Як почистити віконний кондиціонер

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 14 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как почистить кондиционер дома самостоятельно
Відеоролик: Как почистить кондиционер дома самостоятельно

Зміст

Регулярне чищення віконного кондиціонера позитивно впливає на працездатність даного пристрою. Під час роботи системи охолодження щомісяця знімайте і промивайте фільтр. Коли кондиціонер не використовується, зберігайте його в приміщенні, накривши поліетиленовою плівкою або брезентом. Перед установкою при настанні теплої погоди розберіть кондиціонер, щоб виконати повну сезонну очистку. Очистіть щіткою алюмінієві ребра, продміть змеевики стисненим повітрям, зберіть сміття з внутрішнього піддону за допомогою пилососа і протріть його вологою ганчіркою. Якщо кондиціонер дуже брудний, виконайте глибоке очищення засобом для очищення змійовиків або кисневмісним побутовим засобом.

кроки

Метод 1 з 4: Повсякденне очищення

  1. 1 Уважайте сліди і запах цвілі. Якщо при першому включенні кондиціонера ви відчуваєте запах цвілі, даний метод може виявитися корисним.
  2. 2 Налийте перекис водню в аерозольний флакон. Підійде 3% розчин, який продається в магазинах і аптеках.
    • Не використовуйте спирт, оскільки він легко загорається і може стати причиною пожежі.
    • Не використовуйте відбілювач, оскільки його випаровування токсичні, а сам продукт може пошкодити кондиціонер.
    • Перекис водню не так небезпечна, як відбілювач або спирт, але бульбашка також повинен мати впізнавану етикетку і зберігатися в недоступному для дітей місці.
  3. 3 Вимкніть пристрій. Розпорошите перекис водню біля зони впуску та випуску на передній частині пристрою.
    • Чи не вдихайте і стежте за тим, щоб спрей не потрапив в очі. Коли він осяде на поверхнях, випаровування більше не будуть представляти загрози.
    • Ретельно вимийте руки.
  4. 4 Дочекайтеся, коли перекис висохне. Після цього знову включите кондиціонер.
    • Найкраще наносити спрей ввечері після виключення пристрою, щоб він встиг висохнути до ранку.
  5. 5 При необхідності виконайте більш глибоке очищення. Якщо такої обробки недостатньо, то зніміть фільтр з вимкненого кондиціонера і розпорошите перекис на внутрішні поверхні пристрою.
    • Встановіть під кондиціонер піддон, інакше краплі перекису може призвести до вицвітання килим, домашній текстиль або дерев'яні поверхні.
    • Наприклад, можна використовувати кухонний деко.
  6. 6 Не потрібно часто включати і вимикати кондиціонер. Умови до випаровування конденсату ідеально підходять для розмноження мікробів.При включеному пристрої дуже високі температури і безперервний потік конденсату (який капає зовні) не дозволяють мікробам накопичуватися всередині кондиціонера.

Метод 2 з 4: Щомісячна очистка фільтра

  1. 1 Зніміть лицьову панель для доступу до фільтру. Попередньо потрібно вимкнути пристрій і вийняти мережевий кабель з розетки. Лицьова панель кондиціонера зазвичай закріплена шурупами або лапками. Зніміть панель і знайдіть фільтр, який потрібно витягти зі спеціальної виїмки в корпусі.
    • Залежно від моделі фільтр висувається вгору або вниз. Більш точні відомості про те, як зняти лицьову панель і фільтр, можна знайти в керівництві по експлуатації.
  2. 2 Промийте фільтр. Фільтр слід промити теплою проточною водою. Якщо на поверхні багато затверділої бруду або пилу, використовуйте насадку для пилососа.
    • Фільтр бажано чистити не рідше одного разу на місяць. Очищуйте частіше, якщо у вас є домашні тварини або ви живете в курній місцевості.
  3. 3 Просушіть фільтр і встановіть на місце. Струсіть краплі води і просушіть серветкою. Потім фільтр повинен повністю висохнути. Встановіть сухий фільтр на місце і закріпіть лицьову панель.
    • Жодному разі не вмикайте кондиціонер з вологим фільтром або без фільтру.
  4. 4 Замініть зношений фільтр. Якщо фільтр зношений або порвався, його слід замінити. У випадку з унікальною конструкцією фільтра уточните номер моделі і замовте новий фільтр в інтернеті або у виробника кондиціонера.
    • Якщо використовується універсальний варіант, то купите фільтр для кондиціонера відповідного розміру онлайн або в магазині товарів для дому.

