Як використовувати нафталінові кульки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як використовувати нафталінові кульки - Суспільство
Як використовувати нафталінові кульки - Суспільство

Зміст

Нафталінові кульки дуже добре справляються з платтяна міллю. Багато хто забуває, що ці кульки зроблені з небезпечних пестицидів, і не вживають належних заходів обережності при поводженні з ними. Ніколи не залишайте кульки на відкритому повітрі. Замість цього помістіть одяг з нафталіновими кульками в закриту коробку. Запобігайте поява молі, регулярно надягаючи, стираючи і висушуючи одяг. Слідкуйте за тим, щоб в будинку і на одязі не залишалося волокон і плям тваринного походження (від їжі, духів або поту).

кроки

Частина 1 з 3: Як захистити одяг за допомогою нафталінових кульок

  1. 1 Помістіть одяг в коробку з кришкою. Нафталінові кульки слід використовувати тільки в закритих і герметичних ємностях. Віддайте перевагу пластиковій коробці або мішку для одягу, який можна закрити і зберігати в шафі або під ліжком. Помістіть одяг в коробку.
    • Моль харчується продуктами тваринного походження, таким як шерсть, шкіра і повсть. Вони навіть прогризають синтетичні волокна, щоб дістатися до плями поту.
  2. 2 Помістіть нафталінові кульки в коробку. Прочитайте вказівки на упаковці, щоб дізнатися, скільки кульок вам знадобиться. Візьміть досить кульок, щоб впоратися з платтяна міллю. Просто покладіть кульки на одяг або поруч з нею.
  3. 3 Закрийте коробку або мішок для одягу. Переконайтеся, що з коробки не просочується повітря. Після цього заберіть коробку в безпечне місце: під ліжко або в шафу. Нафталінові кульки з часом розчиняться.
  4. 4 Перед тим, як надіти одяг, яка лежала в коробці, виперіть її з оцтом. Від одягу буде сильно бити нафталіном, тому спочатку виперіть її. Замочіть одяг в рівних частинах води і оцту або додайте склянку (240 мл) оцту в відсік для миючих засобів під час прання.Візьміть пульверизатор, налийте в нього розчин води і оцту і розпорошите на одяг, яку не можна прати в пральній машині і висушувати в сушарці.
    • Щоб прибрати запах, помістіть в сміттєвий пакет одяг і серветки з просоченням антистатиком.
    • Чи не висушуйте одяг в сушарці, поки запах не зникне, інакше він залишиться назавжди.
  5. 5 Вимийте коробку оцтом. За допомогою оцту можна також прибрати запах з коробки. Налийте в коробку однакову кількість води і оцту. Залиште розчин на пару хвилин, після чого промийте коробку теплою водою. Повторюйте цю процедуру перед тим, як прибрати коробку і перед кожним її використанням.
    • Оцтом також можна вимити шафи та інші місця, які пахнуть нафталіновими кульками.

Частина 2 з 3: Як запобігти появі молі

  1. 1 Регулярно періть речі. Правильний догляд за речами дозволить позбутися від плям, до яких прагне моль. Періть все речі, навіть ті, що виготовлені з синтетичних тканин. Слідкуйте за тим, щоб в кишенях не лишалося волокон. Періть речі як зазвичай, щоб прибрати плями поту, парфумів і напоїв. Сушіть одяг в сушарці, щоб вбити яйця і личинки на одязі.
    • Чи не крахмальте одяг перед тим, як прибрати її в шафу, інакше вона заманить моль.
  2. 2 Зберігайте одяг в герметичній тарі. Моль не зможе потрапити в закриті коробки або пакети, як би сильно забруднена ні був одяг. Зберігання чистого одягу в такій тарі - це відмінний спосіб захистити одяг, не вдаючись до токсичних нафталіновим кулькам.
    • Деякі люди використовують запах кедра і скрині. Однак запахи абсолютно марні, а скрині допомагають лише тому, що є закритою тарою.
  3. 3 Раз на місяць обдавайте одяг теплом. Один-два рази на місяць діставайте одяг, яку не зберігайте в закритій тарі. Помістіть її в сушарку і запустіть цикл сушки. Замість цього можна залишити її на кілька годин на сонці. Тепло вб'є яйця молі.
  4. 4 Ретельно почистіть одяг, щоб прибрати личинки. Після того, як ви обробите одяг теплом (не забувайте робити це 1-2 рази на місяць), вичистіть одяг від комах. Гарненько потрусіть речі або проведіть по одязі щіткою з усіх боків, щоб прибрати сховалися яйця і личинки.

Частина 3 з 3: Як усунути моль в будинку

  1. 1 Пропилососьте весь будинок. Нафталінові кульки можна використовувати у відкритому просторі, так що вам доведеться прибрати джерела їжі для молі в усьому будинку. Пропилососьте ящики столів, шафи і інші меблі. Наведіть порядок у всіх місцях, про які зазвичай забуваєте, наприклад, під меблями. Пилососом приберіть все волокна і волосся.
    • Миші і щурі, які з'їли щурячу отруту і десь померли, можуть стати причиною появи молі, так що приберіть всюди, де тільки можна.
  2. 2 Вимийте висувні ящики і шафи. Дістаньте з них весь одяг. Візьміть засіб для очищення поверхонь, м'який засіб для миття посуду або рідина для прання. Замочіть ганчірку в засобі і все нею протріть. Окремо виперіть одяг, перш ніж повернути її на місце в шафу.
  3. 3 Обробіть тріщини в стінах борною кислотою. Борна кислота - це порошок, який можна купити в магазині коштів для боротьби зі шкідниками (місцевому господарському або садівничому). Використовуйте засіб згідно з вказівками на етикетці. Обробіть порошком кожну тріщину і щілину в будинку. Борна кислота подбає про молі, яка в них живе.

Поради

  • Навіть якщо ваша одяг виготовлений із синтетичних тканин, моль все одно може прогризти її, щоб дістатися до плям тваринного походження. Виперіть одяг, перш ніж прибрати її на зберігання.
  • Моль любить місця, в які часто не заглядають. Одяг, яку ви носите всього 2-3 рази в тиждень, стане для неї відмінною метою.
  • Ніколи не вдихайте запах від нафталінових кульок. Якщо ви відчуваєте їх запах, значить, ви щось робите неправильно і ставите під удар своє здоров'я.

попередження

  • Нафталінові кульки - це пестициди.Вони виділяють пари, які шкідливі для людей, тварин і навколишнього середовища. Використання нафталінових кульок на відкритому повітрі може бути незаконним.
  • Нафталінові кульки викликають неприємні побічні ефекти, включаючи головний біль, нудоту, запаморочення і утруднене дихання.
  • Допитливі діти і тварини можуть прийняти нафталінові кульки за їжу або іграшку.
  • Ніколи не використовуйте нафталінові кульки на вулиці або для відлякування змій або білок.