Як порозумітися з сестрою

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как долго я тебя ждала: все серии подряд┃МЕЛОДРАМА 2019
Відеоролик: Как долго я тебя ждала: все серии подряд┃МЕЛОДРАМА 2019

Зміст

Якщо ви часто сваритеся зі своєю сестрою, не впадайте у відчай, цю проблему можна вирішити. Якщо ви хочете мати з нею міцні відносини, вам потрібно навчитися ладнати один з одним. Прагніть до позитивних взаємодіях зі своєю сестрою. Працюйте над тим, щоб стати більш ввічливим і добрим до неї. Ставтеся до сестри як до одного. Цінуйте її за хороші якості, якими вона володіє. Помічайте їх. Подумайте, які якості вас в ній залучають. Чому ви вважаєте її цікавою і привабливою особистістю? У конфліктних ситуаціях обговорюйте проблему замість того, щоб сваритися чи битися. Докладаючи зусиль, ви зможете встановити міцні стосунки зі своєю сестрою. Якщо ваша сестра злиться на вас, дайте їй можливість заспокоїтися. Після цього принесіть вибачення. Постарайтеся заспокоїти її. Купіть їй невеличкий подарунок, який дозволить вам загладити свою провину. Запропонуйте їй провести час в торговому центрі. Якщо ви ображені на свою сестру, скажіть їй про свої почуття. Зберігайте спокій під час розмови. Обговоріть проблему. Якщо це не принесе бажаного результату, попросіть ради у людини, якій ви дійсно довіряєте. Робіть все можливе, щоб налагодити з сестрою міцні відносини. Вона є частиною вашої родини. І в глибині душі ваша сестра любить вас так само сильно, як і ви її.


кроки

Частина 1 з 3: Вносьте позитив в спілкування з сестрою

  1. 1 Підтримуйте свою сестру на шляху до успіху. Якщо ви хочете мати хороші стосунки зі своєю сестрою, робіть все можливе, щоб вона відчувала вашу підтримку. Замість того щоб заздрити їй, станьте її особистим «Чирлідери». Завдяки цьому вона відчує свою значимість, і у вас будуть міцні відносини.
    • Якщо ваша сестра досягне поставленої мети, обов'язково щиро привітайте її.Наприклад, якщо ваша сестра закінчить семестр відмінницею, скажіть: «Відмінний результат! Я так пишаюся тобою! ». Якщо ви будете підтримувати свою сестру, вона, швидше за все, підтримає їх і вам, коли ви в ній будете потребувати.
    • Пам'ятайте, заздрити час від часу - це нормально. Можливо, вам хочеться досягти того ж, що і ваша сестра. Однак не йдіть на поводу у негативних емоцій - відкладіть їх в сторону і щиро привітайте сестру.
  2. 2 Встановлюйте розумні межі. Однак робіть це в поважній формі. Межі важливі для будь-яких здорових відносин. Навряд чи вам вдасться мати міцні відносини, якщо ви не встановите розумні межі. Ви маєте право на особисте фізичне та емоційне простір. Якщо ваша сестра вторгається в ваш простір, ввічливо попросіть її не робити цього. Не гарячіться.
    • Якщо ваша сестра своєю поведінкою зачіпає ваші почуття, попросіть її припинити так поступати. Братам і сестрам іноді потрібен час, щоб зрозуміти кордони один одного, і, можливо, ваша сестра ненавмисно вторгається в ваш особистий простір. У такі моменти реагуйте відповідним чином.
    • Попросіть свою сестру припинити поводитися погано. Однак зробіть це як зріла особистість. Не варто говорити: «Забирайся з моєї кімнати! Я не хочу, щоб ти була тут! » Замість цього спробуйте сказати: «Іноді мені хочеться побути на самоті. Мені складно зосередитися на читанні, коли ти знаходишся поруч ». Якщо ваша сестра продовжує вести себе не найкращим чином і виявляє до вас неповагу, ви можете обговорити це з батьками. Як варіант, можете перестати спілкуватися зі своєю сестрою, повністю ігноруючи її, поки вона не навчиться знову ставитися до вас з повагою.
    • Іноді наші брати і сестри просто не розуміють, що ми намагаємося встановити межі. Не соромтеся звертатися до батьків по допомогу, якщо ваш близький не поважає встановлені вами кордону.
  3. 3 Виконуйте разом домашні обов'язки. Відмінний спосіб поліпшити відносини з сестрою - це спільна робота. Допоможіть сестрі з її домашніми обов'язками, а також попросіть її допомогти вам. Якщо ви будете виконувати роботу разом, скажімо, мити посуд або готувати що-небудь смачне, кожна з вас відчує себе частиною однієї команди.
    • Спробуйте зробити виконання домашніх обов'язків веселим заняттям. Це допоможе вам зміцнити відносини з сестрою. Якщо вам не подобається мити посуд, спробуйте під час миття складати пісні, щоб скоротати час.
  4. 4 Ставтеся до сестри як до подруги. Багато хто сприймає братів і сестер як належне. Можливо, ви теж не розглядаєте її як особистість, а ставитеся просто як до члена сім'ї. Спробуйте ставитися до своєї сестри як до одного. В кінцевому підсумку багато братів і сестер стають хорошими друзями.
    • Подумайте про те, як ви ставитеся до своїх шкільних друзів. Швидше за все, ви не дратуйте і не ображаєте їх, чого не скажеш про ваше ставлення до сестри. Тому спробуйте ставитися до своєї сестри з тієї ж добротою, що і до своїх друзів.
    • Проводьте час зі своєю сестрою. Тільки те, що вона - член вашої сім'ї, зовсім не означає, що ви не можете проводити з нею час як з подругою. Ходіть разом по магазинах. Запросіть її покататися разом на велосипеді. Пограйте разом в настільну гру. Завдяки цьому у вас будуть теплі стосунки зі своєю сестрою.

