Як прочистити засмічену каналізацію оцтом

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Не засыпайте в канализацию соду и уксус, если не знаете что делать дальше. Стройхак полезные советы.
Відеоролик: Не засыпайте в канализацию соду и уксус, если не знаете что делать дальше. Стройхак полезные советы.

Зміст

Якщо ви помітили застояну воду в ванною або раковині, швидше за все, у вас забився стік. На щастя, якщо ви помітили це відразу, то можете прочистити забитий стік за допомогою побутових інгредієнтів.Оцет, харчова сода, бура і велика кількість гарячої води - прості, але дуже ефективні способи прочищення забитого зливу.

кроки

Метод 1 з 3: Підготовка суміші

  1. 1 Злийте воду з раковини або ванни. Якщо слив сильно забитий, це може зайняти деякий час, проте воду все ж слід злити, щоб суміш для прочищення пробила засмічення набагато швидше.
  2. 2 Зберіть всі необхідні побутові чистячі або кухонні кошти. Існує кілька способів виготовити очищувальну суміш в домашніх умовах. Більшість з них включають в себе оцет і інша речовина, при змішуванні якого з оцтом відбувається хімічна реакція. Перевірте, чи є у вас в господарстві будь-які з цих коштів для очищення зливу:
    • Оцет (підійде білий або яблучний) послужить кислотної основою для реакції з утворенням піни.
    • Лимонний сік, як і оцет, володіє кислотними властивостями, але має освіжаючий аромат. Це робить його відмінним варіантом для прочищення засмічень в кухонних мийках.
    • Харчова сода часто використовується в якості засобу для чищення широкого спектра.
    • Сіль допоможе роз'їсти засмічення.
    • Бура також часто використовується в якості універсального миючого засобу.
  3. 3 Залийте оцет і другий компонент в слив каналізації. Змішувати їх перед заливкою не потрібно. Коли почнеться хімічна реакція, суміш сама по собі стане вирувати і пінитися.
    • Для комбінації оцту і харчової соди використовуйте ½ склянки харчової соди і ½ склянки білого оцту.
    • Для комбінації лимонного соку і харчової соди візьміть 1 склянку харчової соди і 1 стакан лимонного соку.
    • Комбінація солі, бури та оцту зажадає ¼ склянки бури, ¼ склянки солі і ½ склянки оцту.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Susan Stocker


    Спеціаліст по екологічної прибирання Сьюзен Стокер - власниця і керуюча Susan's Green Cleaning, «зеленої» клінінгової компанії номер один в Сіетлі. Добре відома в регіоні завдяки винятковим протоколам роботи з клієнтами (виграла премію Better Business Torch Award 2017 року номінації «Етика і сумлінність») і своєю енергійною підтримці екологічних методів збирання.

    Susan Stocker
    Спеціаліст по екологічної прибирання

    Також можна залити слив просто оцтом. Вилийте в слив близько 1 склянки оцту і залиште на 30-40 хвилин. В оцті міститься багато кислоти (тому він відмінно видаляє мильний осад), так що він розщепить значна кількість забили слив органічних сполук.

Метод 2 з 3: Видалення засмічення

  1. 1 Накрийте слив і дайте суміші осісти. Використовуйте пробку для зливу або шматок мокрої гарячої тканини. Тримайте його закритим протягом півгодини. В цей час бурління від хімічної реакції буде проштовхувати засмічення вниз.
  2. 2 Протолкніте засмічення вантузом. Використовуйте невеликий, за розміром раковини, вантуз для того, щоб проштовхнути засмічення. Створіть вакуум і поштовхами вгору-вниз пробийте слив.
    • Ця дія матиме більший ефект, якщо ви заповните ванну або раковину водою. Тиск води допоможе видалити засмічення.
  3. 3 Використовуйте гачок, щоб витягнути засмічення. Якщо слив забитий волоссям, візьміть товстий дріт з гачком на кінці (можна розігнути металевий гак від старої вішалки) і, опустивши в слив, обертайте до тих пір, поки не зберете на кінці все волосся. Повертайте дріт, намагаючись зачепити засмічення. Плавно зупиніться, коли відчуєте, що зачепили його.
    • Постарайтеся не подряпати раковину або ванну металевим кінцем. Крім того, будьте обережні, коли будете розгинати вішалку - метал може виявитися гострим.
  4. 4 Використовуйте трос для прочищення труб. Він схожий на довгу металеву мотузку. Ви повинні акуратно опустити трос в отвір зливу. Коли кінець упреться в засмічення, поверніть трос, щоб зачепити засмічення. Коли ви повільно потягнете трос назад, засмічення повинен прочистити. Сполосніть трос водою і повторіть процедуру.
    • Працюйте в рукавичках, тому що металевий трос може бути гострим. Вам також знадобиться старий рушник і відро, куди ви будете кидати витягнуту бруд.

Метод 3 з 3: Промивання зливу

  1. 1 Промийте слив гарячою водою. Закип'ятіть як мінімум 6 склянок води або кілька повних чайників. Відкрийте слив і повільно влийте в нього воду.
    • Якщо у вас пластикові труби, замість окропу використовуйте просто гарячу воду. Не допускайте попадання окропу в каналізацію.
  2. 2 Повторіть. Якщо вода все ще стікає повільно, повторюйте процес заново, поки злив НЕ прочистити.
    • Якщо засмічення все ще не піддається, швидше за все, слив забитий волоссям. Це може вимагати видалення вручну. Зверніться до сантехніку, якщо не можете видалити засмічення повністю.
  3. 3 Використовуйте тиск води для видалення засмічення. Найкраще це вийде у випадку з забитої ванній, тому що ви можете її заповнити великою кількістю води. Потім відкрийте слив, і нехай тиск води допоможе пробити засмічення.

Поради

  • Перевірте, чи не проржавіли Чи є у вас труби.
  • Ці способи працюють найкраще, якщо ви почнете вирішувати проблему ще до того, як слив заб'ється повністю.
  • Ви повинні побачити поліпшення вже після двох або Трез спроб. Якщо слив забитий волоссям, вам знадобиться вручну витягти грудку волосся.

попередження

  • Уникайте використання вищеперелічених засобів, якщо ви вже скористалися покупним засобом для прочищення труб. Оцет і хімікати, що містяться в чистяще засобі, при реакції іноді виділяють небезпечні випари.
  • Концентрований оцет (оцтова кислота) і каустична сода іноді використовуються для очищення стоків, але обидва цих речовини є подразниками. Вони можуть викликати роздратування шкіри, очей, носа і горла. Уникайте їх прямого попадання на шкіру, очі і одяг.