Як правильно упакувати рюкзак

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как компактно сложить одежду в рюкзак или дорожную сумку
Відеоролик: Как компактно сложить одежду в рюкзак или дорожную сумку

Зміст

Звичайний рюкзак, як правило, за розміром більше, ніж шкільний портфель, але менше дорожньої сумки або валізи. Рюкзаки дуже зручні, і використовуються в усіх видах подорожей, будь то кемпінг або просто поїздка на велосипеді. Однак правильно зібрати рюкзак - це ціле мистецтво, тому дуже важливо розробити систему, яка допоможе вам вмістити все, що потрібно.

кроки

Частина 1 з 3: Відберіть найнеобхідніше

  1. 1 Підберіть відповідний рюкзак. Неважливо, чи збираєтеся ви подорожувати автостопом по країні, або хочете підкорити Гімалайські вершини, ваш рюкзак повинен бути ємним, вантажопідйомним, мати захист від пошкоджень, з якими ви зіткнетеся під час подорожі. Вага рюкзака і його колір також є важливими факторами. Крім цього, хороший рюкзак повинен мати оптимальний для вас розмір.
    • Існує безліч видів рюкзаків, починаючи від туристичного рюкзака і закінчуючи невеликою сумкою-рюкзак. Однак, процес і принципи упаковки, описані в цій статті, можуть бути застосовані до всіх рюкзаків.
    • Прикріпіть до зовнішньої сторони рюкзака якийсь люмінесцентний предмет, щоб ви могли з легкістю знайти його вночі. Також вкажіть на етикетці рюкзака прізвище його власника. Це допоможе вам швидко відрізнити свій рюкзак від інших.
  2. 2 Безпечне укриття, вода і тепло в першу чергу. Ви повинні переконатися, що у вас є всі предмети першої необхідності. В першу чергу ви повинні подбати про те, щоб не замерзнути вночі, не відчувати спрагу днем, а також, якщо буде необхідно, сховатися від негоди.
    • Якщо ви подорожуєте на далекі відстані, вашим пріоритетом повинна бути вода. У вас повинен бути достатній запас питної води, або ж ви повинні мати пристрій для її фільтрації. Все інше має відійти на другий план.
    • Також, необхідно подбати про те, щоб не замерзнути під час подорожі. Навіть в жаркій пустелі бувають холодні ночі, тому з вами завжди повинні бути теплі речі, шапка і легке майларовим ковдру.
    • В ідеалі, ви повинні мати легку палатку і спальний мішок хорошої якості, розрахований на низькі температури. Навіть якщо ви плануєте спати в приміщенні, в вашому рюкзаку повинен бути багатоцільовий брезент, який ви зможете використовувати в крайніх випадках.
  3. 3 Дорожня аптечка. Не забуваючи про здоров'я, ви повинні подбати про дорожню аптечку, щоб при необхідності надати першу допомогу. У вашій аптечці повинні бути основні медикаменти, однак ви можете взяти з собою і більш серйозні препарати, щоб бути готовим до всього. Наприклад, ви можете покласти в свою аптечку:
    • бинти
    • Антисептики (мазь або спрей)
    • Етиловий спирт
    • знеболюючі препарати
    • Йод, ліки від малярії або препарати для профілактики цього захворювання
  4. 4 Захист від вологи. Навіть якщо ви збираєтеся відпочивати в місці, де сонячний теплий клімат, не завадить упакувати ваші речі з розрахунком, що буде дощ. Ви ж не хочете, щоб всі ваші речі промокли? Звичайно, було б краще використовувати водонепроникний рюкзак, однак ви також можете придбати окремі непромокальні пакети, щоб зберігати в них все найнеобхідніше - телефон, гроші, паспорт і т.д.
    • Візьміть з собою легкий плащ, хороші черевики і багато шкарпеток, щоб якомога довше залишатися сухим під час дощу.
  5. 5 Візьміть з собою змінний одяг. Перш за все, слід брати універсальну, міцну одяг, а ось модні речі краще залишити вдома. Знову ж таки, якщо ви збираєтеся провести відпочинок на природі, переконайтеся, що у вас є одяг, який не шкода буде зіпсувати або забруднити. Бажано взяти з собою теплі і непромокальні речі, які можна щільно згорнути, щоб вони не займали багато місця. Залежно від мети вашої подорожі, ваш «дорожній шафа» може виглядати наступним чином:
    • Багато шкарпеток і нижньої білизни, не менше чотирьох пар. Це найважливіші речі, які слід міняти щодня
    • Тепла сорочка і термобілизна, які можна використовувати в холодних умовах, дві або три футболки і легкий дощовик
    • По крайней мере, дві пари штанів і одна пара шортів. Крім того, можна взяти з собою одну пару джинсів
    • В'язана шапка і вовняні рукавички
    • Пальто, якщо ви збираєтеся подорожувати в холодну пору року
  6. 6 Продукти харчування. Незалежно від того, чи збираєтеся ви готувати самі чи ні, непогано взяти з собою в дорогу продукти харчування. Переконайтеся, що у вас є все необхідне для того, щоб приготувати їжу або щоб розпалити вогонь.
    • Можна також взяти з собою невеликий чайник і похідну піч з сірниками. Ще ви можете взяти з собою свічки, щоб підтримувати вогонь.
    • Беріть з собою тільки багатофункціональні речі. Замість того щоб брати з собою тарілку або миску, просто візьміть миску, яку можна буде використовувати і в якості тарілки. Не беріть картоплечистки, візьміть гострий ніж, яким ви зможете користуватися в різних ситуаціях.
    • Залежно від того, скільки часу ви збираєтеся провести на відпочинку, можливо, буде корисним взяти з собою кілька протеїнових батончиків або більш істотну готову їжу. Беріть з собою таку їжу, на якій ви зможете протриматися протягом 48 годин, в разі надзвичайної ситуації.

