Як використовувати випарник

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 21 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Обзор glo™ HYPER - нового устройства для нагревания табака / Root Nation
Відеоролик: Обзор glo™ HYPER - нового устройства для нагревания табака / Root Nation

Зміст

Випарник являє собою пристрій, який перетворює воду в пар і виводить його в навколишнє повітря. При правильному використанні випарник допомагає поліпшити повітря в приміщенні, позбутися від закладеності дихальних шляхів і зволожити сухі носові проходи. Хоча кожна марка випарника має свої інструкції по експлуатації, існують також загальні правила їх використання.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір випарника

  1. 1 Обговоріть з лікарем свої потреби. Порадьтеся з лікарем щодо симптомів, якщо вони є у вас, а також можливих проблем з навколишнім оточенням в вашому домі. Лікар зможе порекомендувати вам ті чи інші кроки, наприклад придбати випарник або зволожувач повітря.
    • Випарник може тимчасово полегшувати симптоми гострих (короткострокових) респіраторних захворювань, таких як застуда, грип або бронхіт.
    • Випарник буває корисним і при хронічних респіраторних захворюваннях, хоча лікар може порекомендувати більш спеціалізовані пристрої.
    • Випарники можуть також принести користь в тому випадку, якщо у вас в будинку дуже сухе повітря або ви живете в холодному / сухому кліматі, так як вони зволожують повітря, що підвищує загальний комфорт.
    • Не забудьте дізнатися у лікаря про можливі побічні ефекти використання випарника.Наприклад, він може сприяти зростанню бактерій або викликати інші проблеми, пов'язані з вологим повітрям.
  2. 2 Виберіть зволожувач повітря з холодним, а не гарячим випаровуванням, якщо ви турбуєтеся про безпеку. Ці два пристрої працюють схожим чином, але мають трохи різними перевагами для здоров'я і домашньої обстановки. Необхідно врахувати, для кого саме і з якими цілями ви купуєте випарник.
    • У увлажнителях з гарячим випаровуванням використовується тепло. Це тепло перетворює воду на пару, яка надходить в навколишнє повітря.
    • Зволожувачі з холодним випаровуванням випускають крихітні бризки (туман) холодної води, що також сприяє зволоженню повітря.
    • Врахуйте, що Американська академія педіатрії (США) настійно не рекомендує використовувати зволожувачі з гарячим випаровуванням в дитячих кімнатах.
  3. 3 Оцініть свої потреби. Вирішіть, в якій кімнаті ви встановите випарник, щоб визначитися з його типом і розмірами.
    • Якщо випарник призначений для дитини, переконайтеся, що в дитячій кімнаті є місце, куди ви зможете поставити пристрій так, щоб діти не дістали його.
    • Якщо ви хочете придбати випарник для того, щоб поліпшити загальну якість повітря в будинку, виберіть таку кімнату, де він зможе принести максимальну користь для вас і всіх членів вашої родини.
  4. 4 Ознайомтеся з різними видами парових випарників. Витратьте трохи часу на те, щоб прочитати інформацію на упаковках і, можливо, огляньте сам випарник. Після цього ви зможете зробити більш обгрунтований вибір, виходячи з міркувань про своє здоров'я і комфорт.
    • Візьміть до уваги кількість місця, яке ви збираєтеся виділити для роботи і зберігання випарника. Більші моделі складніше тримати поза досяжністю дітей, в той час як невеликий випарник може принести мало користі через те, що буде створювати недостатньо пара.
    • Прочитайте інформацію на упаковці і, якщо ви купуєте випарник через інтернет, огляди та відгуки, щоб дізнатися, наскільки легко використовувати і чистити даний пристрій. Якщо у вас мало вільного часу або вам важко ретельно чистити випарник через проблеми зі здоров'ям, виберіть більш простий пристрій.

