Як проявляти повагу

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ВЕРНУТЬ СТРАСТЬ. ТОП-5 СЕКРЕТОВ
Відеоролик: КАК ВЕРНУТЬ СТРАСТЬ. ТОП-5 СЕКРЕТОВ

Зміст

Повага до людей - ключовий аспект, який необхідний для підтримки значущих особистих відносин. Навчіться поважати чужі зусилля, здібності, думки і примхи, щоб успішно спілкуватися і знаходити спільну мову з людьми. Поважайте себе, щоб набути впевненості і звичку поважати оточуючих.

кроки

Метод 1 з 4: Поважайте чужі зусилля

  1. 1 Висловлюйте вдячність. Регулярно дякуйте людей за допомогу і підтримку. Не забувайте кожного, хто допомагає вам. Проявляйте повагу словами подяки. Ваша подяку буде багато значити для людей, навіть якщо вона висловлена ​​без очевидного мотиву. Використовуйте листи, телефонні дзвінки або електронні повідомлення, щоб відновити відносини з тими, кого ви рідко бачите. Це не займе у вас багато часу. Дякуйте таких людей:
    • батьки;
    • брати і сестри;
    • співробітники;
    • однокласники;
    • друзі;
    • вчителя;
    • сусіди.
  2. 2 Хваліть чужі досягнення. Привертає увагу до успіхів інших людей і радійте чужих досягнень. Навчіться помічати докладені зусилля і щиросердно хвалити інших людей. Відведіть людини в сторону і поговоріть наїдяться, щоб ваші слова і компліменти звучали щиро.
    • Змініть свою першу реакцію з «Чому це сталося не зі мною?» на «Я так рада за неї!». Позитивне ставлення допоможе вам змістити увагу з себе і висловити добрі побажання.
    • Якщо шановний вами людина переживає непростий час або чує компліменти рідше інших, то намагайтеся хвалити його зусилля, відношення до ситуації або позитивні якості.
  3. 3 Будьте щирі. Дякувати людей і говорити слова похвали важливо, але більшість з нас недолюблює підлабузників. Висловлюйте щиру подяку і повагу. Говоріть від чистого серця.
    • Навіть проста фраза «Я завжди рада бачити тебе» покаже вашу повагу. Не потрібно ускладнювати.
  4. 4 Виконуйте свої обіцянки. Якщо ви пообіцяли прийти на захід або будуєте спільні плани, то виконуйте свою частину домовленості. Надійне поведінка покаже вашу повагу до чужого часу і готовність докласти зусиль заради людини. Поважайте чужі зусилля і не з'являтися у суді на зустрічі, будьте завжди готові і демонструйте ентузіазм.
    • Завжди приходьте на роботу, навчання або спортивні заняття в повній готовності. Виконуйте необхідну роботу і заздалегідь приводите в порядок робочі матеріали. Не потрібно даремно витрачати чужий час.
    • Може здатися, що відмова стане проявом неповаги, але будьте послідовні і реально оцінюйте свої можливості. Важко поважати ненадійних людей.
  5. 5 Пропонуйте допомогу. Докладайте особливі зусилля, щоб допомагати людям, особливо якщо ви їм нічим не зобов'язані. Запропонуйте допомогти другу з переїздом або затримайтеся і допоможіть прибрати в класі після шкільного заходу. Не обмежуйтеся своїми обов'язками. Навіть прості справи, такі як допомога молодшому братові з домашнім завданням і прибирання в саду без прохання, покажуть вашу повагу.
    • Якщо ваш друг або сусід знаходяться не в найкращому настрої або переживають непростий період в житті, то говоріть їм слова підтримки. Просте «Ти впораєшся» має неймовірне значення для людини в біді.
  6. 6 Поважайте чужі здібності. Іноді постійні пропозиції допомоги можуть бути сприйняті як неповагу. У деяких випадках розумно дозволити людині проявити себе і впоратися з здійсненним завданням своїми силами.
    • Уважайте, коли людина в змозі самостійно вирішити проблему, і не втручайтеся в чужі справи, - тим самим ви проявите свою повагу. Існує величезна різниця між емоційною підтримкою у важку хвилину і наполегливою пропозицією приготувати кашу замість людини.

