Як добре ставитися до тварин

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 11 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
14 лайфхаков для кошек
Відеоролик: 14 лайфхаков для кошек

Зміст

Всі тварини роблять наше життя кращим. Вони можуть бути нашими друзями або надихати нашу уяву. Всі тварини заслуговують доброго ставлення від людини - як домашні тварини начебто кішок і коней, так і дикі сови і навіть хижі алігатори. Доглядаючи за вихованцями і одомашненими тваринами, а також демонструючи шанобливе ставлення до диких тварин, ви проявляєте доброту до всього тваринного світу.

кроки

Частина 1 з 3: Догляд за тваринами

  1. 1 Прийміть довічне зобов'язання. Не важливо, скільки років вашому улюбленцю, важлива готовність доглядати за ним все життя (його або вашу). У тварин теж є почуття і особливий зв'язок з господарями, тому якщо ви не налаштовані серйозно, краще не заводити вихованців. Не потрібно купувати тварин на «пташиних ринках» або у безвідповідальних заводчиків, чия мета - тільки кількість кошенят або цуценят. Звертайтеся тільки до заводчикам з перевіреною репутацією або візьміть тварину з притулку. Перш ніж заводити вихованця, задайте собі наступні питання, щоб дізнатися, чи готові ви:
    • Чому я хочу завести вихованця?
    • Чи достатньо у мене часу і коштів, щоб доглядати за ним?
    • Чи є у мене відповідні умови? Чи достатньо у мене місця для тварини? Якщо я знімаю квартиру, чи дозволять господарі тримати вихованця?
    • Хто подбає про моє вихованця, якщо я поїду, захворію або помру?
  2. 2 Слідкуйте за здоров'ям тварини. Здоровий вихованець - щасливий вихованець. Якщо доглядати за здоров'ям домашньої тварини, регулярно відвідуючи ветеринара і стежачи за симптомами можливих хвороб, то ви забезпечите йому гарне самопочуття, настрій, а також проявіть свою доброту.
    • Не забувайте про необхідність регулярних щеплень від сказу та інших захворювань. Щорічно звертайтеся до ветеринара не тільки для огляду, але і для необхідних щеплень.
    • Нехай ваша тварина буде чистим і ухоженнним. Наприклад, собак і кішок потрібно регулярно розчісувати, а коней - чистити.
    • Слідкуйте за появою бліх та інших паразитів на зразок вушних кліщів і приймайте негайних заходів.
  3. 3 Забезпечте тварині зручне особистий простір. Як і люди, домашні тварини люблять спати, бувати на самоті, грати і жити в чистоті. Надавши тварині зручне і чисте місце, ви проявите свою доброту і підсилите почуття прихильності між вами.
    • Підготуйте затишне спальне місце, будь то спеціальна лежанка, коробка з підстилкою або оберемок чистого сіна. Покладіть туди щось зі своїх речей на зразок ношеного футболки, щоб тварина почувалася ваш запах.
    • Підготуйте місця, де тварина буде харчуватися, грати, справляти нужду. Постарайтеся розташувати місце прийому їжі і туалет якнайдалі один від одного, оскільки багато тварин просто відмовляться є поруч зі своїм лотком.
    • Невеликі вихованці (кішки і собаки) можуть жити в будинку разом з вами.
    • Важливо, щоб у що живуть у дворі домашніх тварин було надійне укриття. Наприклад, їм всім потрібен дах для захисту від дощу, снігу та інших погодних умов. Це особливо важливо для невеликих тварин, оскільки вони не вміють регулювати температуру тіла в сильну спеку чи мороз.
    • Слідкуйте за чистотою місця, де живуть ваші вихованці. Наприклад, якщо ви тримаєте черепах або рибок, то потрібно чистити акваріум щотижня. Аналогічно, не забувайте щодня міняти наповнювач в котячому лотку.
