Як стати іншою людиною

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 15 Січень 2021
Дата Оновлення: 29 Червень 2024
Anonim
Як стати іншою людиною? | Очима жінки [17/14]
Відеоролик: Як стати іншою людиною? | Очима жінки [17/14]

Зміст

Кожен з нас іноді замислюється про те, яке це - бути кимось іншим. Це особливо актуально, якщо вам не подобається, ким ви є, або ви не задоволені своїм життям. Ми звикли одягати різні маски і вести себе так, щоб відповідати ситуації - наприклад, на роботі, на футбольному матчі або на зустрічі з сім'єю або друзями. Щоб тимчасово заглянути за завісу чужого життя і перепочити від своєї, ми дивимося телевізор, граємо в ігри і читаємо. Для більшості людей рідкісні вилазки зі свого життя - це досить. Однак вам може дійсно захотітися стати кимось іншим. Нижче ми пропонуємо вам рекомендації про те, як це зробити.

кроки

Частина 1 з 3: Вивчіть когось іншого

  1. 1 Проаналізуйте, чому ви хочете стати кимось іншим. Запитайте себе про причини, які ховаються за бажанням змінитися. Таким чином, ви зможете зрозуміти корінь своєї проблеми. Коли ви зрозумієте, звідки відбувається ваше бажання стати кимось іншим, ви зможете розібратися з джерелом проблеми.
    • Не дозволяйте декільком окремим подіям викликати в вас необхідність стати кимось іншим. Труднощі і небажані обставини трапляються з кожним із нас. Ми всі робимо помилки і регулярно вчимося на них.
    • Якщо у вашому житті або відносинах виникає якесь повторюється подія або тенденція, яка вказує на те, що вам варто поліпшити, скористайтеся цією інформацією. Відстежите, коли в ваших стосунках з'явилася тріщина, або за що вас зазвичай критикують.
  2. 2 Запитайте себе, що ви хочете змінити. Ви відстежили те, що відбувається навколо, то, що змушує вас хотіти стати кимось іншим; але також вам варто взяти до уваги власні почуття. Якщо деякі речі вас напружують, з'ясуйте, що це за речі і як можна виправити ситуацію.
    • Якщо ви незадоволені собою, з'ясуйте чому. У вас зайва вага? Часто нервуєте? Неорганізовані?
    • Якщо вам просто нудно від того, як все відбувається у вашому житті, і вам хочеться змін, подумайте, чому саме ви не задоволені. Це ваші відносини? Робота? Будинок або машина? Погода? Зосередьтеся на тому, що б ви хотіли змінити.
  3. 3 Зосередьтеся на тому, як все поліпшити. Ви знаєте, що необхідно міняти, щоб ви могли бути тим, ким хочете. Зараз вам варто продумати те, як саме краще виправити ситуацію.
    • Якщо вам необхідно скинути вагу, щоб відчувати себе щасливим і здоровим, сконцентруйтеся на цьому. Почніть ходити в тренажерний зал, зменшіть вживання жирів і вуглеводів і відвідайте групу підтримки.
    • Якщо вас мучить тривога, зверніться за допомогою до професіонала, займіться медитацією і скористайтеся можливістю попрактикуватися в рішучості.
    • Якщо ви втомилися від людей, які вважають вас нудним, зробите щось ризиковане, наприклад, стрибну з парашутом, займіться альпінізмом, вітрильним спортом або навчитеся керувати літаком.
    • Якщо ви не відчуваєте щастя зі своїм партнером, зробіть разом що-небудь нове, знайдіть способи відновити зв'язок і почати цінувати один одного, сходіть до психолога і рухайтеся далі.
