Як використовувати гель для душу

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как использовать гель алоэ?
Відеоролик: Как использовать гель алоэ?

Зміст

Гель для душа залишає ніжний аромат на вашій шкірі, а також відчуття свіжості і чистоти. Що може бути приємніше, ніж стати чистим і свіжим таким легким способом? У цій статті ми не тільки розповімо вам, як користуватися гелем для душу, а й як правильно його вибрати і з чим краще застосовувати.

кроки

Частина 1 з 3: Вибір гелю для душу

  1. 1 Виберіть відповідний гель для душу. Існує безліч різноманітних гелів для душу, які відрізняються за якістю, запаху, кожен зі своїми перевагами і недоліками. Деякі підходять певного типу шкіри краще, ніж інші. У цьому розділі ми поділимося з вами способами вибору підходящого гелю для душу.
  2. 2 Виберіть запах, який вам подобається. Душ може бути чудовим місцем, щоб освіжитися і розслабитися, а ароматний гель для душу покладе цьому дуже добрий початок.Залежно від аромату гелю для душу, це може стати приємною, або ж не дуже процедурою. Ось деякі речі, про які варто подумати:
    • Вам подобаються свіжі аромати? Зверніть увагу на гелі для душу з ароматом лимона, апельсина або інших цитрусових. Ви також можете купити гель з ароматом огірка або м'яти.
    • Вам подобаються розслаблюючі аромати? Спробуйте що-небудь з ромашкою, лавандою або трояндою.
    • Вам подобаються солодкі, соковиті аромати? Тоді вам сподобається запах кокоса і ванілі. Багато ароматні фруктові гелі для душу з полуницею і маракуйей пахнуть як справжній десерт.
  3. 3 Орієнтуйтеся на ваш тип шкіри. Різні типи шкіри мають різні потреби, так що вам захочеться підібрати гель для душу, який буде їм відповідати. Можете навіть придбати засіб для миття тіла, замість гелю для душу, так як воно має тоншу консистенцію. Обидва ці кошти використовуються по одному і тому ж принципу.
    • Якщо у вас суха шкіра, використовуйте зволожуючий засіб для миття тіла. Знайдіть засіб, що містить зволожуючі компоненти і постарайтеся уникати ароматизаторів. На більшості пляшок гелів для душу та засобів для миття тіла написано чи підходять вони для сухої шкіри.
    • Вам однозначно пощастило, якщо ви власник нормальної шкіри, так як можете використовувати практично будь-який гель для душу. Однак майте на увазі, що гелі для душу, призначені для сухої шкіри, будуть зволожувати її, в той час як гелі для душу для жирної шкіри дають підсушує ефект. Ви також можете використовувати засіб для миття тіла, замість гелю для душу.
    • Якщо у вас жирна шкіра, то ви можете використовувати більшість гелів для душу, але намагайтеся вибирати очищають гелі або ті, які підходять для вашого типу шкіри.
  4. 4 Враховуйте алергію і чутливість шкіри. Тільки те, що у вас чутлива шкіра або з'являється висип після використання мила, не означає, що вам не можна користуватися гелями для душу. Існують безліч причин, що викликають алергічну реакцію, в тому числі на парфумерію і деякі хімічні речовини. При виборі гелю для душу, віддавайте перевагу засобам без ароматизаторів або зроблених з натуральних і органічних матеріалів.
    • Лаурел сульфат натрію міститься в більшості гелів для душу, і у деяких людей саме цей компонент викликає алергічну реакцію. У вас також може бути алергія на нього. Тому вибирайте гель для душу без змісту SLS.
  5. 5 Зверніть увагу на відлущуючий гель для душу. У деяких гелях для душу є частинки скрабу, які допомагають позбутися від відмерлих частинок шкіри, залишаючи її м'якою і еластичною. Відлущуючий гель для душу може включати в себе деякі абразиви, такі як подрібнена шкаралупа волоських горіхів, насіння фруктів, мелений мигдаль, вівсянка, морська сіль і цукор. Також в його складі можуть бути неорганічні абразиви, наприклад, мікрошарікі.
    • Дослідження показали, що мікрошарікі, які зроблені з пластику, можуть бути шкідливі для навколишнього середовища і екосистеми, оскільки вони не фільтруються водопровідної системою.
  6. 6 Спробуйте мультіфукцкіональний гель для душу. Іноді гелі для душу виконують кілька функцій, наприклад, миття тіла і волосся. Якщо ви хочете заощадити, розгляньте можливість вибору гелю 2 в 1 або навіть 3 в 1. Такі гелі можна використовувати в якості: мила, шампуню і піни для ванн. Ось деякі ідеї:
    • Багато хто використовує гель для душу в якості засобу для гоління, проте це не зовсім правильно, тому що гелі для душу не пом'якшують і не зволожують шкіру, на відміну від кремів для гоління.
    • Не рекомендується мити волосся гелем для душу, якщо на пляшці не вказано, що його можна використовувати в якості шампуню.
    • Можна використовувати гель для душу в якості піни для ванн, однак ви не завжди можете отримати достатню кількість піни. Наливайте гель під час того, як набираєте ванну, а потім трохи вспеньте рукою.
  7. 7 Спробуйте зробити гель для душу самостійно. При виробництві саморобного гелю для душу ви можете самостійно вирішити, які саме компоненти в нього додавати. Ви можете збагатити його різними маслами, такими як ефірні, парфумовані і інші.

