Як викликати усадку бейсболки з нерегульованим розміром

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як викликати усадку бейсболки з нерегульованим розміром - Суспільство
Як викликати усадку бейсболки з нерегульованим розміром - Суспільство

Зміст

Бейсболки бувають двох типів: з регульованим і нерегульованим розміром. У регульованих бейсболок розмір налаштовується застібкою, тому такий головний убір легко підлаштувати під необхідний обхват голови. Але коли мова йде про класичну бейсболці з нерегульованим розміром, для підгонки головного убору під потрібний розмір потрібно трохи більше зусиль. З огляду на природи матеріалів, з яких зазвичай виготовляють бейсболки, домогтися того, щоб головний убір сіл, можна шляхом впливу гарячої води і подальшої сушки.

кроки

Метод 1 з 3: Усадка бавовняної бейсболки з допомогою замочування в гарячій воді

  1. 1 Нагрійте на плиті велику каструлю з водою. Візьміть глибоку кухонну каструлю і наповніть її водою. Каструля повинна бути досить великий для того, щоб без проблем вмістити в себе бейсболку, яку ви збираєтеся зменшити. Поставте каструлю на плиту, налаштуйте конфорку на середній вогонь і дайте воді нагрітися.
    • Можливо, вам вдасться виконати ті ж дії і в раковині з гарячою водою з-під крана, але застосування каструлі дозволить вам краще контролювати температуру води.
  2. 2 Доведіть воду до потрібної температури. Нагрійте воду до такої міри, коли вона почне трохи парити. Для усадки бейсболки вода повинна бути досить гарячою, але не до такої міри, коли окріп може обпалити вас або пошкодити матеріали, з яких виготовлена ​​бейсболка.
    • Не доводьте воду до кипіння. Крім ризику обпектися, окріп може викликати деформацію козирка бейсболки, так що той втратить належний вигляд.
  3. 3 Повністю занурте бейсболку в гарячу воду. Помістіть бейсболку в каструлю з гарячою водою. Придавите її на дно, щоб вона досить добре просочилася водою і перестала спливати. Ймовірно, у вас вийде замочити бейсболку просто руками, але при бажанні також можна скористатися і кухонними щипцями.
    • Якщо ви не плануєте надалі займатися відновленням форми козирка бейсболки, годі й замочувати його, а занурити в воду тільки тулію бейсболки.
  4. 4 Залиште бейсболку відмокати в воді на кілька хвилин. На те, щоб почав проявлятися основний ефект впливу гарячої води, знадобиться кілька хвилин. Висока температура змусить бавовняні нитки стискатися і ущільнюватися, через що тканина сяде і, як наслідок, розмір бейсболки зменшиться.
    • Замочуйте бейсболку до тих пір, поки тканину тулії не почне трохи «бугриться». Це ознака того, що бавовняні нитки вже дали достатню усадку і вже можна переходити до етапу надання головного убору необхідної форми.
  5. 5 Одягніть мокру бейсболку на голову і ходите в ній, поки вона не висохне. Обережно вийміть бейсболку з гарячої води і струсіть її, щоб прибрати надлишки вологи. Коли бейсболка охолоне, надіньте її на голову і дочекайтеся, поки головний убір повністю висохне. Волога тканина бейсболки буде дуже пластичною, тому саме такий підхід до сушіння головного убору дозволить надати йому точні обриси вашої голови.
    • Ймовірно, бейсболка буде сохнути на голові весь день.Тому для найкращих результатів зробіть процедуру усадки головного убору рано вранці, а потім надіньте його на голову і просто займайтеся своїми справами.
    • На ніч підвісьте бейсболку за козирок, щоб вона остаточно висохла, що не деформувалася і не розтяглася.

Метод 2 з 3: Усадка бавовняної бейсболки методом гарячого душу

  1. 1 Увімкніть гарячий душ. Увімкніть гарячу воду в душі і дочекайтеся, поки вона не досягне комфортно гарячої температури. Знову ж, вода не повинна бути дуже гарячою, так як вона буде безпосередньо контактувати з матеріалами бейсболки і може деформувати головний убір, якщо температура води виявиться занадто високою або ж буде впливати на бейсболку занадто довго.
    • Прийом душа безпосередньо в головному уборі або у взутті, яку необхідно розносити, - давня виверт, що дозволяє досягти приголомшливих результатів.
  2. 2 Одягніть на себе бейсболку, яка повинна дати усадку по голові. Одягніть на голову бейсболку, розмір якої збираєтеся скорегувати. Розмістіть головний убір саме так, як ви найчастіше носите бейсболки, щоб в результаті усадки він прийняв точні обриси голови.
  3. 3 Прийміть душ. Заберіть у душ безпосередньо в бейсболці. Приймайте душ так, як зазвичай це робите, або ж просто обмежтеся 3-5 хвилинами отмоканія під гарячим душем, щоб матеріал бейсболки розм'як і почав приймати нову форму. Переконайтеся в тому, що тулія бейсболки повністю намокла, що дозволить їй дати рівномірний усадку.
    • Якщо ви вирішите прийняти душ звичайним чином, поки у вас на голові знаходиться бейсболка, то стежте за тим, щоб мило не потрапило на відмокати головний убір. Прання бейсболки слід проводити окремо з використанням спеціально передбачених для цього миючих засобів.
    • Намагайтеся стежити за тим, щоб основний потік води біг по тулье бейсболки, це дозволить уникнути потенційно можливої ​​деформації козирка.
  4. 4 Чи не знімайте з себе бейсболку, поки вона не висохне. Залишайтеся в бейсболці весь день. Тільки струсіть з бейсболки надлишки води, перш ніж надягати решту одягу, щоб вода з головного убору не закапала її. Сушка повинна зайняти приблизно день або менше (все залежить від фактичних параметрів навколишнього середовища).
    • Теплий сонячний день дозволить висушити бейсболку більш ефективно. Якщо ж на вулиці стоїть холодна і дощова погода, не виходьте з дому в мокрому головному уборі. Краще просто покладіть його сушитися поруч з вентилятором або під потоком повітря з кондиціонера і періодично перевіряйте результат.