Метод 3 з 4: Сезонна очищення кондиціонера

  1. 1 Зніміть кожух кондиціонера. Пристрій потрібно вимкнути і вийняти мережевий кабель з розетки. Зніміть лицьову панель і пластини, за допомогою яких кондиціонер кріпиться до вікна. Знайдіть і відкрутіть всі гвинти, які утримують зовнішній кожух. Обережно зніміть кожух, щоб не зачепити нутрощі кондиціонера.
    • Гвинти невеликого розміру, тому краще скласти їх в конверт або маленьку банку.
  2. 2 Очистіть щіткою алюмінієві ребра. Візьміть спеціальну або м'яку щітку, щоб видалити пил і бруд з алюмінієвих пластин. Недорогі щітки для чищення віконних кондиціонерів можна купити онлайн або в магазині товарів для дому.
    • Перед очищенням алюмінієвих пластин надіньте робочі рукавички, щоб не порізатися.
  3. 3 Продуйте змійовики і вентилятор стисненим повітрям. Купуйте балон стисненого повітря онлайн або в господарському магазині. Продуйте ребра і змійовики в передній і задній частині кондиціонера. Не забудьте про вентилятор і мотор в центрі корпусу.
  4. 4 Зберіть сміття пилососом і промийте піддон. Використовуйте відповідну насадку для пилососа, щоб зібрати бруд і сміття в піддоні або на днище всередині кондиціонера. Розпорошите засіб для чищення, протріть і зберіть бруд вологою ганчіркою.
    • Протріть піддон чистою серветкою і дайте просохнути кілька годин перед складанням.
  5. 5 У холодну пору року зберігайте кондиціонер в приміщенні. Не залишайте кондиціонер на вікні, коли він не використовується. Якщо ви живете в приватному будинку, віднесіть пристрій в підвал або на горище. Накрийте поліетиленовою плівкою або брезентом, щоб захистити від пилу і сміття.
    • Якщо не вдається зняти кондиціонер з вікна, накрийте зовнішню частину пристрою брезентом або спеціальним чохлом.

Метод 4 з 4: Глибоке очищення

  1. 1 Винесіть кондиціонер на вулицю і зніміть кожух. Якщо ви живете в приватному будинку, кондиціонер можна вимити в своєму дворі. Встановіть кондиціонер на столі неподалік від шланга з водою. Зніміть лицьову панель і бічні пластини, за допомогою яких він кріпиться до вікна. Відкрутіть гвинти, які утримують кожух, складіть їх в безпечне місце і акуратно зніміть кожух. Якщо ви живете в квартирі і вимити кондиціонер на вулиці неможливо,

вам доведеться мити його у ванній і сушити на балконі або лоджії.


  1. 1
    • Для очищення кондиціонера на вулиці краще вибрати теплий і сонячний день.
  2. 2 Розпорошите на кожух і внутрішні частини миючий розчин. Використовуйте засіб для змійовиків кондиціонера або кисневмісних побутове засіб. Також можна змішати теплу воду і кілька крапель рідини для миття посуду. Розпорошите розчин на лицьову панель, кожух і все кріпильні пластини. Потім обробіть внутрішні змійовики, вентилятор, ребра з алюмінію і внутрішнє підставу.
    • Залиште на 10 хвилин.
  3. 3 Обробіть деталі щіткою і при необхідності повторно нанесіть розчин. Візьміть м'яку щітку і акуратно очистіть всі деталі, на які нанесено миючий розчин. Якщо бруд ніяк не піддається (наприклад, навколо лопатей вентилятора), тоді знову нанесіть розчин і залиште ще на кілька хвилин. Потім повторно очистіть щіткою.
  4. 4 Промийте кожух, змійовики і піддон з шланга. Потрібен слабкий напір води, щоб не пошкодити змійовики або алюмінієві ребра. Спочатку промийте зовнішній кожух, лицьову панель і пластини для кріплення, а потім змійовики, вентилятор і алюмінієві ребра. Нахиліть пристрій, щоб промити внутрішнє підставу.
    • Слідкуйте за тим, щоб не намочити панель управління при промиванні знизу.
  5. 5 Деталі повинні висохнути перед складанням. Залиште кондиціонер на вулиці на кілька годин, щоб він висох на сонці. Також можна зібрати частину вологи серветкою, щоб прискорити процес. Перед складанням всі деталі повинні бути повністю сухими.