Як написати курсову роботу за короткий термін

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
СМОТРЕТЬ ВСЕМ! Как написать курсовую за 20 мин с нуля и уникальностью 80% Показываем в режиме онлайн
Відеоролик: СМОТРЕТЬ ВСЕМ! Как написать курсовую за 20 мин с нуля и уникальностью 80% Показываем в режиме онлайн

Зміст

Якщо ви ледар, то це знайома для вас ситуація: роботу, від якої залежить ваша оцінка, потрібно здавати через кілька годин, a ви ще не почали ee писати. Не бійтеся! Дотримуйтесь цих вказівок, і у вас все вийде на шляху до академічного порятунку.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка до роботи

  1. 1 Не панікуйте. Потрібно зберігати ясну перспективу, спокійний погляд на те, що відбувається і не зациклюватися на тому, що вам потрібно робити. Скажіть собі чітко, що ви "зможете" це зробити, і думайте про це, поки не закінчите.
    • Потрібно зменшити навантаження для розуму. Залишайтеся абсолютно спокійними і усвідомте, що ви не роман пишіть. Всі роботи в коледжі, і більшість робіт в школі, робляться з подвійним інтервалом, так що кількість необхідних сторінок потрібно розділити на два. Саме такий обсяг роботи вам належить зробити, так це має виглядати менш страшним.
  2. 2 Відразу йдіть в бібліотеку. Якщо все бібліотеки закриті, то зайдіть в інтернет і скористайтеся Google Scholar - як і у всіх онлайн базах-даних, там потрібно увійти в систему. Зробіть основні дослідження. Але, так як у вас мало часу, то швидко пробіжіть за матеріалом і перетягніть все, що зможете, під час швидкого перегляду.
  3. 3 Захистіть себе від всіх відволікаючих чинників. Не важливо, чи перебуваєте ви в бібліотеці або ж залипнули за вашим робочим столом вдома, приберіть все, що може вас відволікти. Приберіть плеєри, телефони, список ваших справ, телевізор, радіо, ігри і так далі. Вимкніть і інтернет, тільки якщо ви його не використовуєте для роботи.
  4. 4 "Нагодуйте" ваш мозок. Щоб підтримувати енергію та ентузіазм для роботи, тримайте під рукою корисні закуски. Виберіть продукти з високим вмістом протеїну, такі як арахісове масло і соя, і з високим вмістом складних вуглеводів, такі як овочі та фрукти. Чи не налягайте на цукор і кофеїн - в результаті можете відчути себе ще гірше, ніж перед їжею.
  5. 5 Робіть перерви. Щогодини вставайте і розтягуйтеся по 2-3 хвилини. Походіть по кімнаті, пострибайте, нехай ваша кров розбіжиться. Так ви зможете краще сфокусуватися на роботі, ніж, якби просто сиділи і писали 5 годин поспіль.
  6. 6 Прийміть роботу як іспит. Ви пишете під натиском - ніяких чернеток, ніякого іншого шансу, ви зобов'язані це написати.Уявіть, що пишете тест, і це вам допоможе повністю зосередитися на роботі.

