Як перефарбувати гітару

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
урок покраски
Відеоролик: урок покраски

Зміст

Одне з обмежень, пов'язане з покупкою гітари, особливо бюджетної моделі, - це недостатній вибір доступних кольорів. Якщо ви налаштовані на певний колір або просто хочете спробувати своїми руками переробити стару або дешеву гітару, з нашої статті ви дізнаєтеся, як перефарбувати її самостійно. Цей процес не набагато складніше, ніж обробка будь-якого іншого дерев'яного предмета (наприклад, меблів), але щоб забарвлення була рівною і не відрізнялася на вигляд від фабричної, доведеться докласти чимало зусиль.

Будьте готові проявити терпіння. Самостійна забарвлення і обробка гітари - процес, який при належному виконанні може розтягнутися на кілька тижнів. Не поспішайте. Ви фарбуєте гітару, щоб потім грати на ній, а значить, дуже важливо все робити правильно. Ретельно дотримуйтесь інструкцій і будьте обережні, інакше недбала робота і поспіх зведуть нанівець всі ваші зусилля.

кроки

Метод 1 з 3: Розберіть гітару

  1. 1 Зніміть гітарні струни. Ви можете розтиснути струни, використовуючи звичайні кусачки. На жаль, не існує способу перефарбувати гітару з натягнутими струнами, тому врахуйте, що вам напевно доведеться відрегулювати анкерний стрижень коли ви будете знову збирати гітару.
  2. 2 Відкрутіть гриф гітари. Пригвинчений гітарний гриф досить легко відокремити - просто розгвинтити болти на задній частині кріплення грифа і викрутити гриф. Приклеєний гриф не можна відокремити від гітари, але зазвичай його фарбують в той же колір, що і тіло гітари, тому ви, ймовірно, вирішите перефарбувати і його.
  3. 3 Зніміть апаратуру. Вихідний роз'єм, звукознімачі, бридж, регулятори, кріплення для ременя і пікгард зазвичай знімають за допомогою викрутки або гайкового ключа.У деяких моделях вихідний роз'єм і регулятори під'єднані проводами до звукоснимателям через отвори між кожною порожниною, тому вам потрібно розрізати дроти, щоб видалити кожну частину. Переконайтеся, що ви запам'ятали, як вони були з'єднані, щоб потім правильно відновити конструкцію.
  4. 4 Витягніть заклепки бриджу. На деяких гітарах їх немає, тоді бридж можна просто відкрутити від тіла гітари. Видаляти заклепки може бути нелегко, тому що вони загнані в дерево. Ви можете використовувати паяльник, щоб нагріти їх, тим самим розширивши, а потім, коли вони охолонуть, скоротившись в розмірі, їх буде легше вийняти. Ви можете використовувати плоскогубці, щоб витягнути їх, але вони можуть пошкодити обробку і зіпсувати зовнішній вигляд.
  5. 5 Відкладіть усі кріплення і апаратуру в сторону і позначте їх. Процес обробки гітари може зайняти від декількох тижнів до декількох місяців, тому упевніться, що кожен гвинтик і болт підписаний. Це запобіжить плутанину, коли ви будете збирати гітару заново.

