Як хрестити людини

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Крещение ребенка. Как крестить, что нужно знать
Відеоролик: Крещение ребенка. Как крестить, что нужно знать

Зміст

Якщо людина вирішила попросити у Бога прощення за свої гріхи і прийняти Ісуса як свого Спасителя, то йому потрібно прийняти хрещення. Однак до самого процесу хрещення потрібно заздалегідь підготуватися. Коли ви обидва будете вже в воді, вам потрібно буде повільно вимовити сповідання віри, а той, хто приймає хрещення, повинен повторювати його. Потім потрібно благословити крещаемого і занурити його в воду. Коли ви знову піднімете крещаемого з води, це буде символізувати воскресіння Христа з мертвих, а людина отримає нове життя.

кроки

Частина 1 з 3: Як почати хрещення

  1. 1 Заздалегідь наповніть баптистерій теплою водою. Це потрібно зробити заздалегідь, так як баптистерій буде наповнюватися водою досить довго, на це може піти 20-30 хвилин. Однак не варто наповнювати його і занадто рано, інакше вода охолоне. Це неактуально в тому випадку, якщо у вас баптистерій оснащений водонагрівачем. Якщо ви не користуєтеся баптистерием, не звертайте уваги на цей розділ.
    • Хрещення можна здійснювати в будь-якій водоймі, де людина може встати в повний зріст, наприклад в океані, в річці або в басейні.
  2. 2 Подбайте про те, щоб охрещуваний були належно одягнені. Перед тим як зробити хрещення, перевірте, як одягнений охрещуваний. Білий одяг повинна бути з досить щільної тканини, щоб вона не просвічувала. Якщо одяг вільного крою, прослідкуйте, щоб вона не розвівався і ділянки тіла, бува, не оголилися. Шорти підійдуть краще, ніж штани, так як вони вберуть в себе менше води.
    • Найчастіше для хрещення найкраще підходить темна облягаючий одяг.У деяких церквах існує спеціальний одяг для хрещення.
  3. 3 Скажіть крещаемому, щоб він не турбувався. Людина може напружитися і почати чинити опір, коли ви будете перекидати його назад і занурювати під воду, так що потрібно заздалегідь його попередити про це. Скажіть, щоб він розслабився якомога більше, нагадайте, що ви будете його підтримувати.
    • Це відповідний момент, щоб пояснити крещаемому, як ви будете занурювати його під воду, а потім піднімати назад. Поясніть, що хрещення - це спільна робота, і крещаемому потрібно буде допомогти вам, коли ви будете піднімати його з води.
  4. 4 А тепер заходите в воду. Спочатку зайдіть ви самі, а охрещуваний нехай заходить слідом за вами. Швидше за все, ви будете стояти обличчям до присутніх, а охрещуваний - боком до них. Станьте так, щоб ваша груди були на рівні його плечей.
    • У деяких випадках охрещуваного можуть стояти обличчям до присутніх. У будь-якому випадку вам потрібно стояти збоку від крещаемого, щоб підтримати його.
    Відповідь фахівця Питання

    Чи може мирська людина хрестити кого-небудь?


    Zachary Rainey

    Висвячений священик Преподобний Закарі Б. Рейні - рукопокладений священик з більш ніж 40 роками пасторської діяльності, включаючи більше 10 років служби в якості капелана в хоспісі. Закінчив Біблійний коледж Нортпойнт і є членом Генеральної ради асамблей Бога.

    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Відповідає Закарі Рейні, висвячений священик: «Будь-який віруючий може хрестити іншого віруючого. Не потрібно ніяких якостей або кваліфікації, крім віри в Ісуса Христа ».