Метод 2 з 4: Поважайте чужу думку

  1. 1 Вчіться активно слухати. Активно слухайте, щоб демонструвати свою повагу до чужої думки і ідеям. Дивіться і мовчіть, коли людина висловлює свої думки, а також активно обмірковуйте почуте.
    • Часто люди просто чекають своєї черги висловитися і не слухають співрозмовника. Навіть якщо ваші думки розходяться, спробуйте зрозуміти чужу точку зору і проявити емпатію. Уважність та терпеливість покажуть вашу повагу. Ви здивуєтеся користь такої поведінки.
  2. 2 Задавайте питання. Демонструйте повагу до чужої думки за допомогою питань. Відкриті і навідні запитання покажуть вашу зацікавленість і уважність. Питання не означають, що ви намагаєтеся знайти нестиковки в почуте або не вірите людині. Попросіть розповісти більше, якщо співрозмовник налаштований на розмову.
    • Замість подробиць спробуйте дізнатися про ставлення людини до теми обговорення. Якщо вам розповіли історію з життя, запитаєте: «Що ти після цього відчула?». Навіть якщо вам здається, що ви знаєте відповідь, дозвольте людині самостійно озвучити свої думки і почуття.
    • Проявляйте турботу в своїх словах. Якщо людина мало бере участь у колективному обговоренні, то задайте конкретне питання, щоб запросити його в бесіду. Не потрібно залучати до нього увагу фразою: «Коля, ти ніби мова проковтнув». Краще запитати: «Коля, як тобі фінал Ліги Чемпіонів?».
  3. 3 Намагайтеся дізнатися точку зору людини. Вчіться розуміти людей з іншою точкою зору або життєвою ситуацією, щоб демонструвати повагу. Пишаєтеся своєю думкою і поглядами, але не поспішайте думати, що всі вважають так само, щоб не ставити людей в незручне становище. Завжди стримуйте себе і намагайтеся побачити ситуацію очима співрозмовника, перш ніж висловлювати свою думку і реагувати на чужі слова.
    • Всі ми з легкістю відпускаємо в компанії випадкові зауваження на кшталт «Футбол - дурна гра». Однак уявіть, що поруч випадково виявиться людина, недавно втратив дідуся, який був професійним арбітром і пристрасно любив футбол.
  4. 4 Чи не сперечайтеся з кожного приводу. Іноді висловитися і висловити свою думку означає висловити повагу до розумових здібностей співрозмовника, але, з іншого боку, іноді краще залишити свою думку при собі і не вступати в непотрібні суперечки, які можуть навіть перерости у сварку. Як демонструвати повагу:
    • Спробуйте пом'якшити свої аргументи при першому обговоренні теми. Якщо ви твердо переконані, що спортивні змагання - це дурна і марна трата грошей, то висловлюйте свою думку ввічливими словами, навіть якщо з вами не погодяться: «Мене турбує, що міський бюджет витрачають на проведення спортивних змагань замість інших дійсно важливих речей. Що ви думаєте про це?". Проявіть повагу до чужої думки - висловіть свої думки і вислухайте зустрічні аргументи.
    • В сотий раз сперечатися з дідусем про сучасну музику напевно марно. Навіщо піднімати цю тему за сімейною вечерею?
  5. 5 Вчіться ввічливо висловлювати незгоду. Завжди висловлюйте незгоду тактовно і спокійно. Поважайте точку зору співрозмовника. Чи не ображайте чужі погляди, навіть якщо вони не збігаються з вашими.
    • Намагайтеся виявити точки дотику і тільки потім висловлювати незгоду. Починайте з похвали і потім висловлюйте своє зауваження. Навіть проста фраза: «Відмінна ідея. Правда, я з тобою не в усьому згоден ... », - дозволить м'яко висловити розбіжність у думках.
    • Приводьте конкретні доводи і не опускайтеся до образливих заперечень на кшталт «Повна нісенітниця» або «Ти помиляєшся».