    • Якщо вам набридла ваша робота, знайдіть іншу або почніть знову вчитися, щоб отримати нові навички. Так ви зможете знайти роботу своєї мрії і накопичити на будинок і машину, які ви давно хотіли. Переїжджайте з того місця проживання, яким ви не задоволені, якщо там, наприклад, часто йдуть дощі або занадто холодно.
  4. 4 Зрозумійте, кому ви хотіли б наслідувати. Тепер ви знаєте, ким ви хочете бути. Зараз саме час подумати про те, яке життя ви б хотіли для себе і якою людиною хочете себе бачити. Подумайте про поведінку, переконаннях і цінностях тих, ким ви захоплюєтеся, щоб зрозуміти, як досягти успіху в різних сферах життя.
    • Напевно, ви захоплюєтеся кимось - персонажем книги або фільму, знаменитістю, спортсменом, членом сім'ї або лауреатом Нобелівської премії миру. Ви хочете бути схожим на улюбленого телегероя? Або вам подобається ваш хлопець або ваша дівчина? Коли ви зрозумієте, на кого хочете бути схожим, можна почати розвивати в собі ті риси характеру, які допоможуть вам стати краще.
    • Виберіть хороші риси характеру, які зможуть поліпшити ваше життя, а не погіршити її. Відхід з вашого життя людей, які багато для вас означають, або в'язниця не допоможуть вам поліпшити життя. Ви, наприклад, можете стати більш цікавим, співчуваючим або чарівною людиною.
  5. 5 Переконайтеся, що риси характеру, які ви хочете у себе розвинути, життєздатні. Вам доведеться підтримувати в собі ці риси характеру досить довго, поки вони не стануть частиною вас. Якщо брехати людям про те, що ви можете робити або ким є, можна потрапити в неприємну ситуацію, якщо люди дізнаються правду - а вони в кінці кінців дізнаються її.
    • Чи не поводьтеся як багач, якщо у вас в кишені всього пара рублів, і ви не можете дозволити собі оплатити обід на двох, не кажучи вже про відпустку на Гаваях.
    • Не вдавайте, що знаєте про машинах багато, щоб поїхати на побачення, щоб потім не вийшло, що ви стоїте на узбіччі зі спущеним колесом і не знаєте, як його поміняти.
    • Точно так же, навчитеся грати на музичному інструменті або готувати перш ніж намагатися здивувати кого-то своїми вміннями.
  6. 6 Знайдіть будь-яку інформацію про те, ким ви захоплюєтеся. Вам знадобляться знання, самовіддача і практика для того, щоб стати тим, ким ви не є зараз. Вам буде простіше, якщо перед очима буде приклад. Вам варто провести серйозну роботу, щоб побачити шляхи до того, як ви можете стати схожим на цю людину.
    • Читайте автобіографії, біографії, оповідання та статті про людину, яким ви захоплюєтеся, або написане ним самим. Також перегляньте особисті і фанатські сайти.
    • Перегляньте відео з цією людиною і зверніть особливу увагу на ті якості, які ви хочете перейняти, наприклад, зовнішні якості або стиль, манеру спілкування, поведінка в складних обставинах або ставлення до інших. Ця людина впевнений в собі, доброзичливий, позитивний, щедрий, владний і з повагою ставиться до інших?
    • Постарайтеся зустрітися з людиною, яка вас надихає. Якщо у вас є можливість поговорити з людиною, на якого ви хочете бути схожим, на якомусь заході, конференції або в іншому подібному місці, це навіть краще. Постарайтеся дізнатися, ким насправді є ця людина, як він став тим, ким він є, і чи може він дати вам пораду.

