Як святкують Сінко де Майо

Автор: Sara Rhodes
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как отпраздновать Cinco De Mayo в Испании В дополнение к восхитительному праздник✔ #how_to_celebrate
Відеоролик: Как отпраздновать Cinco De Mayo в Испании В дополнение к восхитительному праздник✔ #how_to_celebrate

Зміст

У травні 1862 року мексиканська армія, всупереч всім очікуванням, розгромила французькі сили в битві при Пуебла.На згадку про цю знаменну подію 5 травня (по-іспанськи звучить як «Синком де Майо») багато мексиканців по всьому світу відзначають свято своєї спорідненості та історичної спадщини. Існує безліч способів відсвяткувати Сінко де Майо: наприклад, можна прикрасити свій будинок, послухати латиноамериканську музику, приготувати традиційні мексиканські страви. Дізнайтеся більше про цю важливу для мексиканців дні, пов'язаних з ним традиції та його ролі в історії Мексики, щоб його святкування не перетворилося на звичайну гулянку.

кроки

Частина 1 з 3: Проникніться духом Сінко де Майо

  1. 1 Усвідомте важливість і значення Сінко де Майо. Багато людей вважають п'яте травня Днем незалежності Мексики, проте це свято відзначається 16 вересня. Свято Сінко де Майо присвячений мексиканської перемозі над французькими силами, яка сталася в битві при Пуебла 5 травня 1862 року. Битва при Пуебла була поворотним моментом в мексикансько-французькому збройному конфлікті, після неї вторгнення французьких військ тривало ще рік. Однак до цієї битви мало хто думав, що Мексика зможе протистояти французьким військам.
    • У той час французька армія вважалася найбільшою в світі, яку ніхто не перемагав уже 50 років. Мексиканські сили були в меншості (4500 проти 6040), однак після атаки французів вони понесли набагато менші втрати (загинуло 83 мексиканця і 462 француза).
    • У Мексиці п'ятого травня святкують перемогу в битві, в той час як в США цей день відзначають в основному як свято мексиканської культури.
    • Сінко де Майо є також чудовою нагодою долучитися до латиноамериканської культури. Якщо навколо вас є вихідці з Мексики, запитайте їх, звідки вони приїхали, чим займаються і що означає для них приналежність до мексиканської культури.
  2. 2 Одягніть святковий одяг. Можна включити в свій наряд зелені, білі та червоні речі (це кольори мексиканського прапора). Щоб краще передати дух Сінко де Майо, можна також накинути на плечі мексиканський прапор. Можна навіть вбратися в традиційний мексиканський костюм.
    • Національний костюм добре доповнять такі музичні інструменти, як гітара або маракаси.
    • Якщо ви живете в США, постарайтеся не купувати і не шити американізовану версію святкового костюма для Сінко де Майо. Такі костюми часто несмачні і можуть викликати неприємні почуття в оточуючих вас людей.
  3. 3 Слухайте музику в мексиканському стилі. Кращий спосіб відзначити Сінко де Майо полягає в тому, щоб найняти мар'ячі (так називаються групи вуличних музикантів в Мексиці). Ці музиканти носять традиційний мексиканську одяг і виконують музику в святкові дні. Якщо ви не проти витратити на свято певну суму грошей, спробуйте знайти в інтернеті мар'ячі неподалік від вас.
    • Якщо у вас не так багато грошей, можна просто підібрати музику в мексиканському стилі, яка підходить для святкування Сінко де Майо. Пошукайте в інтернеті композиції, які займають перші рядки в хіт-парадах Мексики або Іспанії. Це допоможе вам вибрати найбільш популярні пісні.
    • Можна навчитися грати на гітарі або маракасах самому. Наприклад, прочитайте статтю «Як грати на гітарі».
  4. 4 Використовуйте декорації в мексиканському стилі. Наприклад, можна прикрасити приміщення червоними, білими і зеленими стрічками (кольори мексиканського прапора). Замовте через інтернет мексиканський прапор і повісьте його в кімнаті. Постеліть на стіл яскраву скатертину.
    • Як святкової декорації для Сінко де Майо прекрасно підходять також піньята. Ці іграшки можна використовувати і для дитячих ігор. Їх можна замовити через інтернет або зробити самостійно. Більше інформації ви знайдете в статті «Як змайструвати Піньята».
    • Використовуйте предмети одягу, аксесуари та інші відповідні речі квітів мексиканського прапора (зелений, білий і червоний).
    • Ще одним традиційним прикрасою служать ліхтарі. Вони мають вигляд жерстяних свічників з отворами, в результаті чого створюється ефект зоряного неба.
  5. 5 Танцюйте разом з друзями і членами сім'ї. Найбільш відомим танцем на Сінко де Майо є мексиканський танець з капелюхом. Проте підійдуть і інші латиноамериканські танці, наприклад сальса або румба. Можна найняти фахівця, який покаже учасникам різні танці в мексиканському стилі. Крім того, в інтернеті є безліч навчальних відеороликів, присвячених латиноамериканських танців.

