Як скласти іспит з математики

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 8 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК СДАТЬ ЭКЗАМЕН, ЕСЛИ НИЧЕГО НЕ ЗНАЕШЬ. МОИ ЛАЙФХАКИ
Відеоролик: КАК СДАТЬ ЭКЗАМЕН, ЕСЛИ НИЧЕГО НЕ ЗНАЕШЬ. МОИ ЛАЙФХАКИ

Зміст

Майбутній іспит з математики може лякати, особливо якщо ви не дуже сильні в цьому предметі. Проте, попередня підготовка і вибір правильної стратегії допоможуть вам успішно скласти іспит. Найкраще почати готуватися до іспиту заздалегідь, хоча б за кілька днів або навіть тижнів. Проте, можна дещо зробити і в тому випадку, якщо для підготовки у вас залишився лише один день. Якщо ж у вас зовсім не залишилося часу, зосередьтеся на тому, що ви вже знаєте, і використовуйте деякі прийоми, щоб отримати якомога вищу оцінку.

кроки

Метод 1 з 3: Завчасна підготовка до іспиту з математики

  1. 1 Виконуйте домашні завдання. Ваш вчитель математики, швидше за все, буде регулярно давати домашні завдання, які допоможуть вам підготуватися до іспитів. Завжди виконуйте домашні роботи, навіть якщо вони не є обов'язковими або за них не ставлять оцінки. Ця додаткова робота допоможе вам краще засвоїти досліджуваний матеріал і підготуватися до іспитів.
    • Вирішуйте додаткові завдання, якщо ви відчуваєте труднощі з будь-яким матеріалом. Наприклад, якщо вчитель поставив всі завдання з парними номерами в кінці глави, виконайте не тільки їх, але і непарні завдання.
    • В кінці підручників часто наводяться відповіді до завдань. В цьому випадку ви зможете перевірити, чи правильно вирішили завдання.
    • При виконанні домашньої роботи записуйте потрібну формулу до кожного завдання. Так вам легше буде запам'ятати формули, які стануть в нагоді на іспиті.
  2. 2 Переглядайте свої записи і приділяйте особливу увагу тим матеріалом, з яким буде присвячений іспит. Хороший конспект надасть вам велику допомогу при підготовці до іспиту. Намагайтеся читати записи в той же день, коли ви зробили їх, щоб закріпити пройдений в класі матеріал.
    • Наприклад, можна переглядати конспект відразу після уроків, перед виконанням домашнього завдання або в інше відведене для навчання час.
  3. 3 Читайте відповідні розділи підручника, щоб як слід засвоїти матеріал. Хоча вам, можливо, не дуже подобається читати підручники з математики, це прекрасний спосіб переконатися в тому, що ви зрозуміли все те, що вчитель пояснював в класі. Уважно читайте задані учителем розділи, а потім задавайте йому питання, якщо не зрозуміли що-небудь.
    • При читанні відзначайте або підкреслюйте важливі місця, щоб потім вам легше було знайти їх.
    • Робіть закладки на ключових сторінках, щоб ви могли швидко знайти їх.
  4. 4 Зробіть флеш-картки, Щоб вивчити важливі поняття і формули. Це невеликі картки з інформацією з обох сторін. Флеш-картки допоможуть вам запам'ятати математичні формули, ключові терміни й поняття. На одній стороні картки запишіть формулу, визначення або поняття, а на другий дайте пояснення або наведіть приклад.
    • Наприклад, якщо ви хочете запам'ятати формулу для вирішення квадратного рівняння, можна записати її на одному боці картки, а з іншого боку пояснити, як нею користуватися, і привести відповідний приклад.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Grace Imson, MA


    Викладач математики Грейс Імсон - викладач математики з більш ніж 40 роками досвіду. В даний час викладає математику в Міському коледжі Сан-Франциско, раніше працювала на кафедрі математики в Сент-Луісском університеті. Викладала математику на рівні початкової, середньої та старшої школи, а також коледжу. Має магістерський ступінь з педагогіки зі спеціалізацією на керівництві і контролі, отриману в Сент-Луісском університеті.

    Grace Imson, MA
    викладач математики

    Переконайтеся, що ви твердо засвоїли основи математики. Щоб успішно здати будь-який іспит з математики, необхідно володіти її основами, особливо множенням. Навіть якщо іспит присвячений скорочення дробів, вам знадобиться тверде знання таблиці множення.

  5. 5 Якщо ви щось не зрозуміли, задавайте питання свого вчителя або викладача. При вивченні математики обов'язково знайдеться щось, чого ви не зрозумієте з першого разу, і в цьому випадку краще всього відразу ж звернутися за допомогою. Обговоріть з учителем або викладачем математики то, що ви не зрозуміли. Вони зможуть вам докладніше роз'яснити відповідний матеріал, і ви краще засвоїте його.

    Порада: Якщо вам подобається вчитися спільно з іншими людьми, спробуйте організувати групу з вивчення математики або приєднатися до такої групи, якщо вона вже є.