Метод 2 з 3: Використання випарника

  1. 1 Прочитайте прикладені інструкції по експлуатації. Хоча випарники багато в чому схожі між собою, деякі вимоги по експлуатації та догляду можуть відрізнятися. Крім іншого, в інструкціях повинно бути описано, як слід розбирати і чистити випарник.
  2. 2 Використовуйте випарник ночами. Хоча випарники можна включати в будь-який час, більшість людей вважають за краще використовувати їх ночами. У нічний час пристрій полегшує сухість або закладеність носа і тим самим покращує сон.
    • Не вмикайте випарник на цілий день, інакше повітря стане занадто вологим, що може привести до зростання цвілі або інших грибків в будинку. У свою чергу, це може викликати подальші проблеми з органами дихання.
    • Слідкуйте, щоб вологість повітря в будинку ніколи не перевищувала 50%. Придбайте домашній гігрометр, щоб вимірювати рівень вологості повітря.
  3. 3 Наповніть ємність дистильованою водою. Вода з-під крана містить мінеральні домішки, які можуть засмітити випарник або забруднити повітря в будинку.
    • На більшості випарників позначений верхній рівень, до якого слід наливати воду. Не перевищуйте його, інакше вода може розбризкується.
    • Деякі випарники автоматично вимикаються, як тільки спорожніє резервуар, проте слід заповнювати пристрій водою щоразу, перш ніж використовувати його, наприклад ввечері перед сном.
  4. 4 Поставте випарник на рівну поверхню на безпечній відстані, щоб випадково не зачепити його. Випарник слід розмістити не менше ніж в 120 сантиметрах від людей і домашніх тварин. Випускається випарником гаряча пара може викликати опік при контакті (особливо тривалому) зі шкірою.
    • Якщо ви використовуєте випарник в дитячій кімнаті або в будинку, де є діти, встановіть його досить високо, щоб діти не могли дістати його і випадково обпектися. При цьому поверхня повинна бути досить міцною і стійкою, щоб випарник не міг впасти.
    • Не ставте випарник і не використовуйте його в таких місцях, де він може намочити постільна білизна, фіранки, килимове покриття та інші предмети з тканини. Можна постелити під випарник рушники, щоб капає вода або конденсат не зашкодили поверхню меблів.
  5. 5 Вставте вилку в розетку і включіть випарник. Щоб включити деякі випарники, досить вставити вилку в розетку. Однак в більшості випадків на пристрої є вмикач у вигляді важеля, кнопки або диска.
  6. 6 Провітрюйте кімнату в перервах між використанням випарника. Хоча тепле вологе повітря прекрасно допомагає при закладеності носа, якщо в приміщенні занадто довго буде підвищена вологість, в ньому може завестися цвіль.
    • Якщо в будинку почнуть розмножуватися бактерії або цвіль, ви і члени вашої родини можете випробувати ще більші проблеми з органами дихання.
    • По можливості залишайте двері і вікна відкритими протягом дня, коли ви не використовуєте випарник. При необхідності включайте електричний вентилятор, щоб провітрити кімнату.