Частина 2 з 3: Приготуйте відповідні закуски, гарніри і напої

  1. 1 Приготуйте трохи соусу гуакамоле. Розтлумачте в середній мисці 3 столові ложки нарізаного білого цибулі, 2 столові ложки кінзи, 4 перцю Серрано і одну чайну ложку (7 грамів) солі. Товчіть їх до тих пір, поки не вийде пастоподібна маса.
    • Візьміть 3 авокадо і гострим ножем розріжте їх уздовж навпіл. Дістаньте кісточки, але не викидайте їх. Виріжте ножем м'якоть авокадо і додайте її в соус. Візьміть ложку і як слід перемішайте м'якоть з іншими інгредієнтами, щоб вийшла однорідна маса.
    • Візьміть 2/3 склянки дрібно нарізаних (але не очищених від шкірки) помідорів. Додайте їх в миску з соусом і перемішайте з іншими інгредієнтами.
    • Перекладіть гуакамоле в сервировочную миску. Для прикраси додайте зверху трохи цибулі і помідорів. Можна також покласти для краси кілька кісточок. Відразу ж подайте гуакамоле до столу разом зі свіжими коржами.
    • Більше різних рецептів ви знайдете в статті «Як зробити гуакамоле».
  2. 2 Приготуйте мексиканський карамельний пудинг. Розігрійте духовку до 150 ° C. Візьміть круглу форму для випічки діаметром 23 сантиметри. Змішайте в блендері 8 яєць (з білками і жовтками), одну банку (400 мілілітрів) згущеного молока і 1 чайну ложку (5 мл) ванільного екстракту. Перемішуйте їх до тих пір, поки не вийде однорідна маса.
    • Візьміть невелику каструлю і насипте в неї склянку (200 грамів) білого цукрового піску. Поставте каструлю на плиту і безперервно перемішуйте цукор, поки він не розплавиться. Коли цукор почне ставати світло-коричневим, зніміть його з плити і залийте в форму для випічки. Поверх розплавленого цукру налийте суміш з яєць.
    • Поставте форму в жаровню. Налийте в жаровню води, так щоб вона доходила приблизно до половини висоти форми. Після цього поставте жаровню в духовку.
    • Запікайте пудинг близько години. Можна час від часу перевіряти його готовність ножем. Просто чіпайте ножем поверхню пудингу. Пудинг буде готовий, коли ніж перестане прилипати до нього.
    • Сервіруйте пудинг. Просто дістаньте його з духовки і почекайте близько години. Коли ви будете готові подавати пудинг на стіл, візьміть тарілку сервіровки, переверніть її і покладіть на форму. Потім притисніть тарілку до форми і переверніть їх разом, так щоб верхня частина пудингу виявилася на тарілці. Якщо пудинг з працею виходить з форми, злегка струсіть її або пройдіться вздовж краю ножем.
    • Більше інформації про те, як готувати карамельний пудинг, ви знайдете в статті «Як приготувати флан».
