Як очистити стіни від фарби

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как ЛЕГКО снять масляную КРАСКУ со стены👍
Відеоролик: Как ЛЕГКО снять масляную КРАСКУ со стены👍

Зміст

Під час ремонту квартири ми часто стикаємося з непередбаченими труднощами. Однак, озброївшись знаннями і правильним інструментом, можна впоратися з будь-яким завданням - наприклад, з легкістю звільнити стіни від старої фарби! Розчарувалися в обраному відтінку? Хочете змінити колірну гамму стін? Видалити стару фарбу можна за допомогою скребка, наждачного паперу, розчинника для фарби або технічного фена. Вибирайте спосіб залежно від бюджету, типу стін і фарби, а також від вашого вміння поводитися з інструментом. Після того як ви вирішили, який спосіб вам більше підходить, підготуйте все необхідне, і у старої фарби просто не залишиться шансів!

кроки

Метод 1 з 3: Видалення фарби наждачним папером

  1. 1 Помийте стіну милом і гарячою водою. Щоб підготувати стіну до обробки наждачним папером, спочатку наповніть відро гарячою мильною водою. Намочіть у воді ганчірку і вимийте стіну. З роками на поверхні стіни утворюється наліт бруду; якщо його видалити, знімати фарбу стане набагато легше.
  2. 2 Купіть пристосування для шліфування стін. Терти вручну шматком шкурки малопродуктивно, тому рекомендуємо вам купити шліфувальний брусок або ручну шліфувальну машину. Шліфувальний брусок - це невеликий предмет у формі паралелепіпеда з твердого матеріалу, на який натягується наждачний папір. Ручна шліфувальна машина схожа на дриль або болгарку; вона також заправляється наждачним папером. Обидва ці пристосування значно полегшують зачистку стін.
    • Як правило, у шліфувальних брусків є затискачі для закріплення наждачного паперу. Закріпіть один край наждачного паперу затискачем, потім натягніть її і закріпіть другий край.
    • У шліфувальні машини наждачний папір може заправлятися по-різному: як правило, для цього існує спеціальний паз або притискної механізм. Якщо ви раніше не користувалися шліфувальною машиною, безпечніше буде скористатися бруском.
    • При очищенні стін від старої фарби цілком допустимо використовувати наждачний папір з великим зерном. Для видалення товстих шарів фарби використовуйте грубозернисту наждачний папір 20-H (P80).
    • При шліфуванні стін утворюється велика кількість дрібної токсичного пилу, тому працювати потрібно в респіраторі.
  3. 3 Зніміть верхній шар фарби. Видаліть фарбу зі стіни зернистої стороною наждачного паперу, вставленої в шліфувальний брусок або шліфувальну машину. Притисніть наждачний папір до стіни і рівномірно тріть стіну в різних напрямках, зачищаючи квадрати площею приблизно 10 см². Якщо ви використовуєте ручний спосіб, притискати шліфувальний брусок до стіни потрібно із зусиллям.
    • Обробіть всю поверхню стіни, щоб вся стара фарба стала бляклої. Потім зітріть зі стіни пил.
  4. 4 Частину, що залишилася фарбу можна видалити зі стін скребком. Якщо ви не хочете фарбувати поверх старої фарби, використовуйте скребок, щоб видалити стару фарбу зі стіни повністю.
    • Підчепити скребком шар фарби внизу стіни і проведіть їм знизу вгору, щоб фарба відшарувалася смугою.
    • Після обробки стіни шкіркою фарба тримається гірше, і відчистити її скребком стане легше.

