Як спокутувати черепаху

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Как управлять буйволом и гастрономический кошмар Маражо. Бразилия. Мир наизнанку 10 сезон 32 выпуск
Відеоролик: Как управлять буйволом и гастрономический кошмар Маражо. Бразилия. Мир наизнанку 10 сезон 32 выпуск

Зміст

Навіть більше, ніж повноцінне купання, черепахам необхідно періодично просто перебувати у воді.Поки черепаха знаходиться в воді, її організм відновлює водний баланс, так що непогано буде давати їй таку можливість хоча б раз на тиждень. У будь-якому випадку, якщо ваша черепаха дуже брудна, ви зможете її одночасно помити.

кроки

Частина 1 з 2: Як спокутувати черепаху

  1. 1 Наповніть водою неглибоку ємність. Борти ємності повинні бути досить низькими, щоб черепаха могла самостійно з неї вибратися. Налийте в ємність воду кімнатної температури. Переконайтеся, що черепаха може підняти голову над поверхнею води (набирайте приблизно за рівнем нижньої щелепи).
    • Можна також підкласти під ємність для купання книгу, щоб створити невеликий кут нахилу. Так ємність буде умовно поділена на глибоку і неглибоку частини. Помістіть черепаху в ємність так, щоб її голова була направлена ​​в бік «мілководдя».
  2. 2 Залиште черепаху в воді на деякий на час. Поки черепаха знаходиться в воді, її водний баланс відновлюється. Воду черепахи поглинають через отвір під хвостом, яке називається клоака.
  3. 3 Зачекайте, поки черепаха «нап'ється». Черепахам потрібно перебувати у воді як мінімум 20 хвилин; в будь-якому випадку, якщо черепаха намагається виповзти з ємності, значить, час купання підійшло до кінця.
  4. 4 Вилийте воду. Як тільки черепаха викупалася, потрібно вилити воду. Змийте воду в унітаз, щоб не поширювати по дому бактерії.
    • Можна просто посадити черепаху в раковину з водою і повернути назад в клітку після купання. Важливо не залишати черепаху під струменем проточної води, щоб уникнути переохолодження або опіків, якщо зміниться натиск або раптово відключать гарячу або холодну воду.
  5. 5 Витріть черепаху насухо. Переконайтеся, що черепаха повністю висохла, перш ніж садити її назад в клітку. Візьміть махровий або паперовий рушник або акуратно витріть черепаху губкою. Почніть з панцира, потім протріть акуратними промаківающімі рухами голову і кінцівки, зібравши воду з усіх складок шкіри і отворів панцира.
  6. 6 Купайте свою черепаху не рідше разу на тиждень. Кількість водних процедур залежить від виду черепахи, пори року і того, де ви тримаєте свою черепаху - на свіжому повітрі або в квартирі. У квартирі, де вологість зазвичай нижче, ніж на вулиці, черепаху потрібно купати як мінімум раз на тиждень. Якщо черепаха живе на вулиці, під час спеки їй необхідно купатися двічі на тиждень, а між купаннями їй можна дати висохнути природним шляхом.
    • Дуже важливо викупати черепаху, коли вона вийде зі сплячки, щоб уникнути зневоднення.
    • Якщо черепаха знаходиться в квартирі і впала в сплячку, досить заповнювати її водний баланс таким чином раз на місяць.

Частина 2 з 2: Як помити черепаху від бруду

  1. 1 Спочатку дайте черепасі постояти у воді. Нехай черепаха заповнить воду в організмі, перш ніж ви почнете її мити. Для цього залиште вихованця приблизно на 20 хвилин у чистій воді.
    • Просто перебувати у воді черепахам потрібно набагато частіше повноцінного миття. Не варто занадто часто чистити черепаху від бруду.
  2. 2 Акуратно почистіть панцир і тіло черепахи. Візьміть стару чисту зубну щітку і почистіть черепаху. Почніть з панцира, приділяючи увагу всім тріщин і вигинів. Потім перейдіть до кінцівок і голови. Не тисніть сильно на щітку, особливо там, де немає панцира.
  3. 3 Змийте бруд. Змийте бруд, яку тільки що зчистили зубною щіткою, акуратно поливаючи черепаху зверху.
    • Поки чистите черепаху, огляньте її і переконайтеся, що на шкірі немає ніяких ран або тріщин, а на панцирі - пошкоджень. Якщо ви помітили щось незвичайне, можливо, варто показати черепаху ветеринара.
  4. 4 Висушіть черепаху. Візьміть махровий або паперовий рушник і промокніть черепаху насухо. Черепаха не повинна залишатися з вологим панциром і шкірою, коли ви посадите її назад в клітку.
  5. 5 Не використовуйте мило. Мило та інші миючі засоби (в тому числі для панцира) погано впливають на здоров'я черепах, а в деяких випадках черепаха навіть може від них померти. Мийте свого вихованця просто чистою водою.