  3. 3 Подайте на стіл трохи свіжої зеленої сальси. Придбайте 6-8 середніх плодів фізалісу. Пальцями очистіть їх від лушпиння і вимийте м'якоть теплою водою. Покладіть фізаліс в блендер, додайте 1 перець халапеньо, 5-6 дрібно нарізаних гілочок кінзи і 1/4 склянки (60 мілілітрів) води. Перемішуйте інгредієнти до тих пір, поки не вийде однорідне, майже рідке пюре. Після цього перелийте пюре в Блюда.
    • Дрібно наріжте білий лук. Вам буде потрібно приблизно 1/4 склянки. Пересипьте цибулю в друшляк і обдайте проточною водою. Струсіть друшляк, щоб вода покрила всі шматочки цибулі. Дістаньте цибулю і перекладіть прямо в Блюда з зеленою сальсою.
    • Додайте в сальсу близько 1/4 чайної ложки (2 грамів) солі. Після цього зелену сальсу можна подавати на стіл.
    • Більше інформації про те, як приготувати зелену сальсу, можна знайти в статті «Як приготувати сальса верде».
  4. 4 Приготуйте кукурудзу на грилі по-мексиканськи. Насамперед вам знадобиться 4 кукурудзяних качана.Очистіть їх від листя, але залиште кінчики стебел, щоб було за що взятися. Розігрійте гриль або плиту до середньої (ближче до високої) температури. Поки гриль (плита) розігрівається, приготуйте суміш, якої ви змажете кукурудзу.
    • Суміш включає в себе 1/2 склянки (120 мілілітрів) майонезу, 1 і 1/2 склянки (360 мілілітрів) сметани і 1/4 склянки свіжої дрібно нарізаної кінзи. Перемішайте інгредієнти в мисці рукою або великою ложкою. Після цього помістіть кукурудзу на вогонь.
    • Не забувайте постійно обертати кукурудзяні качани, щоб вони підсмажилися з усіх боків. Зніміть кукурудзу з вогню, коли вона почне ставати злегка коричневою по краях.
    • Натріть качани майонезной сумішшю, поки вони не охололи. Посипте кукурудзу тертим пармезаном. І нарешті, видавіть на качани часточку лайма.
  5. 5 Приготуйте коктейль Маргарита. Для цього необхідно придбати текілу. Найкраще використовувати текілу, на 100% зроблену з агави. Пляшка такої текіли може коштувати досить дорого. Вам знадобиться також Куантро (лікер з ароматом апельсина). На відміну від більшості інших ароматизованих лікарів, Куантро не залишає після себе післясмаку.
    • Змішайте в стакані для приготування коктейлів наступні інгредієнти: 60 мілілітрів текіли, 30 мілілітрів Куантро і 30 мілілітрів лаймового соку. Додайте трохи товченого льоду і як слід струсіть.
    • Візьміть коктейльні келихи і всприсніте їх краю соком лайма. Насипте в тарілку сіль і опустіть в неї край кожного келиха.
    • І нарешті, розлийте коктейль по келихах. Прикрасьте келихи скибочками лайма, парасольками або тому подібним. Більше інформації про те, як готувати різні види коктейлю Маргарита, можна знайти в статті «Як приготувати Маргариту».