Частина 2 з 3: Змініть своє ставлення до сестри

  1. 1 Не заздріть талантам і здібностям сестри. Брати і сестри нерідко заздрять один одному, що, як правило, і є основною причиною напруженості у відносинах. Якщо ваша сестра, наприклад, дуже любить читати, швидше за все, вона отримує багато уваги від родичів. Замість того щоб заздрити цьому, захоплюйтеся її талантами.
    • Час від часу нагадуйте собі про свої власні таланти і навички. Можливо, ваша сестра прочитала всі твори Джейн Остін, але у вас напевно теж є свої таланти.Можливо, ви добре граєте в баскетбол. Ваша сестра може добре кататися на ковзанах, а ви, в свою чергу, можете похвалитися відмінними здібностями у верховій їзді.
    • Пам'ятайте, кожна людина унікальна. Немає сенсу порівнювати себе з сестрою, бо ви - різні люди. Це нормально, що ви володієте різними талантами і навичками.
  2. 2 Цінуйте сестру за її хороші якості. У ситуаціях, коли ви зліться на свою сестру, намагайтеся зосередитися на її позитивних якостях. Замість того щоб зосереджуватися на вчинках, які вас дратують, подумайте про причини, за якими ви цінуєте свою сестру.
    • Протягом дня час від часу робіть перерву від домашніх справ, щоб висловити вдячність своїй сестрі. Коли вона робить те, що вам подобається, не забувайте говорити їй про це.
    • Наприклад: «Олено, я тобі дуже вдячний за те, що ти допомогла мені з домашньою роботою з математики».
    • Якщо ви навчитеся цінувати свою сестру і будете вдячні їй щоразу, коли вона робить для вас що-небудь хороше, ви не будете надмірно засмучуватися в конфліктних ситуаціях. Ви будете пам'ятати про хороші якості своєї сестри, які переважують погані.
  3. 3 Міркуйте про майбутнє. Людям буває важко ладнати з братами і сестрами, коли вони живуть під одним дахом, особливо якщо їм доводиться ділити особистий простір і речі. Можливо, вас це часто засмучує. У такі хвилини спробуйте думати про майбутнє. Нагадуйте собі, що в майбутньому ви не зможете бачити свою сестру кожен день. Це допоможе вам цінувати її ще більше.
    • Багато братів і сестри стають хорошими друзями в дорослому віці. Навіть якщо зараз у вас натягнуті відносини, в майбутньому ви можете стати кращими друзями.
    • Пам'ятайте про це, коли ви турбуєтеся. За однією конфліктної ситуації не варто робити висновок про відносини в цілому. Думаючи про майбутнє, ви зможете впоратися з негативними почуттями, які у вас виникають.
  4. 4 Не вішайте ярлики на свою сестру. Часом, коли ми живемо з кимось під одним дахом, нам складно розглядати цю людину як окрему особистість. Можливо, ви ставитеся до сестри просто як до члена своєї сім'ї. Наприклад, ви можете думати: «Моя сестра така розумна», - або: «Моя сестра паинька». Спробуйте розширити рамки і вийти за межі ярликів, які ви повісили на свою сестру. Постарайтеся побачити в ній особистість.
    • Зупиніться на секунду і подумайте, коли у вас виникає бажання повісити ярлик на свою сестру. Спробуйте поставити під сумнів свою думку щодо неї. Ваша сестра дотримується такої ж думки в відносини себе? Чи є щось в характері вашої сестри, що не відповідає ярлику, який ви повісили на неї?
    • Зосередьтеся на тих рисах особистості вашої сестри, які не відповідають вашому уявленню. Можливо, ви думаєте про свою сестру як про спортсменці, а не як про інтелектуальну особистості. Однак як ви поясните те, що ваша сестра отримала високу оцінку з хімії за семестр?
  5. 5 Проводьте час зі своєю сестрою. Якщо ви хочете навчитися цінувати свою сестру, проводите з нею якомога більше часу. Займайтеся однією справою. Завдяки цьому у вас будуть міцні відносини. Щотижня проводите час зі своєю сестрою.
    • Якщо ваша сестра грає в баскетбол, виділіть час, щоб бути присутнім на матчі, в якому вона бере участь. Якщо вона вчиться грати на фортепіано, складіть їй компанію і відвідайте разом наступний урок. Запропонуйте сестрі супроводжувати вас на ваші заняття або заходу, які ви відвідуєте. Ви можете, наприклад, запросити її на майбутню мистецьку виставку.
    • Проводьте час зі своєю сестрою протягом дня. Подивіться фільм після школи. Пограйте разом в гру. Обговорюйте такі теми, як фільми, книги і музика.

