Як розслабити очі

Автор: Mark Sanchez
Дата Створення: 28 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
14 упражнений, которые позволят снять усталость с глаз
Відеоролик: 14 упражнений, которые позволят снять усталость с глаз

Зміст

1 Закрийте очі. Виконуйте вправу сидячи, щоб випадково не заснути. Примружтеся якомога сильніше, щоб допомогти очам розслабитися.
  • Примружтеся на кілька секунд, а потім швидко відкрийте очі. Повторіть таку вправу 3-5 разів, щоб очі розслабилися.
  • Швидко виконайте вправу кілька разів, а потім щільно закрийте очі приблизно на одну хвилину. Зосередьтеся на диханні, щоб розслабитися ще сильніше.
  • 2 Масажуйте закриті очі. М'яко масажуйте очі кінчиками пальців майже лоскочуть дотиками. Потім повністю закрийте очі долонями, щоб заблокувати весь світ. Не забудьте перед цим вимити руки з милом, щоб в очі не потрапила інфекція.
    • Масаж допоможе очам розслабитися, а подальша темрява надасть заспокійливий ефект.
  • 3 Впливає на очі теплом долонь. Очі дуже чутливі, тому для значного ефекту не потрібно великої кількості тепла. Просто потріть долоні одна об одну, а потім акуратно прикладіть до закритих очей. Тепло надає на очі дуже заспокійливий ефект.
    • Завжди попередньо мийте руки, щоб не допустити потрапляння інфекцій (дотику до очей брудними руками - вірний спосіб заробити застуду).
  • 4 Виконуйте розслаблюючі вправи. Існує цілий ряд вправ для розслаблення очей. Вони не універсальні, тому використовуйте метод проб і помилок, щоб підібрати для себе підходящий варіант.
    • Спробуйте моргати. Зокрема, коли ви дивитеся на екран комп'ютера, очі напружуються, тому намагайтеся моргати кожні чотири секунди. Можливо, це допоможе розслабити очі.
    • Повертайте очима. Закрийте очі і почніть обертати в усіх напрямках. Така вправа принесе відчуття розслаблення майже як після масажу, а також дозволить послабити напругу очних м'язів.
    • Виконуйте «зорове сканування». Якщо ви довго дивилися на близько розташованих об'єкти на зразок екрану комп'ютера, на деякий час сфокусуйтеся на віддалених об'єктах. Дивіться в кути кімнати і зверніть увагу на деталі в приміщенні (процес «сканування»).
  • Метод 2 з 2: Робота і спосіб життя

    1. 1 Робіть перерви. Якщо ви щодня проводите багато часу за комп'ютером, це може позначитися на ваших очах. Коли ви довго фокусуєтесь на екрані, очі втомлюються, але сьогодні складно уникнути подібної проблеми. Спробуйте встати і пройтися під час обідньої перерви, щоб озирнутися навколо і зосередитися на інших предметах. Так вам буде простіше пережити день без надмірного напруження очей.
      • Спробуйте слідувати правилу 20-6-20. Кожні 20 хвилин дивіться на предмет в 6 метрах від вас протягом 20 секунд.
    2. 2 Обмежуйте екранний час. Оскільки головною причиною напруги очей сьогодні є час роботи за комп'ютером, переглядом телевізора, використанням смартфона або іншого пристрою з екраном, спробуйте знаходити альтернативи таким заняттям на кшталт паперових книг замість читання на планшеті.
      • Також можна знизити шкідливий вплив екрану, якщо роботи за комп'ютером не уникнути - спробуйте розташувати екран нижче і використовувати антиблікову матрицю для захисту очей.
    3. 3 Часто промивайте очі холодною водою. Спробуйте робити це вранці, ввечері і кілька разів протягом дня, коли очі особливо напружені або болять.Холодна вода надасть заспокійливу дію і допоможе очам розслабитися.
      • Також можна прикласти до очей холодні скибочки огірка і залишити на 5-10 хвилин. Прохолода і можливість розслабити закриті очі принесуть помітне полегшення.
    4. 4 Зверніться до лікаря. Якщо у вас часто напружені очі, а проблема турбує вас з кожним днем, то слід звернутися до лікаря. Відчуття дискомфорту і напруги може виникати в разі проблем із зором або інших захворювань очей. Краще перестрахуватися і вчасно звернутися до фахівця, щоб переконатися у відсутності серйозних проблем (або при необхідності пройти курс лікування).