Як перевірити рівень рідини в приводі зчеплення

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 15 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Провалилась педаль сцепления, определяем поломку главный или рабочий цилиндр сцепления
Відеоролик: Провалилась педаль сцепления, определяем поломку главный или рабочий цилиндр сцепления

Зміст

У той час як сьогодні більшість автомобілістів віддають перевагу автомобілям з автоматичною коробкою передач, деякі залишаються прихильниками легкових і вантажних автомобілів з механічною коробкою передач. В автомобілях з механічною коробкою передач використовується зчеплення одного з двох типів: з приводом включення у вигляді троса або гідравлічним приводом з резервуаром для рідини. Якщо у вашого автомобіля зчеплення з гідравлічним приводом, перевіряти рівень рідини в системі приводу потрібно в такий спосіб.

кроки

  1. 1 Відкрийте капот автомобіля. Найкраще це зробити, коли автомобіль стоїть на рівній поверхні з холодним двигуном.
  2. 2 Знайдіть бачок з рідиною приводу зчеплення. На більшості автомобілів з гідравлічним приводом зчеплення цей бачок знаходиться біля головного гальмівного циліндра в задній частині моторного відсіку, і за розмірами він менше бачка з гальмівною рідиною. Якщо ви сумніваєтеся, де шукати, подивіться інструкцію з експлуатації вашого автомобіля.
  3. 3 Перевірте рівень рідини в бачку. Залежно від марки автомобіля бачок повинен бути заповнений вщерть або до рівня між лініями мінімуму і максимуму, зазначеними на бачку. У більшості нових автомобілів бачок зроблений з напівпрозорого пластика, в той час як в старіших автомобілях можуть бути металеві резервуари, де буде потрібно зняти кришку бачка, щоб побачити рівень рідини ..
  4. 4 Додайте рідина в бачок. Акуратно долийте рідину в бачок і витріть можливі патьоки.
    • Для гідравлічних приводів зчеплення використовується той же тип рідини, що і для гідравлічних гальмівних систем. Використовуйте рідину тієї специфікації, яка вказана в інструкції з експлуатації вашого автомобіля.
  5. 5 Закрутіть кришку бачка і закрийте капот. Переконайтеся, що прокладка на кришці встановлена ​​правильно.

Поради

  • Частота перевірки рівня рідини в бачку привода зчеплення залежить від автомобіля. Деякі автомобілі вимагають щомісячної перевірки рівня рідини, в той час як для інших така перевірка потрібна лише раз на рік.

попередження

  • Якщо виникає необхідність щоразу додавати рідину при перевірці, ймовірно існує її витік. Більшість бачків для рідини приводу зчеплення настільки малі, що навіть невеликий витік може їх повністю спустошити.Витік може виникнути в районі головного циліндра зчеплення, робочого циліндра або за педаллю зчеплення. При виявленні витоку негайно з'ясуйте її причини, так як недолік рідини призведе до неможливості перемикання передач і управління автомобілем.

Що вам знадобиться

  • Пляшка гальмівної рідини
  • Воронка (не обов'язково)
  • Ганчірка або паперовий рушник