  4. 4 Регулярно годуйте тварин. Вода і повноцінне щоденне харчування необхідні для здоров'я вихованця.Годування також допоможе вихованцеві відчути вашу доброту і зміцнить зв'язок між вами.
    • Годуєте тварин кожен день в один і той же час, щоб привчити їх до певного порядку. Дізнайтеся у ветеринара або в інтернеті, як часто потрібно годувати вашого вихованця.
    • Використовуйте тільки підходящу їжу. Наприклад, для кішок і собак потрібно поєднувати сухі корми і спеціальні консерви, а свиней годують овочами і фруктами. Ви завжди можете дізнатися в клініці або прочитати в інтернеті, які марки і види корму найкраще використовувати. Завжди вибирайте найкраще з того, що дозволяє ваш дохід, щоб вихованець залишався здоровим.
    • Крім корму, стежте за тим, щоб у тварин завжди була свіжа і чиста вода. Міняйте воду не рідше ніж один раз на день або частіше, якщо вихованець випиває її або туди потрапляє корм.
    • Не годуйте домашніх тварин залишками зі свого столу і інший людською їжею на зразок шоколаду, оскільки вона шкідлива для них і навіть може призвести до летального результату. Обов'язково дізнайтеся, які види їжі ні в якому разі не можна давати тварині.
    • Винагороджуйте вихованця ласощами за хорошу поведінку. Слідкуйте за тим, щоб ласощів було в міру, так як вони можуть містити цукор і сприяти набору зайвої ваги.
  5. 5 Правильно вибирайте час, щоб поспілкуватися з твариною. Як і люди, тварини часто люблять побути на самоті. Дозволяйте вихованцеві спокійно виспатися, щоб побудувати довірчі відносини і показати свою доброту.
    • Не чіпайте вихованця і не починайте грати з ним, коли він спить, їсть, п'є або чиститься. Так ви можете налякати його, викликати стрес або роздратування, що виллється в неприємну реакцію.
    • Не ловіть тварина, так як це може налякати його. Ваше бажання зловити вихованця, взяти на руки і потискати часто йде врозріз з його власними бажаннями і поведінкою. Краще, якщо тварина буде приходити до вас саме, коли захоче.
    • Якщо ви перебуваєте на одній висоті, то це буде менш загрозливо. Вихованець розслабиться і, ймовірно, навіть буде радий вашій увазі.
  6. 6 Проявляйте свою любов. Завжди показуйте свою любов через добру і ласкаве відношення. Це сприяє виникненню довіри і стимулює вихованця самостійно приходити до вас.
    • Гладьте вихованця і беріть його на руки ласкаво і акуратно. Чи не стискувати тварина і не тягніть його за хвіст.
    • Відповідайте взаємністю на хорошу поведінку. Це зміцнить любов і довіру між вами. Для цього потрібно розмовляти з твариною і називати його по імені.
    • Грайте з твариною. Більшість тварин енергійні від природи, тому для здоров'я і гарного настрою їм потрібно грати. Купіть вихованцеві іграшки, гуляйте з ним, грайте так, як йому подобається.
    • Проявляйте терпіння, якщо вихованець зробив щось не так. Не кричіть і не бийте його за проступок. Вихованці найкраще розуміють позитивне підкріплення і почнуть боятися вас, якщо ви станете кричати або бити їх.
  7. 7 Повідомляйте про жорстоке поводження з тваринами. На жаль, не всі люди добрі до тварин. Якщо у вас виникла підозра, що хтось ображає тварина, негайно повідомте про це владі. Це один із способів показати своє добре ставлення. Ось деякі ознаки жорстокого поводження з тваринами:
    • Тварина сидить у дворі на ланцюзі без їжі, води або даху над головою.
    • Людина кричить, штовхає або б'є тварину.

