Як позбутися від комарів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 20 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як боротися з мурахами в домі
Відеоролик: Як боротися з мурахами в домі

Зміст

Немає нічого більш подразнюючої, ніж дзижчання комара біля вашого вуха і усвідомлення того, що через кілька секунд на відкритій ділянці вашого тіла буде виднітися свіженький укус цієї комахи. Комаров часто можна зустріти в місцях з підвищеною вологістю, в багатьох частинах світу вони є рознощиками хвороб. Наша стаття допоможе вам вберегтися від укусів під час наступної поїздки за місто і скоротити кількість комарів у вашому дворі. Прочитайте наші поради про те, як позбутися від комарів раз і назавжди.

кроки

Метод 1 з 3: Не дозволяється виконувати комарів до шкіри

  1. 1 Вбивайте їх хлопавкою. Хлопавка для комарів, зазвичай зроблена з більш товстого металу або пластику, ніж хлопавка для мух, прикріплена до кінця пружинящего троса. Це підвищує ваші шанси потрапити по нерухомому комару, збільшуючи ударний імпульс.
    • Якщо хлопавки у вас немає, підійде будь-який предмет, який буде продовженням вашої руки і дозволить вам швидше розмахнутися. Спробуйте використовувати скручений журнал або газету.
    • Немає під рукою хлопавки? Спробуйте вбити комара бавовною долонь. Дві руки будуть більш ефективним варіантом, ніж одна, так як повітря, що виходить від руки, буде здувати комара в другу долоню.
  2. 2 Наносите хімічний засіб від комарів. Чи не підпускати комарів до тіла - кращий спосіб уникнути укусів. Нанесіть засіб від цих комах на непокриті ділянки тіла і на одяг, якщо ви перебуваєте на вулиці протягом дня. Якщо користуєтеся кремом для засмаги, наносите його перед засобом від комарів.
    • Засоби, що містять від 30% до 50% речовини дієти-мета-туламід - найпопулярніші види кошти від комах, їх рекомендують використовувати дорослим і дітям від 2 місяців, а їх ефективність триває кілька годин. Засоби з більш низьким вмістом цієї речовини забезпечують захист на більш нетривалий час, і їх доведеться наносити частіше.
    • Засоби, що містять до 15% речовини пікарідін, які доводиться наносити часто, досить популярні. Пікарідін не має запаху, приємно лягає на шкіру і не липне, як дієта-мета-туламід. Дослідження показали, що ця речовина так само добре захищає від комарів, як і дієта-мета-туламід, і його можна наносити дітям від 2 місяців.
    • Захищайте дітей молодше 2 місяців, натягнувши на коляску антимоскітну сітку з еластичними краями, це замінить хімічні засоби.
  3. 3 Використовуйте засіб на основі масла. Безпека використання отпугивающего кошти, яке виготовляється шляхом комбінування в лабораторії синтетичних хімічних речовин, може бути спірною, тому існує безліч природних засобів, які можна використовувати замість хімічного захисту. Цитронеллова масло, олія кориці і касторове масло володіють властивостями, які допомагають тримати комарів на відстані. Більшість натуральних засобів від комарів доведеться наносити частіше, ніж хімічний захист.
    • Масло лимона і евкаліпта продається як засіб під назвою Repel®. Repel - це 40% комбінація екстракту евкаліпта, яке має приємний запах і не липне до тіла. Також воно буде ефективно при сверблячих укусах.
    • Масло чайного дерева - теж дуже ефективний натуральний засіб від комарів. Знайдіть комерційні кошти, до складу яких воно входить.
    • Спробуйте використовувати захисне деревна мило. Спільними зусиллями дослідників з Австралії і Китаю, які працювали над ним останні роки, було створено це засіб від комарів. Це повністю натуральний продукт, створений з комбінації природних масел, який допоможе вам захиститися від атаки комарів, якщо ви перебуваєте на вулиці.
  4. 4 Носіть вільний одяг, що закриває все тіло. Сорочки з довгими рукавами і довгі штани допоможуть захиститися від комарів на вулиці. Прикрити шкіру - ключовий фактор у захисті від комарів.
    • На одяг також можна розпорошити засіб від комарів, яке містить пермітрін або інший засіб, схвалене союзом з охорони навколишнього середовища, для більшого захисту. Не розпилюйте перметрин прямо на шкіру.
    • Не носіть важку темний одяг в теплу погоду. Комаров привертає теплота тіла, тому тримайте тіло в прохолоді, щоб уникнути укусів. Також комарів найбільше приваблюють червоний, чорний і синій кольори.
    • Не наносіть парфуми, якщо йдете на вулицю в сезон, коли популяція комарів особливо висока. Комаров привертає запах поту, але навіть більше їх приваблює те, що покликане маскувати запах поту, наприклад, парфуми.
  5. 5 Захищайтеся вночі за допомогою москітної сітки. Якщо ви ночуєте в місці, де багато комарів, придбайте москітну сітку, щоб встановити її навколо ліжка або матраца так, щоб вона діставала до підлоги з усіх боків. Це єдиний ефективний спосіб захиститися від їх укусів, особливо якщо двері або вікна відкриті.
    • Перевірте, чи немає в сітці дірок; навіть занадто довгі нігті на ногах можуть стати причиною утворення дірок в сітці.
    • Намагайтеся не торкатися сітки під час сну.
    • Собачі будки та інші приміщення для тварин також варто накрити москітні сітки, якщо комарів занадто багато.
  6. 6 Захистіть свій будинок від комах. Перевірте сітки на вікнах і полагодите їх, якщо в них є дірки або пошкоджені місця, через які можуть залетіти комахи. Силіконові замазки або заплатки припадуть до речі. За допомогою ущільнюючої накладки закрийте щілини в дверях, особливо під дверима. Не існує способу, який напевно б запобіг потрапляння комарів всередину, але перераховані вище заходи можуть дійсно допомогти.
  7. 7 Залишайтеся в приміщенні, коли комарі зазвичай вважають за краще вулицю. Їх зазвичай багато в сутінках, на світанку і в темряві, тому, якщо можете, залишайтеся в приміщенні в цей час. Якщо ви все ж виходите в той час, коли комарі особливо активні, захищайте відкриті ділянки тіла.