Метод 3 з 3: Усадка поліестеровою бейсболки з допомогою прання в пральній машині

  1. 1 Покладіть бейсболку в пральну машину. Якщо у вас є пральна машина, то з її допомогою можна без особливих зусиль викликати усадку бейсболки з поліестеру або інший синтетичної тканини. Покласти бейсболку в пральну машину можна як індивідуально, так і разом з іншим одягом. Якщо потрібно, додатково використовуйте невелику кількість миючого засобу для прання, щоб бейсболка не тільки дала усадку, а й відіпралася.
    • Якщо ви збирайтеся прати бейсболку індивідуально, не забудьте налаштувати пральну машину на мінімальну завантаження, щоб не витрачати на цикли прання і полоскання занадто багато води.
    • Якщо завантажити барабан пральної машини і іншим одягом, завдяки додатковому тиску на бейсболку і тертю матеріалів, усадка головного убору пройде більш ефективно.
  2. 2 Виперіть головний убір при температурі стандартного циклу прання. Налаштуйте пральну машину на режим стандартного циклу прання, не змінюючи передбаченої для нього настройки температури. Синтетичні тканини, такі як поліестер, добре сідають при впливі тепла. Це означає, що стандартної прання зазвичай буває достатньо для того, щоб головний убір дав усадку приблизно на половину розміру. Дайте бейсболці пройти повний цикл прання.
    • Якщо вам необхідно лише злегка зменшити поліестеровую бейсболку, можна витягти її з пральної машини безпосередньо після першого етапу прання.
  3. 3 Одягніть бейсболку і дайте їй висохнути у вас на голові. Для бейсболок, які потребують лише в невеликої корекції розміру, стандартного циклу прання буде цілком достатньо. Закінчивши прання, надіньте головний убір і дочекайтеся, коли він висохне, щоб сталася точна усадка бейсболки по голові.
    • Якщо в результаті прання через температурного впливу води поліестер сяде занадто сильно, сушка на голові дозволить розтягнути тканину, щоб головний убір придбав оптимальний розмір.
  4. 4 Помістіть бейсболку в сушильну машину для білизни. Якщо головний спочатку був помітно більше за розміром, ніж вам необхідно, то прання в пральній машині можна доповнити сушінням бейсболки в сушарці для білизни. Це дозволить поставити під головний убір ще більш інтенсивного впливу високої температури, до того ж так він висохне помітно швидше і якісніше. Помістіть бейсболку в сушарку, налаштуйте прилад на середню температуру сушки і встановіть таймер роботи. Тривалий вплив високої температури сушильної машини не кращим чином позначається на стані синтетичних тканин, тому вищевказаний підхід до сушіння буде оптимальним вибором, якщо вам необхідно викликати помітну усадку головного убору.
    • Регулярна прання та сушіння синтетичної бейсболки з допомогою відповідних побутових приладів, ймовірно, викличе помітно велику усадку головного убору, ніж звичайне замочування і ручне прання. Якщо бейсболка сяде занадто сильно, спробуйте надіти її на голову в ще вологому стані. Це дозволить трохи розтягнути волокна тканини, щоб головний убір сіл по голові.
    • Регулярно перевіряйте стан бейсболки в процесі сушіння. Синтетичні матеріали схильні деформуватися через занадто тривалого впливу високої температури.

Поради

  • Щоб поправити форму козирка бейсболки, прикладіть його до стінки скляної банки для консервування чи до іншого досить великим округлому предмету і закріпіть зверху гумкою, поки бейсболка ще мокра. Займіться цим після того, як ви справите усадку бейсболки, щоб уникнути можливих проблем з деформацією козирка на етапі сушіння.
  • Синтетичні матеріали спеціально створені для того, щоб речі з них не давали усадку. Тому вам потрібно випрати і висушити поліестеровую бейсболку при досить високій температурі, щоб усадка все ж відбулася.

попередження

  • Будьте обережні, щоб не обпектися, коли будете нагрівати воду для замочування бейсболки. Необов'язково доводити її до кипіння.
  • Не надягайте мокру бейсболку на голову в холодну або дощову погоду. Мокра тканину зробить холод ще більш незручним, а зайва волога завадить бейсболці висохнути належним чином.

Що вам знадобиться

  • Глибока каструля (раковина)
  • Душова (необов'язково)
  • Гаряча вода
  • Пральна і сушильна машина
  • Скляна банка для консервування (необов'язково)
  • Гумка (необов'язково)