Як лікувати генітальний герпес: чи можуть допомогти натуральні засоби?

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
СУПЕР СПОСОБ ОТ СУДОРОГ В НОГАХ САМЫЙ БЫСТРЫЙ И ПРОВЕРЕННЫЙ  СПОСОБ
Відеоролик: СУПЕР СПОСОБ ОТ СУДОРОГ В НОГАХ САМЫЙ БЫСТРЫЙ И ПРОВЕРЕННЫЙ СПОСОБ

Зміст

Генітальний герпес - це дуже поширене захворювання. Приблизно 11% дорослого населення світу інфіковано вірусом герпесу другого типу, що викликають це захворювання. На щастя, герпес можна лікувати не лише хімічними препаратами. Однак якщо ви не впевнені, що у вас герпес, якщо ви вагітні, якщо у вас є проблеми з випорожненням сечового міхура і якщо у вас раптово розвинулися такі симптоми, як висока температура, головний біль і нудота, зверніться до лікаря, перш ніж почати лікування .

кроки

Метод 1 з 4: Як лікувати симптоми генітального герпесу

  1. 1 Прикладайте до шкіри холодні компреси. Лід може допомогти послабити біль. Оберніть пакет з льодом рушником, щоб не отримати холодову травму. Прикладайте компрес до місць, де є виявлення. Важливо кожен раз використовувати чистий рушник і прати рушники в гарячій воді.
    • Якщо холодний компрес не допомагає, спробуйте робити теплий або гарячий компрес. Закип'ятіть воду і остудіть її, щоб вона не була обпалює. Намочіть рушник цією водою, відіжміть надлишки рідини і прикладіть рушник до виявів. Кожен раз використовуйте чисті рушники.
  2. 2 Прийміть теплу ванну. Біль і дискомфорт можна послабити за допомогою теплої ванни. Тепла вода заспокоїть і очистить роздратовану шкіру. Можна додати у воду епсомской сіль. Це дозволить послабити свербіж і прискорити загоєння. Крім того, так виявлення будуть суші, коли ви вийдете з води.
  3. 3 Використовуйте харчову соду. Якщо виявлення, підсушуйте їх харчовою содою. Це також дозволить зняти свербіж і біль. Візьміть ватний диск, намочіть його водою і притисніть до соди. Перенесіть соду на виявлення. Кожен раз використовуйте чистий ватний диск, щоб не перенести вірус в соду.
    • Не використовуйте кукурудзяний крохмаль. Бактерії швидко розмножуються в крохмалі, що може привести до розвитку інфекції, особливо якщо у вас є відкриті виявлення.
  4. 4 Зробіть мазь з лавандового і оливкового масла. Оливкова олія корисна для шкіри. До його складу входять антиоксиданти, які прискорюють загоєння виявів. Візьміть 200 мілілітрів оливкової олії і нагрівайте його разом зі столовою ложкою лавандового масла і бджолиного воску на середньому вогні. Коли рідина почне закипати, зніміть каструлю з вогню. Коли засіб охолоне, нанесіть його ватяним диском на виявлення. Кожен раз використовуйте чистий ватний диск. Покрийте маслом все ранки.
    • Чи не нагрівайте суміш занадто довго, тому що оливкова олія почне горіти.
  5. 5 Використовуйте прополіс. Прополіс - це смолиста речовина, яку виробляють бджоли. Воно володіє противірусними властивостями і може прискорювати процес загоєння. Використовуйте мазі та інші засоби з прополісом, якщо вам потрібно заспокоїти і загоїти виявлення. Купити кошти з прополісом можна в магазинах натуральних засобів і в аптеках.
    • Прополіс випускають в капсулах і у вигляді витяжки, проте вам потрібна саме мазь.
  6. 6 Спробуйте рослинні засоби. Є багато різних рослинних засобів, які допомагають в лікуванні виявів від герпесу. Бальзами з лимоном знімають біль, свербіння і послаблюють дискомфорт. Крем для шкіри з шавлією і лікувальним ревенем може бути таким же ефективним в лікуванні жіночих вагінальних виявів, як і ацикловір, а звіробій може уповільнювати реплікацію вірусу герпесу.
  7. 7 Їжте морські водорості. Водорості можуть сприяти загоєнню виявів, викликаних вірусом герпесу. Різні різновиди водоростей (червоні водорості з Південної Америки, морський мох, червоні водорості з Індії) можуть перешкоджати поширенню вірусу герпесу. Можна додавати водорості в їжу (наприклад, в салати або рагу), але можна також приймати їх в капсулах.
  8. 8 Приймайте ехінацею. Ехінацея використовується для зміцнення імунної системи.Вона також може допомогти послабити ступінь прояву герпесу. Спробуйте пити чай з ехінацеєю 3-4 рази на день. Можна також приймати ехінацею в капсулах.
  9. 9 Приймайте вітаміни та інші добавки. Ряд досліджень вказує на те, що певні добавки можуть допомогти при герпесі. Наприклад, 1-3 грами лізину в день можуть привести до скорочення тривалості епізоду загострення. В ході досліджень було встановлено, що лізин дозволяє скоротити кількість загострень орального герпесу, однак приймати ці таблетки можна не більше 3-4 тижнів.
    • Знайте, що лізин - це амінокислота, яка може призводити до підвищення рівня холестерину і тригліцеридів.
    • Поговоріть з лікарем, перш ніж почати що-небудь приймати. Деякі речовини можуть взаємодіяти з препаратами.

