Як пофарбувати футболку з довгими рукавами в техніці тай дай

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 26 Лютий 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Як пофарбувати футболку з довгими рукавами в техніці тай дай - Суспільство
Як пофарбувати футболку з довгими рукавами в техніці тай дай - Суспільство

Зміст

За допомогою фарбування в техніці тай дай білу футболку можна прикрасити яскравою кольоровою спіраллю або хаотично розташованими колірними плямами. Для свого експерименту візьміть бавовняну річ і пляшечки з фарбою для тканини. Забарвлення футболки з довгими рукавами в техніці тай дай аналогічна забарвленню футболки з короткими рукавами, тільки має на увазі особливу обережність при згортанні речі для отримання конкретного візерунка.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка до застосування техніки фарбування тай дай

  1. 1 Придбайте рідкі барвники для тканини в магазині тканин або в магазині товарів для рукоділля. Готові фарби з аплікаторами набагато простіше використовувати, ніж ті, що потрібно замішувати, так як вони зручно і точно наносяться на підготовлені секції футболки. Якщо ви хочете добитися райдужного ефекту, пошукайте набір фарб, який містить всі необхідні вам кольору.
  2. 2 Прочитайте інструкції до фарби, щоб дізнатися, чи буде потрібно вам кальцинована сода для фіксації фарби, або забарвленої майкою можна буде користуватися і без цього. При необхідності придбайте кальциновану або господарську соду, що складається з карбонату натрію. Купіть гумки.
  3. 3 Застелите стіл поліетиленом. Він не тільки захистить стіл, але і дозволить полегшити процес згортання футболки. Додайте поруч відро і поліетиленовий пакет, щоб ви змогли потім спокійно донести футболку до пральної машини.

Частина 2 з 3: Згортання футболки

  1. 1 Попрактикуйтесь зі згортанням на сухий футболці. Потім ви можете повторити це з футболкою, вже змоченою у водному розчині кальцинованої соди.
  2. 2 Розправте футболку на поліетилені. Присуньте рукава футболки до її основного тіла. Вони повинні бути розташовані близько, якщо ви хочете, щоб візерунок на них був продовженням візерунка на основній частині футболки.
    • Чи не присувайте рукава, якщо ви хочете мати на них окремий візерунок.
  3. 3 Знайдіть уявну лінію, що сполучає пахви футболки. Защипніть центр цієї лінії, розташований по центру грудей.
  4. 4 Скрутіть футболку. Футболка повинна бути перекручена в спіраль. При скручуванні футболки допомагайте собі другий рукою.
  5. 5 При кожному повороті спіралі укладайте полотно спіралі складками. У проміжках між проворачиванием футболки ви повинні оформляти на її полотні додаткові складки.
  6. 6 Рукава при оформленні спіралі повинні бути скручені разом з основним полотнищем футболки.
  7. 7 Зупиніться тоді, коли у вас утворюється щільна спіраль у формі кола. Візьміть гумку і розтягніть руками. Натягніть її на отриманий коло, щоб вона пройшла знизу і зверху строго через центр.
    • Не піднімайте при цьому футболку, так як спіраль може втратити форму. Просто заведіть гумку під коло.
  8. 8 Зафіксуйте коло додаткової гумкою, що йде перпендикулярно першої. Потім натягніть гумки по діагоналі. В результаті має вийти щось схоже на нарізану піцу.
  9. 9 Повторіть процес з футболкою, змоченою у водному розчині кальцинованої соди.

Частина 3 з 3: Забарвлення футболки

  1. 1 Одягніть тонкі господарські рукавички, перш ніж починати працювати з барвниками.
  2. 2 Переверніть першу пляшечку з фарбою кінчиком вниз. Нанесіть на одну окреслену гумками секцію стільки фарби, скільки буде достатньо для її промачивания, але не так, щоб вона протекла наскрізь і почала розтікатися по поліетилену. Якщо у вас є сумніви з цього приводу, то краще використовувати менше фарби, чим більше.
  3. 3 Дотримуйтесь послідовність кольорів у веселці з плавним їх розмиванням в місцях переходу. В якості альтернативи можна варіювати кольори за своїм бажанням і без розмиття граней. Продовжуйте працювати, поки не пофарбувати всі секції спіралі.
  4. 4 Переверніть футболку на зворотну сторону і продовжите фарбування. Колір фарби по обидва боки кожної секції повинен бути однаковим.
  5. 5 Покладіть футболку в поліетиленовий пакет. Залиште її в такому вигляді на стільки часу, скільки буде вказано в інструкціях до фарби.
  6. 6 Після необхідного часу замочіть футболку в холодній воді. Зніміть гумки.
  7. 7 Простягає футболку в пральній машині в холодній воді двічі. Не використовуйте миючі засоби.
  8. 8 Помістіть футболку в сушилку з середньою температурою нагріву. Це дозволить краще закріпити фарби. Ваша футболка готова до шкарпетці!

Поради

  • Чим тугіше будуть натягнуті гумки, тим вище ймовірність того, що від них залишаться білі фарбують смуги на футболці. При створенні ефекту райдужної спіралі, постарайтеся фарбувати тканину під гумками, щоб від них не залишилося смуг.
  • Замість спіралі ви можете вибрати для себе хаотичну розмальовку. Наприклад, можна для фарбування натягнути на футболку гумки через кожні кілька сантиметрів по всій довжині. Також можна просто скачати футболку або зав'язати гумками невеликі секції футболки.

Що вам знадобиться

  • Фарби для тканини
  • гумки
  • Біла бавовняна футболка з довгими рукавами
  • кальцинована сода
  • поліетилен
  • відро
  • Пральна машина
  • сушарка
  • пакет
  • рукавички