Частина 2 з 3: Подумайте, як ви укладете речі

  1. 1 Покладіть перед собою всі речі, які збираєтеся взяти з собою. Завдяки цьому ви нічого не забудете. Крім того, ви зможете перевірити, чи дійсно всі ці речі будуть вам необхідні. Також ви зможете покласти схожі речі разом. Завдяки цьому, ви зможете легко знайти те, що вам потрібно.
    • Знову ж, подумайте про мету вашої подорожі. Якщо ви збираєтеся відпочити в будиночку біля озера, навряд чи вам необхідно брати з собою похідну піч або складаний сокиру.
  2. 2 Подумайте, якими речами ви будете користуватися частіше. Предмети, які ви збираєтеся використовувати протягом дня повинні лежати разом і, звичайно ж, не на дні рюкзака. Закуски, купальник, телефон або одяг повинні лежати так, щоб вам не було важко дістати їх.
    • Якщо у вашому рюкзаку всього лише одне велике відділення, речі, які ви будете часто використовувати, повинні лежати зверху, а не на дні рюкзака.
    • Якщо ви прямуєте на пішу прогулянку, покладіть шкарпетки зверху, щоб ви могли їх легко дістати.
  3. 3 Використовуйте пакети для дрібних речей. Завдяки цьому вам буде легше дістати їх при необхідності. Також використовуйте пакети для продуктів харчування, пляшок з водою і іншими рідинами.
    • Мило, шампунь, зубну пасту та інші туалетні приналежності покладіть в один пакет, щоб ви могли легко їх дістати. Крім того ваші речі залишаться чистими, якщо щось розіллється на них.
  4. 4 Економте простір. Перед тим, як складати речі в рюкзак, перевірте, чи можна заощадити місце, поклавши одні речі в інші. Наприклад, ви можете покласти свій телефон в вільну пару взуття або загорнути паспорт в джинси. Якщо ви берете з собою невелику каструлю, ви можете покласти в неї похідну піч і інші дрібні предмети.
    • Ви можете також сховати крихкі предмети і цінності. Якщо у вас є додаткові готівкові гроші, заховайте їх у рюкзаку. Навряд чи злодій стане порпатися в ньому. Намагайтеся не зберігати гроші в зовнішніх кишенях.

