Як приготувати новорічну ялинку з листкового тіста

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 7 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Новогодний пирог ЁЛОЧКА | 4 рецепта из слоеного теста ЗАКУСКА + ДЕСЕРТ |  новогоднее меню 2020
Відеоролик: Новогодний пирог ЁЛОЧКА | 4 рецепта из слоеного теста ЗАКУСКА + ДЕСЕРТ | новогоднее меню 2020

Зміст

У пошуку рецепту швидкого, але вишуканий десерт або закуски, спробуйте приготувати ялинку з листкового тіста. Можна розморозити покупне тісто і викласти його у вигляді мініатюрних дерев. Щоб приготувати десерт на швидку руку, необхідно вирізати фігури у вигляді зірок за допомогою форм для печива і прикрасити ними ванільний пудинг або лимонний курд. Щоб приготувати закуску для великої кількості гостей, необхідно згорнути листкове тісто у вигляді новорічної ялинки. Розмажте соус песто (для солоної закуски) або Nutella (для солодкої закуски) між шарами, а потім виріжте тісто у вигляді великої ялинки і закрутіть його краю таким чином, щоб зімітувати гілки.Ви здивуєтеся тому, наскільки просто з листкового тіста приготувати святкову страву.

інгредієнти

Для складеного у вигляді новорічної ялинки листкового тіста

  • 1 упаковка (500 грам) розмороженого листкового тіста
  • 1/3 склянки (80 грам) ванільного пудингу або лимонного курдів
  • 1/3 склянки (110 грам) меду або підігрітого цукру
  • 8 ягід малини або половинок коктейльної вишні

Для ялинки з закрученими гілками

  • 1 упаковка (500 грам) розмороженого листкового тіста
  • 4-5 столових ложок соусу песто (для солоної закуски) або Nutella (для солодкої закуски)
  • 1 збите яйце

кроки

Частина 1 з 2: Приготуйте десерт, складений у вигляді новорічної ялинки

  1. 1 Cначала необхідно розморозити листкове тісто і розігріти духовку. Встановіть температуру на 204 С. Потім необхідно розморозити упаковку вагою 500 грам листкового тіста відповідно до інструкцій виробника.
    • Тісто має бути досить м'яким для роботи, але не дуже підігрітий. Тісто стане липким, якщо його температура буде надмірно високою.
  2. 2 Розкачайте листкове тісто і виріжте зірки. Посипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна і розкладіть частина листкового тіста. За допомогою качалки розкачайте його. Візьміть три форми для печива у вигляді зірок різних розмірів. З їх допомогою виріжте чотири зірочки. Потім повторіть процес на іншому аркуші тесту.
    • У підсумку вийде чотири великих зірки, чотири середніх і чотири маленьких, з яких необхідно буде в подальшому створити дерева.
  3. 3 Випікайте зірочки з листкового тіста. Розкладіть тісто на двох деках. Випікайте їх в попередньо розігрітій духовці протягом 10 хвилин. Зірки збільшаться в розмірах, а їх колір зміниться на золотисто-коричневий. Обережно витягніть готові зірки з духовки і розкладіть на решітці, щоб охолодити.
    • В цілому повинно вийти 24 зірки трьох різних розмірів. З них можна зробити вісім повноцінних різдвяних ялинок.
  4. 4 Зберіть різдвяні ялинки з допомогою пудингу і курди. Розкладіть на робочій поверхні вісім великих зірок. Зверху кожної з них покладіть 1 чайну ложку ванільного пудингу або лимонного курдів. Зірку середнього розміру необхідно розмістити поверх великий. Ще одну чайну ложку начинки покладіть на вершину середньої зірки і завершите ялинку за допомогою маленької зірки. Повторіть процес для кожної наступної ялинки.
    • Всього знадобиться 1/3 склянки (75 грам) ванільного пудингу або лимонного курдів.
    • Спробуйте перекрутити межі зірок, коли будете укладати їх один на одного. Так вони будуть схожі на гілки дерева.
  5. 5 Прикрасьте ялинки з листкового тіста. Підігрійте 1/3 склянки (110 грам) меду в мікрохвильовій печі. Лейте зверху на кожну ялинку рідкий мед, а потім посипте зеленою декоративним цукром. Вершину вироби можна прикрасити свіжою малиною або коктейльної вишнею.
    • Мед допоможе приклеїти цукор до поверхні тесту. Пропустіть цей крок, якщо вам не подобається текстура декоративного цукру.

Частина 2 з 2: Приготуйте різдвяну ялинку з листкового тіста з підкрученими краями

  1. 1 Разморозьте листкове тісто і розігрійте духовку. Встановіть температуру на 200 ° C. Разморозьте упаковку 500 грам листкового тіста відповідно до інструкцій виробника. Покладіть лист листкового тіста на деко і відставте в сторону.
    • Тісто має бути досить м'яким для роботи, але не дуже підігрітий. Тісто стане липким, якщо його температура буде надмірно високою.
  2. 2 Розкачайте листкове тісто. Посипте робочу поверхню невеликою кількістю борошна. За допомогою качалки розкачайте один лист тіста. Вам буде потрібно прямокутник розміром 28x33 см. Викладіть отриманий шар тіста на деко і розкачати другий до такого ж розміру.
    • Не забувайте перевертати тісто в процесі розкочування. Так воно не буде прилипати до робочої поверхні.
  3. 3 Розмажте соус песто або Nutella по поверхні тесту. Налийте 4-5 столових ложок соусу песто або Nutella на шар тіста на деку. Намагайтеся розмазати його у вигляді трикутника, форма якого збігається з розміром ялинки.
    • Експериментуйте з різною начинкою. Додайте тертий сир, лимонний курд або горіхи.
  4. 4 Накрийте начинку другим шаром тіста і виріжте ялинку. Прямокутники повинні збігатися. За допомогою гострого ножа виріжте трикутну ялинку. Можна викинути зайве тісто або ж приготувати невеликі слойки в якості перекусу.
    • Не забудьте вирізати стволовую частина в нижньому сегменті дерева.
  5. 5 Виріжте і перекрутити гілки. За допомогою ножа виріжте гілки по обидва боки дерева. Залиште близько 2,5 сантиметрів по центру. Руками візьміть кожну гілочку і обережно перекрутити у напрямку до себе кілька разів. Виконайте подібну маніпуляцію з усіма гілками.
    • Намагайтеся закручувати всі гілки в одному напрямку, щоб дерево виглядало гармонійно.
  6. 6 Намажте дерево сирим яйцем і випікайте. Збийте одне яйце в невеликій мисці. Занурте пензлик для випічки в яйце і акуратно розмажте по всій поверхні листкового тіста. Випікайте дерево в попередньо розігрітій духовці близько 10-15 хвилин. Ялинка збільшиться в розмірах і придбає золотаво-коричневий відтінок.
    • Перед подачею дозвольте ялинці охолонути протягом декількох хвилин.
  7. 7finished>