Як запобігти похмілля

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 16 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як позбутися похмілля
Відеоролик: Як позбутися похмілля

Зміст

Увага:дана стаття призначена для осіб старше 18 років.

Похмілля - це головний біль, спричинений вживанням алкоголю, здатна зіпсувати враження від відмінної вечірки і змусити вас глибоко каятися на наступний ранок. Єдиний спосіб уникнути похмілля зі стовідсотковою гарантією - це не пити, але, на щастя, є способи швидко позбутися від цієї неприємності або навіть запобігти її.

кроки

Метод 1 з 3: Перед вживанням алкоголю

  1. 1 Поїжте. Якщо ви плануєте вживати алкоголь в помірному або великій кількості, поїжте перед цим, щоб значно зменшити похмілля на наступний день. Фактично, чим більше ви з'їсте, тим більше часу буде потрібно алкоголю, щоб впливати на вас. Це пов'язано з тим, що їжа знижує утворення ацетальдегіду в шлунку, а саме ця речовина є головною причиною похмілля.
    • Жирна, насичена вуглеводами їжа, наприклад піца або паста (макаронні вироби) - оптимальний варіант для профілактики похмілля, оскільки жир уповільнює всмоктування алкоголю в кров.
    • Якщо ви прихильник здорового харчування, поїжте риби, що містить корисні жирні кислоти, такої як лосось, форель або скумбрія.
  2. 2 Прийміть вітаміни. Під час переробки алкоголю організм витрачає багато вітамінів і корисних речовин, до того ж алкоголь сам по собі руйнує вітаміни групи В. У результаті нестачі вітамінів ваш організм віддає всі соки, щоб привести себе в форму, що виливається в дуже тяжке похмілля. Ви можете полегшити долю свого нещасного печінки, прийнявши перед грандіозною пиятикою вітамінну добавку. Найкраще, якщо це буде вітамін В6, В12 або комплекс вітамінів групи В.
    • Вітамінні препарати групи В можна знайти в будь-якій аптеці, але ви також можете зробити упор на натуральні джерела цих вітамінів - печінка, м'ясо та інші продукти тваринного походження, наприклад молоко і сир.
  3. 3 Випийте ложку оливкової олії. Звучить не дуже апетитно, але ця техніка запобігання похмілля використовується багатьма народами Середземномор'я. В цілому, принцип тут той же, що і при вживанні жирної їжі - жири в оливковій олії обмежують всмоктування алкоголю організмом. Тому, якщо зможете, то перед виходом на вечірку випийте столову ложку оливкової олії.
    • Або можете вжити оливкова олія, вмочуючи в нього сухарики або полив маслом салат.
  4. 4 Випийте молока. Молоко часто згадують як засіб запобігання похмілля, оскільки воно створює захисну плівку на слизовій шлунка, що знову-таки зменшує кількість всмоктуваного в кров алкоголю. Хоча з наукової точки зору вплив молока на зменшення похмілля не доведено, багато людей клянуться, що цей прийом працює. У будь-якому випадку, молоко багате кальцієм і вітамінами групи В, тому, якщо його випити, гірше точно не буде.

Метод 2 з 3: Пийте розсудливо

  1. 1 Пийте один тип спиртного. Змішання різних спиртних напоїв - ваш найгірший ворог. Оскільки в різних алкогольних напоях використовуються різні добавки, ароматизатори та інші інгредієнти, спроба організму переробити всю цю пишність може вилитися в грандіозний «бодун». Пийте пиво, або горілку, або вино, або ром, але ні в якому разі не вживайте їх все в один вечір. Виберіть один напій і пийте тільки його.
    • Коктейлі - особливо вбивча штука, оскільки зазвичай мають у складі два і більше спиртних напоїв. Якщо вже ви зовсім не можете чинити опір спокусі яскравих кольорів і маленьких парасольок, спробуйте обмежитися максимум двома «Космполітен»!
  2. 2 З міцних спиртних напоїв вибирайте прозорі. Міцні алкогольні напої темного кольору - бренді, віскі, коньяк, деякі види текіли - мають більш високий вміст токсичних домішок, які утворюються в процесі бродіння і дистиляції алкоголю. Ці домішки можуть погіршити похмілля, тому, якщо ви вирішили пити міцні напої, віддайте перевагу прозорим, таким як горілка або джин, щоб зменшити споживання токсинів.
  3. 3 Чергуйте спиртне з водою. Алкоголь - це діуретик, тобто призводить до частих походів в туалет по малій нужді і, як наслідок, до зневоднення організму. Зневоднення - одна з головних причин таких симптомів похмілля як спрага, запаморочення і головний біль. Відповідно, чим більше води ви буде пити, щоб підтримати водний баланс організму, тим швидше пройде ваше похмілля на наступний день.