Метод 2 з 3: Обробіть існуючу фарбу

  1. 1 У вас є два варіанти. Сошліфуйте повністю нинішню фарбу або лише трохи зашкурьте її, щоб новий шар фарби добре ліг. Якщо ви збираєтеся використовувати напівпрозору фарбу або стара фарба набагато темніше, ніж та, яку ви плануєте наносити, вам потрібно буде повністю видалити обробку. І навпаки, якщо ви використовуєте щільну фарбу, вам буде потрібно лише зачистити поверхню. Будь ласка, майте на увазі: більшість виробників гітар сходяться на думці, що товстий шар фарби поступається тонкому в плані звучання гітари.
  2. 2 Використовуйте орбітальну шліфувальну машину, щоб видалити основну частину обробки. Використовуйте орбітальну шліфувальну машину з крупнозернистою наждачним папером і опрацьовуйте поверхню гітари, роблячи плавні кругові рухи. Ця техніка дозволить вам видалити більшу частину лаку і фарби з поверхні гітари. Можливо, ви захотіті скористатися розчинником, однак це дуже брудний і токсичний процес. До того ж більшість розчинників не здатні видаляти твердий поліуретан, який використовують сучасні виробники гітар.
  3. 3 Використовуйте наждачний папір або шліфувальну губку, щоб видалити залишки фарби. Для изгибающихся ділянок, які важко обробити шліфувальною машиною, використовуйте наждачний папір, обгорнуту навколо великого дюбеля, або маленьку шліфувальну губку. Грубозерниста наждачний папір найкраще підходить для видалення фарби та лаку.
  4. 4 Вирівняйте поверхню гітари. Після використання грубої наждакового паперу для видалення обробки зашліфуйте дерево за допомогою більш дрібної наждачного паперу. Обробляйте всі тіло гітари наждачкою середньої зернистості (120 грит, або 10-Н), а потім пройдіться по поверхні дрібнозернистим наждачним папером (200 грит, або 6-Н).
  5. 5 Приберіть пил від наждачного паперу. Пилосос з вузькою насадкою видалить більшу частину пилу. Щоб прибрати залишилася пил, можете скористатися балончиком зі стисненим повітрям, щоб здути її, або протерти поверхню вологою або клейкою тканиною.
  6. 6 Нанесіть наповнювач для дерева. Якщо ви не зупиняєтеся на незашпатлеванном вигляді, а цей варіант можливий, коли ви працюєте з червоним деревом і іншими пористими породами, вам необхідно згладити поверхню наповнювачем або шпаклівкою. Виберіть наповнювач на водній або масляній основі, що поєднується з фарбою або лаком, які ви використовуєте.
  7. 7 Нарешті, скористайтеся уайт-спіритом, щоб повністю знежирити дерево. Не чіпайте поверхню гітари після цього кроку, інакше шкірне сало з ваших пальців зіпсує всю справу.

Метод 3 з 3: Нанесіть нову фарбу

  1. 1 Працюйте там, де немає пилу. У повітрі на вулиці навіть в гарну погоду є багато частинок, здатних зіпсувати покриття - а також комах, яких може залучити його запах!
  2. 2 Працюючи в приміщенні, обов'язково використовуйте якісний респіратор. Захисні окуляри також необхідні.
  3. 3 Фарбуйте там, де не страшно забризкати меблі або стіни. Підійде майстерня, сарай, гараж або інше подібне приміщення.
  4. 4 Щоб фарба менше розбризкувалася навколо, помістіть гітару у велику коробку, поставивши її на переносний робочий столик (наприклад, складаний). Розмістіть коробку відкритою стороною убік, щоб бризки фарби залишалася всередині і щоб гітару було легко виймати і знову засовувати в коробку. Застелите внутрішню чать коробки газетами: їх буде легко поміняти, коли вони забрудняться.
  5. 5 Виберіть фарбу або морилку, яку ви хочете нанести. Для твердого покриття використовуйте особливо міцну фарбу, таку як поліуретан або нитроцеллюлоза. Нітроцелюлоза - це золотий стандарт, її можна знайти в магазинах автозапчастин або онлайн, але висихає вона дуже повільно. Для тонированной обробки використовуйте морилку на водяній основі і прозорий шар нітроцелюлози або поліуретану АБО морилку на масляній основі і лак на масляній основі, як, наприклад, Tru-Oil. Розпилення фарби запобіжить поява некрасивих слідів від кисті на поверхні.
  6. 6 Нанесіть кілька шарів грунтовки / герметика. Використовуйте грунтовку, яка поєднується з типом фарби, яку ви будете наносити. Краще нанести 2-3 тонких шару, ніж один щільний, так як це допомагає грунтовці ретельно висохнути і запобігає патьоки.
  7. 7 Якщо ви використовуєте суцільний колір, нанесіть шари фарби. Нанесіть два тонких шару фарби, в проміжку витримуючи рекомендовану виробником час для висихання. Зачекайте тиждень, щоб фарба повністю висохла, перш ніж наносити лак.
  8. 8 Якщо ви використовуєте морилку, наносите її. Спочатку трохи зволожите поверхню гітари, щоб полегшити нанесення морилки і запобігти появі плям. Нанесіть морилку, дотримуючись інструкції виробника, і зробіть стільки шарів, скільки необхідно, щоб отримати потрібний вид.
  9. 9 Нанесіть лак на поверхню гітари. Знову ж таки, рекомендується нитроцеллюлоза. Наносите кожен шар якомога тонше, створюючи прозорий захисний шар для гітари. Вам може знадобитися дюжина шарів, щоб досягти обробки фабричного рівня. Наносите їх підходами по три тонких шару з перервою в кілька годин між шарами і тижнем між підходами. Перший сет шарів повинен бути дуже, дуже тонким. Після нього ви можете наносити їх трохи товщі, але переконайтеся, що не виникає патьоків.
  10. 10 Чекайте. Якщо ви вибрали нітроцелюлозні або поліуретанове покриття, почекайте три або чотири тижні, щоб фарба затверділа. Якщо ви вибрали покриття на масляній основі, таке як Tru-Oil, вам потрібно почекати всього лише кілька днів!
  11. 11 Відполіруйте покриття. Використовуючи мокру шліфування на висохлої обробці, починайте з розміру зерна 400 (М40), далі 600, 800, 1000, 1200, 1500 і, нарешті, 2000 (від М28 до М7). Чи не пропускайте жоден із кроків, інакше маленькі виїмки, подряпини і сучки залишаться в лаку, і їх неможливо буде дістати. Чи не протріть наскрізь шар лаку і фарби, особливо по краях гітари, де шар лаку може бути тонший; з цієї причини необхідно так багато шарів лаку. Зупиніться на цьому етапі для отримання матової поверхні. Для дзеркального ефекту використовуйте шліфувальне колесо і полірувальну пасту, таку як 3M Finesse It. В якості альтернативи ви можете використовувати Micro Mesh Finishing Pads - набір дрібнозернистих шліфувальних губок з розміром зерна 1500, 1800, 2400, 3200, 3600 4000, 6000, 8000 і 12000 - їх можна використовувати для додання покриттю глянцевого вигляду без застосування дорогих шліфувальних інструментів.
  12. 12 Зберіть гітару. Пригвинтите апаратуру. Якщо вам довелося розрізати будь-які проводи, щоб розібрати гітару, вам потрібно спаяти їх. Настав сприятливий час для того, щоб замінити заводські компоненти, а саме резистори, на високоякісні екземпляри. Ви навіть можете купити новий пікгард або зробити власний. Зібрану гітару можна почистити і натерти до блиску вашим звичайним полірувальним засобом.Тепер залишилося натягнути струни, налаштувати їх і грати на прекрасному новому інструменті!