Метод 2 з 4: Зміни в способі життя

  1. 1 Слідкуйте за харчуванням. Якщо у вас герпес, вам слід ретельно стежити за своїм здоров'ям і добре харчуватися. Відмовтеся від переробленої їжі, напівфабрикатів і готових харчових продуктів. Їжте більше фруктів, овочів, натуральних олій, горіхів і насіння. Обмежте вживання червоного м'яса. Їжте більше птиці без шкірки і риби. Вибирайте складні вуглеводи - вони містяться в цільнозернових крупах, сочевиці, бобових і овочах.
    • Уникайте доданого цукру, тобто цукру в переробленій їжі (наприклад, кукурудзяного сиропу з великим вмістом фруктози). Якщо вам хочеться солодкого, додайте в їжу стевію. Стевія - це рослина, яка може дати солодкість, в 50 разів більшу в порівнянні з цукром. Крім того, важливо уникати штучних підсолоджувачів.
  2. 2 Займайтеся спортом. Організм працює краще, якщо регулярно піддавати його фізичному навантаженні. Для початку почніть більше ходити. Спробуйте паркувати машину далеко від входу, ходити по сходах, а не їздити на ліфті або ескалаторі, частіше і довше гуляти з собакою, виходити на прогулянку після вечері. Можна також почати ходити в тренажерний зал і знайти тренера. Виконуйте силові й аеробні вправи, займайтеся йогою, працюйте на еліпсоїді. Робіть те, що вам подобається і що вам захочеться робити тривалий час.
    • Поговоріть з лікарем і дізнайтеся, що вам можна і що не можна робити.
  3. 3 Намагайтеся частіше відпочивати. Герпес може впливати на всі сфери життя. Через нього ви можете почати більше нервувати. Це лише погіршить ситуацію, оскільки стрес і напруження можуть спровокувати загострення захворювання. Щоб цього не відбувалося, намагайтеся розслаблятися. Знаходьте час для відпочинку і перезавантаження кожен день. Займайтеся тим, що приносить вам задоволення: читайте, дивіться улюблений серіал. Займайтеся йогою - вона дозволяє розслабитися і позбутися від напруги.
    • Медитація також допомагає розслабитися. Займатися медитацією можна в будь-який час і в будь-якому місці. Можливо, вам потрібно буде спочатку навчитися медитувати, але коли у вас почне виходити, ви зможете боротися зі стресом за допомогою цього заняття.
    • Спробуйте представляти певні образи. Це своєрідна форма самогіпнозу. Уявляйте то, що викликає в вас відчуття спокою.

