Як змінити регістр букв в Excel

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
18  Функции Excel ПОДСТАВИТЬ и ЗАМЕНИТЬ
Відеоролик: 18 Функции Excel ПОДСТАВИТЬ и ЗАМЕНИТЬ

Зміст

1 Відкрийте таблицю і в стовпці введіть ряд імен (назв) або текстові дані. Щоб скористатися функцією ПРОПІСН, букви або символи тексту можуть бути будь-якого регістра; ця функція призведе до перетворення всіх букв в прописні (символи верхнього регістру).
  • 2 Праворуч від стовпчика з текстом вставте новий стовпець. Клацніть по букві стовпця з текстом. Потім правою кнопкою миші і в меню виберіть «Вставити».
  • 3 Перейдіть в клітинку, яка розташована праворуч від клітинки з текстом. У цьому осередку потрібно ввести функцію ПРОПІСН.
  • 4 Натисніть кнопку функції на верхній панелі інструментів. Ця кнопка має вигляд синьою грецької букви «Епсілон», яка схожа з буквою «E». Подсветится рядок формул (fx), в якій потрібно вести потрібну опцію.
  • 5 У випадаючому меню виберіть «ПРОПІСН» або просто введіть слово «ПРОПІСН» (без лапок) поруч зі знаком рівності в рядку формул.
    • Можливо, після натискання на кнопку функції автоматично відобразиться функція СУММ. У цьому випадку замініть функцію СУММ на ПРОПІСН.
  • 6 Поруч зі словом ПРОПІСН в дужках введіть адресу осередки, в якій знаходиться потрібний текст. Наприклад, якщо текст знаходиться в осередку А1, в рядку формул повинна відображатися наступна функція: = ПРОПІСН (A1).
  • 7 Натисніть «Enter». Текст, який знаходиться в осередку A1, відобразиться в осередку B1, але всі букви будуть великими.
  • 8 Наведіть курсор на маленький квадрат, який розташований в правому нижньому кутку комірки. Перетягніть цей квадрат в нижні комірки, щоб всі текстові дані скопіювати з першого стовпчика в другій, але з великими символами.
  • 9 Переконайтеся, що всі текстові дані були правильно скопійовані з першого стовпчика в другій. Виділіть стовпець, в якому текстові дані відображаються прописними символами; для цього клацніть по букві стовпця. Клацніть правою кнопкою миші по виділених даними і в меню виберіть «Копіювати». Виділіть третій стовпець, відкрийте меню «Вставити» і виберіть «Вставити значення».
    • Так ви заміните функцію текстовими даними, що дозволить видалити перший стовпець з текстом.
  • 10 Переконайтеся, що скопійовані текстові дані ідентичні тексту в другому стовпці. Тепер можна видалити перший стовпець; для цього клацніть правою кнопкою миші по букві цього стовпця і в меню виберіть «Видалити».
  • Метод 2 з 4: Функція ПРОПНАЧ

