Як пофарбувати штучну шкіру

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 20 Січень 2021
Дата Оновлення: 3 Липня 2024
Anonim
Как Восстановить Обувь за 5 Минут | Убрать Царапины и Морщины
Відеоролик: Как Восстановить Обувь за 5 Минут | Убрать Царапины и Морщины

Зміст

Штучна шкіра широко використовується для оббивки меблів, пошиття одягу і виготовлення аксесуарів. Зазвичай її роблять із пластичних полімерів таким чином, щоб вона зовні виглядала і за своїми якостями нагадувала справжню шкіру. Забарвлення штучної шкіри - цілком цікавий і недорогий спосіб "оживити" стару потерту річ. Просто виберіть відповідну фарбу, яка буде триматися на штучній шкірі, і отримаєте задоволення від процесу забарвлення старого стільця або від нанесення свого власного дизайну на сумочку або спідницю зі штучної шкіри!

кроки

Частина 1 з 3: Вибір підходящої фарби

  1. 1 Спробуйте взяти акрилову фарбу. Акрилові фарби випускають у великій різноманітності квітів, в тому числі металізовані і перламутрові відтінки. Такі фарби можна знайти в магазинах товарів для рукоділля. Їх можна наносити на найрізноманітніші поверхні, і вони добре тримаються на штучній шкірі. Акрилові фарби не вицвітають настільки ж швидко, як інші типи фарб. Також вони досить пластичні, тому не повинні починати розтріскуватися з плином часу.
  2. 2 Скористайтеся фарбою для шкіри. Фарби для шкіри на основі акрилової теж можна придбати в магазині товарів для рукоділля. Вони випускаються в широкому розмаїтті кольорів і мають спеціальний склад, який забезпечує хорошу стійкість фарби як на натуральній, так і на штучній шкірі. Спеціальні фарби для шкіри коштують трохи дорожче звичайних акрилових фарб. Їх ціна може варіюватися від 100 до 500 рублів за невелику баночку. Незважаючи на більш високу ціну, спеціальні фарби менш схильні до відшарування і вицвітання з часом.
  3. 3 Візьміть крейдяні фарбу. Крейдяні фарби здатні надати аксесуару або предмету меблів стильний потертий зістарений вигляд. Вони добре тримаються на різних поверхнях і тканинах, що робить їх непоганим вибором для забарвлення штучної шкіри. Багато виробників крейдяних фарб випускають їх в різному вигляді для реалізації через магазини товарів для рукоділля та через господарські магазини.

Частина 2 з 3: Забарвлення речі зі штучної шкіри

  1. 1 Очистіть штучну шкіру. За допомогою невеликої кількості ізопропілового спирту зітріть з штучної шкіри пил, бруд і сліди воску. Змочіть спиртом ватний кульку і протріть їм всю поверхню речі. Фарба буде краще триматися, якщо ви завдасте її на очищену від пилу і бруду штучну шкіру.
  2. 2 Приготуйте палітру. Приготуйте палітру з фарбами, щоб вам було легко використовувати потрібні кольори фарб під час роботи. Можна придбати спеціальну палітру з дерева або пластика в магазині художніх товарів або просто взяти замість неї лист алюмінієвої фольги, газету або журнал.
  3. 3 Додайте в акрилову фарбу трохи ацетону. Якщо ви працюєте з акриловими фарбами, видавіть необхідні кольори фарб на палітру і додайте в них по кілька крапель ацетону. Ацетон зробить фарби рідшими, що полегшить роботу з ними. Обережно змішайте фарбу з ацетоном за допомогою невеликої кисті. Додайте в фарбу лише кілька крапель ацетону, щоб вона не стала занадто рідкою.
    • Акрилові фарби швидко сохнуть, тому не видавлюйте їх на палітру в занадто великій кількості.
    • Якщо фарба все ще залишається надто густий, поступово додайте в неї по кілька додаткових крапель ацетону, щоб розчинити.
  4. 4 Для забарвлення речі великої площі нанесіть на неї базовий шар фарби. Якщо ви фарбуєте велику площу штучної шкіри в один колір, то спочатку вам необхідно нанести на неї рівномірний базовий шар фарби. Візьміть підготовлену для роботи фарбу і пофарбуйте нею річ. Цей спосіб ідеально підходить для роботи з меблями або одягом.
  5. 5 Нанесіть фарбу за допомогою губки. Злегка притисніть губку до фарби на вашій палітрі. Потім довгими вертикальними рухами нанесіть фарбу губкою на поверхню штучної шкіри. Акрилова фарба швидко сохне, тому при роботі з нею потрібно бути спритним.
    • При фарбуванні великої площі сконцентруйтеся на довгих мазках, щоб при цьому у вас не утворювалися патьоки. Якщо ви працюєте з меблевою оббивкою, офарблюйте меблі частинами (по черзі з різних боків).
  6. 6 Дозвольте фарбі висохнути. Перш ніж фарбувати річ наступним шарами фарби, необхідно дати повністю висохнути попередньому шару. Покладіть річ в безпечне місце, де її ніхто не чіпатиме, псувати або переміщати. Щоб шар фарби повністю висох, вам необхідно почекати 15-20 хвилин.
  7. 7 Поліпшите яскравість забарвлення нанесенням додаткових шарів фарби. Після того, як перший шар фарби повністю висохне, пофарбуйте річ ще раз, щоб поліпшити яскравість і насиченість кольору. У міру нанесення нових шарів фарби обов'язково дозволяйте попередньому шару висохнути.

