Як перевірити кішку на наявність бліх

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 8 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как узнать есть ли у кошки блохи?
Відеоролик: Как узнать есть ли у кошки блохи?

Зміст

Перш ніж ви приступите до пошуку бліх у своєї кішки, подумайте, що дає вам привід підозрювати, що у неї завелися ці кровоссальні комахи. Якщо ви бачили бліх на кішці або в будинку, значить, ваш вихованець дійсно заразився цими паразитами, і йому необхідно спеціальний засіб від бліх. Проте ви можете зіткнутися з цією проблемою, навіть якщо не виявите бліх на тваринному або в будинку. Кішка здатна очищати свою шерсть від дорослих паразитів, але на ній залишаться яйця, з яких через кілька тижнів вилупляться нові личинки. Як би там не було, слід вміти виявити бліх у кішки.

кроки

Частина 1 з 3: Виявлення симптомів

  1. 1 Зверніть увагу на те, як тварина чистить свою шерсть. Якщо ваша кішка чутлива до блохам, у неї може бути алергічна реакція. Навіть при відсутності алергії блошина слина викликає подразнення і свербіж від укусів. В результаті кішка доглядає за шерстю частіше, ніж зазвичай. Ваш вихованець може настільки часто і інтенсивно вилизувати свою шерсть, що видалить з неї бліх. В цьому випадку вам буде непросто виявити паразитів: вони будуть заплигувати на кішку лише для того, щоб поїсти, а потім знову зіскакувати з неї. Тому у кішки можуть бути блохи, навіть якщо вам не вдасться знайти їх на ній.
    • Ознаки зараження блохами залежать від стану здоров'я кішки, кількості паразитів і інших чинників.
  2. 2 Придивіться до симптомів зараження. Блошині укуси сильно подразнюють шкіру. Зверніть увагу на наступні симптоми зараження блохами:
    • дрібні горбки або покриті кіркою області, зазвичай на шиї і уздовж спини;
    • роздратована шкіра, особливо на задній частині шиї і біля основи хвоста;
    • кішка часто свербить, особливо в області морди;
    • тварина часто вилизує шерсть;
    • грудки вовни через частого вилизування;
    • випадання вовни;
    • присутність стрічкових черв'яків в стільці (блохи переносять яйця стрічкових черв'яків, які проковтує кішка)
  3. 3 Зверніть увагу на поведінку вихованця. Кішка може раптом почати уникати кімнат, де їй подобалося бувати раніше, особливо якщо там є килими, в яких ховаються блохи. Тварина може виглядати неспокійним і дратівливим. У спробах позбутися від бліх кішка може навіть гарчати і трясти головою.
    • Деякі кішки більш чутливі до блошиних укусів, і вони сильніше дратують їх. Через дискомфорту ваш вихованець може поводитися дивно.
  4. 4 Придивіться до ознак анемії. У разі сильного зараження блохами в шерсті кішки багато цих комах, і тварина може страждати від втрати крові і анемії. При цьому кішка виглядає млявою і сильно втомленою, у неї бліді ясна, вона втрачає м'язову масу. Необхідно счесать блошині екскременти на мокре білий рушник, щоб переконатися, що у кішки дійсно ці паразити. Незалежно від того, чи є у вашого вихованця блохи чи ні, в разі анемії слід показати його ветеринару.
    • Зараження блохами частіше призводить до анемії у кошенят і літніх котів.

Частина 2 з 3: Виявлення бліх

  1. 1 Посадіть кішку. Посадіть свого вихованця на біле простирадло або наволочку. На білій тканині ви зможете легше виявити бліх і їх екскременти. Якщо ви збираєтеся тримати кішку у себе на колінах, коли будете розчісувати її шерсть, попередньо застеліть коліна ганчіркою.
    • Блохи являють собою темно-коричневих безкрилих комах завдовжки близько 3-4 міліметрів. Можливо, під час розчісування вовни ви побачите, як вони стрибають. Огляньте шерсть на животі кішки між задніми лапами. Розведіть шерсть в сторони і придивіться до шкіри - блохи часто ховаються в цьому місці.
  2. 2 Розчешіть шерсть тварини. Причешіть кішку від голови до хвоста гребінцем від бліх і оглядайте при цьому шерсть і шкіру тварини. Звертайте особливу увагу на задню сторону шиї, підстава хвоста і внутрішню поверхню лап. Саме в цих місцях люблять ховатися блохи.
    • Гребінець від бліх зроблена таким чином, що ці комахи застряють між її зубами. Блохи не можуть вислизнути з тісно розташованих зубів і вичісують з вовни.
  3. 3 Огляньте гребінець від бліх. Навіть якщо ви не помітили стрибаючих бліх, можливо, ви виявите їх екскременти і яйця, які виглядають як суміш солі і перцю. Якщо ви побачите якийсь підозрілий матеріал, покладіть його на вологий рушник. Блошині екскременти містять кров, тому вони стануть темно-червоними, коли намокнуть.
    • Якщо ви виявите блошині екскременти, значить, ваш вихованець заражений блохами.
  4. 4 Перевірте, чи немає блошиних фекалій. Здрейфите залишилася на гребінці бруд і шерсть на біле простирадло і подивіться, чи немає чорних крапок. Щоб відрізнити звичайну бруд від блошиних екскрементів, злегка всприсніте водою то, що ви вичесали. Якщо чорні точки являють собою блошині екскременти, під дією вологи вони стануть червоно-коричневими або жовтогарячими з ореолом по краях.
    • Це легше зробити, якщо перед розчісуванням посадити кішку на білий рушник або простирадло.
  5. 5 Перевірте, чи немає у тварини ділянок з випала шерстю. Зараження блохами може викликати втрату вовни з кількох причин. Постійні укуси і розчісування сильно подразнюють шкіру, що призводить до випадання шерсті в окремих місцях. Крім того, якщо у кішки алергія на блошиному слину, це додатково подразнює шкіру і підсилює свербіж і розчісування.
    • У кішки може бути алергія не на бліх, а на щось інше.Якщо ви не знайдете бліх, але ваш вихованець постійно свербить, зверніться до ветеринара.