Частина 3 з 3: Дозволяйте конфлікти

  1. 1 Подумайте, перш ніж реагувати на слова або вчинок сестри. Найгірше, що ви можете зробити під час сварки, - це швидко відреагувати на слова або поведінку своєї сестри. Якщо сестра зачіпає ваші почуття, не поспішайте, почекайте трохи, перш ніж робити які-небудь дії. Зробіть кілька глибоких вдихів і порахуйте до п'яти. Завдяки цьому ви зможете уникнути зриву, який лише погіршить ситуацію.
  2. 2 Вирішуйте проблему за допомогою слів. Якщо між вами виникла конфліктна ситуація, єдиний засіб, за допомогою якого ви можете дозволити її, - це слова. Не кричіть. Ніколи не вдавайтеся до фізичного насильства, так як це тільки погіршить становище. Навряд чи ви хочете випадково завдати серйозної шкоди своїй сестрі під час сварки.
    • Скажіть своїй сестрі, що вона образила чи засмутила вас. За допомогою слів поясніть своїй сестрі, що вона погано поводиться. Не гнівайтесь у відповідь.
    • Наприклад, скажіть: «Люда, чи не щипав мене. Мені боляче". Це більш ефективний спосіб вирішити конфлікт, що виник в порівнянні з тим, якби ви почали кричати або ущипнули сестру у відповідь.
  3. 3 Уникайте тим, які можуть привести до конфлікту. Напевно у вас є теми, які краще не зачіпати. Можливо, вашій сестрі не подобається обговорювати щось, пов'язане зі школою. Крім того, швидше за все, у вас різні погляди з деяких питань. Якщо обговорення деяких тем призводить до виникнення конфліктів, намагайтеся їх уникати. Всі ми в чомусь розходимося в думках, і це нормально.
  4. 4 Поговоріть з батьками. Якщо вам не вдається вирішити конфлікт, зверніться за допомогою до батьків. Для батьків важливо, щоб у вас з сестрою були хороші відносини. Вони будуть раді виступити в якості посередника, якщо між вами виникнуть проблеми.
    • Не кажіть про проблему в негативному ключі. Навряд чи вам хочеться, щоб батьки ставилися до вас як до підлого або конфліктного людині. Пам'ятайте, що ви прагнете вирішити проблему, а не намагаєтеся змусити батьків зайняти вашу сторону.
    • Наприклад, можна сказати: «Папа, останнім часом у мене часто виникають конфлікти з Софією. Скажи, будь ласка, як мені найкраще поводитися в ситуації, коли я дізнаюся, що вона читає мій щоденник? »

Поради

  • Знаходьте заняття, які подобаються і вам, і сестрі, і робіть це разом. Нехай це буде особливий час для вас двох.
  • Спробуйте розсмішити її! Гумор допомагає об'єднати людей і зменшити напруженість в певних ситуаціях.
  • Якщо ваша сестра виглядає пригніченою, запитайте у неї, що сталося. Вираз турботи дозволить зміцнити ваші відносини.
  • Коли ситуація виходить з-під контролю, спробуйте піти. Іноді час, проведений нарізно, може допомогти заспокоїтися і подивитися на ситуацію під іншим кутом.
  • Спробуйте разом приготувати кекси. Навряд чи можна зустріти людину, якій не подобаються кекси. Ви зможете весело провести час на кухні! Якщо сестра відмовляється готувати разом з вами, не турбуйтеся; можливо, у неї просто поганий настрій. Приготуйте кекси з ким-небудь іншим і запропонуйте їй зробити це в інший час.
  • Запитайте у сестри, ніж вона любить займатися. Складіть список її улюблених занять. Так, ви зможете разом робити те, що їй подобається.