Як правильно нарізати капусту

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Нарезка , шинковка капусты ножом.Как правильно нарезать капусту?
Відеоролик: Нарезка , шинковка капусты ножом.Как правильно нарезать капусту?

Зміст

1 Необхідно видалити верхні пошкоджені листя. Зніміть все листя з коричневими плямами, слизом або отворами. Решта верхні листки найчастіше мають жорстку структуру, але в приготованому блюді вони стануть м'якше.
  • 2 Слід попередньо обполоснути і висушити качан. Тримайте капусту під прохолодною проточною водою. Тріть її чистими пальцями, щоб позбутися від бруду, мікробів і пестицидів. Потім просушіть паперовим рушником.
  • 3 Візьміть довгий ніж з нержавіючої сталі. Ви впораєтеся набагато швидше, якщо довжина леза ножа буде більше діаметру капусти. Намагайтеся не використовувати ножі з вуглецевої сталі, так як це призводить до появи чорноти на торці зрізаної м'якоті.
  • 4 На стійкою обробній дошці розріжте капусту на чотири чверті. Притисніть капусту до обробній дошці, утримуючи її при цьому пальцями. Зробіть розріз прямо посередині одним плавним рухом.
    • Якщо ви побачили отвори від черевиків або інші ознаки шкідників, в такому випадку слід замочити капусту на 20 хвилин в солоній воді, перш ніж проводити подальші маніпуляції.
  • 5 Видаліть білу серцевину. Будь-яка капуста круглої форми (зеленої, червоної або савойської) має жорсткий стебло білого кольору. Щоб вирізати його з кожної чверті капусти, тримайте шматок вертикально, товстої стороною стебла вниз. Зріжте стебло одним рухом по діагоналі. Немає потреби глибоко утапливать ніж в м'якоть капусти, щоб позбутися від качана.
    • Якщо ви розрізали капусту на клини, залиште тонкий білий шар серцевини, щоб листя трималися разом. Можна залишити качан нарізаним у вигляді чверті або розрізати кожен з них навпіл, щоб зробити вісім однакових клинцем.
  • 6 Наріжте або нашинкуйтекапусту (за бажанням). Покладіть капусту плоскою стороною на обробну дошку. Підігніть пальці і потримайте ними капусту таким чином, щоб їх суглоби, а не кінчики пальців, розташовувалися ближче до леза ножа. Нарізайте капусту, починаючи від зовнішніх листя і просуваючись до центру. Робіть шматочки розміром 6-12 міліметрів для рагу або наріжте їх товщиною 3 міліметри, щоб заквасити капусту.
    • Також можна нашаткувати капусту за допомогою овочерізки мандоліни, терки з великими отворами або спеціальної насадки кухонного комбайна. Використання овочерізки мандоліни може виявитися небезпечним для недосвідчених користувачів, тому вибирайте модель з захистом для рук.
    • Розріжте клин поперек, щоб отримати короткі шматочки, або уздовж, щоб зробити довгі. Обидва варіанти підійдуть для будь-яких рецептів.
  • 7 Приготуйте капусту або зберігайте її за допомогою лимонного соку. Чи не розрізайте качан без потреби, щоб капуста в холодильнику зберігалася довше. Якщо капусти виявилося більше, ніж ви збираєтеся приготувати, натріть її уздовж зрізу лимоном, щоб запобігти потемніння. Оберніть в поліетиленову плівку або складіть в поліетиленовий пакет, що не зав'язуючи його при цьому, і зберігайте в холодильнику не більше двох тижнів.
    • Зберігайте подрібнену капусту в мисці з холодною водою і невеликою кількістю лимонного соку. Накрийте миску поліетиленовою плівкою і поставте в холодильник.
  • Метод 2 з 2: Наріжте довгасту капусту

    1. 1 Для початку слід визначити вид капусти. Китайська капуста - це довгий овоч циліндричної форми, який буває двох видів. До кожного з них необхідний певний підхід:
      • Капуста Напа більше схожа на головку салату ромен; її листя тонкі і щільно прилягають один до одного.
      • Капуста Бок-Чой має довгий і товстий стебло білого кольору з декількома гілками. Її листя темно-зеленого кольору і згруповані з одного боку.
    2. 2 Підготуйте капусту. Вимийте капусту і відірвіть зів'яле листя. Розрізаючи Бок-Чой, зріжте невеликий шматок біля основи. Це область стебла коричневого відтінку є жорсткою і несмачною.
      • Відрізати частину стебла у капусти Напа не потрібно.
    3. 3 Розріжте капусту вздовж. Яку б капусту ви не використали, покладіть її на стійку обробну дошку. Розріжте її по центру за допомогою великого ножа з нержавіючої сталі.
      • Намагайтеся не використовувати ножі з вуглецевої сталі, так як вони залишають чорні сліди на капусті.
    4. 4 Притримуйте половину капусти зігнутими пальцями. Такий стан захистить пальці від порізів. Підігніть фаланги кінчиків пальців всередину таким чином, щоб їх суглоби виявилися ближче до леза ножа.
    5. 5 Нарізайте капусту поперек листя і стебла. Нарізайте кожну половину капусти на шматочки потрібної ширини, залежно від того, які шматочки ви хочете отримати - тонкі або товсті. Товщина в 3 міліметри ідеально підходить для квашеної капусти, а більш товсті краще використовувати для супів.
      • Листя і стебла капусти Бок-Чой і Напа однаково їстівні.
    6. 6 Наріжте листя Бок-Чой (за бажанням). Деякі качани капусти Бок-Чой мають занадто великі і широке листя. Розділіть їх на зручні шматочки, розрізавши скручене листя один або два рази на поздовжньому напрямку.
      • Листя Бок-Чой готуються швидше, ніж стебла. Спробуйте додати їх через 5-10 хвилин після стебла.

    Поради

    • Зберігати качан капусти слід в холодильнику. В охолодженому і хрусткому стані його легше розрізати.
    • Для голубців капусту годі й нарізати.
    • Шанс отримати травму збільшується, якщо обробна дошка під час шинкування легко ковзає по столу. Слід намочити паперовий рушник, віджати зайву воду і покласти його під дошку, щоб зафіксувати її на одному місці.
    • Карликові сорти капусти Бок-Чой можна готувати цілком.