Частина 2 з 3: Як вимовити сповідання віри

  1. 1 Скажіть, щоб охрещуваний повторював за вами слова сповідання віри. Формулювання сповідання віри може відрізнятися в різних церквах і при хрещенні різних людей. Але, як правило, воно складається з декількох пропозицій. Розділіть всі сповідання на короткі фрази, які охрещуваний буде повторювати слідом за вами.
  2. 2 Повільно і чітко вимовляєте кожне слово. Людина, якого ви хрестіть, може нервувати, адже йому доводиться стояти перед обличчям багатьох людей. Тому дуже важливо, щоб він ясно чув, що повинен повторювати. Вимовляєте кожне слово чітко, щоб він його зрозумів.
    • Говоріть повільно і спокійно. Це підкреслить серйозність моменту.
  3. 3 Вимовляєте сповідання віри по фразам. Коли людина буде готовий повторювати сповідання віри слідом за вами, почніть зі слів: «Вірую в те, що Ісус є Христос». Потім зробіть паузу і нехай охрещуваний повторить цю фразу слідом за вами. Потім скажіть: «Син Бога живого». І нехай за вами повторять. Далі скажіть: «І я приймаю Його як свого Господа і Спасителя».
    • Інша версія сповідання віри може виглядати так: ви задаєте питання, а охрещуваний відповідає на них.
    • Ось приклади таких питань: «Чи віруєш в те, що Ісус Христос є Син Божий?», «Чи віруєш ти, що Він помер і воскрес?», «Чи приймаєш ти його як свого Господа і Спасителя?». У відповідь охрещуваний каже «Так» або «Вірую, приймаю».
    • Поговоріть зі священиком своєї або іншої помісної церкви, можливо, вони запропонують вам інші форми сповідання віри.
  4. 4 Благословіть крещаемого перед тим, як занурити його в воду. Після того як він сповідує свою віру, скажіть над ним благословення, щоб хрещення отримало офіційний характер. Можна сказати: «Іван, я хрещу тебе в ім'я Отця і Сина і Святого Духа, так простяться тобі гріхи і так отримаєш ти дар Святого Духа».

Частина 3 з 3: Як зробити хрещення

  1. 1 Підкажіть крещаемому, щоб він затиснув ніс. Після сповідання віри запропонуйте крещаемому затиснути ніс, щоб при зануренні під воду вона не потрапила туди. Це не обов'язково, але багато хто воліє так робити.
    • Якщо людина не хоче затискати ніс, запропонуйте йому схрестити руки на грудях.
  2. 2 Покладіть одну руку на спину, а іншу спереду. Коли будете готові занурити його під воду, обхопіть його однією рукою ззаду. Покладіть руку на спину або обхопіть його за плечі.Іншою рукою візьміться за руку, якою він затискає ніс, або покладіть її на його схрещені руки.
  3. 3 Перекиньте крещаемого назад і занурте його в воду. Древнє розуміння хрещення має на увазі те, що людина повністю занурюється під воду і все його тіло покривається водою. Обережно перекиньте людини назад і занурте його під воду так, щоб всі його тіло опинилося під водою. Якщо людина невисокого зросту, його ноги можуть відірватися від дна, коли його повністю занурять в воду.
    • Ви можете запропонувати людині зігнути ноги в колінах, якщо вам обом так буде зручніше.
    • У деяких церквах є традиція занурювати людини під воду тричі, один раз в ім'я Отця, іншим разом в ім'я Сина і третій - в ім'я Святого Духа. Це залежить від вас, церкви, при якій ви перебуваєте, і бажання самого крещаемого. Але якщо ви будете занурювати його під воду тричі, заздалегідь попередьте його.
  4. 4 Підніміть людини з води. Людину можна тримати під водою одну-дві секунди. Потім його потрібно підняти рукою, якою ви обхопили його ззаду. Вам потрібна буде його допомога. Коли ви будете піднімати крещаемого з води, він повинен буде сам постаратися встати. Якщо він цього не робить і починає тонути, обхопіть його обома руками під пахвами і підійміть його.
    • Перед тим як охрещуваний вийде з води, обійміть його. Це буде демонстрацією любові Христа і покаже, що ця людина стала членом сім'ї Божої.

Поради

  • Слід заздалегідь обговорити з охрещуваним весь процес хрещення, щоб він чітко уявляв собі, що з ним буде відбуватися.
  • Переконайтеся, що ця людина зустрівся зі священиком і поговорив з ним про те, що значить хрещення. У багатьох церквах проходять спеціальні заняття або семінари для підготовки до хрещення, щоб люди повністю усвідомлювали, що означає цей процес.