Метод 2 з 3: Видалення фарби з бетонних стін за допомогою розчинника

  1. 1 Приготуйте гумові рукавички і працюйте в добре провітрюваному приміщенні. Засоби для змивки фарби досить їдкі, так як вони відносяться до класу хімічних розчинників. До початку роботи переконайтеся, що ви купили рукавички для роботи з хімічними речовинами. Працюйте в старій непотрібної одязі, яку вам не шкода викинути.
    • Відкрийте вікна. Обов'язково провітрюйте приміщення під час роботи з розчинником, щоб в кімнаті не скупчувалися токсичні пари.
  2. 2 Винесіть з кімнати всі меблі і укрийте підлогу. Хімічних розчинників все одно, що розчиняти, тому краще винести з кімнати все, що ви хочете вберегти від пошкоджень, включаючи меблі.
    • Щоб уберегти підлогу, необхідно придбати в будівельному магазині деякі додаткові матеріали. Вам знадобиться великий шматок поліетиленової плівки і такий же шматок крафт-паперу.
    • Застелите підлогу плівкою, починаючи від стіни. Зверху настелите шар крафт-паперу. Тепер, якщо розчинник потрапить на підлогу, плівка і папір захистять його поверхню від псування.
  3. 3 Ретельно покрийте стіни розчинником для фарби. Розчинник найзручніше наносити широким пензлем. Якщо у вас в господарстві немає такої кисті, краще купити її заздалегідь. Занурте кисть в розчинник і покрийте їм стіну повністю. Шар розчинника повинен бути не менше 3 мм в товщину, інакше він висохне занадто швидко. При цьому необов'язково намагатися нанести саме 3 мм розчинника - визначайте товщину шару на око.
    • Якщо ви обробляєте вертикальні поверхні, вибирайте густий розчинник, за консистенцією нагадує пасту, щоб він не тек і не капав на вас.
  4. 4 Дочекайтеся, поки розчинник подіє. Цей хімічний процес може зайняти від декількох хвилин до декількох годин, в залежності від типу розчинника. Почекайте стільки часу, скільки вказано в інструкції по застосуванню.
  5. 5 Як тільки на поверхні фарби з'явилися пухирі, фарбу можна почати соскребать. Після того як ви почекали необхідну кількість часу, фарба на стінах почне міхур. Це означає, що пора взяти скребок (якщо у вас немає спеціального скребка для фарби, можна обійтися шпателем) і зішкребти фарбу по стін. Фарба повинна відшаровуватися довгими смугами. Постарайтеся максимально видалити фарбу зі стін.
    • Підчепити скребком шар фарби біля підніжжя стіни і проведіть скребком від низу до верху, щоб фарба відшарувалася смугою.
    • Якщо в важкодоступних місцях залишилася фарба, її можна видалити зубочистками або зубною щіткою, якою ви більше не будете користуватися.
    • Якщо під верхнім шаром фарби виявився ще один щільний шар, доведеться нанести ще один шар розчинника і видаляти другий шар окремо.
  6. 6 Дотримуючись інструкцій до розчинника, після видалення фарби нейтралізуйте поверхню стіни. Якщо після змивки старої фарби ви збираєтеся знову пофарбувати стіну, наносити фарбу прямо на розчинник не можна - вона не буде триматися. Різні розчинники нейтралізують різними способами, як - зазвичай зазначено в інструкції по використанню розчинника. Як правило, це вода, уайт-спірит або спеціальний хімічний склад.
    • Деякі нейтралізують склади необхідно розвести водою в пропорції 3,5 л води на 120 мл нейтралізуючого речовини, а потім ганчіркою і отриманим розчином вимити стіну.
    • Уважно прочитайте інструкцію до розчинника і точно дотримуйтесь вказівок виробника.

Метод 3 з 3: Видалення фарби з дерев'яних стін технічним феном

  1. 1 Приготуйте захисні окуляри, одяг з довгим рукавом і товсті рукавиці. Ви будете працювати в умовах високої температури, і, щоб уникнути опіків, вам знадобляться захисні окуляри, сорочка з довгим рукавом і товсті рукавиці.
    • Вам також знадобиться скребок для видалення фарби.
  2. 2 Якщо ви хочете видалити фарбу з невеликої ділянки стіни, виготовте теплозахисний екран. Технічним феном найзручніше обробляти великі поверхні, однак якщо ви хочете звільнити від фарби невелику ділянку, вам знадобиться теплозахисний екран.
    • Візьміть великий шматок картону і проріжте в ньому отвір трохи більшої площі ніж ділянку, який необхідно очистити від фарби. Оберніть екран алюмінієвою фольгою. Накладіть екран на стіну, поєднавши отвір і ділянку, який треба очистити від фарби.
  3. 3 За допомогою технічного фена нагрійте фарбу. Тримаючи фен на відстані 5 см від стіни, прогрівайте фарбу на окремих ділянках стіни, рівномірно переміщаючи фен. Ділянки можна розмітити заздалегідь за допомогою рулетки і олівця.
    • Для початку, прогрійте ділянку стіни площею 1 м².
    • Якщо фарба почала відходити від стіни, можна переходити до наступної операції.
    • Якщо ви використовуєте теплозахисний екран, щоб видалити фарбу з невеликої ділянки, нагрівати його слід трохи менше за часом, поки ви не побачите, що фарба почала відходити.
  4. 4 Відскребіть фарбу з прогрітого ділянки. Використовуйте скребок, щоб видалити всю фарбу з раніше прогрітого ділянки. Проткніть край фарби скребком, підчепити фарбу внизу та опустіть смугу фарби, як ніби ви розчищаєте доріжку від снігу.
  5. 5 Точно так же очистіть решту поверхні стіни. Виберіть новий квадрат площею 1 м², прогрійте його, а потім видаліть фарбу. Повторюйте цю операцію, поки не звільните всю стіну від старої фарби, квадрат за квадратом.

Що вам знадобиться

Очищення стін наждачним папером

  • ганчірка
  • відро
  • мило
  • Наждачний папір 20-H (P80)
  • Шліфувальний брусок або шліфувальна машинка для стін
  • респіратор
  • Скребок для зняття фарби

Очищення стін розчинником

  • Рукавички хімічно стійкі
  • Поліетиленова плівка
  • Крафт папір
  • Розчинник для видалення фарби зі стін
  • Скребок для зняття фарби

Очищення стін технічним феном

  • технічний фен
  • Скребок для зняття фарби