Як реагувати на жарти

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как Придумать Шутку в Любой Ситуации
Відеоролик: Как Придумать Шутку в Любой Ситуации

Зміст

Всім подобаються гарні жарти, але коли ці жарти зачіпають саме вас, часом буває важко визначитися з тим, як на це реагувати, відповідати і продовжувати добре проводити час. Постарайтеся зберегти спокій і зрозуміти вихідні наміри жартівника. Якщо в жарті не було злого умислу, не ображайтеся на неї. Звичайною автоматичної реакцією на жарт є сміх, тоді як образа - це усвідомлений вибір. Ви самі відповідаємо за те, щоб жарт вас не зачепила.

кроки

Метод 1 з 4: Усвідомлення справжніх намірів жартівників

  1. 1 Припускайте про оточуючих краще. Постарайтеся запам'ятати, що більшість жартів відноситься до добродушним спробам розвеселити оточуючих. Часом люди обирають найдешевший шлях до веселощів, а це іноді набуває форми нападок на будь-чию адресу. Якщо ви самі стали об'єктом жарту, постарайтеся згадати, що людина просто намагається здаватися забавним; і, ймовірно, жарт більше стосується його або її, ніж вас.
    • Жарт може бути добродушною, але погано сформульованої. Можливо, жартівник просто недооцінив вашу чутливість до конкретної теми.
    • Часом люди жартують на чутливі теми, щоб надати підтримку тим, хто її потребує, або щоб підняти настрій.
  2. 2 Візьміть до уваги навколишнє оточення. Відчуйте атмосферу. Якщо жарт малася на увазі як добросерда (яка не має наміру образити вас або кого-то еще), зі свого боку можна відповісти на неї такий же добросердечність. Для підтримки розмови можна у відповідь пожартувати або просто посміхнутися і відмахнутися від цього жарту.
    • Коли жартують над жартівником, стежте за тим, щоб ваші жарти залишалися добродушними. Пам'ятайте, що людина просто намагається трохи повеселитися і подуріти.
    • Проте, в разі жорстоких або загрозливих намірів жартівника ваша реакція може бути відповідною.
  3. 3 Врахуйте джерело жарти. Деякі люди бувають просто безглуздими або цілком добродушними, але не вміють правильно формулювати свої думки. У таких випадках краще просто пропустити жарт повз вуха. Ваш друг може від природи володіти уїдливим характером. Навчіться приймати це як складову частину його гумору і пам'ятайте, що він не прагне чимось образити вас.
    • У кожного з людей є не найкращі риси. Надмірно саркастичний один навряд чи зможе щось з собою вдіяти, тому немає сенсу ображатися на його репліки і створять потенційно шкідливі перешкоди вашим відносинам.

Метод 2 з 4: Вибір поведінки в залежності від ситуації

  1. 1 Прощайте легкі випади на вашу адресу. Визнайте, що часом кожен заходить занадто далеко, тому не звертайте уваги на незначні нападки. Якщо один знайшов за що зачепитися в ситуації, що склалася і видав зневажливий коментар на вашу адресу, вибачте його.Вважайте, що це було помилкою, про яку він шкодує, і що в іншому він все так же продовжує виконувати свою роль одного з властивими йому співчуттям і співпереживанням.
    • Якщо ж неналежні коментарі або низькі жарти продовжують створювати вам проблеми, в такому випадку розумно буде обговорити це з одним.
  2. 2 З посмішкою підігравайте нешкідливим жартів. Є кілька ситуацій, в яких подібна поведінка буде доречним, наприклад, в школі, коли жартівники не дуже добре знають вас або не розуміють, що докучають вам своєю поведінкою. Часом, якщо вам вдасться виявити поблажливість до чужих жартів, можна навіть завоювати повагу жартівників і дістати собі ще кілька нових друзів.
    • Наприклад, якщо хтось облив вас водою і питає: "Хочеш скупатися?", Йому можна відповісти: "Чорт, я забув своє пляжний рушник будинку!"
  3. 3 Ігноруйте низькосортні жарти. Вміст гумору дуже сильно варіюється. Фізична зрілість, емоційний стан і особисті обставини - все це вносить свій внесок у формування почуття гумору. Зрозумійте, що ваш гумор може істотно відрізнятися від чужого гумору.
    • Ігноруйте ті жарти, які здаються вам смішними - це найпростіший спосіб показати своє несхвалення без створення зайвого напруження.

