Як приготувати кисле молоко

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Как очень быстро за 2 минуты сделать кефир из молока.
Відеоролик: Как очень быстро за 2 минуты сделать кефир из молока.

Зміст

Прикро виявити в холодильнику скисле молоко. У той же час кисле молоко прекрасно підійде для приготування різноманітних видів випічки і маринаду. Втім, не потрібно використовувати молоко, яке зіпсувалося - набагато корисніше і безпечніше сквасіть його самостійно. Для цього змішайте невелику кількість кислих продуктів зі звичайним молоком і отримаєте домашню кисляк з характерним смаком. Сквасіть можна і солодке згущене молоко, але в цьому випадку необхідно додати трохи води, щоб його розвести.

інгредієнти

Звичайне кисле молоко

  • 240 мілілітрів (1 мірну склянку) цільного молока
  • 15 мілілітрів (1 столова ложка) лимонного соку або оцту

Кисле молоко зі згущеного молока з цукром

  • 100 грамів (1/2 стакана) згущеного молока
  • 120 мілілітрів (1/2 склянки) холодної води
  • 15 мілілітрів (1 столова ложка) оцту або лимонного соку

кроки

Метод 1 з 3: Робимо кисле молоко з цільного

  1. 1 Додайте в молоко кислий інгредієнт. Наповніть мірну склянку цільним молоком, що не долив при цьому приблизно 15-30 мілілітрів (1-2 столові ложки). Потім додайте 15 мілілітрів (1 столову ложку) свіжого лимонного соку або білого оцту.
    • При бажанні можна замінити незбиране молоко менш жирним або вершками.
  2. 2 Ретельно змішайте кислий інгредієнт з молоком. Додайте лимонний сік або оцет і відразу ложкою все перемішайте. Переконайтеся, що вийшла однорідна маса.
  3. 3 Дайте молочної суміші настоятися протягом 5 хвилин. Ретельно перемішаний продукт слід ненадовго залишити при кімнатній температурі. Це дозволить масі загуснути і згорнутися в кисле молоко.
    • В результаті у вас вийде 240 мілілітрів (1 чашка) кислого молока. Можна зробити менше або більше в залежності від побажань.

Метод 2 з 3: Готуємо кисле молоко зі згущеного

  1. 1 Відміряйте потрібну кількість згущеного молока з цукром. Щоб приготувати кисле молоко, знадобиться 100 грамів (1/2 стакана) згущеного молока. Акуратно налийте його в мірну склянку, щоб уточнити кількість.
    • 100 грамів (1/2 стакана) згущеного молока складають приблизно 1/4 стандартної 400-грамової консервної банки.
    • Повільно влийте згущене молоко в мірну склянку. Оскільки молоко густе і липке, вам буде складно перелити його назад, тому дійте акуратно.
  2. 2 Додайте воду і кислий інгредієнт. Як тільки наллєте потрібну кількість згущеного молока, додайте в нього 120 мілілітрів (1/2 склянки) холодної води і 15 мілілітрів (1 столову ложку) білого оцту або лимонного соку. Перемішайте інгредієнти, щоб отримати однорідну масу.
  3. 3 Дайте суміші настоятися протягом 5 хвилин. Все ретельно перемішайте і ненадовго залиште в спокої. Кисле молоко буде готова, як тільки ви помітите частинки кисле молоко на поверхні.
    • У підсумку вийде 240 мілілітрів (1 склянка) кислого молока.

Метод 3 з 3: Використовуємо кисле молоко

  1. 1 Замініть знежирені вершки кислим молоком в рецептах випічки. Кисле молоко досить часто використовують при замішуванні тіста, якщо за рецептом потрібно додати вершки. Можна легко отримати характерний смак, якщо при випіканні пирогів, булочок і бісквітів замінити їх домашнім кислим молоком.
    • Кисле молоко також підходить для приготування млинців і тесту для вафель.
    • Воно прекрасно замінить йогурт або сметану.
  2. 2 Приготуйте маринад для м'яса. Щоб м'ясо вийшло м'яким і ніжним, замочіть його в кислому молоці. Вийде прекрасний маринад для курки, стейка або риби, якщо змішати кисляк з розмарином, чебрецем, часником і / або чорним перцем.
    • Для рецептів гострих страв кисле молоко можна додавати в овочеву або м'ясну запіканки, а також в тушковане м'ясо, щоб отримати кремову або сирну підливу. Але дійте обережно, так як кисле молоко може перебити смак страви.
  3. 3 Приготуйте сир. З кислого молока можна зробити домашній сир. Необхідно підігріти його на вогні середньої інтенсивності до 85 ° C, зняти з плити і додати трохи оцту. Потім процідіть суміш через друшляк, накритий марлею, щоб на поверхні залишилися шматочки кисле молоко. Потім для соковитості в масу слід додати сіль і трохи молока або вершків.
    • Зберігайте сир в холодильнику і з'їжте його протягом тижня.

Поради

  • Оцет або лимонний сік чудово підійдуть, якщо готувати кисле молоко доводиться із замінників молока.

попередження

  • Молоко, кисле самостійно, шкідливо і непридатне до вживання.

Що вам знадобиться

  • Мірний стакан
  • ложка