Як прочистити забиті форсунки склоомивача

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
✔️ЛАЙФХАК Как ПОЧИСТИТЬ ФОРСУНКИ ОМЫВАТЕЛЯ ВЕЕРНЫЕ ФОРСУНКИ своими руками авто лайфхаки в гараже
Відеоролик: ✔️ЛАЙФХАК Как ПОЧИСТИТЬ ФОРСУНКИ ОМЫВАТЕЛЯ ВЕЕРНЫЕ ФОРСУНКИ своими руками авто лайфхаки в гараже

Зміст

Забиті форсунки склоомивача - досить поширена проблема. Як правило, джерелом є автомобільний віск або лак, який створює закупорку в верхній частині форсунки, перешкоджаючи розпорошення рідини на лобове скло. Незважаючи на всі незручності, цю проблему досить просто усунути. Якщо ж очистити засмічення не вдається, в заміні форсунки теж немає нічого складного.

кроки

Метод 1 з 3: Усунення засмічення в форсунках склоомивача

  1. 1 Прислухайтеся до насоса склоомивача. Перш ніж приступити до прочищення форсунок, включите їх і прислухайтеся до низького гулу насоса склоомивача. Якщо форсунки засмічені, то, незважаючи на відсутність розпилення, ви все одно почуєте роботу насоса.
    • Якщо ви не впевнені, що насос включений, попросіть друга встати біля капота і послухати його зовні автомобіля.
    • Якщо насос не чути, його необхідно замінити.
  2. 2 Огляньте форсунки на предмет зовнішньої закупорки. Знайдіть форсунки у верхній частині капота, біля лобового скла, і з'ясуйте причину закупорки. Найчастіше автомобільний віск або лак може забити сопла форсунок, тим самим перешкоджаючи коректному розпорошення рідини.
    • Витріть весь віск або лак, який заважає роботі форсунок.
  3. 3 Візьміть шпильку, щоб прочистити глибокий засмічення. Якщо видалення засмічення не очиститься форсунку досить для розпилення склоомивача, спробуйте прочистити сопла зі шпилькою або голкою. Просуньте шпильку в усі отвори форсунки, після кожного разу очищаючи її від видаляється бруду.
    • Не вставляйте шпильку занадто глибоко, інакше потім не зможете її витягнути.
    • Чи не проштовхуйте голку надто сильно в задню частину форсунки, щоб ненароком не зламати її або форсунку.
  4. 4 Просуньте дріт через форсунку. Якщо шпилька виявилася занадто короткою, щоб очистити засмічення в форсунки, залізьте під капот і від'єднайте шланг в нижній частині форсунки. Після цього простягніть тонкий дріт через нижню частину форсунки вгору до сопла. Якщо сопло має кілька отворів, простягніть дріт кілька разів, поки не прочистите обидва отвори.
    • Гітарні струни ідеально підходять для цього завдання, оскільки володіють достатньою жорсткістю, щоб пройти через форсунку.
    • Також можна використовувати зачищений електричний провід.

Метод 2 з 3: Замочування або заміна форсунок

  1. 1 Від'єднайте шланг від нижньої частини форсунки. Гумовий шланг на дні форсунки утримується на місці виключно завдяки тиску, який він чинить на сопло, так що зніматися він повинен з відносною легкістю.
    • Стисніть шланг вказівним і великим пальцем в області сопла і потягніть його на себе, щоб зняти.
    • Якщо шланг раптом застрягне, візьміть плоскогубці і покрутіть його вперед-назад, щоб звільнити.
  2. 2 Використовуйте плоскогубці, щоб витягнути форсунку з капота. Форсунки склоомивача закріплені пластмасовими засувками. Візьміть плоскогубці і втисніть засувки в форсунку, а потім потягніть їх вгору.
    • При натиснутій засувці форсунка повинна спокійно витягувати з отвору в капоті.
    • Не бійтеся зламати засувки, якщо вирішили повністю замінити форсунки. В іншому ж випадку постарайтеся їх не пошкодити.
  3. 3 Витягніть форсунки з капота. Знову опустіть капот і потягніть за форсунку вгору, витягуючи її з отвору. Якщо ви вже подбали про засувках, то форсунка повинна вискочити з отвору без будь-якого опору.
    • Якщо форсунка десь застрягне, відкрийте капот і стисніть затискачі плоскогубцями, щоб знову їх від'єднати.
    • Будьте обережні, щоб не пошкодити фарбу на капоті, поки будете витягувати форсунки.
  4. 4 Замочіть форсунки в мисці з оцтом. Можливо, у вас вийде позбутися засмічень в форсунках, замочивши їх на якийсь час в мисці з оцтом. Поводите форсунками трохи в оцті, щоб той неодмінно проник в закупорки. Витягніть форсунки через кілька хвилин з оцту і промийте їх.
    • Спробуйте подути в форсунку після споліскування, щоб дізнатися, прочистити чи закупорка.
    • Якщо форсунка прочистити, поверніть її назад на автомобіль.
  5. 5 Встановіть нові форсунки склоомивача. Не важливо, чи купили ви нові форсунки склоомивача або повертаєте очищені, процес установки залишається таким же. Вставте форсунку через отвір у верхній частині капота так, щоб сопла були спрямовані на лобове скло. Коли вони опиняться в самому низу, пластикові затискачі розійдуться в сторони і будуть утримувати форсунки на місці.
    • Як тільки форсунка виявиться на місці, підключіть до неї стеклоомиватель.
    • Запустіть двигун і включите нові форсунки, щоб переконатися, що вони працюють правильно.

Метод 3 з 3: Огляд та лагодження трубок склоомивача

  1. 1 Огляньте трубки, що йдуть від бачка з омиває рідиною. Якщо форсунки склоомивача не розпорошувати омиває рідина на лобове скло, проблема може критися в обриві або перекручуванні шланга, що йде від бачка з омиває рідиною до форсунки. Огляньте трубки на предмет закупорки або пошкоджень.
    • Почніть огляд з бачка і слідуйте по трубках аж до форсунок, закріплених на капоті.
    • Шукайте ознаки протікання, вигинів і інших можливих пошкоджень.
  2. 2 Почистіть закупорку в шлангах повітряним компресором. Якщо шланги зовні виглядають справними, можливо, проблема полягає в закупорці однієї з них. Витягніть шланг з сопла на форсунки, а також сопло у бачка, а потім повітряним компресором або балончиком зі стисненим повітрям продміть трубку, щоб прочистити закупорку.
    • Якщо повітря не буде проходити через трубку, її доведеться замінити.
    • Якщо повітря вільно проходить через трубку, поверніть її на місце.
  3. 3 Замініть пошкоджені шланги омиває рідини. Якщо у вас не виходить прибрати засмічення в шлангу, його потрібно замінити. Придбайте новий шланг в місцевому магазині автозапчастин або візьміть засмічений шланг з собою і підберіть йому на заміну гумовий шланг такого ж діаметру. Довжина нового шланга повинна відповідати довжині старого.
    • Прикріпіть новий шланг до тих же соплам, з яких зняли старий.
    • Після заміни шланга ще раз перевірте роботу форсунок.