Метод 3 з 4: Уміння сміятися над собою

  1. 1 Не ставтеся до себе занадто серйозно. Визнайте себе звичайною людиною, яка, як і інші, схильний робити помилки і часом дуже смішні. Невеликий добродушний укол може виявитися корисним для того, щоб трохи освітлити картину того, що відбувається з вашої точки зору.
    • Якщо вам важко знайти що-небудь смішне в жарті на вашу адресу, спробуйте поглянути на те, що відбувається з боку. Подумки повторіть почуту жарт, але стосовно до кого-то ще, ймовірно навіть до того, кого ви зовсім не знаєте. Можливо, це допоможе вам знизити свій оборонний настрій.
  2. 2 Вибийте у жартівника грунт з-під ніг. Якщо людина розповідає про вас щось таке, що ви хотіли залишити при собі, візьміть контроль над його розповіддю. Перервіть жартівника, щоб поправити його або доповнити подробицями один з аспектів історії, і самостійно дорасскажіте її. Ймовірно, що оточують вважатимуть за краще почути все від першоджерела і перенаправляють свою увагу з жартівника на вас.
    • Незграбні моменти стають не такими неприємними, коли ви звертаєте їх жартома, тому скористайтеся можливістю позбутися від деяких негативних почуттів за допомогою жарти.
  3. 3 Перевершивши жартівника. Покажіть жартівнику, що вас не турбують його жарти, видавши ще більш смішний жарт про самого себе. Спрямований на себе гумор прекрасно підходить для зняття напруги в ситуації, що склалася, так як робить вас ближче до решти людям. Навколишні починають відчувати себе комфортніше в ситуації, що склалася, коли бачать, що ви здатні сміятися над собою.
    • Також цим ви зверніть увагу оточуючих на себе, що дозволить вам взяти ситуацію під власний контроль.
    • Простий спосіб перехопити пальму першості у власні руки - скористатися наступною фразою у відповідь на чужу жарт: "Це ще нічого, ви не бачили мене, коли ..."

Метод 4 з 4: Установка меж дозволеного

  1. 1 Спокійно висловіть образу. Як у жартівника є право розповідати свої жарти, так і у вас є право протестувати і обговорювати наслідки невдалих жартів. Зробіть глибокий вдих, при необхідності вибачитеся, щоб відійти до вбиральні і заспокоїтися. Потім поясніть проблему в максимально зрозумілою і ввічливій формі.
    • У разі неналежних жартів жартівнику можна сказати наступне: "Будь ласка, не жартуй про це. Це досить чутлива для мене тема".
  2. 2 Не беріть участі в низьких жартах над іншими людьми. Зрозумійте, що ваші наміри також можуть бути неправильно зрозумілі іншими людьми, тому будьте обережні і не вдавайтеся в потенційно образливі жарти. Задавайте тон спілкування, який послужить прикладом для інших.
    • Якщо ви не впевнені в тому, яким чином можна пожартувати, нікого при цьому не образивши, постарайтеся пожартувати над собою. Спрямований на себе гумор допомагає оточуючим розслабитися і зняти напругу.
  3. 3 Запропонуйте обговорити, на які теми можна жартувати, а на які - ні. Якщо тон жартів став негативним або образливим, призупините бесіду. Поясніть, що розмова прийняв проблематичне напрямок, і запропонуйте деякі правила, щоб повернути його в нормальне русло. Наприклад, можна перерахувати неприпустимі теми і навіть встановити певні наслідки за порушення заборони на їх обговорення.
    • Гра в встановлення правил дозволить змінити напрямок розмови без затьмарення його загального тону.

Поради

  • Посмішка або посмішка у відповідь на образу є прекрасним способом захисту.
  • Почитайте матеріали з популярними жартами. Знайомство з ними дозволить вам стати більш підготовленим до будь-якої ситуації.

попередження

  • Коли жарти націлені на те, щоб змусити вас відчути себе погано, принизити вас або порушити ваш соціальний статус, можливо, вас спеціально задирають. В такому випадку розумно буде обговорити ситуацію, що склалася з тим, кому ви довіряєте.
  • Знайте, що деколи краще всього просто вийти з ситуації, що склалася. Спроби постояти за себе, на жаль, можуть зробити вас ще більш привабливою мішенню, якщо вас навмисне задирають.

додаткові статті

Какфліртовать з хлопцем через повідомлення Какперестать сміятися, коли ви смієтеся в невідповідний час Какперепісиваться з дівчиною, яка подобається Какразговарівать з дівчиною по телефону Какобщаться весело і цікаво за допомогою смс повідомлень Какузнать, що людина більше не хоче з вами розмовляти Какпотерять голос Какздороваться з дівчатами Каквесті себе так, щоб люди тягнулися до вас Какобщаться в Omegle Какпонять, що людина ігнорує ваші дзвінки і вирішити, що з цим робити Какубедіть батьків купити вам те, що ви хочете Какзаблокіровать номер, щоб з нього не приходили СМС повідомлення Какізбавіться від надокучливого людини, не зачепивши його почуття