Метод 3 з 4: Поважайте себе

  1. 1 Проявляйте турботу про себе. Ставтеся до себе з такою ж запопадливістю, як і до інших людей. Не приносьте свої ідеї та бажання в жертву чужим прохання. Ви заслуговуєте кращого.
    • Своєчасно звертайтеся за допомогою. Поважайте свої навички та здібності, але навчитеся визнавати, коли вам потрібна допомога. Чи не ускладнюйте собі життя.
    • Періодично радуйте себе заслуженими подарунками та подорожами.Проводьте вільний час з друзями та розважайтеся.
  2. 2 Відмовтеся від саморуйнівної поведінки. Надмірне вживання спиртних напоїв або звичка принижувати свої достоїнства згубні для тіла і розуму. Активно підвищуйте свою самооцінку і оточіть себе дбайливими, позитивними людьми.
    • Вам приємно перебувати в компанії друзів? Вони різко критикують або постійно принижують вас? В такому випадку краще знайти нову компанію.
  3. 3 Слідкуйте за своїм здоров'ям. Регулярно відвідуйте лікаря і проходите обстеження. Вирішуйте проблеми відразу після виявлення і не намагайтеся відстрочити візит до лікаря, щоб уникнути «поганих новин». Небажання відвідувати лікаря - це неповага до власного здоров'я і благополуччя.
    • Регулярно займайтеся фізкультурою і правильно харчуйтеся. Формуйте прості звички, почніть ходити пішки кілька кілометрів в день і виконувати легку зарядку, щоб залишатися в тонусі. Відмовтеся від шкідливої ​​їжі і вибирайте поживні продукти.
  4. 4 Не давайте себе в образу. Не відмовляйтеся від своїх бажань. Не дозволяйте побоюванням зачепити чужі почуття перешкодити вам поліпшити своє життя і отримати заряд позитиву. Діліться думками з важливим для вас питань. Якщо ви вирішили змінити роботу, створити музичну групу, стати актором в 40 років, то дійте. Прийміть рішення і докладіть зусиль.
  5. 5 Будьте амбітні. Всі ми час від часу стаємо жертвами власних обмежень і страхів. Будуйте плани і обмірковуйте конкретні кроки, які допоможуть втілити їх в життя. Сміливо окресліть траєкторію свого руху вперед, яка дозволить отримувати задоволення від життя. Стати найкращою версією самого себе, щоб демонструвати самоповагу.
    • Складіть план дій на найближчі п'ять років. Якщо ви школяр, де ви хочете продовжити навчання? Чим будете займатися після університету? Як досягти поставленої мети?
    • Якщо ви працюєте, наскільки ви задоволені своєю роботою? Вам подобається ваша професія? Що потрібно, щоб почати заробляти своїми захопленнями? Скільки може знадобитися часу? Це реально? Чесно і конкретно відповідайте на питання, щоб скласти реалістичний план.

Метод 4 з 4: Поважайте своїх «ворогів»

  1. 1 Не судіть про людей по першому враженню. Пам'ятайте про презумпцію невинуватості, навіть якщо при першій зустрічі чоловік вам не сподобався. Адже як сказав англійський письменник і проповідник Іен Макларен: «Будь добрий до всіх, адже кожен веде свій важкий бій». Виходите з припущення, що у людини є причини бути таким, вести себе подібним чином, мати такі переконання.
  2. 2 Уважайте краще в людях. Легко вирішити, чому людина нам не подобається, ставитися до нього без поваги або взагалі не спілкуватися. Замість цього почніть помічати в людях позитивні якості. Вам буде простіше поважати людину, якщо ви будете бачити хороше в ньому.
    • Розглядайте особисті примхи як гідності, щоб змінити своє ставлення. Наприклад, замість думки: «Вона дуже балакуча і егоїстична», - краще подумати: «Вона не боїться висловлювати свою думку. Мені це до душі ».
  3. 3 Якщо немає можливості сказати щось приємне, то... так, краще промовчати. Іноді краще просто промовчати. Навчіться розрізняти необхідні з'ясування відносин і непотрібні суперечки. Так вам буде простіше заслужити повагу людей і поберегти нерви. Не дозволяйте іншим втягувати вас в болото суперечок.
  4. 4 Чи не суньте ніс в чужі справи. Нема чого лізти в чужі справи і наживати ворогів. Все недолюблюють занадто цікавих і настирливих людей, яким нудно жити і нічим зайнятися. Наповніть своє життя цікавими заняттями, щоб у вас не залишалося часу і сил переживати про те, чим займаються сусіди або як однокласники проводять свій час.
    • Знайдіть нові хобі та проводите менше часу в соціальних мережах. Це хороший спосіб убити час, але подробиці чужого життя можуть викликати непотрібну заздрість і обурення.
  5. 5 Будьте відкриті. Можливо, ви вважаєте, що холодне ставлення і байдужість по відношенню до неприємних вам людей - найпростіший спосіб уникнути сварок. Однак така поведінка нерідко стає грубим і жорстоким, особливо в школі або на роботі, де кожен хоче відчувати себе частиною колективу. Не обов'язково ставати кращими друзями, але не ігноруйте людей і демонструйте свою повагу.
    • Намагайтеся зробити хоча б одну спробу подружитися з людиною, яка вам не особливо подобається. Питання «Як справи?» покаже, що ви хочете розтопити лід. Можливо, ваше ставлення до людини зміниться.