Як почистити пір'я

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чистим утку на самодельной перосъемной машине. Смотри что получилось
Відеоролик: Чистим утку на самодельной перосъемной машине. Смотри что получилось

Зміст

1 Убийте паразитів за допомогою нафталінових кульок, перш ніж занести пір'я в будинок. Якщо ви підібрали пір'я на вулиці, врахуйте, що на них можуть бути паразити. Покладіть жменю нафталінових кульок в пакет на блискавки або в харчовій контейнер. Помістіть пір'я в пакет або лоток і закрийте його. Залиште пакет з пір'ям на вулиці на 24 години, щоб нафталінові кульки вбили всіх паразитів на пір'ї.
  • Щоб все вийшло, переконайтеся, що до складу нафталінових кульок входить парадихлорбензол.
  • 2 Убийте бактерії за допомогою спирту і перекису водню. На пташиних пір'ї можуть залишитися бактерії і віруси. Коли ви розберетеся з паразитами, пір'я потрібно буде обробити від бактерій. Змішайте спирт з перекисом в співвідношенні 1: 1. Замочіть пір'я в цьому розчині як мінімум на півгодини.
    • Чим вище буде концентрація перекису і спирту, тим краще.
  • 3 Стрижень пера продезінфікуйте в окропі. Якщо стрижень виглядає брудним або ви помітили на ньому стороннє речовина, то його потрібно продезінфікувати. Закип'ятіть неглибоку каструльку з водою. Занурте пір'я в воду. Залиште їх у воді на кілька хвилин, щоб убити всіх можливих мікроби.
    • Викладіть пір'я на паперовий рушник, щоб вони висохли.
    • Якщо кип'ятіння послабило бруд на стрижні, візьміть м'яку ганчірку і обережно її витріть.
  • Метод 2 з 2: За допомогою води з милом

    1. 1 Приготуйте засіб для чищення з теплої води і м'якого мила. Наповніть відро, ванну або раковину теплою водою. Додайте в відро трохи рідкого засобу для миття посуду (наприклад, Fairy) або рідини для прання (на кшталт Tide). Рукою або ложкою перемішайте воду, щоб гарненько все перемішати.
    2. 2 Промийте пір'я в отриманому розчині. Помістіть пір'я в відро з розчином для чищення і обережно промийте їх у воді. Ні в якому разі не тріть пір'я, щоб не пошкодити їх. Промивайте пір'я, поки вони не стануть чистими.
    3. 3 Сполосніть пір'я в чистій воді. Візьміть інше відро і налийте в нього чисту воду. Діставайте пір'я з миючого розчину по одному і обережно споласкивайте їх в чистій воді, щоб прибрати залишки мила. Якщо ви замочили багато пір'я, то вам доведеться по кілька разів виливати брудну воду з відра і наливати чисту.
    4. 4 Включіть фен в режимі найнижчої температури і просушіть пір'я. Викладіть промиті пір'я на паперові рушники. Візьміть звичайний фен і включіть його на мінімальну температуру і візьміть в руку одно-два пера. Тримайте пір'я за стрижень і обережно продміть їх феном, поки ті повністю не висохнуть.
      • Не тримайте пір'я занадто близько до фену - тримайте їх в парі сантиметрів від нього, щоб не зіпсувати їх природний вигляд.

    Поради

    • Пір'я також можна залишити висихати на паперових рушниках.
    • Чи не збільшуйте потужність на фені, інакше ризикуєте спалити пір'я.