Як припинити паління в горлі

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 23 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как проходит консультация у лор врача и отоларинголога? | Bettertone | Мазанович Анастасия
Відеоролик: Как проходит консультация у лор врача и отоларинголога? | Bettertone | Мазанович Анастасия

Зміст

Кожен, хто відчуваєте печіння або біль в горлі, прагне швидше позбутися цього неприємного відчуття. Печіння в горлі може ускладнювати ковтання, мова і прийом їжі. Перш ніж звернутися до лікаря, можна спробувати позбутися від болю в горлі за допомогою відпускаються без рецепта лікарських препаратів, льодяників і спреїв для горла. Після того як ви тимчасово полегшите печіння в горлі, Затратьте трохи часу і відвідайте лікаря, щоб з'ясувати причину проблеми.

кроки

Частина 1 з 3: Зменшіть печіння і біль в горлі

  1. 1 Спробуйте приймати які відпускаються без рецепта препарати. Простим рішенням є прийом пероральних знеболюючих засобів, наприклад парацетамолу або ібупрофену. Дотримуйтесь прикладеним вказівкам по застосуванню і дотримуйтесь рекомендовану дозу.
    • Протизапальні препарати, наприклад ібупрофен, можуть виявитися більш ефективними, ніж парацетамол, так як вони зменшують роздратування і набряк. Проте, парацетамол досить добре знімає біль.
  2. 2 Поїжте фруктове морозиво. Холодне фруктове морозиво допоможе зменшити біль і полегшити печіння в горлі.
    • Можна поїсти і інші холодні продукти, наприклад звичайне морозиво або заморожені фрукти. Навіть холодний чай або проста вода допоможуть заспокоїти горло.
  3. 3 Спробуйте посмоктати льодяники від болю в горлі. Ці відпускаються без рецепта льодяники призначені для того, щоб заспокоїти біль в горлі.Однак якщо ви намагаєтеся їсти менше цукру, попросіть фармацевта порадити вам льодяники без цукру або самі перевірте склад на упаковці.
    • Льодяники можна смоктати як завгодно часто. Спробуйте знайти льодяники з евкаліптом або ментолом - вони додатково охолодять горло.
  4. 4 Використовуйте спрей для горла. Якщо вам не подобається смоктати льодяники, замість них можна використовувати спрей для горла. Такі спреї для горла як "Хлорофіліпт" знімають біль і мають антибактеріальну дію, тому вони допоможуть при палінні в горлі.
    • Щоб використовувати спрей, широко відкрийте рот і Висунь язик. Направте сопло балончика на задню стінку горла і збризніть спреєм.
  5. 5 Охолоджувати їжу. Занадто гаряча їжа може посилювати роздратування горла. Не їжте обпалює їжу, коли у вас болить горло. Охолодіть їжу: додайте в блюдо кубик льоду або як слід перемішайте їжу, щоб вона охолола.
  6. 6 Підтримуйте водний баланс. Якщо у вас болить горло, пийте достатню кількість рідини протягом дня. Зневоднення викликає сухість в горлі і тим самим посилює роздратування. Необов'язково пити одну воду. Чай і кава також допоможуть заспокоїти біль в горлі, особливо якщо вони теплі, а не гарячі.
    • Чоловікам слід випивати близько 13 склянок (3 літрів), а жінкам - приблизно 9 склянок (2 літри) води в день. Вам може знадобитися ще більше рідини, якщо у вас болить горло.
    • Щоб підсилити заспокійливий ефект напою, додайте в чай ​​або каву столову ложку (15 мілілітрів) меду.
  7. 7 Зволожуйте повітря. Сухість в горлі може викликати додаткове роздратування і посилити печіння. Якщо у вас в будинку занадто сухе повітря, спробуйте використовувати зволожувач. Сухе повітря може посилювати біль в горлі.
    • Того ж ефекту можна домогтися, якщо прийняти дуже теплий душ і протягом деякого часу подихати парою. Закрийте двері у ванну кімнату і пустіть воду в душі. Перш ніж встати під душ, пустіть дуже гарячу воду, щоб ванна наповнилася паром. Потім трохи зменшіть температуру води і прийміть душ. При цьому намагайтеся глибоко дихати, щоб пар потрапляв в горло.
  8. 8 Уникайте тих приміщень, в яких курять. Навіть при пасивному курінні сигаретний дим здатний дратувати горло. Уникайте тих місць, де курять, до тих пір, поки горло не заживе.
  9. 9 Поміняйте зубну щітку. Згодом на зубній щітці накопичуються бактерії. Ви можете повторно заносити в горло бактерії, якщо занадто довго користуєтеся старою зубною щіткою.
    • Бактерії можуть проникати в організм через ясна, особливо якщо вони кровоточать при чищенні зубів.
  10. 10 Попросіть лікаря виписати вам підходять препарати. При болю і печіння в горлі найкраще звернутися до лікаря, який зможе виявити причину. Не виключено, що вам необхідний курс лікування антибіотиками.