Частина 3 з 3: Традиційні для Сінко де Майо основні блюда

  1. 1 Приготуйте традиційні сопес. Змішайте в мисці 3 склянки (500 грамів) універсальної борошна, 2 склянки (500 мілілітрів) теплої води і 1 столову ложку (20 грамів) солі. Перемішуйте все руками до тих пір, поки не почне утворюватися тісто. Якщо тісто здається занадто сухим, додайте по одній чайній ложці (5 мл) теплої води, поки воно не розм'якне.
    • Насипте на стіл або іншу робочу поверхню трохи борошна. Покладіть тісто на поверхню і місіть його, поки воно не стане однорідним (це займе близько 5 хвилин, дивіться статтю «Як місити тісто»).
    • Зробіть з тіста невеликі кульки. Кожна кулька повинен бути близько 5 сантиметрів у діаметрі. Сплющите кульки долонями до товщини приблизно 1,3 сантиметра.
    • Налийте в сковороду олію, так щоб воно покривало дно на 0,5 сантиметра, і розігрійте його на середньому або сильному вогні. Смажте коржі з обох сторін, поки вони не стануть золотисто-коричневими. Перевертайте їх щипцями або лопаткою лише один раз, щоб вони не пересмажиться.
    • Сопес підходять майже до будь-якої страви. Їх можна подавати разом з вареними або смаженими овочами, стравами з яловичини, карнітас (мексиканське блюдо зі свинини), квасолею, сиром і так далі. Більше інформації про те, як готувати сопес, можна знайти в інтернеті.
  2. 2 Приготуйте на грилі Фахіта з курятини. Змішайте в мисці наступні інгредієнти: 1/3 склянки крупно нарізаної свіжої кінзи, 1/4 склянки (60 мілілітрів) соку лайма, 3 дрібно нарізаних зубчика часнику, 5 столових ложок (75 мілілітрів) оливкової олії, 1 чайну ложку товченої зіри, 1 чайну ложку (5 грамів) темного коричневого цукру і 1/2 чайної ложки (3,5 грама) солі. Потім візьміть 3 курячі грудки без кісток і шкіри і покладіть їх на рівну поверхню. Відбийте їх кулінарним молотком до товщини 1,3 сантиметра.
    • Покладіть грудки в пластиковий пакет і залийте в нього приготовану суміш. Закрийте пакет і покладіть в холодильник на 30 хвилин, щоб м'ясо замаринувалося.
    • Якщо ви збираєтеся смажити м'ясо на грилі, виставте на ньому високу температуру. Якщо ж ви використовуєте плиту, поставте на конфорку сковороду. Хлюпніть в сковороду трохи оливкового масла і включіть середній або сильний вогонь.Викладіть грудки на гриль або сковороду. Смажте їх 3-5 хвилин на кожній стороні і перевертайте один раз виделкою, лопаткою або щипцями.
    • Перевірте внутрішню температуру м'яса. За допомогою кулінарного термометра переконайтеся, що всередині грудок температура не нижче 75 ° C. Коли м'ясо як слід підсмажиться, зніміть його з вогню і почекайте ще 5 хвилин. Потім наріжте м'ясо смужками шириною близько 1,3 сантиметра.
    • Після цього наріжте тонкими скибочками 1 червоний і 1 зелений перець, а також 1 білу цибулину. Викладіть їх на той же гриль або ту ж сковороду і смажте, поки вони не розм'якнуть. Безперервно помішуйте їх, щоб вони рівномірно підсмажилися.
    • Викладіть смужки підсмаженого курячого м'яса на коржі. Зніміть цибулю і перець з вогню і покладіть їх поверх м'яса. Подавайте Фахіта з невеликою кількістю сметани. Більше інформації можна знайти в статті «Як приготувати курячий фахитас».
  3. 3 Приготуйте прекрасний чалупас. Для початку візьміть сковороду і поставте її на середній або сильний вогонь. Додайте столову ложку (15 мілілітрів) оливкової або іншої рослинної олії. Коли сковорода розігріється, покладіть в неї 1/4 склянки дрібно нарізаного білого цибулі. Помішуйте лук ложкою або лопаткою, поки він не стане напівпрозорим (це займе 1-2 хвилини). Потім додайте в сковороду 1 столову ложку товченого перцю чилі, 2 чайні ложки насіння зіри, 1 чайну ложку гострої паприки і 1/2 чайної ложки кайенского перцю. Перемішайте цибулю і спеції.
    • Смажте суміш цибулі і спецій одну хвилину, потім покладіть в сковороду 500 грамів яловичого фаршу. Зменшіть вогонь до середнього і смажте м'ясо. Безперервно помішуйте фарш, поки він не стане коричневим.
