Як використовувати сухий шампунь

Автор: Bobbie Johnson
Дата Створення: 7 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как использовать сухой шампунь
Відеоролик: Как использовать сухой шампунь

Зміст

1 Розділіть волосся на пасма. Поділ волосся на пасма дозволить рівномірно розподілити порошок. Зберіть пасма на відстані приблизно 5 см один від одного. Рухайтеся від початку волосяного покриву і до загривку.
  • 2 Спочатку нанесіть сухий шампунь на корені волосся. Розпорошите аерозольний шампунь приблизно в 15 см від волосся, щоб уникнути накопичення кошти. Почніть з коренів і просувайтеся далі по пасмам. Шампунь не повинен рясно покривати волосся.
    • Нічого страшного, якщо після нанесення шампуню волосся стане нібито припорошені крейдою. Після розчісування білий осад повинен зникнути.
  • 3 Не чіпайте шампунь протягом 5-10 хвилин. Сухому шампуню потрібно трохи часу, щоб увібрати в себе жир біля коріння. Перш ніж ви його витрусіть або вичистіть, залиште шампунь в волоссі на 5-10 хвилин. Чим довше ви чекаєте, тим більше жиру вбере сухий шампунь.
  • 4 Кінчиками пальців втирайте шампунь у волосся. Почніть з коренів, де ви нанесли шампунь в першу чергу.Продовжуйте проводити пальцями по волоссю, поки шампунь поступово з ними не зіллється. Ви зрозумієте, що закінчили, коли на голові практично не залишиться слідів шампуню.
  • 5 Залишки шампуню вичистіть щіткою для волосся. Якась частина сухого шампуню могла залишитися в волоссі. Якщо так, значить, ви переборщили з кількістю шампуню. Візьміть щітку з жорсткою щетиною, щоб розподілити шампунь по волоссю і прибрати зайвий порошок.
    • Якщо в волоссі залишаться білясті ділянки, висушіть волосся феном при низькій температурі і слабкої потужності.
  • Метод 2 з 3: Відповідний момент для нанесення шампуню

    1. 1 При регулярному використанні сухий шампунь слід наносити вночі. Нанесення сухого шампуню перед сном не дозволить коріння стати маслянистими за ніч. Крім того, так у шампуню буде більше часу, щоб поглинути жир зі шкіри голови. Неусвідомлене тертя голови про подушку під час сну призводить до втирання шампуню у волосся і усуває порошкоподібний осад.
      • В крайньому випадку, сухий шампунь можна використовувати і вранці. Це може стати прекрасною альтернативою миття волосся на той випадок, якщо ви проспить. Але краще візьміть за звичку наносити шампунь вночі.
    2. 2 Використовуйте сухий шампунь в проміжках між миттям голови. Щоденне миття голови може висушити волосся і пересушити шкіру голови. Якщо ви не є власником надмірно тонкого волосся, мийте волосся рідким шампунем раз в 2-3 дня. А щоб зберегти свіжість волосся, в проміжках користуйтеся сухим шампунем.
    3. 3 Не наносіть сухий шампунь два дні поспіль. Надлишок сухого шампуню може призвести до скупчення кошти на шкірі голови, особливо якщо ви періодично не будете мити голову. Це може послабити фолікули, а в крайніх випадках, навіть привести до випадання волосся. Наносите шампунь не більше 2-3 разів на тиждень.
    4. 4 Висушіть волосся перед тим, як використовувати сухий шампунь як засіб для укладання. Сухий шампунь додає волоссю об'єм і густоту, але вода може перетворити його в грудкувату бруд. Якщо ви наносите сухий шампунь після душа, спочатку витріть волосся рушником або висушіть його феном. Сухий шампунь чудово підходить для жирного волосся, оскільки поглинає, а не відштовхує жир, але ось вода може погіршити його ефективність.

    Метод 3 з 3: Вибір сухого шампуню

    1. 1 Для більшої зручності візьміть аерозольний шампунь. Аерозольні шампуні зазвичай продаються в аерозольних балончиках, які можна носити в сумці або гаманці. На відміну від порошкових шампунів, аерозолі набагато простіше застосовувати в дорозі, до того ж вони краще підходять для жирного волосся.
    2. 2 Купіть порошковий шампунь, якщо ви дуже чутливі до запаху. Аерозольні шампуні випускають на волосся велика кількість частинок. Якщо різкі запахи викликають у вас напади чхання, порошковий шампунь підійде як не можна краще. Порошковий шампунь також підходить для тонкого волосся, оскільки аерозоль може сильно їх погіршити.
    3. 3 Понюхайте шампунь, перш ніж його купити. Сухі шампуні мають різні аромати. Якщо одні пахнуть як дитяча присипка, інші можуть мати різні квіткові аромати. Як і при перевірці духів, розпорошите трохи шампуню перед собою, щоб відчути його запах. Що стосується порошку, складіть долоню над ємністю з-під шампуню і дозвольте аромату піднятися до носа.
      • Запах шампуню особливо важливий, якщо ви схильні до алергії. У такому випадку візьміть шампунь без запаху.
    4. 4 Уникайте шампунів на основі бутану. Деякі магазинні шампуні містять такі хімічні речовини, як бутан або ізобутан, надмірне використання яких може привести до пошкодження волосся. Шампуні на основі бутану, як правило, ще й шкідливі для навколишнього середовища. Купіть сухий шампунь з натуральних, екологічно чистих інгредієнтів або приготуйте власний.
      • Кукурудзяний крохмаль можна використовувати в якості альтернативи сухому шампуню.

    Порада

    • Сухий шампунь може стати в нагоді вам після тренування, якщо ви не встигаєте прийняти душ.
    • Під час подорожей або кемпінгу сухий шампунь може стати зручною альтернативою миття голови.

    Що вам знадобиться

    • Сухий шампунь (аерозольний або порошковий)
    • рушник
    • Щітка для волосся
    • Гребінець
    • фен