістити під ультрафіолетові промені. На відміну від світиться фарби, чорнило для маркера не можна зарядити так, щоб вони потім світилися в темряві.

Метод 4 з 5: Використання фарби і води

  1. 1 Зберіть все необхідне. Для того щоб банки світилися, їх можна заповнити сумішшю фарби і води. Якщо додати дрібні блискітки, банки можна використовувати для відліку часу і розслаблення. Вам знадобиться наступне:
    • скляна банка з кришкою;
    • вода;
    • світиться або флуоресцентна фарба;
    • ультрафіолетове випромінювання (якщо ви використовуєте флуоресцентну лампу);
    • дуже дрібні блискітки (гліттер).
  2. 2 Налийте в банку теплу воду. Не заповнюйте банку водою до країв - необхідно залишити місце для фарби.
  3. 3 Додайте в банку трохи фарби. Чим більше фарби ви додасте, тим яскравіше буде світитися банку. Можна використовувати флуоресцентну або світиться фарбу. Вони мають такі відмінності:
    • Якщо ви використовуєте флуоресцентну фарбу, доведеться помістити банку під ультрафіолетове випромінювання, щоб вона світилася. Як тільки ви приберете банку з-під ультрафіолетового випромінювання, вона згасне.
    • Якщо ви використовуєте світиться фарбу, необхідно хоча б на 15 хвилин залишити банку під яскравим світлом. Після цього фарба буде світитися близько години.
  4. 4 Спробуйте для більшого блиску додати в банку дрібні блискітки. Досить буде однієї чайної ложки блискіток. Підберіть такі блискітки, які будуть відповідати кольору фарби.
  5. 5 Щільно закрийте банку кришкою. Перед цим можна змастити обід кришки суперклеєм, щоб вона надійно пристала до банку. Таким чином ви щільно запечатати банку, і з неї не виллється вода.
  6. 6 Потрусіть банку, щоб змішати фарбу з водою. Струшуйте банку до тих пір, поки вода не придбає однорідний колір. Простежте, щоб у воді не залишилося грудок і згустків фарби.
  7. 7 Якщо ви використовуєте флуоресцентну фарбу, подбайте про джерело ультрафіолетового випромінювання. На відміну від світиться фарби, флуоресцентну фарбу не можна "зарядити". Їй потрібно ультрафіолетове випромінювання. Як тільки ви приберете банку з флуоресцентною фарбою з-під ультрафіолетового випромінювання, вона вимкнеться.
    • Ультрафіолетові лампи можна придбати в магазині господарських товарів.
  8. 8 Щоб зарядити лампу зі світиться фарбою, поставте її під яскраве світло хоча б на 15 хвилин. Після цього лампа буде світитися близько години. Можна перезаряджати лампу скільки завгодно раз.
  9. 9 Вимкніть світло і подивіться, як світиться банку. Якщо ви використовуєте ультрафіолетове випромінювання, вимкніть світло і включіть джерело ультрафіолетового випромінювання.
  10. 10 Якщо потрібно, струсіть банку. Згодом фарба і вода можуть розділитися. Якщо фарба осяде на дно, просто струсіть банку, щоб вона знову розчинилася у воді.

Метод 5 з 5: Інші види світяться банок і їх прикраса

  1. 1 Заповніть банку тонізуючої водою і щільно закрийте кришкою. Щоб банку світилася, помістіть її під ультрафіолетове випромінювання. При цьому тонізуюча вода дасть блакитне світло.
  2. 2 Візьміть світиться фарбу і поставте точки на банку. В результаті у вас вийде ефект зоряного неба. Візьміть об'ємну фарбу, яка світиться в темряві, і нанесіть невеликі точки по всій банку. Зачекайте, поки фарба висохне, і закрийте банку кришкою.Поставте банку під яскраве світло хоча б на 15 хвилин, а потім перенесіть її в темну кімнату, де вона буде світитися.
  3. 3 Прикрасьте кришку. Звичайна кришка від скляної банки виглядає невибагливо, тому можна прикрасити і її. Ось лише кілька варіантів:
    • Покрийте кришку клеєм, а потім нанесіть на неї дрібні блискітки. Зачекайте, поки клей висохне, після чого промокніть його, щоб прибрати зайві блискітки. Нанесіть на клей прозорий блискучий акриловий лак, щоб закріпити блискітки.
    • Пофарбуйте кришку акриловою фарбою або з балончика з фарбою.
    • Приклейте з боків кришки різнокольорові стрічки. Використовуйте для цього термоклей.
    • Візьміть суперклей і наклейте на кришку статуетку. Можна пофарбувати кришку і статуетку фарбою з балончика.
    • Візьміть суперклей і приклейте до кришки кілька штучних діамантів. Нанесіть на кришку краплю суперклею і втисніть в неї штучний діамант. Приклеюйте діаманти по одному.
    • Прикрасьте кришку стікерами. Використовуйте для цього світяться стікери у вигляді зірок.
  4. 4 Розмалюйте зовнішню поверхню банки чорним маркером. Можна намалювати на стінках банки різні фігурки або красивий орнамент. Це найкраще підходить для банок з світяться паличками і чорнилом від маркера.
  5. 5 Спробуйте додати в банку дрібні блискітки. Досить однієї чайної ложки блискіток. Це додасть банку додатковий блиск. Підберіть блискітки під колір фарби.
  6. 6 Зробіть "зоряну" банку. Наклейте на банку стікери у вигляді зірок і пофарбуйте її аерозольної або акриловою фарбою. Зачекайте, поки фарба висохне, після чого зніміть стікери. В результаті світло буде проходити через прозорі ділянки.
  7. 7 Пом'якшити світло банки за допомогою канцелярського клею. Видавіть трохи канцелярського клею на паперову тарілку і пластикової пензлем нанесіть його на зовнішню поверхню банки. Зачекайте, поки клей висохне. Зовнішній шар клею пом'якшить світло.
    • Даний спосіб найкраще підходить для банок з світяться паличками. Він не годиться для банок зі світиться фарбою, так як вони дають неяскраве світло.

Поради

  • Щоб було красивіше, пофарбуйте банки в різні кольори.
  • Ультрафіолетову лампу можна придбати в магазині побутової техніки або господарських товарів.
  • Сяючі банки добре підходять для прикраси кімнат.
  • Якщо ви робите світяться банки для маленької дитини, використовуйте замість скляних пластикові банки або пляшки.

попередження

  • Будьте обережні при поводженні з рідиною з світяться паличок. Вона може викликати роздратування шкіри. Чи не ковтайте цю рідину і стежте, щоб вона не потрапила вам в очі.
  • Не пийте світиться воду.

Що вам знадобиться

Використання світяться паличок

  • 1 світиться паличка або 2 - 3 світяться браслета
  • Ніж для дрібних робіт або ножиці
  • Скляна банка з кришкою
  • газета
  • Гумові або латексні рукавички
  • сито
  • Дрібні блискітки (необов'язково)

Використання світиться фарби

  • Банку (можна з кришкою)
  • Медичний спирт
  • Фарба, що світиться
  • Дрібні блискітки (необов'язково)

Використання чорнил для маркера і води

  • Ультрафіолетова лампа
  • маркер
  • Ніж для дрібних робіт
  • Скляна банка з кришкою
  • вода
  • газета
  • Гумові або латексні рукавички

Використання фарби і води

  • Скляна банка з кришкою
  • вода
  • Світиться або флуоресцентна фарба
  • Ультрафіолетова лампа (якщо ви використовуєте флуоресцентну фарбу)
  • дрібні блискітки