Метод 2 з 3: Приберіть комарів зі свого двору

  1. 1 Використовуйте похідні цитронелли, щоб відігнати комах. Комарам не подобається масло цітронелли. В добавок до того, щоб наносити Цітронелла на тіло, ви також можете використовувати її одним із таких способів:
    • Запаліть свічку або паличку цитронелли. Дим в повітрі буде, хто б деяких комах.
    • Посадіть Цітронелла в горщик у дворі. Ви можете відламати гілочку і потерти нею шкіру або протерти нею ганок - запах може відлякати комарів.
    • Використовуйте пахощі з Цітронелла. Перевірте, які ще інгредієнти входять до його складу, і не сидите прямо біля диму, так як будь-який вдихання диму потенційно шкідливо для здоров'я.
  2. 2 Випаровується інші ефірні масла. Купуйте аромалампу і за допомогою свічки підігрійте воду і ефірне масло, наприклад, евкаліптова, лавандова або масло котовника (найкраще суміш з декількох масел). Тепло свічки буде випаровувати масло в повітря, і як тепло, так і масла допоможуть створити захист від комарів в радіусі до 2-3 метрів.
  3. 3 Відставте в сторону тарілку з мильною водою. Якщо ви вечеряєте на вулиці, ви можете не дозволити комарам наближатися, поставивши тарілку з мильною водою в якомусь непомітному місці. Комаров приверне джерело вологості, а мильні бульбашки не дадуть їм полетіти.
  4. 4 Використовуйте освітлення, що не привертає комарів. Помістіть навколо дверних проходів світлодіодні лампи, жовті або натрієві лампи.
  5. 5 Накрийте відкритий простір. Якщо ви живете в такому місці, де є багато комарів, вам варто використовувати сітку зовні, а також всередині. Помістіть сітку або інше покриття навколо ганку або зовні. Водонепроникне покриття не дозволить проникнути дощу, снігу і комах.
  6. 6 Вирощують у дворі часник. Вживання часнику в якості отпугивающего кошти не зарекомендувало себе ефективним способом, як показують дослідження, але деякі люди вірять в те, що часник має деяке вплив в якості бар'єру. Так як часник смачний, вирощування його не буде зайвим, але не покладайтеся на нього як на єдиний спосіб відлякати комарів.
    • Посадіть часник навколо будинку, щоб відлякати комарів. Його можна посадити навколо будинку, на балконі і так далі.
    • Мелений часник, куплений в сусідньому магазині і розсипаний по двору, може стати хорошим захистом. Особливо ретельно обробіть області навколо патіо і ганку. Це захистить від укусів ваших домашніх тварин, якщо вони будуть там спати.
  7. 7 Використовуйте систему пасток для комарів. Комаров можна ефективно вбивати за допомогою спеціальної машини, в якій використовується тепло і вуглекислий газ для залучення комарів і подальшого їх повного знищення за допомогою сіток, контейнерів або хімікатів. У той час, як система пасток для комарів може бути дорогою, вона досить ефективна і стоїть того, щоб задуматися про її покупку, якщо ви хочете, щоб у вашому дворі не залишилося комарів.
    • Система пасток для комарів не вижене всіх комах у вашому дворі. У кожному районі є більше, ніж один вид комарів, а різні види систем пасток для комарів призначені для різних видів комарів. Розпитайте у сусідів, який вид системи пасток для комарів зарекомендував себе з кращого боку.
    • Уникайте використання електронних мухобоек. Це пристосування вбиває багатьох комах досить ефективно, але зазвичай це нешкідливі комахи. До того ж, вони генерують досить противний звук.