Частина 3 з 3: Профілактика бліх

  1. 1 Виберіть засіб від бліх. Навіть якщо ви не знайдете бліх, подумайте про те, щоб використовувати засіб, який допоможе позбутися від поточного зараження і запобіжить подібні випадки надалі. Сучасні засоби від бліх безпечні і надзвичайно ефективні. Деякі з них відпускають без рецепта, для покупки інших необхідний рецепт, який зможе виписати ветеринар.
    • Виберіть засіб, спеціально призначене для кішок - деякі препарати для собак можуть бути шкідливі для котів. Порадьтеся з ветеринаром щодо кошти, яке найкраще підійде вашому вихованцеві.
  2. 2 Щомісяця використовуйте засіб від бліх. При цьому дотримуйтесь прикладеним вказівкам щодо застосування або рекомендаціями ветеринара. Таким чином ви захистите свого вихованця від подібних проблем в майбутньому і дізнаєтеся, чи дійсно спостерігаються симптоми викликані блохами. Якщо лікування дозволить позбутися від проблем, ймовірно, вони були викликані блохами, навіть незважаючи на те, що вам не вдалося їх виявити.
    • Щомісячний препарат від бліх можна давати перорально, у формі ін'єкцій або як засіб для місцевого застосування.
  3. 3 Попросіть ветеринара підказати відповідний для вашого вихованця комір від бліх. У продажу є безліч подібних комірів. Деякі з них ефективні, інші не дуже, а треті можуть навіть виявитися токсичними для кішки. Зважаючи на це порадьтеся з ветеринаром щодо того, який комір підійде вашому вихованцеві.
    • Подумайте про те, щоб помістити комір від бліх в мішок і тим самим знищити всіх комах, яких вам вдасться зловити за допомогою пилососа.
  4. 4 Захистіть свій будинок від зараження блохами. Щодня пилососьте килими, доріжки і м'які меблі. Тут же викидайте використаний пакет для пилу в вуличний сміттєвий контейнер, щоб блохи не встигли вилізти з нього. Слід прати підстилку домашніх тварин в гарячій воді - це також допоможе знищити всіх бліх.
    • Якщо ви не в змозі позбутися від зараження блохами, можливо, вам знадобиться домашній аерозольний генератор. Такий генератор виділяє токсини, які знищують бліх і їх яйця, проте він може завдати шкоди дітям і домашнім тваринам. Уважно прочитайте вказівки по застосуванню, перш ніж використовувати генератор.

Поради

  • Якщо ви підозрюєте, що у кого-то з ваших вихованців завелися блохи, уважно огляньте всіх домашніх тварин.
  • Блохи є найпоширенішою причиною шкірних хвороб у кішок, зараження блохами зазвичай легко виявляється і лікується.
  • Якщо у вашій місцевості водяться блохи, обов'язково робіть профілактичні заходи, щоб кішка не заразилася цими паразитами.
  • Якщо у вашої кішки завелися блохи, подумайте про те, щоб проконсультуватися з ветеринаром щодо лікування від стрічкових черв'яків.
  • Крім блошиних екскрементів ви можете виявити в котячої шерсті яйця бліх (білі плями).
  • У разі серйозного зараження подумайте про те, щоб звернутися до дезінсектор.

попередження

  • Якщо у вашої кішки з'явилися блохи, вони можуть кусати і вас.
  • Блохи можуть викликати анемію через втрату крові, особливо у кошенят, а також переносити хвороби, в тому числі збудників тифу (рикетсії) та бартонеллез (бартонелли). Крім того, блохи є переносниками стрічкових черв'яків і викликають роздратування шкіри.
  • Лялечки бліх можуть залишатися живими протягом декількох місяців. Тому після того як ви виявите бліх, необхідно вилікувати свого вихованця і ретельно очистити будинок. Крім того, щоб уникнути повторного зараження, слід обробити проблемні місця в будинку безпечним засобом, призначеним для застосування всередині приміщень.