Метод 3 з 3: Частка випарника

  1. 1 Прочитайте в інструкціях про те, як слід чистити випарник. У прикладених інструкціях по експлуатації повинно бути вказано, як часто необхідно чистити випарник і які речовини використовувати при цьому.
    • Для чищення більшості випарників потрібні очищуючий розчин, щітка для пляшки або миття овочів, чиста вода і ганчірка паперовий або паперові рушники.
    • Подумайте про те, щоб придбати гумові рукавички, які дозволять захистити шкіру при чищенні випарника.
  2. 2 Чистіть випарник хоча б раз в три дні. Вологе середовище сприяє зростанню бактерій, і якщо не чистити і не сушити випарник належним чином, бактерії можуть почати рости прямо в ньому. В результаті бактерії будуть потрапляти в навколишнє повітря разом з парою.
    • Кожен день міняйте дистильовану воду і чистите випарник хоча б раз в три дні.
    • Чистіть випарник частіше, якщо ви користуєтеся їм не тільки вночі, але і вдень.
    • Можливо, вам доведеться також регулярно міняти фільтр. Пошукайте інформацію щодо цього в інструкціях по експлуатації.
  3. 3 Приготуйте або придбайте очищуючий розчин. Зазвичай достатньо додати в гарячу воду кілька крапель антибактеріального мила або м'якого засоби для миття посуду. Як сильнішого засобу для чищення використовуйте тривідсотковий розчин перекису водню.
    • Якщо в інструкціях написано, який очищуючий розчин необхідно використовувати, дотримуйтесь вказівок виробника.
    • Для особливо глибокого чищення використовуйте одновідсотковий розчин відбілювача: розведіть 1 частина відбілювача 9 частинами води.
    • Якщо ви використовуєте відбілювач в будь-якому вигляді, надіньте гумові рукавички, щоб захистити шкіру.
  4. 4 Розберіть випарник. При цьому дотримуйтесь вказівок виробника. Зазвичай для чищення випарника досить вийняти з нього резервуар.
    • Огляньте резервуар і підстава і перевірте, чи немає ознак цвілі. Якщо необхідно почистити підставу, будьте обережні, щоб не зачепити інші частини: змоченої розчином для чищення щітку, а потім протріть корпус сухою ганчіркою.
    • Деякі моделі випарників не розуміються. Якщо у вас такий паровий випарник, досить просто відкрити резервуар для води і спробувати почистити його, не виймаючи з корпусу.
    • Не натискайте сильно великі зусилля, коли розбираєте випарник, інакше ви можете пошкодити блокують деталі, і пристрій стане небезпечним у використанні.
  5. 5 Протріть внутрішню поверхню резервуара м'якою щіткою або ганчіркою. Підійде щітка для миття дитячих пляшечок або овочів, а також ганчірка із мікроволокна.Занурте щітку або ганчірку в очищуючий розчин і ретельно витріть внутрішню поверхню резервуара для води. При необхідності повторно змочуйте щітку або ганчірку розчином для чищення, поки не витріть всю поверхню резервуара.
    • Якщо деякі місця важко очистити від бруду, протріть їх змоченою в спирті ваткою.
  6. 6 Обполосніть резервуар. Для цього можна використовувати водопровідну або дистильовану воду. Налийте трохи води в резервуар, покрутіть їм і відразу ж злийте воду, щоб очистити ємність від залишків мила або іншого миючого засобу.
    • Ретельно обполосніть резервуар, потім замочіть деталі в білому оцті, щоб повністю дезінфікувати випарник.
    • При необхідності використовуйте зубочистку, щоб видалити видиму цвіль з тонких трубок і клапанів.
  7. 7 Насухо протріть внутрішню поверхню резервуара чистої ганчіркою з мікроволокна або паперовим рушником. Необхідно повністю висушити резервуар, інакше з води, що залишилася всередину випарника можуть потрапити мікроби і мінеральні домішки. Це особливо важливо в тому випадку, якщо після чистки ви збираєтеся поставити випарник на зберігання.
    • Гігієнічніше використовувати паперові рушники, так як їх можна часто міняти, в той час як на ганчірці можуть залишитися мікроби, які потім поширяться далі.
    • Висушіть резервуар на повітрі, перш ніж вставляти його назад в корпус.

Поради

  • Якщо паровий випарник виявиться неефективним, спробуйте використовувати зволожувач з холодним випаровуванням. Хоча він працює за схожим принципом і настільки ж ефективний, деякі знаходять його більш комфортним для дихання, ніж гарячий парової випарник.
  • Коли ви не користуєтеся випарником, правильно зберігайте його. Перед тривалим зберіганням переконаєтеся, що пристрій повністю чисте і сухе, щоб знизити ймовірність появи бактерій або цвілі на деталях випарника.

попередження

  • Якщо шнур випарника пошкоджений або зношений, не використовуйте його. Пошкоджений шнур створює серйозну небезпеку ураження електричним струмом, особливо якщо врахувати, що навколо нього буде вологе повітря.
  • Парові випарники не рекомендується використовувати в будинках, де є діти. Гарячий пар і вода можуть викликати опік.
  • Вологе повітря, а також сприяє зростанню цвілі середовище можна погіршувати симптоми при астмі. У разі астми або пов'язаних з нею захворювань порадьтеся з лікарем.