Метод 2 з 3: Підготовка до іспиту з математики за один день

  1. 1 Перегляньте свої записи, щоб освіжити в пам'яті найбільш важливі формули і поняття. Якщо ви вели конспект в класі, можна використовувати його, щоб встигнути згадати пройдений матеріал за день, що залишився. Знайдіть важливі формули і інформацію, на якій учитель загострював увагу під час уроків. Швидше за все, все це зустрінеться під час іспиту, тому уважно перегляньте свій конспект.
    • Якщо ви не вели хороших записів, попросіть у своїх однокласників позичити вам конспекти. Можливо, хтось із однокласників позичить свій конспект або навіть дозволить зробити копію, що допоможе вам підготуватися до іспиту.
  2. 2 Візьміть зразкову завдання, якщо є така можливість. Деякі викладачі математики дають учням приблизні завдання, схожі на ті, які можуть зустрітися на іспиті. В цьому випадку уважно вивчіть питання і завдання і переконайтеся, що ви розумієте і можете вирішити їх. Схожі завдання можуть зустрітися на іспиті, тому детальний розбір зразкових завдань підвищить ваші шанси успішно скласти іспит.
    • Можна також самостійно скласти приблизні завдання на основі тих завдань, які вирішувалися в класі і наведені в підручнику.
    • Ще один варіант полягає в тому, щоб пошукати схожі приклади в інтернеті.
  3. 3 Зробіть навчальний лист і занесіть в нього найбільш важливу інформацію. Визначте всі найважливіші формули, визначення, поняття та іншу інформацію, яка, на вашу думку, знадобиться вам на іспиті. Запишіть все це на картці або аркуші паперу. Тримайте цей лист при собі і при першій-ліпшій можливості заглядайте в нього.
    • Наприклад, можна читати навчальний лист, коли ви їдете в автобусі, стоїте в черзі або навіть чекаєте початку уроків.

    Порада: Деякі вчителі математики дозволяють приносити з собою на іспит список найбільш важливих формул. Це може бути невелика картка або стандартний аркуш формату А4, в залежності від вказівок вчителя. Запишіть на лист всю інформацію, яка, на вашу думку, буде потрібно вам на іспиті.


  4. 4 Пошукайте на YouTube навчальні відео, в яких коротко пояснюються складні поняття. Якщо ви відчуваєте, що все ще не до кінця розумієте який-небудь матеріал, пошукайте в інтернеті відео з його поясненням. Можливо, так вам легше буде зрозуміти його, ніж по конспекту або підручником.
    • Наприклад, якщо ви відчуваєте проблеми зі складанням і відніманням дробів, знайдіть відео, де це питання пояснюється в зрозумілій і цікавій формі.

Метод 3 з 3: Правильні дії під час іспиту

  1. 1 Пропустіть ті завдання, в яких ви не впевнені, щоб повернутися до них пізніше. Найкраще вирішити спочатку легкі завдання, так як на це піде менше часу. Якщо ви зіткнулися з завданням, яка викликає у вас складнощі, пропустіть її і поверніться до неї після того, як обробитеся з найбільш легкими завданнями.

    Порада: Це означає, що вам доведеться вирішувати якісь завдання не по порядку, проте не турбуйтеся! Це набагато краще, ніж намагатися вирішити всі завдання по порядку і не вкластися у відведений час.

  2. 2 Прочитайте умови задач і випишіть наведені в них величини. Умови завдань можуть бути дуже заплутаними, особливо якщо вони містять багато додаткової інформації, яка не сприяє знаходженню рішення.Витратьте хвилинку на те, щоб спочатку прочитати умову кожного завдання і визначити відповідні числа, які знадобляться для її вирішення. Потім підставте ці числа в потрібну формулу і знайдіть відповідь.
    • Як приклад розглянемо таку задачу: «Петру необхідно припаркувати на стоянці 27 автомобілів, причому кожен автомобіль займає площу 3 × 3 метри. Розміри стоянки складають 30 × 55 метрів. Скільки автомобілів зможе розмістити Петро на цій стоянці? ».
    • В умові задачі наведені такі числа: кількість наявних автомобілів (ця величина не знадобиться), площа, яку займає одним автомобілем (3 × 3 метри), і розміри стоянки (30 × 55 метрів).
  3. 3 Перегляньте вирішення завдань і по можливості додайте додаткову інформацію. Навіть якщо ви отримали неправильну відповідь, деякі вчителі нараховують додаткові бали за те, що учень продемонстрував свої знання і вміння вирішувати даний тип задач. Доповніть рішення кожного завдання якомога більшою кількістю деталей, особливо якщо ви не впевнені в тому, що отримали правильну відповідь.
    • Наприклад, якщо для вирішення завдання необхідно використовувати ту чи іншу формулу, спочатку запишіть цю формулу в загальному вигляді. Після цього підставте в формулу відповідні величини, запишіть необхідні проміжні обчислення, і лише потім наведіть отриману відповідь.
  4. 4 Виключіть ті варіанти, які ви вважаєте неправильними. На іспиті вам можуть попастися завдання з декількома варіантами відповіді, щодо вирішення яких ви не впевнені. Щоб збільшити свої шанси на більш високу оцінку, можна виключити ті відповіді, які здаються вам неправильними. Спробуйте вирішити проблемне завдання, а потім виключіть свідомо невірні відповіді.
    • Припустимо, ви вирішили задачу і в результаті отримали 72, проте є такі варіанти відповіді: а) 56, б) 71, в) 77, г) 112. Можна виключити варіанти «a» і «г», так як вони сильно відрізняються від отриманого вами відповіді. Краще всього вибрати варіант «б», оскільки він найближче до вашого відповіді.
  5. 5 Спробуйте вгадати відповідь, Якщо не залишається нічого іншого. Якщо завдання має кілька варіантів відповіді і ви не знаєте, який правильний, можна спробувати вгадати його. Виберіть таку відповідь, який здається вам правильним, якщо ви маєте уявлення про те, яким він може бути. Ось кілька додаткових способів вгадати правильну відповідь:
    • уникайте таких варіантів, які сильно відрізняються від інших можливих відповідей;
    • виберіть варіант «все» або «ні один», якщо є така можливість;
    • якщо можливі відповіді записані словами, виберіть найдовший варіант.

Поради

  • Щоб поліпшити свої оцінки з математики, необхідно практикуватися в рішенні задач. Якщо у вас що-небудь не виходить з першого разу, тренуйтеся, і врешті-решт ви досягнете успіху.