Частина 2 з 3: Обережне поводження з тваринами

  1. 1 Чи не примушуйте тварин до контакту. Якщо переслідувати тварина або наближатися до нього, коли воно гавкає, ірже або шипить на вас, ви можете налякати і травмувати його. Це ж стосується спроб подряпати, хвицнути або вкусити вас. Краще просто піти і дати тварині заспокоїтися.
    • Тварині спокійніше, коли ви знаходитесь на одному рівні. Якщо тварина невелике, таке як собака, кішка, кролик або черепаха, опустіться на підлогу поруч з ним. Не потрібно дивитися на тварину в упор лицем до лиця, так як це може викликати у нього стрес і спровокувати захисну реакцію проти вас.
    • Завжди пам'ятайте, що тварини поводяться з вами так само, як і ви себе з ними.
  2. 2 Підходьте до тварин повільно. Тварини більш чутливі до поведінки і запахів, ніж люди. Неважливо, що це за тварина - кінь, кішка, собака, черепаха або птах, - ви завжди повинні підходити повільно і спокійно, щоб не налякати його і не піддати стресу.
    • Намагайтеся не підходити до тварин з того боку, звідки вони не бачать вас. Переляк може травмувати тварину або змусить його нанести травму вам.
    • Дозволяйте собакам, кішкам і іншим тваринам спочатку обнюхати вас. Простягніть руку і дайте тварині принюхуватися. Потім вона сама вирішить, чи можна підійти ближче. Якщо ви стосувалися інших тварин, варто помити руки, так як далеко не всім тваринам сподобається запах інших видів.
    • Дайте тварині кілька секунд або хвилин, щоб підійти до вас. Воно може бути боязким, тому дайте йому час звикнути до вас. Якщо наблизитися до тварини всупереч його бажанню, це може викликати у нього стрес.
  3. 3 Піднімайте тварин спокійно. Якщо вихованець підійшов до вас в пошуках вашої уваги або проситься на руки, рухайтеся спокійно і неспішно. Якщо тварина розслаблено, його можна взяти на руки, при цьому правильно підтримуючи тіло, щоб не заподіяти шкоди.
    • Візьміть тварина під лапи або за лапи і живіт. Так вихованцеві буде зручно, і він відчує себе в безпеці. Якщо тварина не дуже маленьке, то його можна також обережно обхопити руками. Не забувайте про спокій і терпіння, щоб не злякати тварину. Якщо тварина проявить небажання бути піднятим, краще відпустіть його і дочекайтеся іншого випадку.
    • Правильно піднімайте великих тварин. Наприклад, якщо вам потрібно підняти коня, корову чи свиню, то використовуйте правильне обладнання на кшталт крана, щоб забезпечити підтримку для ніг, голови і тулуба.
    • Правильно взявши вихованця, почніть повільно вставати. Так ви знизите ймовірність переляку і стресу у тварини.
    • Ніколи не піднімайте тварина за голову, окремі кінцівки або хвіст. Так ви ризикуєте завдати йому серйозну травму.
  4. 4 Міцно утримуйте тварину. Спокійно взявши тварина на руки, вам слід заспокоїти його, щоб вихованець зміг розслабитися. У такому випадку ваше взаємодія принесе вам обом приємні емоції.
    • Підтримуйте рівновагу тварини, щоб воно відчувало себе в безпеці. Не потрібно перевертати вихованця, щоб не завдати психічну або фізичну травму.
    • Якщо ви сядете, то вам обом буде зручніше. Тварині буде зручніше згорнутися і притиснутися до вас, проявивши новий рівень довіри. Не забувайте розмовляти і гладити вихованця, коли він знаходиться у вас на руках.