Метод 2 з 3: Стратегії написання

  1. 1 Мислите широко. Зосередьтеся на основних пунктах, які ви повинні написати. Наприклад, якщо ваша робота заснована на п'єсі Шекспіра, отримаєте якесь уявлення про головних героїв "Ромео і Джульєтта", які їх основні риси і мотиви. У вас немає часу для тонкощів і нюансів. Однак будьте обережні при передачі ваших широких думок на папір. Пишіть тільки те, в чому впевнені, щоб це не було настільки очевидним професору, що ви хапається за соломинку. Запишіть кожне узагальнення по темі і простежте за тим, як вони співвідносяться один з одним.
    • Використовуйте навчальний посібник на тему, по якій ви пишете. Там буде короткий зміст тим, героїв, ідей, фактів, розв'язки і так далі незалежно від теми, над якою ви працюєте. Не використовуйте їх аналізи і нічого не копіюйте, скористайтеся посібником тільки для того, щоб прискорити процес, так як у вас немає часу для читання.
  2. 2 Сконцентруйтеся на протиставленнях. Академічна робота заснована на доказі вашої точки зору, а точка зору вимагає переконливих аргументів. Протиставлення можна підкреслити погоджуючись з деякими аспектами, і не погоджуючись з іншими. Ви дійсно зможете розважитися, граючи в "адвоката диявола"; ви навіть можете позбавити себе справжніх цінностей лише заради більш переконливих аргументів або заради завершення роботи.
    • Якщо ви хочете уникнути протиставлень, то замість цього узагальніть або порівняйте тему з іншого. У будь-якому випадку, позначте ці три аспекти: протиставлення, порівняння та узагальнення, вони потрібні, щоб сконструювати вашу роботу. Якщо не виходить вийти за рамки цього, то принаймні у вас є упорядкована структура.
  3. 3 По можливості, використовуйте ваша власна думка. У деяких предметах, наприклад, в курсах англійської мови або історії ваша думка так само важливо, як і факти. Використовуйте це, щоб зробити свою роботу більш глибокої. Висловлюйте свою думку для уточнення питань, щоб підкреслити тему роботи і використовувати можливість вивчити всілякі інтерпретації. За допомогою ретельного пошуку тлумачень можна виявити безліч виразів, які забезпечать вам написання більш красномовною і реалістичною роботи.
    • Не перестарайтеся зі своєю думкою в роботі і уникайте роздуття роботи. Висловіть свою точку зору один раз і йдіть далі. Краще написати ряд висловлювань з фактами і думками один раз, ніж описувати це все в подробицях. По крайней мере, читач зрозуміє, що ви усвідомлюєте, що включає в себе тема, за допомогою швидких згадок.
    • Якщо ви пояснюєте причини і мотиви, за якими люди щось зробили, сказали або спіткали, то ставте себе на їх місце і уявляйте, як би ви опанували ситуацію. Додайте це в вашу роботу як частину вашої думки, наприклад: "Як мені здається, Снарк був під величезним тиском, повинен був вчасно закінчити роботу, йому просто потрібно було знайти спосіб зробити це швидко". Почуття вашої мотивації може бути посилено емоційно, так що використовуйте це як свою перевагу.
  4. 4 Використовуйте думку експерта. До доповнення до своєї думки, можете заповнити роботу тим, у чому ви згодні або не згодні з думкою експерта по цій темі. Знайдіть точку зору експерта по темі вашої роботи, процитуйте його або її висловлювання, а потім докладно опишіть, як ви згодні або не згодні з цим самим експертом. Це є частиною будь-якої роботи, але з урахуванням обмеженого часу, адже вам потрібно поквапитися і написати хоча б два хороших підстави, чому думка даного експерта вірно чи ні. Потім зосередьтеся на тому, щоб написане вами було цікаво. Ще краще, якщо те, що ви написали, взято з оригінального варіанту думки експерта. Іноді ніж ексцентричний, тим краще (але вам потрібно бути хорошим письменником, щоб це звучало красиво).
    • Не варто йти від теми або насміхатися над особистістю експерта або загальними знаннями. Це вас ні до чого не приведе, а читач замислиться, чи не стане він таким в вашому списку осміяних авторитетів.
  5. 5 Якщо в чомусь є сумніви, то варто це залишити. На цьому етапі ви будете знати, що те, в чому немає сенсу, може тільки нашкодити. Іноді краще написати більш коротко і лаконічно, адже все, що ви пишете, настільки змістовно і ново, що ви можете виснажити свого читача об'ємної, роздутою роботою.
  6. 6 Використовуйте деякі прийоми в написанні роботи. Зосередьтеся не тільки на змісті, а й на презентації. Для початку, чи не обтяжуйте читача основними помилками. Перевірте граматику, правопис і пунктуацію. Грамотно написана робота справить краще враження і переконає перевіряючого, що ви досить постаралися. Інші важливі аспекти включають в себе:
    • Використовуйте офіційно-діловий стиль мови. Пишіть повні пропозицію, щоб в них були присутні і іменник, і дієслово. Уникайте скорочення, адже вони неприпустимі для академічної роботи. Використовуйте такі фрази, як "завдяки тому, що", "в такі часи", "обмежене число" і так далі, які надають офіційність і довжину. Подивіться список фраз в офіційно-діловому стилі, які вважаються "багатослівними" і можуть прикрасити вашу роботу. Якщо ви справді в розпачі (і готові до найнижчої оцінки), можете спробувати писати дати словами (тисяча дев'ятсот вісімдесят четвертий, а не 1984) і писати повне ім'я кожного разу, коли згадуєте когось (Гомер Джей Сімпсон, замість г -н ​​Сімпсон або просто Сімпсон).
    • Замініть звичайні повсякденні слова багатоскладовими словами, які звучать більш цікаво і рідше використовуються. Такі слова додадуть точність до вашої роботи, що вам так необхідно в короткі терміни.
      • Слова латинського і грецького походження завжди звучать більш переконливо і офіційно. Також вони допомагають заповнити більше місця, коли ви намагаєтеся написати стільки, скільки можете.
    • Уникайте повторень. Якщо ви обговорюєте суперечка і часто використовуєте слово "спірний", то можете замінювати його слово "полемічний". І взагалі, коли пишете якісь роботи, то тримайте під рукою тлумачний словник.
    • Терміни, що використовуються експертом, роблять вашу роботу більш чистою і показують професору, що ви знаєте, про що ви пишете. При необхідності, напишіть визначення термінам, адже іноді краще використовувати незнайоме слово, ніж переводити його в повсякденне. Більш того, деякі наукові відкриття можуть бути перекручені, коли їх описують простою мовою, наприклад, в журналі. Переконайтеся в тому, що професор зрозуміє, про що ви пишете, але не варто все спрощувати, роблячи роботу менш точною.
  7. 7 Міняйте форматування. Якщо ваш професор задав вам певний розмір шрифту або щось інше (як зазвичай це роблять), ігноруйте вказівки. Вашу хитрість швидше за все помітять, і вас покарають за недотримання правил. Якщо ваш професор задав кількість сторінок, не згадуючи при цьому розмір і тип шрифту, відступи і кількість слів, то ви можете обіграти ці фактори, і зробити вашу роботу більш просторою. Наприклад, шрифт Arial займає більше місця, ніж стандартний шрифт Times New Romans. Шрифт Comic Sans MS так само займає більше місця, але виглядає непрофесійно. Розширте поля від 1 "(2,5 см), по всьому периметру, до 1.10" - якщо це робота на 25 сторінок, це реально допоможе. Інші підказки:
    • Якщо ви вручну набираєте текст, виділіть те, що ви написали, натисніть правою кнопкою миші і натисніть "шрифт". Виберіть "межзнаковий інтервал" і там, де написано "на" після поля "інтервал", натисніть кнопку зі стрілкою вгору, але тільки кілька разів (на кшталт 3 або 4), потім натисніть кнопку "ОК". Це додасть додатковий і досить непомітне простір між буквами в слові.
    • Виділіть весь текст вашої роботи і поставте розмір шрифту 14.Ви не відчуєте різницю в роботі з 4 сторінок, але в роботі з 20 сторінок, ви можете заощадити цілу сторінку.
    • Поставте додатковий пробіл перед кожним абзацом. Буде відчутна істотна різниця, коли додасте сотні знаків, але візуально чи хтось помітить.
  8. 8 Не очікуйте на високу оцінку. Важко буде отримати 5 або 4; для цього ваша робота повинна бути повноцінною. Хіба що під тиском ви насправді впораєтеся блискуче, але професор може розпізнати більшість таких робіт з першого погляду, і їх оцінюють відповідно. Ваша оцінка, ймовірно, буде нижче звичайного, якщо у вашій роботі буде менше змісту, а ви вкладете в неї менше зусиль, ніж ви вкладали в подібні роботи раніше. Може навіть, це буде і 3, але все ж краще, ніж 2.