Частина 2 з 3: Стати кимось іншим

  1. 1 ставте цілі. Вам необхідно розуміти, чого ви хочете і як цього досягти. Вам доведеться міняти щось, щоб стати тим, ким ви зараз не є.
    • Щоб поставити мету, вам варто для початку з'ясувати, до чого ви хочете прийти і яким буде кінцевий результат. Наприклад, ви хочете стати більш впевненим у собі, як ваша улюблена спортсменка. Ви хочете досягти успіхів в тенісі, баскетболі або футболі, а також змагатися на Олімпійських іграх.
    • Мета - це не просто те, чого ви хочете, це те, заради чого ви готові працювати. Вам варто запитати себе, чи готові ви працювати, поки не досягнете мети. Чи хочете ви займатися кожен день, нарощувати м'язи? Це покаже вам, наскільки сильно ви чогось хочете.
    • Не робіть собі установку на невдачу. Незважаючи на те, що існує безліч інструментів, які можуть допомогти, наприклад, мотивуючі книги або групи підтримки, ви - це єдина людина, яка може вас змінити. У вас не вийде зробити це за помахом чарівної палички - вам потрібно буде самовіддано працювати.
  2. 2 Почніть з найлегших змін. Стати кимось іншим - це велика перерва. Вам варто спочатку сфокусуватися на поведінці або рисах характеру, які вам буде простіше за все змінити, щоб не перевантажувати себе. Коли ви звикнете до вироблення нових якостей, можна перейти до більш складним змін, для яких вам знадобиться більше часу і енергії.
    • Зазвичай змінити зовнішність набагато простіше, ніж вироблені роками звички. Щоб відчувати себе по-іншому досить для зміни інших факторів, вам теж може знадобитися багато часу.
    • Зміни, які відбуваються природним чином, простіше здійснити. Наприклад, якщо ви завжди були ввічливі, то стати ще більш ввічливим вам буде не так складно. Якщо ви любите посміхатися і сміятися, вам не складе труднощів посміхатися якомога більше протягом дня.
    • Не бійтеся складних завдань. Багато що може бути складно подолати. Наприклад, якщо вас можна назвати сором'язливим, то спочатку вам може бути складно привітатися з незнайомою людиною.
    • Знайте, що з будь-яким викликом, який ви приймаєте і успішно долаєте, ви стаєте ближче до того, ким ви хочете бути.
  3. 3 Змініть свій стиль. Те, як ми показуємо себе навколишнього світу, допомагає не тільки скласти перше враження, а й впливає на те, як нас сприймають і як з нами поводяться. Якщо ви хочете виділятися, тоді вам варто вибрати одяг, колірну гамму і зачіску, які б відрізняли вас від інших.
    • Якщо ви хочете, щоб вас сприймали певним чином, наприклад, бачили вас багатою людиною або професіоналом у своїй справі, одягайтеся і виглядаєте відповідним чином. Якщо ви хочете здаватися невимушеним і практичною людиною, вам варто одягатися простіше.
    • Якщо ви зазвичай носите окуляри, у вас довге каштанове волосся і ви не користуєтеся косметикою, подумайте, як можна вдосконалити свою зовнішність. Зробіть модну коротку стрижку і пофарбуйте волосся в яскравий колір, наприклад, в червоний, фіолетовий, блонд або чорний. Купуйте контактні лінзи або окуляри в стильній оправі.
    • Знайдіть матеріали про те, як зробити хороший макіяж, і практикуйтеся в цьому.
    • Купіть новий одяг. Подумайте, що б захотів надіти той нова людина, яким ви збираєтеся стати. Виберіть відповідний одяг, в якій вам буде зручно. Вам варто підлаштувати свою зовнішність під ті нові позитивні зміни, над якими ви працюєте.
  4. 4 Приділіть увагу тому, як ви себе подаєте. Ми створюємо враження про людей не тільки по їх одязі або зачісці. Ми бачимо їх ходу, міміку і жести, і на основі цього складаємо свою думку.
    • Слідкуйте за тим, як ви ходите. Те, як рухається людина, може сильно вплинути на те, як його сприймають інші. Рухайтеся впевнено.
    • Одягніть одяг і взуття, в якій ви будете виходити в люди. Потренуйтеся ходити на високих підборах, якщо вони - частина вашого образу. Розгляньте в дзеркало, як ви рухаєте стегнами і розмахуєте руками.
    • Спостерігайте за виразами обличчя в дзеркалі. Потренуйтеся сміятися, посміхатися і виявляти інтерес. Спробуйте провести бесіду з новим собою.
    • Можна також записати все на відео і продумати, як поліпшити свої навички спілкування і мову тіла. Якщо ви за звичкою теребите волосся, наприклад, подумайте, чи хочете ви бачити цю рису у свого нового образу. Якщо немає, то вам варто спробувати позбутися від цієї звички.
  5. 5 Змініть роль. Скористайтеся усім, що ви вже вивчили, щоб стати кимось іншим. Робіть такий вибір, який наблизить вас до вашої мети стати новою людиною.
    • Приміряйте на себе різні якості людей, якими ви захоплюєтеся. Сходіть в магазин і будьте енергійні і товариські, цікавтеся життям людей і жартуєте. Будьте такою людиною, який може подолати будь-які перешкоди. Ідіть і тренуйтеся до тих пір, поки не виграєте змагання.
    • Якщо ви застрягли на тупикової роботі, змініть її та займіться тим, від чого ви отримуєте задоволення, або скористайтеся своїм досвідом, щоб зайняти більш високу посаду в іншій компанії. Відкрийте свій бізнес або почніть знову вчитися, щоб стати лікарем, юристом або ким-небудь ще. Переїжджайте в інше місто, в якому ви краще зможете себе реалізувати.
    • Якщо у відносинах вами завжди верховодило, станьте тим, хто знає, чого хоче і не хоче в стосунках. Підживлюйте довіру, обопільне повагу і вимагайте до себе рівного ставлення. Вчіться йти від людей, які не приносять вам користь, і не робіть того, чого не хочете.

