Як підгорнути картопля

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 9 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як підгорнути картоплю
Відеоролик: Як підгорнути картоплю

Зміст

Підгортання - це важлива складова процесу вирощування картоплі. Вона включає в себе створення земляних насипів навколо рослини, щоб запобігти зростанню нових бульб і не дати їм стати зеленими і отруйними. Крім того, на заритих стеблах часто виростає нова картопля. Підгортання також дозволяє запобігти розвитку фітофторозу. З цієї статті ви дізнаєтеся, як підгортати картоплю.

кроки

  1. 1 Працюйте картопля в потрібний час. Зробіть це до того, як бульби стануть зеленими, оскільки в іншому випадку вони стануть отруйними і неїстівними. Почніть підгортати картоплю, коли пагони виростуть до 20 см.
  2. 2 Візьміть сапу і зберіть землю в насипу довкола стебел картоплі. Землі має бути стільки, щоб над насипом стирчало всього 5 см стебла. Таким чином, на рослині залишиться досить листя для зростання, і на бульби не потраплятиме сонячне світло, через якого картопля може позеленіти і стати отруйним. Скористайтеся цією можливістю і приберіть все бур'яни і сміття, який з'явився в результаті посадки.
  3. 3 Слідкуйте за насипами. Доглядайте за картоплею протягом наступних кілька тижнів, на випадок якщо землю змиє дощ. Щоб цього не сталося, насипу не повинні бути дуже крутими. Оскільки рослина продовжить рости, вам потрібно буде підгортати його кожен раз, коли висота пагонів досягне 10-15 см над рівнем землею. Це означає, що вам може знадобитися підгортати картоплю по 3-4 рази за сезон.

Поради

  • Деякі люди вирощують картоплю в чомусь, що можна скласти один на одному, наприклад, в шинах або дерев'яних рамах, складених на кілках або стійках. Коли прийде час підгортання, складіть другий шар, а зверху присипте його шаром землі або компосту.
  • Ведіть садовий календар, щоб пам'ятати про те, коли потрібно повторити підгортання. У цьому календарі можна відзначити всі необхідні садові роботи, щоб вам було легше запам'ятати, коли слід проводити регулярний догляд за садом.

Що вам знадобиться

  • тяпка
  • ряд картоплі