Як поголити ноги в перший раз

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 8 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
О БРИТЬЕ || КАК Я НАЧАЛА БРИТЬСЯ (ПОДМЫШКИ, НОГИ, ЗОНА БИКИНИ)
Відеоролик: О БРИТЬЕ || КАК Я НАЧАЛА БРИТЬСЯ (ПОДМЫШКИ, НОГИ, ЗОНА БИКИНИ)

Зміст

Ріст волосся на ногах є природною частиною дорослішання, і багатьом дівчатам і жінкам комфортніше ці волосся збривати. Якщо ви хочете поголити ноги в перший раз, для початку вам необхідно запастися необхідними інструментами, вивчити правильну техніку гоління, а також подбати про ногах після процедури.

кроки

Метод 1 з 3: Вибираємо інструменти

  1. 1 Використовуйте жіночу бритву. Жіночі бритвені верстати мають круглу головку і вигнуту рукоятку, які призначені для того, щоб допомогти вам досягти важкодоступних місць за колінами і навколо щиколоток.
  2. 2 Візьміть бритву зі змінними насадками. Такі бритви мають змінне голівку, а рукоятка залишається незмінною. Для зміни головок можна придбати спеціальний картридж.
    • Незважаючи на те, що подібні бритви коштують дорожче, на них часто нанесені зволожуючі або мастильні матеріали, такі як вітамін Е, що дуже добре, якщо у вас чутлива шкіра.
  3. 3 Візьміть одноразову бритву. Це відмінний варіант, якщо ваша шкіра не чутлива або якщо після використання ви хочете позбутися від бритвеного верстата цілком.
    • Зазвичай одноразові бритви коштують дешевше.
  4. 4 Візьміть бритву з декількома лезами. Дуже важливо вибирати бритва, що має більше одного леза, так як одне лезо, швидше за все, буде дряпати шкіру. Зазвичай бритви йдуть з трьома лезами.
    • Кількість лез на бритві може досягати шести! Експериментуйте, щоб визначити, яка кількість лез найкраще підходить вашій шкірі.
  5. 5 Купіть піну або гель для гоління. Вам потрібно піниться засіб, щоб лезо легко ковзало по шкірі. Використання піни або гелю для гоління допоможе запобігти роздратування від лезі, а також вбереже від появи червоної висипки, викликаної цією процедурою. Піна для гоління також скоротить кількість порізів.
    • Чи не хочете купувати піну для гоління? Кондиціонер для волосся буде відмінною заміною. До того ж він набагато дешевше.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, уникайте піни для гоління, в якій міститься спирт. Спирт висушить вашу шкіру.

Метод 2 з 3: Вивчаємо правильні техніки гоління

  1. 1 Голіться, коли закінчуєте приймати душ. Тепла вода пом'якшить волосся на ногах і розкриє фолікули, що спростить процедуру гоління. Приступайте до гоління після того, як ноги побудуть 10-15 хвилин у воді або під струменем води.
  2. 2 Помийте ноги водою і милом. Перш, ніж приступати до гоління, помийте ноги водою і милом, щоб не занести інфекцію під час гоління.
  3. 3 Повністю покрийте ногу піною для гоління. Щедро нанесіть руками піну для гоління, щоб вона покривала всю поверхню ноги, яку хочете поголити.
    • Якщо ви хочете добитися ідеально гладкого результату, наносите піну для гоління за допомогою спеціального пензлика (помазка). Це допоможе підняти волосся, і їх буде простіше видалити під час процедури.
  4. 4 Тримайте бритву під кутом приблизно 30 градусів. Ви самі відчуєте бажання тримати бритву під кутом, який, швидше за все, складе близько 30 градусів. Переконайтеся, що рукоятка бритви вказує на ваші пальці ніг.
  5. 5 Голіться у напрямку росту волосся. Гоління по росту волосся (або вниз по нозі) - це кращий варіант для першої процедури. Волосся під час першого гоління досить довгі, тому, рухаючись у напрямку їх росту, ви скоротите можливість роздратування.
    • Гоління проти росту волосся (або вгору по нозі) підходить для короткого волосся.
    • Якщо у вас чутлива шкіра, завжди голіться по росту волосся (або вниз по нозі).
  6. 6 Акуратно проходите по коліну і щиколотці. Гоління навколо коліна і щиколотки - найскладніша частина процесу, особливо в перший раз. Рухайтеся повільно в цих областях і сильно не тисніть, щоб не порізатися.
  7. 7 Промивайте бритву між підходами. Не забувайте промивати бритву кожні 2-3 підходи. Якщо ви продовжите процедуру з лезами, забитими піною і волоссям, ви, швидше за все, поріжетеся.
  8. 8 Сполосніть ноги в холодній воді. Закінчивши гоління, сполосніть ноги в холодній воді, щоб закрити пори.

Метод 3 з 3: Доглядаємо за ногами

  1. 1 Регулярно наносите зволожуючий засіб або масло після процедури. Щоб ноги залишалися гладкими, завжди користуйтеся зволожуючим лосьйоном або маслом після гоління. Це також пом'якшує волосся, і ви будете менш схильні до інфекцій, через які з'являються врослі волосся.
  2. 2 Зупиніть кровотечу з порізів за допомогою вазеліну. Якщо ви порізалися під час гоління, це легко виправити. Кров з подібних порізів складно зупинити, однак якщо ви висушіть цю область і завдасте на неї вазелін рухами, кровотеча зупиниться.
  3. 3 Підлікуєте роздратування після гоління. Якщо в результаті процедури у вас з'явилася яскрава червона висипка, подбайте про те, щоб від неї позбутися, інакше висипання перетворяться в шрами. Нанесіть на область теплий компрес, який розслабить волосся, що застрягли під роздратованою шкірою.
  4. 4 Регулярно міняйте бритви. Бритву слід міняти при першій же ознаці, що вона затупляется. Це зазвичай трапляється після 5-10 процедур. Гоління тупим лезом призведе до подразнення на шкірі.
    • На старих бритвах активно розмножуються бактерії, які можуть викликати інфекції.

Поради

  • Обов'язково обговоріть гоління ніг з ким-небудь з батьків, перш ніж ви почнете це робити.
  • Після гоління завжди наносите на шкіру зволожуючий засіб.

попередження

  • Ніколи не діліться своєю бритвою з ким-небудь ще.

Що вам знадобиться

  • бритва
  • Гель для гоління
  • зволожуючий засіб