    • Перед вживанням алкоголю випийте велику склянку води, а також постарайтеся випивати склянку води після кожної порції спиртного протягом вечірки. Ваш організм з ранку скаже вам за це спасибі.
    • Крім того, пиття води між спиртним знизить швидкість споживання алкоголю, таким чином перешкодивши вам напитися занадто швидко.
  4. 4 Уникайте коктейлів з «дієтичними» напоями. Змішувати коктейлі з низькокалорійним лимонадом або колою - не найкраща ідея. Це пов'язано з тим, що дієтичні версії напоїв не містять цукру і калорій, без яких алкоголь потрапляє прямо в кров. Зупинивши свій вибір на звичайних газуваннях, ви забезпечите надходження в організм пари калорій, що на наступний ранок зіграє вам на руку.
    • Хоча звичайні версії напоїв краще, ніж дієтичні, найкращим варіантом буде фруктовий сік. Сік не газовані - що добре, оскільки насичені вуглекислим газом напої прискорюють всмоктування алкоголю в кров, - а також містить вітаміни, що теж не буде зайвим.
  5. 5 Обережніше з шампанським і ігристим вином. Шампанське і ігристе вино в буквальному сенсі «б'ють в голову». Дослідження показали, що бульбашки в спиртних напоях прискорюють перенесення алкоголю через кровоносну систему і призводять до швидкого сп'яніння.
    • Якщо ви перебуваєте на святі, наприклад на весіллі або новорічній вечірці, і не можете не випити трохи «шипучки», постарайтеся випити один келих шампанського під час тосту, а потім перейдіть на інший алкоголь.
  6. 6 Знайте свою дозу. Знайте свою дозу і не виходьте за цей ліміт. Сувора реальність в тому, що якщо ви перепьет, то похмілля в тій чи іншій формі неминуче. Похмілля - природний спосіб очищення організму від алкогольної інтоксикації, отже, чим більше ви вип'єте, чим важче буде похмілля. Обсяг алкоголю, при якому сп'яніння переходить в інтоксикацію, для кожної людини індивідуальний, тому знати свою дозу вельми важливо. Рекомендується випивати не більше трьох напоїв (тобто чарок або келихів) за 1-2 години і не більше п'яти за весь вечір.
    • Зверніть увагу на те, як різні види спиртних напоїв впливають на вас. Не настільки важливо, що говорять результати досліджень - здатності кожного організму засвоювати алкоголь відрізняються, і вам слід з власного досвіду знати, як на вас діє вино, пиво або більш міцні напої: злегка п'янять або просто валять з ніг. Прислухайтеся до свого організму і ведіть себе відповідно.
    • Пам'ятайте, що незалежно від прийнятих вами пересторог, єдиний вірний спосіб уникнути похмілля - не пити зовсім. Якщо випивка неминуча, то стежте за тим, скільки ви п'єте - чим менше спиртного ви вип'єте, тим більше у вас шансів запобігти похмілля. Все простіше простого.