Частина 3 з 3: Шанобливе ставлення до диких тварин

  1. 1 Не забувайте, що дикі тварини в першу чергу дикі. Всі, хто проводить час на природі, бачив тварин, що заселяють безлюдні райони. Хоча такі тварини, як єноти або лисиці, можуть здатися досить милими, не забувайте, що вони живуть в глушині і ведуть себе не так, як домашні тварини - переслідують і вбивають видобуток або тих, в кому бачать загрозу.
    • Пам'ятайте, що багато видів тварин (наприклад, крокодилів) не можна приручити, тому навіть не намагайтеся цього зробити, в тому числі поки вони маленькі.
    • Не можна тримати диких тварин вдома без спеціального дозволу.
  2. 2 Милуйтеся тваринним світом з відстані. Не збудили диких тварин, щоб не поранити їх або вони не поранили вас. Спостерігайте і милуйтеся здалеку, проявляючи своє добре ставлення і не бажаючи налякати звірів.
    • Не потрібно переслідувати, гладити або брати на руки диких тварин.
    • Ведіть себе тихо і спокійно. Вам краще використовувати бінокль або камеру, щоб розглянути тварин краще.
    • Не дозволяється виконувати домашніх тварин до диких, щоб їм не передалися захворювання або не відбулося конфлікту.
    • Тримайтеся подалі від ареалу проживання диких тварин в період спарювання або коли вони захищають своє потомство.
  3. 3 Не годуйте диких тварин. Це може здатися безневинним, але годівля звірів може мати серйозні наслідки, такі як зміна природної поведінки і шкоди для здоров'я; також такі тварини легше можуть стати здобиччю хижаків. Не годуйте диких тварин своєю їжею і не залишайте їжу для них в лісі або своєму саду.
    • Всю їжу, включаючи корми для тварин, слід зберігати в закритих місцях під замком.
    • Якщо ви живете в сільській місцевості або в місті, куди часто забрідають дикі тварини, викидайте сміття в закриваються ящики. У поході або вилазці на природу завжди шукайте спеціальні місця для сміття або забирайте його з собою. Ніколи не кидайте сміття на землю на природі і не залишайте купи сміття в своєму саду.
    • Пам'ятайте, що сіль від поту на взуття і парфумерія також можуть залучати диких тварин.
    • Ніколи не використовуйте їжу, щоб принадити ближче дика тварина.
  4. 4 Не заважайте тваринам жити поруч з вами. Створіть у себе у дворі такі умови, щоб тварини могли безпечно жити і не заважати вам. Доглядайте за садом, щоб залучити птахів і дрібних тварин, а також не використовуйте пестициди, проявляючи своє добре ставлення до диких тварин.
    • Використовуйте органічні добрива для газону і садових рослин. Так ви убезпечите не тільки диких тварин, а й своїх вихованців.
  5. 5 Будьте уважні на дорозі. У міру розвитку цивілізації людина все сильніше вторгається в природне місце існування диких тварин. Селища і дороги будують на територіях, де водяться олені або лисиці. Проявляйте свідомість і турботу, акуратно водячи машину на ділянках, де живуть дикі тварини.
    • Не звертайте зі шляху в спробі не зачепити тварин на головних дорогах. Це може привести до серйозних аварій і навіть людських жертв. Просто уважно стежте за дорогою.
    • Ніколи не з'їжджайте на бездоріжжі, щоб збити автомобілем тварина. Це жорстоко і може мати правові наслідки.
  6. 6 З повагою ставтеся до дичини. М'ясо деяких диких тварин, наприклад оленів, поживно і корисно. Якщо у вас є дозвіл на полювання, проявляйте відповідальність. Навчіться добре стріляти, щоб зуміти вбити тварину швидко і безболісно. Вживайте в їжу м'ясо впольованих тварин, але не охотьтесь просто заради розваги.
  7. 7 Повідомляйте владі про поранених тварин. Якщо ви випадково збили тварина, бачили поранених або хворих звірів у дикій місцевості, то повідомте про це відповідним організаціям. Вони виберуть краще рішення і допоможуть тварині.
    • Якщо ви бачили поранених звірів в заповіднику, то повідомте про це доглядачеві.
    • Можна зателефонувати в місцеву організацію допомоги диким тваринам або в поліцію, якщо ви перебуваєте не в заповіднику. Також можна дізнатися потрібні номери телефонів в місцевому товаристві захисту тварин.
  8. 8 Допомагайте врятувати диких тварин. Багато тварин усього світу знаходяться під загрозою вимирання, ваш регіон може бути не винятком. Роблячи пожертвування до благодійних організацій або добровільно допомагаючи місцевим групам з порятунку тварин, ви внесете свій внесок в безпеку і здоров'я тваринного світу.
    • Можна щорічно жертвувати кошти таким природоохоронним організаціям, як Всесвітній фонд охорони дикої природи. Такі фонди використовують кошти для порятунку вимираючих видів тварин по всьому світу. Бажаючи допомогти диким тваринам у своїй місцевості, завжди можна пожертвувати гроші природному заказнику або парку.
    • Приділяйте час на допомогу таким організаціям. Це допоможе їм заощадити адміністративні засоби і направити їх на такі важливі справи, як вакцинація або відновлення природного місця існування.

Поради

  • Вам доведеться почекати, щоб нові вихованці або домашні тварини насмілилися підійти до вас. Не турбуйтеся, якщо це станеться пізніше, ніж вам хотілося б.
  • Якщо затримувати тварина (наприклад, тримати на руках або гладити) проти волі, то це може завдати психологічної або фізичної травми або спровокувати захисну реакцію - і тоді постраждаєте вже ви.
  • Якщо тварина виглядає стурбованим, то краще піти і дати йому заспокоїтися.
  • Уникайте діяти грубо, коли граєте з твариною, так як це може викликати у нього стрес або бажання напасти на вас.