    • Поки смажиться м'ясо, поставте на вогонь іншу сковороду. Налийте в неї рослинне масло, так щоб воно покривало дно приблизно на 0,5 сантиметра. Увімкніть середній або сильний вогонь і почекайте, поки масло розігріється. Потім візьміть м'які коржі для тако і по одній обсмажте їх в гарячому маслі. Поки корж смажиться, піднімайте її боки за допомогою двох вилок. В результаті кожна коржик загнеться і придбає форму раковини.
    • Знімайте коржі з вогню, коли вони набудуть золотисто-коричневий колір. Кладіть підсмажені коржі на паперовий рушник, щоб воно ввібрало зайвий жир. Не забудьте також зняти з вогню м'ясо і відставте його в сторону, щоб воно охололо.
    • Щоб сервірувати блюдо, просто візьміть вигнуту корж і покладіть в неї ложкою трохи м'яса. Потім додайте зверху традиційну приправу до тако: нарізані помідори, латук, тертий сир.
  4. 4 Приготуйте енчілади. Поставте сковороду на середній або сильний вогонь. Налийте приблизно столову ложку (15 мілілітрів) рослинного масла і почекайте, поки воно розігріється. Потім покладіть в сковороду 700 грамів курячих грудок без кісток і шкіри. Приправте м'ясо дрібкою солі і перцю. Смажте курячі грудки по 7 хвилин з кожного боку. Коли м'ясо майже підсмажиться, посипте його 2 чайними ложками порошку зіри, 2 чайними ложками часникового порошку і 1 чайною ложкою мексиканської суміші спецій. Після того як м'ясо буде готове, зніміть його з вогню і відставте в сторону, щоб воно охололо.
    • Покладіть на ту ж сковороду, в якій смажилося м'ясо, 1 нарізану червону цибулину і 2 дрібно нарізаних зубчика часнику. Смажте їх, поки вони не розм'якнуть. Потім додайте 1 стакан розмороженої кукурудзи, 5 зелених перцю чилі (очищених від насіння і дрібно нарізаних) і 4 перцю чіпотле (очищених від насіння і дрібно нарізаних). Як слід перемішайте інгредієнти і додайте 850 мілілітрів консервованих тушкованих помідорів. Смажте все ще одну хвилину.
    • Налийте в миску півтори склянки (350 мілілітрів) консервованого соусу для енчілади. Візьміть м'які коржі для енчілади і по черзі занурте їх в соус. Потім викладіть на кожен коржик близько 1/4 склянки (60 мілілітрів) приготовленої м'ясної суміші. Поверніть коржі і викладіть їх на деко, так щоб місце стику виявилося внизу. Додайте зверху ще трохи соусу для енчілади і тертого мексиканського сиру.
    • Запікайте блюдо 15 хвилин в духовці, попередньо розігрітій до 180 ° C. Після цього дістаньте енчілади з духовки і подайте їх зі сметаною і нарізаними помідорами. Більше інформації можна знайти в статті «Як приготувати ЕНЧІЛАДАС».
  5. 5 Приготуйте прекрасні буріто з чорною квасолею. Для початку загорніть дві (або більше) коржі діаметром 25 сантиметрів в фольгу і покладіть їх на 15 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 180 ° C. Поки запікаються коржі, візьміть сковороду і поставте її на середній або сильний вогонь. Налийте в сковороду приблизно 2 столові ложки (30 мл) рослинного масла і розігрійте його.
    • Коли масло розігріється, додайте в сковороду 1 невелику нарізану білу цибулину, половину нарізаного солодкого червоного перцю, 1 чайну ложку дрібно нарізаного часнику і 1 чайну ложку дрібно нарізаного перцю халапеньо. Періодично помішуйте і смажте всі 2 хвилини. Потім додайте 450 мілілітрів консервованої чорної квасолі (попередньо промийте її і злийте зайву воду). Смажте все ще 3 хвилини.
    • Викладіть на тарілку 100 грамів вершкового сиру і наріжте його дрібними кубиками. Висипати сир в сковороду і додайте дрібку солі. Рівномірно розподіліть сир по сковороді. Смажте все ще 2 хвилини. При бажанні можна додати також 2 столові ложки нарізаної кінзи.
    • Перекладіть підсмажену суміш в центр кожного коржика і відразу подавайте блюдо на стіл. Більше інформації можна знайти в статті «Як приготувати буритос».

Поради

  • Не плутайте Сінко де Майо з Днем незалежності Мексики, який відзначається 16 вересня.
  • Можна організувати на 5 травня тематичне уявлення або невеликий парад.

попередження

  • Постарайтеся залишатися тактовним і не ранити почуття оточуючих. Представники різних культур можуть по-різному сприймати ті чи інші національні свята.
  • Якщо ви збираєтеся на мексиканську вечірку, де буде алкоголь, подбайте, щоб у вас був надійний водій, який доставить вас назад. Пийте в помірних кількостях.