Метод 3 з 4: Причини і симптоми герпесу

  1. 1 Знайте причини герпесу. Генітальний герпес - це вірусна інфекція, що передається статевим шляхом. Її збудником може бути вірус простого герпесу першого і другого типу. Найчастіше причиною генітального герпесу стає вірус герпесу другого типу. Вірус першого типу зазвичай викликає утворення висипань у вигляді бульбашок на губах і в роті.
  2. 2 Знайте, як передається вірус. Вірус генітального герпесу передається при безпосередньому статевому контакті (генитально, анально, орально) із зараженою людиною. Вірогідність зараження буде вище, якщо у людини є відкриті виявлення, однак вірус може передаватися, навіть якщо ранок немає. Протизаплідні таблетки не захищають від вірусу герпесу. Чоловічі і жіночі презервативи також можуть бути неефективними, оскільки виявлення не завжди розташовуються на геніталіях, хоча презервативи можуть знижувати ризик зараження.
    • Передати вірус можна і в неактивну фазу захворювання, хоча в цей період ризик зараження найнижчий.
    • Якщо у вас є висипання у роті або вони є у вашого партнера, не займайтеся оральним сексом.
    • У чоловіків виявлення зазвичай розташовуються на пенісі і навколо нього, а також навколо ануса. У жінок виявлення можуть з'являтися навколо геніталій, на анус і в піхві. Виявлення і везикули в піхву можуть бути видні тільки при огляді і можуть викликати дискомфорт і / або вагінальні виділення.
    • Єдиний спосіб уникнути інфікування полягає у відмові від вагінального, анального і орального сексу.
  3. 3 Знайте симптоми генітального герпесу. У багатьох людей хвороба протікає безсимптомно, у інших бувають незначні загострення, у деяких - сильні. З цієї причини люди можуть передавати вірус, не знаючи, що вони інфіковані. Симптомом зазвичай є утворення везикул і виявів. На геніталіях або анус утворюються бульбашки, заповнені рідиною. Вони можуть рватися, через що будуть формуватися виявлення. Виявлення можуть з'являтися протягом двох тижнів після інфікування і можуть зберігатися до 2-3 тижнів.
    • До частих симптомів також відноситься свербіж, поколювання або печіння в області геніталій і ануса, а також симптоми, схожі на симптоми грипу, включаючи високу температуру, болі різного характеру, біль в ногах, сідницях або в області геніталій, вагінальні виділення, збільшення лімфовузлів в області промежини або на шиї, а також біль при сечовипусканні і випорожненні.
  4. 4 Будьте готові до періодичних загострень. Вірус герпесу може викликати тривалі повторювані загострення. Вірус може тривалий час перебувати в організмі, ніяк не проявляючи себе. Причини, за якими вірус знову стає активним, не ясні. Однак найчастіше загострення відбуваються в момент ослаблення організму, в стресові періоди і в періоди хвороб. У жінок вірус часто активізується під час менструації. В середньому зазвичай спостерігається 4-5 загострень в перший рік, після чого організм починає краще справлятися з вірусом. Частота і іноді ступінь прояву симптомів зменшуються з часом.