Частина 2 з 3: Використовуйте методи народної медицини

  1. 1 Спробуйте використовувати розчин яблучного оцту. Додайте в теплу воду столову ложку (15 мілілітрів) меду і столову ложку (15 мілілітрів) яблучного оцту. Як слід перемішайте і випийте.
    • Деякі вважають, що даний засіб допомагає при болю в горлі через те, що вбиває бактерії. Крім того, мед полегшує біль.
    • При бажанні можна не пити яблучний оцет, а полоскати їм горло. Для цього додайте в 1/2 склянки (120 мілілітрів) води 2 столові ложки (30 мл) яблучного оцту. Не додавайте мед.
  2. 2 Полощіть горло солоною водою. Злегка підігрійте стакан (240 мілілітрів) води. Додайте в воду половину чайної ложки (3,5 грама) солі і як слід перемішайте. Прополощіть горло підсоленій водою - це допоможе зняти біль і запалення.
    • Солона вода має антисептичні властивості і запобігає розмноженню мікробів в горлі. Крім того, вона допомагає позбутися від слизу.
    • Можна також розвести у склянці (240 мілілітрах) теплої води 1/2 чайної ложки (3,5 грама) солі і 1/2 чайної ложки (3,5 грама) харчової соди і прополоскати горло.
  3. 3 Заваріть чай з кореня алтея. Корінь алтеї лікарської можна замовити через інтернет або придбати в аптеці. Покладіть в кружку столову ложку кореня і залийте його окропом. Зачекайте півгодини-годину, поки чай завариться.
    • Процідіть рідину, щоб видалити частинки кореня, і випийте чай.
    • Порадьтеся з лікарем в тому випадку, якщо у вас діабет або інші порушення рівня цукру в крові, так як корінь алтея може підвищувати цей рівень.
  4. 4 Випийте чай з кореня солодки. Деяким при болю в горлі допомагає чай з кореня солодки. Можна придбати пакетики з чаєм або приготувати його самостійно.
    • Щоб заварити чай, вам знадобиться 1 стакан нарізаного кореня солодки, 1/2 склянки подрібненої кориці, 2 столові ложки цілих бутонів гвоздики і 1/2 склянки квітів ромашки. Ці інгредієнти можна придбати в аптеці або супермаркеті. Тримайте їх у щільно закритій скляній банці.
    • Налийте в невелику каструлю 2,5 склянки (600 мілілітрів) води. Додайте 3 столові ложки (з гіркою) чаю. Доведіть воду до кипіння і продовжуйте розігрівати на слабкому вогні близько 10 хвилин. Після цього процідіть чай і випийте його.

Частина 3 з 3: Визначте причини печіння в горлі

  1. 1 Перевірте, чи немає у вас печії. При печії шлунковий сік піднімається до задньої стінки горла, що може викликати печіння.
    • Ще одним симптомом печії є печіння в грудній клітці, яке може посилюватися, коли ви нахиляєтеся. Зазвичай печія виникає після їжі. На наступний день ви можете охріпнуть або зазнавати труднощів з ковтанням.
    • Печія може також супроводжуватися кислим або металевим присмаком у роті.
    • Сядьте прямо. Якщо ви відчули печіння на задній стінці горла під час сну, перш за все слід сісти. Випийте води, щоб полегшити біль в горлі. Можна також підняти узголів'я ліжка.
    • Лікування печії краще почати з прийому відпускаються без рецепта антацидних препаратів. Вони допоможуть нейтралізувати шлунковий сік в стравоході і шлунку. Ці препарати діють практично відразу ж. Хоча антацидні кошти не полегшать вже наявну печію, вони допоможуть запобігти подальше надходження шлункового соку в горло.
    • У разі постійного болю і дискомфорту слід звернутися до лікаря.
  2. 2 Зверніть увагу на синдром печіння порожнини рота. Якщо ви відчуваєте печіння не тільки в горлі, але і в роті, у вас може бути синдром печіння порожнини рота. Синдром вторинного печіння в роті може бути викликаний іншими причинами, такими як порушення гормонального балансу, алергія, інфекція або нестача необхідних вітамінів. Однак лікарі ще не прийшли до єдиної думки щодо того, чим викликаний синдром первинного печіння в роті.
    • Можливі також сухість або дивний присмак у роті. Якщо ви відчуваєте подібні симптоми, проконсультуйтеся зі своїм лікарем і / або стоматологом. Це може бути викликано нейропатией лицьового нерва.
  3. 3 Виміряйте температуру тіла. Підвищення температури може бути ознакою стрептококової інфекції горла (гострого фарингіту). Крім високої температури, про фарингіті свідчать такі симптоми, як білі плями на задній стінці горла і верхньому піднебінні, головний біль і висип. При цьому відсутня кашель.
    • Якщо ви підозрюєте, що у вас фарингіт, зверніться до лікаря. Іноді фарингіт може привести до тонзиліту, тобто інфекції мигдалин. Лікування включає прийом антибіотиків.
    • Якщо біль у горлі супроводжується високою температурою і набряками лімфатичних вузлів, це може бути ознакою інфекційного мононуклеозу. При подібних симптомах також слід звернутися до лікаря. Лікар призначить аналіз крові на мононуклеоз, який дозволить виявити атипові лімфоцити. Утримуйтеся від занять спортом, так як фізичні навантаження можуть привести до розриву селезінки.
  4. 4 Зверніть увагу на те, як довго триває біль в горлі. Якщо горло продовжує боліти після лікування, це може бути ознакою більш серйозного захворювання, наприклад раку горла.Проконсультуйтеся з лікарем в тому випадку, якщо біль в горлі триває довше двох тижнів, особливо після прийому антибіотиків.
    • Зверніть увагу на незрозумілу втрату ваги, яка може бути ознакою раку.
  5. 5 Подумайте про інші можливі причини. Біль і печіння в горлі можуть бути викликані алергією або курінням. В цьому випадку краще всього кинути курити або приймати антигістамінні препарати, щоб полегшити алергічну реакцію.