Частина 2 з 3: Вибір мочалки

  1. 1 Виберіть мочалку, якій ви будете наносити гель для душу на тіло. На відміну від мила, гель для душу має рідку консистенцію, а це означає, що його не можна просто нанести на шкіру. У цьому розділі ми розповімо вам про різні предмети, які можна використовувати разом з гелем для душу, і їх переваги.
  2. 2 Використовуйте губку. Пористі губки дають дуже хорошу піну. Вони також дуже ніжні до шкіри. Є два типи губок: синтетичні і натуральні морські.
    • Синтетичні губки виготовлені з пластику різних форм і розмірів. Вони, як правило, м'якше, ніж натуральні губки.
    • Морські губки - це натуральні продукт. Вони в основному коричневого або тілесного кольору. На відміну від інших видів губок і мочалок, як органічних, так і синтетичних, морські губки містять натуральні ферменти, які запобігають розмноженню бактерій і появі цвілі. Вони так само гіпоалергенні.
  3. 3 Використовуйте мочалку або пуф. Можна купити мочалку або пуф з сітчастою синтетики або у вигляді губки. Обидва є відмінним пілінгом для шкіри, однак пуфи, як правило, м'якше, ніж мочалки.
    • Пуфи для ванн бувають різних кольорів. Вони, як правило, зроблені з пластику, хоча можливо купити пуф або натуральних рослинних волокон, таких як бамбук. Вони м'які і ніжні для шкіри. Вони добре піняться.
    • Натуральні мочалки мають трубчасту форму, і їх виготовляють на заводі. Вони волокнисті, мають грубу текстуру, і добре допомагають отшелушивать омертвілі частинки шкіри.
  4. 4 Використовуйте махрові мочалки або банні рукавиці. Ви також можете використовувати махрову тканину або банні рукавиці, щоб краще зволожити шкіру. Вони піняться не так добре, як інші мочалки, але забезпечують мінімальний бар'єр між вашими руками і тілом, дозволяючи проводити масаж під час прийняття душу.
    • Махрові мочалки - це маленькі, квадратні рушники. Ви можете використовувати будь-який рушник як мочалки. Вони погано піняться, зате досить легко стираються: просто киньте їх в прання з рештою білизни.
    • Банні рукавиці - маленькі квадратні рушники, які надягають на руку. Одна їх сторона складається зі звичайної тканини, а інша є повноцінною мочалкою (з матеріалу, який використовується для натуральних мочалок і губок).
  5. 5 Доглядайте за вашими мочалками належним чином. Незалежно від різновиду використовуваної мочалки, необхідно правильно доглядати за нею і сушити, щоб запобігти появі бактерій, які можуть призвести до шкірних інфекцій. Ось кілька способів правильного догляду:
    • Дайте мочалками висохнути на повітрі. Обполосніть мочалку після використання, а потім просушіть за межами душової, далеко від вологого повітря. Нехай мочалка повністю висохне, перш ніж ви використовуєте її знову.
    • Можна сушити натуральні губки в мікрохвильовій печі. Переконайтеся, що ваша мочалка або губка вологі і помістіть їх в мікрохвильову піч на 20 секунд, щоб убити всі бактерії. Не намагайтеся зробити це з мочалкою з пластика, замість цього висушіть її на сонці.
    • Замочіть. Замочіть губку в відбілювач з водою. Вам буде потрібно використовувати розчин п'ятивідсоткового відбілювача.
    • Періть мочалки. Якщо ви використовуєте маленький рушник у вигляді мочалки, то можете випрати його в машинці разом з білизною. Однак не варто класти мочалки в сушарку.
    • Частіше міняйте мочалки. Пуфи і мочалки потрібно міняти кожні три тижні, а губки - кожні шість або вісім тижнів.

