Як почистити латунь оцтом

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
Простой и легкий способ очистки предметов из латуни или меди
Відеоролик: Простой и легкий способ очистки предметов из латуни или меди

Зміст

Очистити латунь від бруду, плям і розлучень можна за допомогою оцту.Але сам метод очищення залежить від того, чи була латунь покрита лаком. Тоді як Нелаковані латунь слід замочити в оцті, лаковану латунь можна протерти ганчіркою.

кроки

Частина 1 з 3: Як зробити очищувач

  1. 1 Перевірте, покрите чи виріб лаком. Огляньте латунне виріб, щоб зрозуміти, вкрите воно лаком. Лаковане латунь захищена від окислення, тоді як нелакована цим похвалитися не може. Лаковане латунь не тьмяніє і, як правило, має шар прозорого покриття. Якщо латунь швидко окислюється і не має захисного покриття, значить, вона не була покрита лаком.
    • Дізнатися, вкрите латунне виріб лаком чи ні, можна при його покупці. Якщо ви ще не встигли викинути упаковку з-під вироби, вивчіть її, щоб дізнатися, чи було виріб покрито лаком.
  2. 2 Приготуйте пасту для лакованої латуні. Чистити варто лише забруднений лаковану латунь. Як правило, це не зажадає від вас великих зусиль. Щоб приготувати пасту для лакованої латуні, змішайте рівну кількість борошна і солі. Потім додайте оцет, поки суміш не перетвориться в густу пасту.
    • Точна кількість інгредієнтів залежить від розмірів латунного вироби.
  3. 3 Приготуйте розчин для Нелаковані латуні. Щоб почистити Нелаковані латунь, її потрібно замочити в розчині. Щоб приготувати розчин, змішайте дві частини білого оцту, 1/4 частини солі і дві частини води.
    • Точна кількість інгредієнтів залежить від розмірів замочують вироби. Приготуйте досить розчину, щоб в нього можна було повністю занурити кожен виріб з латуні.

Частина 2 з 3: Як почистити лаковану латунь

  1. 1 Нанесіть пасту на латунь. Занурте м'яку тканину з мікрофібри в пасту. Тканиною втирайте пасту в латунь. Покрийте пастою всю поверхню виробу, особливо ті ділянки, що покриті плямами і розводами.
  2. 2 Залиште пасту на годину. Оцтова паста повинна залишатися на латуні близько години. Після того, як нанесете пасту, встановіть таймер на одну годину.
    • Протягом цього часу до латуні ніхто не повинен торкатися. Поставте латунь в шафу або буфет - поза полем зору. Якщо ви вирішили почистити латунь на дверній ручці, подбайте, щоб ваші домочадці не торкалися до неї, поки латунь обробляється пастою.
  3. 3 Промийте латунь. Вологою ганчіркою змийте пасту з латуні. Після цього латунь повинна стати чистою.
    • Щоб не зіпсувати латунь, обов'язково змийте всю пасту.
    • Не забудьте використовувати м'яку тканину. Абразивні тканини або губки, на зразок сталевої мочалки, можуть подряпати латунь.
  4. 4 Просушіть латунь. Ретельно висушіть латунь, оскільки волога може їй зашкодити. Протріть латунь сухою м'якою ганчіркою, поки та не стане сухою на дотик.

Частина 3 з 3: Як замочити Нелаковані латунь

  1. 1 Огляньте латунь на предмет наявності елементів прикрас. Перш ніж замочити Нелаковані латунь, переконайтеся у відсутності на ній таких елементів прикрас, як різьблення. Елементи прикрас навряд чи "переживуть" процедуру замочування. Щоб почистити Нелаковані латунь з прикрасами, спробуйте краще видалити окремі плями вручну.
    • Якщо нелакована латунь має велику кількість прикрас, краще зверніться до професіонала.
  2. 2 Доведіть розчин до кипіння. Перелийте розчин в казанок і поставте його на вогонь. Доведіть розчин до кипіння.
  3. 3 Замочіть латунь в розчині. Занурте кожен шматок латуні в киплячий розчин. Це повинно видалити всю грязь.
    • Перед тим як замочити дверні ручки, їх слід зняти за допомогою відповідних інструментів.
    • Щоб не обпекти пальці, витягніть латунь з киплячого розчину щипцями або ложкою.
  4. 4 Промийте латунь. Промийте латунь під проточною водою. Це дозволить видалити бруд і змити залишки оцту. Промивайте латунь, поки вода не стане чистою. Залишки оцту можуть зіпсувати латунь.
  5. 5 Зачекайте, поки латунь висохне. Залиште Нелаковані латунь висихати в безпечному місці. Приберіть її подалі, наприклад, в шафу або буфет.Сушка необхідна, щоб запобігти корозії латуні.