Як підібрати холодильник за розміром

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как выбрать холодильник в 2020 году? Капельный или No Frost?
Відеоролик: Как выбрать холодильник в 2020 году? Капельный или No Frost?

Зміст

Коли мова заходить про покупку нового холодильника, багато хто вважає, що потрібно лише знайти ту модель, яка щільно втіснется на відведене місце. Проте, для такої покупки необхідно врахувати ряд інших додаткових моментів, наприклад, чи залишиться місце для того, щоб дверні петлі холодильника нормально відкривалися, чи не будуть дверцята битися в інші предмети обстановки і чи зможе холодильник пройти через дверні прорізи вашого будинку. Вирушаючи за настільки великою покупкою, необхідно все зробити правильно і ні в чому не помилитися.

кроки

Частина 1 з 4: Вимірювання ширини ніші під холодильник

  1. 1 Відсуньте старий холодильник. Щоб правильно зняти мірки, вам буде потрібно відсунути старий холодильник і забезпечити собі доступ до вимірюваного простору. Перш ніж рухати холодильник, не забудьте все з нього вийняти і покликати мінімум одного сильного помічника.
    • Не залишайте в холодильнику ніяких полиць, які можуть впасти в процесі його переміщення. Вийміть їх і перенесіть окремо або закріпіть всередині холодильника скотчем.
    • Простежте за тим, щоб дверцята холодильника не розкрилися при його переміщенні. Перев'яжіть їх ременями або примотати скотчем.
    • Ніколи не кладіть холодильник набік.
  2. 2 Виміряйте ширину ніші під холодильник. Можливо, ви захочете просто виміряти ширину старого холодильника. Але цілком ймовірно, що старий холодильник був підібраний не зовсім ідеально. Тому почніть з виміру ширини ніші, куди ви плануєте поставити новий холодильник.
  3. 3 Використовуйте для замірів рулетку. Прикладіть кінець рулетки до стіни в початковій точці. Розтягніть рулетку до протилежного кінця ніші. Олівцем поставте на рулетці відповідну мітку. Запишіть результат вимірювання на аркуші паперу.
  4. 4 Перевірте результат вимірювання. Помилитися можете не тільки ви, неправильно знявши результати вимірювання, але також є ймовірність, що ваш будинок дав усадку або осел фундамент. В результаті таких процесів може утворитися перекіс окремих поверхонь. Тому проведіть повторні заміри ширини на різних рівнях вашої ніші.
    • Якщо виміри будуть різними, зупиніться на мінімальному результаті. Краще залишити трохи більше вільного простору, ніж зіткнутися з проблемою його нестачі.
  5. 5 Виберіть таку модель холодильника, яка дозволить вам залишити трохи вільного місця. З боків холодильника рекомендується залишити зазори не менше 2,5 см, щоб у вас була можливість стирати з нього пил. Більш того, з боку дверних петель холодильника потрібно залишити зазор мінімум в 5 см, щоб дверцята можна було спокійно відкривати і закривати.

Частина 2 з 4: Вимірювання висоти ніші під холодильник

  1. 1 Відсуньте старий холодильник. Щоб правильно зняти мірки, вам буде потрібно відсунути старий холодильник і забезпечити собі доступ до вимірюваного простору. Перш ніж рухати холодильник, не забудьте взяти з нього всі продукти. Також покличте не допомога мінімум одного сильного помічника.
    • Не залишайте в холодильнику ніяких полиць, які можуть впасти в процесі його переміщення. Вийміть їх і перенесіть окремо або закріпіть всередині холодильника скотчем.
    • Простежте за тим, щоб дверцята холодильника не розкрилися при його переміщенні. Перев'яжіть їх ременями або примотати скотчем.
    • Ніколи не кладіть холодильник набік. Це може привести до серйозних пошкоджень.
  2. 2 Залучіть помічника, щоб виміряти висоту ніші. Вам може знадобитися допомога іншої людини, який зафіксує кінець рулетки у верхній точці ніші для холодильника, щоб ви могли дотягнути рулетку до статі і зняти мірку. Можливо, це повинен хтось вищий на зріст, ніж ви самі. По можливості, завжди краще мати поруч помічника.
    • В якості альтернативи можна зачепити металевий гачок на кінці рулетки за край будь-якій поверхні, розташованої поруч з верхньою межею ніші для холодильника. В такому випадку просто розтягніть рулетку до статі, щоб отримати першу мірку. Потім виміряйте відстань від верхнього краю ніші для холодильника до тієї поверхні, за яку ви чіпляли рулетку раніше. Відніміть другу мірку з першої, щоб дізнатися висоту вимірюваного простору.
  3. 3 Витягніть рулетку приблизно на 30 см. Так у вас з'явиться можливість спокійно дотягнутися до точки, розташованої вище вашого зростання.
  4. 4 Прокладіть кінець рулетки до стіни або кухонного гарнітуру. Попросіть помічника розтягнути рулетку до статі. Нехай він зніме мірку і запише її значення на папері поруч з міркою ширини простору під холодильник.
  5. 5 Перевірте результат вимірювання. Помилитися можете не тільки ви, неправильно знявши результати вимірювання, але також є ймовірність, що ваш будинок дав усадку або осел фундамент. В результаті таких процесів може утворитися перекіс окремих поверхонь. Тому проведіть повторні заміри висоти в різних точках вашої ніші для холодильника.
    • Якщо виміри будуть різними, зупиніться на мінімальному результаті. Краще залишити трохи більше вільного простору, ніж зіткнутися з проблемою його нестачі.
  6. 6 Виберіть таку модель холодильника, яка дозволить вам залишити над ним зазор не менше 2,5 см. Для нормальної роботи холодильника йому необхідна вентиляція. Тому вам слід залишити над ним зазор мінімум в 2,5 см.

