Як розраховувати плинність кадрів

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Свооої люди: хто для АЛЛО – ідеальний кандидат і чому плинність кадрів зменшилася у два рази
Відеоролик: Свооої люди: хто для АЛЛО – ідеальний кандидат і чому плинність кадрів зменшилася у два рази

Зміст

Розрахунок плинності кадрів - це один з ключових аспектів періодичної оцінки багатьох підприємств. Якщо ви є лідером в колективі або вам доручили підрахувати цей параметр роботи підприємства або компанії, вам знадобляться додаткові знання, щоб з'ясувати, яка плинність кадрів у вашому відділі або у всій компанії в цілому. Фінансисти і фахівці з управління бізнесом дають професійні поради щодо розрахунку плинності кадрів і її передбачення і як впоратися з її наслідками. Тут наведено загальні підходи, які використовуються на підприємствах для розрахунку плинності кадрів і оцінки впливу цього фактора на підсумкові показники роботи. Розрахунки дозволяють планувати дії для виправлення подібних ситуацій.

кроки

  1. 1 Підрахуйте кількість звільнених і пішли за власним бажанням. Для ефективного розрахунку плинності кадрів слід починати з підрахунку загальної чисельності людей, які більше не працюють в компанії. Більшість підприємств до числа звільнених для розрахунку плинності кадрів також додають тих, хто пішов за власним бажанням.
  2. 2 Оцініть число пішли співробітників в певних тимчасових рамках. Для розрахунку плинності кадрів необхідно з'ясувати тимчасові рамки, в яких ви намагаєтеся з'ясувати плинність кадрів. Наприклад, якщо ви з'ясуєте, що з 1 січня попереднього року по 1 січня наступного року з відділу або з компанії пішло 12 осіб, то плинність в чисельному вираженні складе 12 осіб на рік.
  3. 3 Розділіть число звільнених співробітників на загальну кількість працівників. У наведеному вище прикладі, якщо в компанії працює 60 співробітників, 12 ділимо на 60, щоб дізнатися загальний відсоток плинності кадрів, який складе 20 відсотків.
  4. 4 Оцініть втрати для компанії від плинності кадрів. Коли ви розрахуєте коефіцієнт плинності кадрів для компанії або відділу, ви побачите, як ці цифри відображаються на бізнесі компанії. Багато компаній також розраховують показник вартості звільнення одного співробітника, який включає такі статті, як витрати на навчання, витрати на покриття пропущених робочих годин і інше.
    • Врахуйте вартість втрати співробітників в її загальної вартості. Цілком ймовірно, що витрати, пов'язані з плинністю кадрів, стануть частиною більшої оцінки, знижує доходи компанії. Проаналізуйте витрати на операції з працевлаштування і подивіться на вартість плинності кадрів в більш широкому контексті.

Поради

  • Для загального уявлення про плинність кадрів, перегляньте неофіційні показники в бізнесі. Часто деякі проблеми в компанії дуже взаємопов'язані з високою або надмірної плинністю кадрів. Наприклад, низький моральний дух - це явище, яке часто провокує відхід співробітників. Відсутність правильного менеджменту також може привести до збільшення плинності кадрів. Намагаючись розібратися в проблемах плинності кадрів у вашій компанії, оцініть більш глобальні питання, які можуть бути причиною цих проблем. Маючи достатньо інформації під рукою, ви зможете вплинути на негативні аспекти, які призводять компанію до ще більш гірших наслідків, пов'язаних з низьким моральним духом або іншими аспектами.