Частина 3 з 3: Використання гелю для душу

  1. 1 Увімкніть душ і увійдіть в душову кабіну. Ви можете використовувати будь-яку зручну для вас температуру води, але пам'ятайте, що занадто гаряча вода руйнівно діє на шкіру. Якщо у вас суха шкіра, вам слід використовувати теплу або прохолодну воду.Після вибору комфортної для вас температури встаньте під душ.
  2. 2 Налийте трохи гелю для душу на губку або мочалку. Вам знадобитися всього ½ чайні ложки гелю для душу. Для отримання більш докладної інформації про вибір мочалки прочитайте відповідний розділ цієї статті.
  3. 3 Спіньте гель. Стискайте мочалку або губку до тих пір, поки не з'явиться піна. Це займе кілька секунд. Майте на увазі, що органічні гелі для душа не будуть так сильно пінитися як неорганічні.
  4. 4 Акуратно потріть тіло мочалкою. Не тріть надто сильно, особливо, якщо ви використовуєте щось абразивний, наприклад, мочалку або гель для душу з отшелушивающими частинками, так як це може викликати роздратування шкіри. Замість цього помасажуйте тіло губкою або мочалкою так, як би ви робили це за допомогою звичайного мила.
  5. 5 Змийте все з себе. Після того, як ви намилили ваше тіло, прийшов час все це видалити. Частина гелю ймовірно вже змилися, поки ви стояли під душем. Просто стійте під струменем води, поки піна повністю не змиється. Можливо вам буде потрібно підняти руку або ногу, щоб ретельніше змити все.
  6. 6 Вийдіть з душової кабінки і обсушити тіло рушником. Не тріть шкіру рушником. Замість цього злегка промокніть її. Якщо у вас суха шкіра, то злегка промокніть її рушником і залиште трохи вологою, щоб ваша шкіра поглинала залишки вологи. Не забудьте вимкнути кран в душі!
  7. 7 Нанесіть зволожуючий крем. Після підсушування шкіри рушником нанесіть зволожуючий крем для тіла. Це допоможе зберегти вашу шкіру м'якою, зволоженою і здоровою.

Поради

  • Експериментуйте з різними ароматами і брендами, щоб вибрати те, що вам найбільше сподобається.
  • У теплу пору року використовуйте освіжаючі і фруктові аромати, а теплі і солодкі запахи - в холодну пору року.
  • Губки і мочалки краще отшелушивают шкіру, ніж махрові мочалки. Так само вони краще піняться.
  • Махрові мочалки набагато м'якше, ніж губки і звичайні мочалки. Можливо вони не дуже добре піняться, але їх набагато легше прати.

попередження

  • Будьте обережні, коли приймаєте душ, так як у ванній може бути дуже слизько, і ви можете впасти і поранитися.
  • Для запобігання появи бактерій переконайтеся в правильному догляді за губкою, мочалкою або рушником. Щоб дізнатися, як це робити, прочитайте відповідний розділ на вибір мочалки.
  • Будьте обережні, використовуючи що-небудь абразивний, наприклад, мочалку або гель з отшешушівающімі частинками, так як ви ризикуєте отримати роздратування шкіри.

Що вам знадобиться

  • душ
  • Гель для душу
  • Мочалка, губка або махрова мочалка.