Частина 3 з 3: Упакуйте речі

  1. 1 Найважчі речі упаковуйте ближче до спини, але не на дно рюкзака. Інакше доведеться постійно нахилятися вперед, зберігаючи рівновагу.
    • Буде краще, якщо ваш рюкзак буде із дном. Завдяки цьому ви зможете легко діставати речі з дна рюкзака. Багато рюкзаки можуть витримувати велику вагу, тому приділіть увагу правильному розподілу ваги.
  2. 2 Вага також повинен бути збалансований і з боків рюкзака. Рівномірно укладайте речі по обидва боки рюкзака, намагаючись, щоб вага рівномірно зліва направо. Це допоможе вам зменшити втому і напругу, адже навантаження буде йти рівномірно на обидва плеча.
  3. 3 Спинка рюкзака повинна бути відносно плоскою. Помістіть плоскі деталі впритул до панелі, яка буде прилягати до вашої спині. Намагайтеся туди не класти м'які або громіздкі предмети, так як вони можуть деформувати ваш рюкзак, зменшивши структурну цілісність. До того ж, це може привести до постійних ударів, які будуть завдавати дискомфорту вашій спині.
  4. 4 Використовуйте одяг, щоб заповнити вільний простір. Упаковуйте одяг в останню чергу, якщо вона не займає значну частину вашого багажу. За допомогою одягу ви легко можете заповнити порожній простір вашого рюкзака. Крім того, ви завжди можете відмовитися від зайвої пари штанів в разі, якщо не буде вистачати місця.
    • Звертайте одяг замість того, щоб складати її. Це дозволить вам заощадити місце, а ваша одяг не буде такої пом'ятою. Переконайтеся, що ви не берете занадто багато одягу, щоб зберегти місце для інших предметів першої необхідності.
  5. 5 Слідкуйте за тим, щоб загальна вага рюкзака був в розумних межах. Це особливо важливо, якщо ви йдете в піший похід або збираєтеся їхати на велосипеді на великі відстані. Думки про те, який повинен бути оптимальна вага рюкзака розходяться. Але, як правило, він повинен становити менше половини ваги людини.
  6. 6 Прикріпіть кілька карабінів. Дуже часто важливі предмети вішають за допомогою карабінів на рюкзак.Це дозволить вам мати швидкий доступ до пляшки з водою, ключам, ножа або інших предметів першої необхідності.
    • Більшість рюкзаків оснащені ременями, які розміщуються в нижній його частині. Це дозволяє закріпити спальний мішок, правильно розподілити вагу і заощадити місце.
  7. 7 Переконайтеся, що рюкзак зручно сидить, і перевірте його вага. Після того, як ви все спакували, переконайтеся, що вам зручно з цим рюкзаком, що ви легко можете дістати речі першої необхідності. Спробуйте походити з ним хоча б десять хвилин.
    • Слідкуйте за тим, щоб вам не тиснули лямки рюкзака. Також переконайтеся, що вага рюкзака не тягнув вас назад, коли ви рухаєтеся. Якщо все ж вам незручно, спробуйте розкласти речі по-іншому, щоб розподілити вагу більш рівномірно.
    • Недосвідчені власники рюкзаків, наприклад, студенти, часто вже не затягують ремені на них. Однак носити рюкзак, таким чином, не рекомендується, особливо під час тривалої подорожі. Тому дуже важливо, щоб ремені були щільно затягнуті, і рюкзак знаходився якомога вище.

Поради

  • При виборі речей, не забувайте про деякі предмети, які можуть вам знадобиться в надзвичайній ситуації. Ліхтарик з додатковим комплектом батарейок і плащ-дощовик - це речі без яких вам не обійтися.
  • Візьміть тільки необхідні речі. Спочатку ви можете не відчувати втому, але пройшовши кілька годин з рюкзаком за спиною, ви швидше за все зрозумієте, що взяли багато зайвих речей.