Метод 3 з 3: Хитрощі з цитатами

  1. 1 Цитуйте кілька робіт одного і того ж автора. За допомогою MLA цитування, використовуючи одного і того ж автора в декількох роботах, можна трохи збільшити кількість сторінок. А все тому, що воно вимагає додавання додаткового заголовка в тексті, щоб уточнити роботу, наприклад (Едгар Аллан По "Анабель" 2-3) замість (ЕдгарАллан За 2-3). Так що якщо є можливість, спробуйте використовувати твори або джерела від одних і тих же авторів.
  2. 2 Використовуйте вступні конструкції для джерела / автора при цитуванні або підведення підсумків. І те, і інше вірно, і може додати кілька додаткових рядків або тексту. Едгар Аллан По, один з добре видаються критиків і письменників всіх часів, використовував лапки замість того, щоб просто їх опустити.
  3. 3 Використовуйте "block-quote" для цитат. Це виглядає красиво, але може використовуватися з трьома або більше віршованими рядками, або з чотирма або більше рядками прози. У будь-якому випадку, така кількість роботи рідко використовується, і майже без винятків вся робота повинна бути піддана синтезу та аналізу.
  4. 4 Використовуйте графіки і цитуйте їх. Якщо це доречно, то можете скористатися таблицею або схемою, і додайте назву джерела, щоб збільшити кількість сторінок. Однак це додаткова робота, яка вимагає аналізу і синтезу.

Поради

  • Хорошим варіантом може бути використання есе іншого курсу або класу, тільки якщо це не вважається плагіатом. Однак, обов'язково це перевірте, перед тим, як здавати роботу.
  • Спробуйте попросити продовження терміну - зробіть оленячі очі, і розкажіть жалісну історію.

Що вам знадобиться

  • Вивчайте посібник.
  • Бібліотека або база-даних в інтернеті.
  • Тихе місце, без відволікаючих чинників.