Метод 4 з 4: Коли слід звернутися до лікаря

  1. 1 Зверніться до лікаря, щоб переконатися, що у вас герпес. Герпес можна переплутати з іншими захворюваннями шкіри. Наприклад, через прища або пухиря ви можете вирішити, що у вас герпес. Якщо вам ще не поставили діагноз, запишіться до лікаря на огляд. Тільки лікар може поставити діагноз. Після цього ви зможете вирішити, як краще лікувати герпес.
    • Щоб поставити діагноз, в першу чергу лікар запитає вас про симптоми. Потім лікар огляне виявлення і може взяти зразок тканини для аналізу. Крім того, лікар може призначити аналіз крові, щоб з'ясувати, чи є в крові антитіла до герпесу. Їх присутність буде говорити про те, що організм бореться з вірусом герпесу.
    • Запитайте лікаря, чи можуть виявлення бути симптомом інших захворювань: грибкових інфекцій, ентеровірусного везикулярного стоматиту, сифілісу, оперізуючого лишаю.
  2. 2 Якщо ви вагітні, вам потрібно буде регулярно спостерігатися у лікаря. Народити здорову дитину можна навіть з герпесом, проте вам потрібно буде дотримуватися всіх рекомендацій лікаря. У деяких випадках герпес призводить до передчасних пологів. Крім того, дитина може заразитися вірусом герпесу від матері. Однак все це малоймовірно, якщо вагітність проходить під наглядом лікаря.
    • Лікар буде регулярно оглядати вас на наявність ознак загострення хвороби. Крім того, в останній триместр вагітності лікар напевно призначить вам противірусний препарат. Це знизить ризик загострення під час пологів, що дозволить захистити дитину.
    • Якщо у вас виникне загострення під час пологів, лікар може порекомендувати вам кесарів розтин.
  3. 3 Негайно зверніться до лікаря, якщо не можете спорожнити сечовий міхур. Герпес може викликати запалення в уретрі і сечовому міхурі, хоча це трапляється рідко. Через запалення людині стає складно ходити в туалет, а сеча накопичується в організмі.Все це викликає дискомфорт і може привести до розвитку інфекції, тому як можна швидше зверніться до лікаря і почніть лікування.
    • Це екстрена ситуація, оскільки сеча може повернутися в нирки. Якщо не почати лікування відразу ж, у вас може розвинутися інфекція нирок або сечового міхура.
    • Для лікування цього ускладнення використовуються препарати, що знімають запалення. Лікар також може вирішити встановити катетер для екстреного спорожнення сечового міхура.
  4. 4 Відразу ж зверніться за допомогою, якщо у вас є симптоми менінгіту. Дуже рідко вірус герпесу викликає набряк в оболонках головного мозку і накопичення спинномозкової рідини, яка оточує головний і спинний мозок. Через це може розвинутися менінгіт - небезпечне захворювання, яке потребує невідкладної медичної допомоги. Викличте швидку допомогу, якщо у вас є такі симптоми:
    • нерухомість шиї;
    • ненормально сильний головний біль;
    • головний біль, що супроводжується нудотою і блювотою;
    • сплутаність свідомості;
    • проблеми з концентрацією;
    • судоми;
    • сонливість;
    • проблеми з ходінням;
    • підвищена чутливість до світла;
    • відсутність апетиту або почуття спраги;
    • раптове і сильне підвищення температури;
    • висип (не у всіх випадках).
  5. 5 Запитайте лікаря про противірусних препаратах для ослаблення симптомів. Вірус герпесу невиліковний, проте можна приймати спеціальні препарати, які прискорять загоєння виявів, послужать профілактикою загострень і знизять ризик передачі вірусу іншим. Лікар може призначити вам противірусний препарат в таблетках, який зменшить біль і дискомфорт. Завжди приймайте препарати відповідно до призначення лікаря.
    • Найчастіше при генітальний герпес призначають ацикловір ( «Зовіракс»), фамцикловір ( «Фамвір») і валацикловір ( «Валтрекс»).
    • Лікар призначить вам препарат при першому епізоді хвороби, і ви зможете приймати його при всіх подальших загостреннях. 800 міліграмів ацикловіру зазвичай приймають 5 разів на день протягом 7-10 днів.
    • Найбільш поширеними побічними ефектами цих препаратів є нудота, блювота, діарея, головний біль, підвищена стомлюваність, запаморочення, м'язові болі.

Поради

  • При прийомі будь-яких добавок коректний виробника.
  • Більшість коштів, описаних в цій статті, слід наносити на шкіру, а не приймати всередину. При правильному застосуванні ці кошти зазвичай безпечні та ефективні, однак у деяких людей виникає висип і алергічні реакції. Перевірте засіб на невеликій здоровому ділянці шкіри і почекайте 24 години. Якщо реакції не буде, це означатиме, що ви можете користуватися засобом.
  • Якщо вам не вдалося купити натуральні засоби в аптеці або магазині здорового харчування, пошукайте їх в інтернет-магазинах.
  • Можна також поговорити з натуропатом або фахівцем з траволікування. Вони зможуть приготувати для вас спеціальну мазь.
  • Герпес може викликати стрес і розлад, але пам'ятайте, що ви не одні. Існують сайти знайомств для хворих герпесом і спеціальні групи підтримки. Знайдіть людей, з якими вам буде комфортно. Говоріть зі своїм партнером. Розкажіть людині про свої почуття і вислухайте його у відповідь.