Частина 3 з 3: Живіть як інша людина

  1. 1 Продовжуйте практикуватися. Для того щоб придбати деякі риси, зміни і підходи, і зробити їх природними для себе, вам знадобиться час. Пам'ятайте, перетворення в іншу людину не відбувається за один день. Вам варто зрозуміти для себе, чого ви хочете, як цього досягти, і слідувати по обраному шляху, поки у вас все не вийде.
    • Зосередьтеся на розвиток рис характеру. Вам варто попрацювати над тим, щоб ваш образ, то, як ви говорите і що робите, стали вашою другою природою і частиною вашої нової особистості. Практикуйтеся регулярно - в різних ситуаціях, ролях і відносинах. У підсумку, вам вже не доведеться долати себе, так як це стане частиною вас.
    • Регулярно приймайте участь в новому виді діяльності, краще поза зоною вашого комфорту. Це розширить ваші горизонти і навчить швидше адаптуватися до нових ситуацій.
    • Знайте свої межі. Деякі речі не можна безпечно змінити, та й не потрібно, наприклад, конституцію, розмір ноги, зростання, довжину пальців або колір шкіри, серед іншого. Прийміть те, що ви не можете змінити, і витрачайте енергію на зміну того, що можливо виправити.
  2. 2 Перестаньте засуджувати. Ті риси характеру, які ми боїмося продемонструвати оточуючим - це зазвичай те, що нам не подобається в інших людях, то, за що ми готові їх критикувати і засуджувати. Засуджуйте менше, щоб звільнити себе і інших від цього вантажу. Складно вчитися у інших або рости в особистісному плані, якщо ви завжди заздрите успіхам інших.
    • Вам варто протистояти спокусі критикувати інших, а також себе, і почати бути об'єктивним глядачем. Дізнайтеся, як інші справляються з труднощами, важкими завданнями, невдачами, і постарайтеся впровадити всі ці хороші якості в розвиток своєї особистості.
    • Звертайте увагу, коли у вас вийшло добре зробити роботу, успішно вирішити соціальну ситуацію або позитивно вплинути на людей. Запам'ятайте, як ви зробили це, що конкретно ви зробили, і чого робити не варто.
  3. 3 Адаптуйтеся. Вам доведеться пристосувати певні якості, ролі і стиль під себе. Іноді у вас не буде виходити, і це нормально. Знайдіть в собі сили, щоб відкинути те, що не підходить вашому перевтілення, і зосередьтеся на тому, що вам необхідно.
    • Якщо у вас довге чорне волосся, а ви хочете довге світле волосся, пам'ятайте, що повторюється фарбування може пошкодити їх. Вам варто носити коротку стрижку, а не довгу, щоб волосся менше ламалися і стоншується. Подумайте про те, щоб залишити чорний колір волосся, але зробити мелірування, яке буде мати гарний вигляд на тлі вашого кольору.
    • Якщо ви досить приземкуваті, можливо, вам не варто витрачати величезну кількість енергії, щоб стати супермоделлю або відомим баскетболістом, хоча шанс досягти цього, звичайно, завжди є. Стати моделлю, яка демонструє особа, кікбоксером або наїзником.Головне - це адаптувати свої якості під образ.
  4. 4 Розважайтеся. Не приймайте все на свій рахунок. Деякі люди можуть не зрозуміти, що ви робите і навіщо, і навіть можуть сміятися над вами. Подумайте, як далеко ви зайшли і ким вже стали. Скоро ваша стара особистість вже буде забута, а та, яку ви намагалися в собі виплекати, проявить себе в повній мірі.
    • Маючи справу з глузуванням, подумайте, як би відреагував чоловік, яким ви захоплюєтеся. Сподіваємося, що ви теж зробите правильно в такій ситуації.
    • Складно отримувати задоволення, якщо ви постійно хвилюєтеся про те, ким вас бачать інші люди. Більшість взаємодій в суспільстві не обмежуються строгими правилами, і люди не чекають нагоди посміятися над вами, якщо ви робите щось, що вважається ненормальним. Просто йдіть за ходом бесіди і, якщо вам необхідно зупинитися і подумати, зробіть це.

Поради

  • Простіше розвивати ті якості, які вже є в вас, ніж намагатися виробити риси, які є в іншій людині. Ви - особлива особистість, і заслуговуєте бути кращим собою. Перш ніж намагатися стати кимось іншим, спробуйте попрацювати над тим, щоб зробити себе тим, ким ви хочете себе бачити. Хто знає, можливо, ви будете щасливі, проживаючи життя і будучи собою.
  • Пам'ятайте, що навіть ті люди, якими ви захоплюєтеся, всього лише люди, і вони не ідеальні. У них так само, як і у вас, є проблеми, невдачі і страхи.
  • Не перестарайтеся з розвитком якостей настільки, щоб вони стали небажаними, наприклад, впевненість в собі, яка переходить в зарозумілість, або твердість, що межує з агресивністю.

попередження

  • Будьте обережні, не варто в точності хочете наслідувати комусь іншому. Ваше копіювання може образити людину, яким ви захоплюєтеся, а іншим ви не будете здаватися унікальною людиною. Краще удосконалювати свій характер, а не наслідувати інших.
  • Чи не будьте розчаровані, якщо той, ким ви захоплюєтеся, виявився не таким, яким ви його собі уявляли, або якщо він не відповідає вашим очікуванням. Пам'ятайте про це, і не будьте до себе занадто суворі.
  • Надмірна одержимість іншою людиною - це нездорово. Якщо ви зрозумієте, що не можете перестати думати про когось іншого, вважаєте, що у вас є особливий зв'язок з кимось, кого ви насправді навіть не знаєте і вам необхідно стати цією людиною, вам варто звернутися за професійною допомогою.