    1. 1 Введіть текстові дані в першому стовпці таблиці. Функція ПРОПНАЧ перетворює першу літеру слова в прописну.
    2. 2 Вставте новий стовпець. Правою кнопкою миші по букві першого шпальти і в меню виберіть «Вставити».
    3. 3 Перейдіть в клітинку, яка розташована праворуч від клітинки з текстом. Натисніть кнопку функції. Ця кнопка має вигляд синьою грецької букви «Епсілон» і розташована на верхній панелі інструментів.
    4. 4 Клацніть по рядку формул. Це рядок розташована над таблицею з даними і починається з символу «fx». Після знака рівності введіть ПРОПНАЧ.
      • Якщо в рядку формул автоматично відобразиться функція СУММ, замініть її на ПРОПНАЧ.
    5. 5 Поруч зі словом ПРОПНАЧ в дужках введіть адресу осередки, в якій знаходиться потрібний текст. Наприклад, якщо текст знаходиться в осередку А1, в рядку формул повинна відображатися наступна функція: = ПРОПНАЧ (A1).
    6. 6 Натисніть «Enter». Текст, який знаходиться в осередку A1, відобразиться в осередку B1, але перша буква буде прописаний, а решта - малими.
    7. 7 Наведіть курсор на маленький квадрат, який розташований в правому нижньому кутку комірки. Перетягніть цей квадрат в нижні комірки, щоб всі текстові дані скопіювати з першого стовпчика в другій, але все перші літери будуть великими.
    8. 8 Клацніть по букві другого шпальти, щоб виділити всі текстові дані. Клацніть правою кнопкою миші по виділених даними і в меню виберіть «Копіювати». Виділіть третій стовпець, відкрийте меню «Вставити» і виберіть «Вставити значення».
      • Осередки з функціями скопійовано у вигляді текстових даних, що дозволить видалити перший стовпець.
    9. 9 Клацніть правою кнопкою миші по на одну колонку. У меню виберіть «Видалити», щоб позбутися від цього стовпчика; при цьому текстові дані в третьому стовпці не постраждають.

    Метод 3 з 4: Миттєве заповнення (Excel 2013)

    1. 1 Використовуйте цей метод, якщо текстові дані представляють собою ряд власних назв. Причому імена повинні бути введені малими літерами. Функція миттєвого заповнення дозволяє перетворити першу букву імені або прізвища з рядкової в прописну.
    2. 2 Введіть імена малими літерами. Імена потрібно ввести в один стовпець. Праворуч від стовпчика з іменами залиште порожній стовпець.
      • Якщо праворуч від стовпчика з іменами немає порожнього стовпчика, клацніть правою кнопкою миші по букві стовпця з іменами і в меню виберіть «Вставити». Справа відобразиться новий порожній стовпець.
    3. 3 Перейдіть в клітинку, яка розташована праворуч від клітинки з першим ім'ям. Наприклад, якщо перше ім'я (введене малими літерами) розташоване в осередку A1, перейдіть в клітинку B1.
    4. 4 В осередку В1 введіть те ж ім'я, що і в осередку А1, але з правильними прописними буквами. Наприклад, якщо в осередку А1 знаходиться ім'я «іван петрів», в комірці В1 введіть «Іван Петров» (без лапок). Натисніть «Enter».
    5. 5 Відкрийте меню «Дані» і виберіть «Миттєве заповнення». Програма вивчить заданий вами шаблон і змінить все імена згідно з цим шаблоном. Або просто натисніть Ctrl + E, щоб включити функцію миттєвого заповнення.
    6. 6 Приберіть стовпець з іменами, які введені малими літерами. Для цього правою кнопкою миші по букві стовпця з іменами, введеними малими літерами, і в меню виберіть «Видалити».
      • Перед видаленням переконайтеся, що функція миттєвого заповнення правильно перетворила все імена.

    Метод 4 з 4: Використання Word

    1. 1 Щоб швидко змінити регістр символів і не вводити функції Excel, зробіть наступне:
    2. 2 Відкрийте порожній документ Word.
    3. 3 В Excel виділіть комірки, регістр тексту в яких потрібно змінити.
    4. 4 Скопіюйте осередки. Для цього виділіть їх і натисніть Ctrl + C.
    5. 5 Вставте скопійовані комірки в документ Word. Для цього натисніть Ctrl + V.
    6. 6 У документі Word виділіть весь текст.
    7. 7 На вкладці «Головна» натисніть «Регістр».
    8. 8 Виберіть потрібну опцію: «Все рядкові», «Все прописні», «Починати з прописних», «Змінити регістр».
    9. 9 Після внесення змін виділіть весь текст і вставте його в таблицю Excel.
    10. 10 Описаний процес не займе багато часу.

    Поради

    • Пам'ятайте, що функції вводяться великими літерами. Наприклад, функція ПРОПІСН призведе до перетворення всіх букв в прописні, чого не скажеш про функції прописні.

    Що вам знадобиться

    • миша