Як використовувати гімнастичний м'яч в якості стільця

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 17 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як використовувати гімнастичний м'яч в якості стільця - Суспільство
Як використовувати гімнастичний м'яч в якості стільця - Суспільство

Зміст

Гімнастичний м'яч є корисним пристосуванням для фізичних вправ. За допомогою нього можна розвивати рівновагу, зміцнювати м'язи кора, спини і живота - м'язи, які підтримують хребет у всіх його рухах. Сильні м'язи кора грають основну роль в здобутті хорошої постави. Останнім часом гімнастичний м'яч перекочував з тренажерних залів в простір житлового та офісного приміщення. Люди використовують цей м'яч в якості стільця, щоб зміцнити м'язи кора, що також називається "активним сидінням", тому що вам доведеться напружувати при цьому всім свої м'язи. Однак, неправильне використання гімнастичного м'яча може принести більше шкоди, ніж користі. Дана стаття розповість вам, як правильно користуватися гімнастичним м'ячем в якості стільця.

кроки

  1. 1 Виберіть гімнастичний м'яч, відповідний параметрам вашого зросту і ваги. Виміряйте стілець, на якому ви зазвичай сидите, і придбайте м'яч діаметром 10 сантиметрів вище, ніж ваш стілець.
  2. 2 Якщо у вас середня вага тіла, а ваш зріст нижче 160 сантиметрів, то вам слід придбати м'яч діаметром в 55 сантиметрів. Якщо ваш зріст між 160 і 183 (см), то підберіть м'яч діаметром 65 (см). Якщо ви вище 183 (см), то обзаведіться м'ячем діаметром 75 (см).
  3. 3 Придбайте найміцніший м'яч з наявністю непробивним шару між зовнішнім і внутрішнім простором м'яча. В офісі найчастіше знаходиться безліч гострих ручок, ножиць, канцелярських ножів, кнопок і багато чого іншого, що здатне пробити м'яч на крізь.
  4. 4 Придбайте м'яч в тому магазині, який дозволить вам повернути або обміняти м'яч, якщо він вам не підійде за розміром або на увазі інших міркувань. Вам може не вдасться точно визначити, чи підходить вам м'яч чи ні, поки ви не тривалого очікування на ньому кілька годин в офісі.
  5. 5 Накачайте м'яч до максимального діаметра, щоб не потонути в поверхні м'яча при посадці на нього.
  6. 6 Сядьте на м'яч, випряміть спину, розташуйте ноги перед собою. Ноги будуть під кутом 90 градусів відносно стегон.
    • Спочатку ви можете розмістити ікри ніг перед собою так, що вони будуть стосуватися м'яча, що допоможе вам контролювати рівновагу під час вивчення мистецтва сидіння на м'ячі. Пізніше ви зможете відсунути ікри від м'яча, що дозволить м'язам вашого кора включитися в роботу.
  7. 7 Зігніть руки в ліктях і розташуйте передпліччя під кутом в 90 градусів. Трохи нахиляючись вперед, ви повинні будете розташувати їх на поверхні робочого столу.
    • Якщо ви використовуєте комп'ютер, то переконаєтеся, що монітор знаходиться під кутом в 90 градусів, так як в противному випадку ваша шия вийде з прямої лінії хребта, що частково зведе нанівець ефект гімнастичного м'яча.
  8. 8 Практикуйте метод активного сидіння. Це такий стан, коли ваше тіло реагує на зміну позиції м'яча в просторі шляхом напруги відповідних м'язів кора з метою утримання м'яча на місці. Напружуйте абдомінальні м'язи для додаткового ефекту від вправи.
  9. 9 Використовуйте м'яч через кожні 20 хвилин. Hе викидайте свій офісний стілець. Як і в разі будь-якого іншого вправи, вам слід дозволяти вашим м'язам відпочивати, щоб уникнути виснаження, відсутність якого збільшить відсоток користі від вправи.
    • Збільшуйте час сидіння до 30 хвилин в процесі набуття досвіду. Лікарі не рекомендують сидіти довше 30 хвилин на м'ячі. Якщо вам часто необхідно вставати для зміни стільців, то це теж добре позначиться на вашій спині.

Поради

  • Не забувайте підібрати м'яч згідно параметрам свого зросту і ваги.

попередження

  • Будьте обережні і не захоплюйтеся стрибками і іграми на поверхні м'яча, так як ви ризикуєте впасти і отримати травму від такого роду дій.