Частина 3 з 3: Нанесення малюнка на штучну шкіру

  1. 1 Нанесіть контури малюнка на поверхню зі штучної шкіри. Візьміть олівець і ледь помітно нанесіть їм контури бажаного малюнка на штучну шкіру. Не тисніть на олівець занадто сильно, так як через це на шкірі можуть залишитися невиправні вм'ятини.Крім того, акрилова фарба напівпрозора, тому будь-які жирні лінії під нею можуть просвічувати.
  2. 2 Розфарбуйте малюнок. За допомогою кисті розфарбуйте малюнок в бажані кольори. Постарайтеся не наносити фарбу товстим шаром. У товстого шару фарби ймовірність растрескаться згодом помітно вище. Якщо ваш дизайн складається з декількох квітів, дозволяйте кожному використовуваному кольором висохнути до того, як ви перейдете до наступного, щоб уникнути небажаного змішування кольорів.
    • Обов'язково відмивають кисть від попередньої фарби, перш ніж починати працювати з новим кольором. Тримайте під рукою на робочому столі невелику чашку з водою. Споліскуйте в ній кисть перед переходом до іншого кольору.
  3. 3 Виправте помилки за допомогою ацетону. Якщо при роботі з фарбою ви помилилися, нанесіть трохи ацетону на ватяну кульку або ватяну паличку і обережно зітріть помарку. Після того як ви видалите фарбу, а підправлений ділянку просохне, можна буде продовжити роботу.
  4. 4 Дайте фарбі висохнути. Коли ви закінчите нанесення малюнка, відкладіть річ в сторону і дайте їй висохнути. Річ слід прибрати в таке місце, де її не турбувати і не зіпсують. Фарба повинна просохнути за 15-20 хвилин.

Поради

  • Віддайте перевагу речам зі штучної шкіри на основі поліуретану, а не ПВХ. Поліуретанову штучну шкіру можна прати, вона м'якше і краще дихає, ніж штучна шкіра з ПВХ. Одяг та аксесуари зі штучної шкіри на основі ПВХ можуть з часом грубеть.

попередження

  • Знайте, що при інтенсивному використанні речей і аксесуарів зі штучної шкіри фарба з них може почати стиратися.

Що вам знадобиться

  • Річ зі штучної шкіри
  • Акрилова фарба, фарба для шкіри або крейдяний фарба
  • кисті
  • губки
  • чашка води
  • палітра
  • ацетон
  • Ізопропиловий спирт
  • Ватяні палички або ватні кульки

додаткові статті

Какпочініть блискавку, якщо бігунок повністю зіскочив Каксделать свічки в домашніх умовах Какізготовіть і перенести термонаклейка на тканину Каквосстановіть плетіння й обкладинку книги Какшіть Каксделать китайський ковзний вузол Какізмеріть довжину внутрішнього шва Каксделать пряжу з собачої шерсті Каксделать духи з квітів і води в домашніх умовах Какіспользовать термомозаіка Каксделать браслет з гумок на райдужному ткацькому верстаті Каксделать шкіру більш щільною Каквновь розм'якшити пластилін Playdough Каксделать ароматні свічки