Частина 3 з 4: Вимірювання глибини ніші

  1. 1 Відсуньте старий холодильник. Щоб правильно зняти мірки (і особливо виміряти глибину ніші), вам буде потрібно відсунути старий холодильник і забезпечити собі доступ до вимірюваного простору. Перш ніж рухати холодильник, не забудьте все з нього вийняти і покликати мінімум одного сильного помічника.
    • Не залишайте в холодильнику ніяких полиць, які можуть впасти в процесі його переміщення. Вийміть їх і перенесіть окремо або закріпіть всередині холодильника скотчем.
    • Простежте за тим, щоб дверцята холодильника не розкрилися при його переміщенні. Перев'яжіть їх ременями або примотати скотчем.
    • Ніколи не кладіть холодильник набік.
  2. 2 Виміряйте відстань від задньої стінки ніші до переднього краю стільниці вашого кухонного гарнітура. Прикладіть кінець рулетки до задньої стінки ніші для холодильника.Розтягніть рулетку до переднього краю стільниці кухонного гарнітура. Запишіть отримане значення.
  3. 3 Перевірте результат вимірювання. Помилитися можете не тільки ви, неправильно знявши результати вимірювання, але також є ймовірність, що ваш будинок дав усадку або осел фундамент. В результаті таких процесів може утворитися перекіс окремих поверхонь. Тому проведіть повторні заміри глибини в різних точках вашої ніші для холодильника.
    • Якщо виміри будуть різними, зупиніться на мінімальному результаті. Краще залишити трохи більше вільного простору, ніж зіткнутися з проблемою його нестачі.
  4. 4 Вирішіть, чи хочете ви, щоб холодильник виступав далі краю стільниці кухонного гарнітура. Якщо ви не передбачили зайві 2,5 см збоку від холодильника з боку дверних петель, вам буде потрібно висунути його приблизно на 5 см вперед в порівнянні зі стільницею, щоб дверцята могли відкриватися. У вас буде трохи більше свободи з визначенням глибини, але при цьому необхідно переконатися, що дверцята холодильника не будуть занадто сильно виступати углиб кімнати.
  5. 5 Передбачте позаду холодильника зазор не менше 2,5 см. Для нормальної роботи холодильника необхідна вентиляція. Тому за холодильником має залишатися не менше 2,5 см вільного простору.

Частина 4 з 4: Вибір ідеально підходить холодильника

  1. 1 Перевірте висоту і ширину самих маленьких дверних прорізів у вашому домі. Достатня місце для холодильника на кухні буде марним, якщо холодильник не пройде через якусь двері. З'ясуйте, яким шляхом ви будете заносити холодильник додому. Зіставте розміри дверних прорізів з розмірами холодильника, щоб переконатися, що він пройде через них.
  2. 2 Перевірте розмір дверей холодильника. У багатьох випадках виробники не вказують параметри дверей холодильників. Перебуваючи в магазині, відкрийте дверцята вподобаного холодильника на 90 градусів і виміряйте відстань від його задньої стінки до кінця розкритою дверцята. Будинки візьміть рулетку і подивіться, наскільки далеко будуть відкриватися дверцята холодильника на вашій кухні. Почніть завмер від задньої стінки ніші для холодильника, відступивши від неї не менше 2,5 см, і відміряйте відстань в глибину з урахуванням глибини холодильника разом з відкритими дверцятами.
    • Якщо вам буде потрібно висунути холодильник далі краю стільниці, щоб дозволити дверних петель відкриватися, то вам доведеться також скорегувати й інші мірки для оцінки простору, займаного холодильником. Почніть вимір від точки, яка виступає на 5 см від краю стільниці. Відміряйте від неї вглиб ніші глибину самого холодильника. Так ви знайдете точку, де буде розташовуватися задня стінка холодильника. Від цієї точки в напрямку назовні слід відміряти глибину холодильника з урахуванням відчинених дверцят. Таким чином ви дізнаєтеся, наскільки далеко будуть відкриватися дверцята вашого холодильника.
    • Дізнавшись, як далеко відкриваються дверцята, запитайте, наскільки це для вас прийнятно. Чи достатньо місця для того, щоб дверцята відкривалися повністю і не билися об стільницю? Можливо, залишати їх відчиненими холодильника блокує вхід на кухню і робить навколишній простір занадто тісним?
    • Якщо виявиться, що дверцята відкриваються занадто далеко, розгляньте альтернативні моделі холодильників. Двостулкові холодильники французького чи американського типу вже не будуть так сильно відкриватися всередину кухні.
  3. 3 Знайдіть досить містку модель холодильника. Необхідний вам обсяг холодильника буде залежати від розміру вашої родини і ваших уподобань в харчуванні. На кожного дорослого людини мінімально потрібно по 100-150 л корисного простору в холодильнику.
    • В середньому, сім'ї, яка харчується вдома не на постійній основі, зазвичай досить холодильника об'ємом 300-450 л.
    • Родині, в якій постійно готують їжу вдома, необхідний холодильник об'ємом не менше 500 л.
    • Родині з чотирьох чоловік потрібно холодильник об'ємом мінімум в 550 л.
    • Роблячи вибір, врахуйте тип простору, яке вам необхідно. Подумайте, переважають у вашому меню заморожені напівфабрикати або ви віддаєте перевагу свіжим продуктам? Знайдіть таку модель холодильника, яка відповідає вашим звичок у харчуванні.

Що вам знадобиться

  • рулетка
  • олівець
  • папір
  • План приміщення