Метод 3 з 3: Приберіть місця розмноження комах

  1. 1 Висушіть або продуйте все джерела стоячої води у вашому дворі. Комаров привертає вода, особливо стояча. Комарі можуть мешкати в таких місцях, як, наприклад, старі шини, калюжі на дорогах, засмічені канави, неочищені рибні ставки, порожні квіткові горщики і в будь-яких інших місцях, в яких вода може перебувати кілька днів.
    • За допомогою механічної щітки приберіть воду з важкодоступних поверхонь. Використовуйте сифонний насос для більшого скупчення води.
    • Якщо вас турбують комарі через стоячої води в дренажних трубах, канавах і стоках, які ви не можете контролювати, вам варто викликати комунальні служби і пояснити їм, що вода - джерело розмноження комарів.
    • Якщо конкретне джерело води неможливо прибрати, помістіть туди бактерії класу Bacillus thuringiensis israelensis (BTI). BTI - це вид бактерій, який є протіволічіночной захистом і буде знищувати личинки комарів цілий місяць, при цьому будучи безпечним і нетоксичним для дітей і тварин.
  2. 2 Тримайте джерела води і басейни в чистоті. Якщо у вас є декоративний ставок або басейн, який практично не використовується, він може стати місцем розмноження комарів. Зробіть собі і сусідам послугу, регулярно очищаючи воду в таких місцях і не дозволяючи їй застоюватися.
    • Видаляйте рослинність з області біля ставка або інших джерел води.
    • Якщо у вас є купальня для птахів або інший невеликий джерело води, міняйте воду часто або збовтувати її, щоб комарі не могли відкласти яйця.
    • Обробляйте джерело води відповідними хімічними речовинами, щоб комарі не змогли там оселитися.
  3. 3 Регулярно косите траву і подстригайте кущі. Занадто багато трави і недоглянуті кущі можуть стати місцем розмноження комарів. Регулярно доглядайте за галявиною і подстригайте чагарники та іншу рослинність.

Поради

  • Лаванда відмінно підходить для відлякування комарів, як і лавандова олія.
  • Нанесіть зубну пасту на укус, щоб він не зуділа. Практично завжди це спрацьовує миттєво.
  • Якщо ви збираєтеся зробити подорож в місця з великою популяцією комарів, подумайте про покупку антимоскітних сіток.
  • Серветки, просочені антистатиком зарекомендували себе в безлічі досліджень в якості відмінного засобу, що зменшує кількість укусів комарів.
  • Нанесіть сік лимона на укус.
  • Використання антимоскітних сіток, як оброблених, так і немає, при їх развешивании на відстані, допомагає не допускати контакту комарів з людиною.
  • Зваріть часник і розпорошите воду за допомогою пульверизатора.
  • Розвішування пакетиків з водою і невеликими отворами по місцевості допоможе вам зловити мух, а не комарів, бджіл, ос або гусениць.
  • Розпорошите засоби, що містять перметрин, на стіни, стелю тощо. Як тільки комар доторкнеться до обробленої області, він загине.

попередження

  • Іноді у комарів розвивається імунітет на деякі види спрея проти комах.
  • Свічки з олією цитронелли або масляні палички можуть нічим не відрізнятися від інших свічок, які просто поширюють тепло, вологість і вуглекислий газ, який відлякує комарів.
  • Теорії, пов'язані з вітаміном В досить цікаві (і вітамін В не зашкодить більшості людей, якщо його приймати всередину), але його ефективність при боротьбі з комарами залишається недоведеною.

Схожі статті

  • Як позбутися від комах за допомогою рослин
  • Як позбутися від укусу комара
  • Як позбутися від голубів
  • Як позбутися від бджолиного вулика
  • Як позбутися від молі
  • Як втекти від ведмедя
  • Як уникнути укусів москітів (комарів)
  • Як розпізнати шершня
  • Як уникнути укусів комах під час сну
  • Як відлякати бджіл