Як заморозити брюссельську капусту

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Заморозка овощей  на зиму//брюссельская капуста//сельдерей черешковый
Відеоролик: Заморозка овощей на зиму//брюссельская капуста//сельдерей черешковый

Зміст

1 Зніміть брюссельську капусту з качана. Якщо капуста вже очищена від качана, пропустіть цей крок. Візьміть качан капусти і зніміть листи, поки не залишиться одна качан. Викиньте качан в сміття.
  • 2 Замочіть брюссельську капусту в теплій воді на 10 хвилин. Замочування потрібно для того, щоб очистити капусту від бруду перед заморожуванням. Вода вимиє частинки землі з-під листя капусти.
  • 3 Помийте брюссельську капусту під холодною водою і висушіть рушником. Візьміть рушник і дбайливо висушіть кожен качан. Якщо цього не зробити, при заморожуванні капуста покриється інеєм.
  • 4 Покладіть брюссельську капусту в поліетиленові пакети для заморожування на застібці. Якщо у вас багато капусти, вам може знадобитися кілька пакетів. Поклавши капусту в пакет, випустіть з пакету зайве повітря і запечатав.
    • Можна розкласти капусту в пакети з розрахунку «один пакет - одна порція». Коли вам захочеться приготувати капусту, ви просто візьмете один пакет без необхідності відраховувати порцію.
  • 5 Напишіть незмивною маркером дату заморожування на кожному пакеті. Вказавши дату, ви завжди будете знати, скільки часу капуста зберігається в морозильній камері. Також можна написати дату закінчення терміну зберігання, щоб не брати до уваги, скільки місяців пройшло з моменту заморожування кожен раз, коли ви хочете приготувати капусту.
  • 6 Зберігайте упаковану в пакети брюссельську капусту в морозильній камері не більше 12 місяців. Через 12 місяців капуста може почати втрачати первинний смак і текстуру. Якщо, діставши капусту з морозильної камери, ви виявили, що вона суха і бліда, це може означати, що вона отримала морозний опік. Така капуста все ще придатна в їжу, але вона може бути не такою смачною.
    • Якщо ви хочете, щоб брюссельська капуста зберігала свій колір, смак і харчову цінність як можна довше, бланшуйте її перед заморожуванням.
  • Метод 2 з 2: Бланшування і заморожування

    1. 1 Закип'ятіть воду в каструлі і розділіть брюссельську капусту на декілька куп за розміром. Розкладіть качани в три купи: маленькі, середні і великі. Тривалість бланшування залежить від розміру качанів.
      • Якщо все качани приблизно однакового розміру, просто складіть їх в одну купу.
    2. 2 Наберіть в глибокий посуд холодну воду і додайте лід. Капусту потрібно буде перекладати в крижану воду відразу після обробки окропом. Наповніть посуд водою на 3/4 і насипте в неї приблизно 1 лоток кубиків льоду.
    3. 3 Бланшируйте маленькі качани брюссельської капусти 3 хвилини. Коли вода в каструлі закипить, обережно покладіть в неї маленькі качани капусти. Не кладіть на каструлю кришкою і засічіть 3 хвилини.
    4. 4 Перекладіть маленькі качани брюссельської капусти з киплячої води в крижану. Візьміть ополоник, обережно дістаньте з каструлі кілька качанів капусти і відразу ж перекладіть їх в посуд з крижаною водою. Залиште капусту охолоджуватися на 3 хвилини.
    5. 5 Дістаньте брюссельську капусту з крижаної води і висушіть рушником. Необхідно повністю висушити капусту перед заморожуванням.
    6. 6 Повторіть те ж саме з залишилася брюссельською капустою, збільшивши час бланшування. Ошпарюють качани середнього розміру 4 хвилини, а качани великого розміру - 5 хвилин. Коли час отримання опіків закінчиться, відразу ж занурте качани в крижану воду. Охолоджувати капусту в крижаній воді стільки ж часу, скільки вона знаходилася в киплячій воді. Дістаньте капусту з крижаної води і висушіть рушником.
    7. 7 Покладіть бланшированную брюссельську капусту в поліетиленові пакети для заморожування на застібці. Більше не потрібно розкладати капусту за розміром. Поклавши капусту в пакет, випустіть з пакету зайве повітря і запечатав.
    8. 8 Напишіть на упаковці дату заморожування незмивною маркером. Так ви будете точно знати, скільки брюссельська капуста пролежала в морозильній камері. Також можна написати дату закінчення терміну зберігання, щоб вам було простіше визначити, наскільки капуста свіжа.
    9. 9 Зберігайте брюссельську капусту в морозильній камері не більше 12 місяців. Протягом цього терміну капуста повинна зберігати свій смак і текстуру. При більш тривалому зберіганні є ризик переморозіть капусту, через що вона втратить свій початковий смак. Якщо, діставши капусту з морозильної камери, ви виявили, що вона суха і бліда, це може бути ознакою морозного опіку.

    Що вам знадобиться

    Заморожування в свіжому вигляді

    • глибока посуд
    • Поліетиленові пакети для заморожування
    • рушник
    • незмивний маркер

    Бланшування і заморожування

    • Каструля
    • глибока посуд
    • лід
    • рушник
    • Поліетиленові пакети для заморожування
    • незмивний маркер