Метод 3 з 3: Після вживання алкоголю

  1. 1 Відновіть водний баланс організму. Як уже згадувалося, зневоднення - одна з головних причин похмілля. Щоб запобігти зневоднення, перед сном випийте велику склянку води. Також не забудьте поставити пляшку води біля ліжка - пийте її, коли вночі вам захочеться пити. Близько 4 години ночі вам напевно знадобиться сходити в туалет, зате прокинувшись, ви будете почувати себе набагато краще.
    • Вранці, незалежно від того, як ви себе почуваєте, випийте ще один великий стакан води. Вода повинна бути кімнатної температури, оскільки холодна вода погано переноситься шлунком.
    • Відновити водний баланс і розтрачені організмом електроліти можна, випивши енергетичний напій (без кофеїну) або кокосову воду. Імбирний ель без всяких добавок допоможе вгамувати нудоту, а апельсиновий сік додасть енергії.
    • Уникайте кофеїну в похмільний ранок, оскільки він лише посилить зневоднення. Якщо вже вам абсолютно необхідно підбадьоритися, обмежтеся однією чашкою кави або чимось легше, наприклад чашкою чаю.
  2. 2 Гарненько поснідайте. Помірно корисний, але рясний сніданок після ночі алкогольних узливань може творити чудеса.Їжа заспокоїть ваш шлунок і додасть сил. Спробуйте з'їсти тост з маслом і джемом, а ще краще - омлет з пари яєць. Хліб вбере в себе залишки алкоголю в шлунку, а яйця, що містять білок та вітаміни групи В, відновлять ресурси організму.
    • Непогано було б поїсти фруктів, так як вони містять багато вітамінів і води. При бажанні зробіть фруктовий смузі - це здорово і смачно!
  3. 3 Поспите. Коли ви лягаєте спати в п'яному стані, сон рідко буває хорошим, в результаті вранці ви прокидаєтеся пом'ятим і не цілком тверезим. Прокинувшись, випийте води, поїжте і по можливості здрімніть.
    • Організму знадобиться кілька годин, щоб переробити алкоголь, тому якщо ви проспить парочку з цього годинника, то будете почувати себе набагато краще, коли прокинетеся!
  4. 4 Відпочиньте. Симптоми похмілля можуть відчуватися набагато сильніше, якщо ви просто сидите вдома, втупившись в стіну. Це може бути непросто, але змусьте себе встати, одягнутися і вийти на вулицю подихати свіжим повітрям. Можливо, прогулянка по парку або набережній приведе вас до тями. Якщо це здається вам занадто складним, то спробуйте подивитися фільм, почитати або подзвонити другу і спробувати відтворити події попереднього вечора ...
    • Деякі навіть радять фізичні вправи як засіб від похмілля, тому, якщо ви готові, зробите енергійну пробіжку і виженете токсини разом з потом. Врахуйте, що це створює сильне навантаження на серце!
  5. 5 Прийміть пару таблеток болезаспокійливого. Якщо у вас болить голова, прийміть пару таблеток болезаспокійливого, наприклад аспірину або ібупрофену, щоб вгамувати біль. Приймайте таблетки тільки з ранку, а не на ніч, коли у вас в крові ще є значна кількість алкоголю. Алкоголь розріджує кров, а знеболюючі тільки посилять цей ефект, що може бути небезпечно.
    • ніколи Не приймайте ліки містять парацетамол, поки у вас в крові присутній алкоголь - змішувати два цих речовини може бути вкрай небезпечно!
    • Якщо ви вирішите похмелитися, то можете відчути себе краще на якийсь час, але не забувайте, що в кінці кінців організму доведеться переробити весь спожитий алкоголь, тому продовживши пити, ви лише відкладіть «розплату».

Поради

  • Утримайтеся від куріння. Куріння знижує об'єм легенів і кількість що надходить в організм кисню.
  • Сир і горіхи - відмінний варіант закуски, оскільки завдяки високому вмісту жирів вони уповільнюють всмоктування алкоголю. Будучи в барі, потихеньку закусуйте.
  • Якщо виходити з кількісного вмісту спирту, то 330 мл пива = 150 мл вина = 40 мл міцного напою. Тому не думайте, що випивши келих білого вина замість віскі з колою, ви випили менше.
  • Якщо у вас розлад шлунка, прийміть антацид (вони відпускаються без рецепта).
  • Якщо ви жінка або у вас в роду були вихідці з Азії, мабуть, варто пити поменше, оскільки через особливості метаболізму ваш організм більш схильний до виникнення похмілля. У жінок метаболізм повільніше через підвищеного вмісту жиру в тілі, а у азіатів нижчий рівень ферментів, що розкладають алкоголь - дегідрогенази.
  • Деяким людям зняти симптоми похмілля допомагає прийом капсули розторопші. Досліджень з цього приводу не було, але якщо це допоможе вам - чому б і ні?

попередження

  • Пам'ятайте: НІКОЛИ не сідайте за кермо в нетверезому стані! Питання навіть не в проміле алкоголю в крові, питання в тому, чи безпечно водіння після вживання алкоголю. Дослідження показують, що зниження уваги на дорозі відбувається задовго до того, як рівень алкоголю в крові досягає рівня, при якому сідає за кермо заборонено.
  • НІКОЛИ не вживайте препарати, що містять парацетамол, спільно з алкоголем - ця комбінація може призвести до важких порушень діяльності печінки! Якщо вам потрібно болезаспокійливий, прийміть аспірин.
  • Якщо ви вжили заходів обережності, це ще не означає, що ви не сп'янієте. Завжди пийте відповідально.
  • Завжди читайте інструкції до вітамінів і інших ліків, зокрема протипоказання, щоб переконатися, що відсутні побічні ефекти при прийомі препарату разом з алкоголем.
  • Будьте обережні, поєднуючи спиртне і кофеїн. Надлишок кофеїну разом з великою кількістю алкоголю може призвести до сильного, можливо смертельного, почастішання серцебиття.