Поради

  • Якщо гриф від'єднується, ви можете прикріпити довгий шматок дерева до основи гітари, де прівінчівается гриф. Таким чином ви легко зможете брати гітару, не торкаючись до невисохлою фарбі.
  • Бризки і плями покриття на латексній основі змиваються водою і милом, що допомагає легко зберігати чистоту робочого місця.
  • Для додання гітарі індивідуальності ви можете нанести відмінні водяні знаки під шар лаку.
  • Для додання покриттю особливої ​​гладкості можна нанести шпаклівку на дерево після того, як ви з допомогою шліфування прибрали стару фарбу. Онапомогает вирівняти пористу дерев'яну поверхню, так що фарба і лак виглядають краще.
  • Ніколи не обрізайте струни! Завжди розтискати їх, обережно знижуючи тиск на гриф.

попередження

  • Якщо ви видаляєте стару фарбу за допомогою розчинника, будьте гранично обережні. Одягніть надійний респіратор і проводите маніпуляції на вулиці. Розчинник - речовина токсична і канцерогенна.
  • Завжди надягайте маску і окуляри в процесі шліфування. Працюйте в добре провітрюваному приміщенні.
  • Також використовуйте маску для малярних робіт або респіратор, коли розпилює фарбу на гітару.

Що вам знадобиться

  • гітара
  • Орбітальна шліфувальна машина
  • шліфувальна губка
  • Крупно-, середньо-і дрібнозернистий наждачний папір
  • Порохотяг
  • Балончик стисненого повітря (не обов'язково)
  • Тканина
  • Уайт-спірит
  • Грунтовка
  • Фарба або морилка
  • лак
  • Полірувальна паста або дуже дрібнозернистий наждачний папір
  • Маска для захисту від пилу або респіратор
  • Плоскогубці для від'єднання струн
  • Викрутка або гайкові ключі для від'єднання апаратури
  • Паяльник і припой