Як зробити кучеряве волосся красивими і не пухнастими

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 18 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ЕСТЕСТВЕННЫЕ ЛОКОНЫ ЗА 5 МИНУТ НА УТЮЖОК | ЛАЙФХАКИ НОВОГОДНЕЙ УКЛАДКИ
Відеоролик: ЕСТЕСТВЕННЫЕ ЛОКОНЫ ЗА 5 МИНУТ НА УТЮЖОК | ЛАЙФХАКИ НОВОГОДНЕЙ УКЛАДКИ

Зміст

Кучеряве волосся часто бувають жорсткими, неслухняними і пушаться. На щастя, це не вирок. При належному догляді кучеряве волосся можуть бути м'якими, сяючими і красивими. У цій статті ми розповімо вам, як перетворити свою неслухняну копицю в м'які, тримають форму кучері.Пам'ятайте, що не всі поради підходять кожному: вам доведеться трохи поекспериментувати, перш ніж знайти ті методи, що працюють для вас.

кроки

Частина 1 з 3: Мийте і сушіть волосся правильно

  1. 1 Дізнайтеся, який шампунь і кондиціонер підходять для кучерявого волосся. Постарайтеся купувати засоби, спеціально призначені для кучерявого волосся. Вони містять речовини, які необхідні таким волоссю, щоб виглядати гладкими, м'якими і здоровими. Ось список того, що вам варто придбати:
    • Продукти деяких марок мають маркування з цифри і букви, що вказує на тип волосся, для якого вони призначені. Так, 1 означає абсолютно пряме волосся, а 4С - самі тугі кучерики.
    • Зволожуючий шампунь / кондиціонер зволожує волосся і дозволяє їм виглядати не такими пухнастими і сухими.
    • Масла, такі як масло авокадо або ши, також зволожують волосся. Масло додасть волоссю м'якості і гладкості.
    • Протеїн допоможе зробити волосся здоровими, сильними і сяючими. Він також зробить волосся менш пухнастими.
  2. 2 Не використовуйте засоби, які містять силікон, сульфати і парабени. Силікон - це речовина, яка міститься в багатьох засобах для волосся. Його можна вимити тільки за допомогою сульфатів, які є жорсткими миючими агентами. Сульфати можуть зробити кучеряве волосся сухими і пухнастими. Парабени - консерванти, які імовірно можуть бути пов'язані з раковими захворюваннями, тому краще їх уникати.
  3. 3 Уникайте засобів, що містять спирт. Спирт може зробити кучеряве волосся сухими, а сухе волосся виглядають неакуратно. Спреї, гелі та муси зазвичай містять спирт. Прочитайте склад, перш ніж купувати такі засоби. Якщо вам ніяк не вдається знайти засіб без спирту, постарайтеся хоча б знайти таке, де спирт міститься в меншій кількості - в цьому випадку він буде названий ближче до кінця списку інгредієнтів.
  4. 4 Чи не мийте голову кожен день. Кучеряве волосся не виділяють стільки натуральних жирів, як інші типи волосся, тому вони часто стають сухими і пухнастими. Моя голову щодня, ми змиваємо себум (шкірне сало). Мийте волосся 2-3 рази на тиждень. Якщо у вас занадто сухе волосся, мийте їх раз на тиждень.
  5. 5 Наносите шампунь на корені, спускаючись до кінчиків. На кінчиках практично не повинно бути шампуню. Шампунь може сушити волосся, а кінчики волосся найбільш ламкі.
  6. 6 Наносите кондиціонер на кінчики, піднімаючись вгору. На коренях волосся практично не повинно бути кондиціонера. Кондиціонер обтяжує волосся. Також він може зробити коріння більш жирними. Залиште кондиціонер на 2-3 хвилини або довше, якщо це зазначено в інструкції.
  7. 7 Намагайтеся після миття давати волоссю висохнути самим і не використовуйте рушник. Тепло розпушити кучеряве волосся, а жорстка текстура більшості рушників може їх пошкодити. Дайте волоссю висохнути самим. Якщо вам потрібно висушити волосся рушником, промокніть їх рушником з мікрофібри. Це м'яка тканина, яка не пошкоджує волосся, але добре вбирає зайву вологу.
  8. 8 Використовуйте для сушки волосся дифузор або насадку у вигляді ковпака. Тепло може пошкодити кучеряве волосся і розпушити їх. Якщо вам потрібно висушити волосся феном, використовуйте насадку-дифузор. Ви зможете розподілити тепло і зробити його не таким інтенсивним. Так волосся не заплутаються і не распушатся. Ви також можете використовувати насадку-ковпак; вона відмінно підійде для неслухняних і текстурованих волосся.
    • Не забудьте нанести на волосся термозахисної засіб, перш ніж використовувати фен.

Частина 2 з 3: Укладайте волосся дбайливо

  1. 1 Не розчісуйте сухе волосся щіткою. Це призведе до того, що кучері розділяться і волосся стане пухнастими. Якщо ви хочете зробити волосся слухняним, спробуйте розчесати їх вологими пальцями або нанести трохи олії для волосся або піни для укладання. Також можна використовувати гребінець або гребінь з широкими зубами.
  2. 2 Розділіть вологі кучері гребінцем або гребенем з широкими зубами. Зубці такого гребеня розташовані досить далеко один від одного, тому вони не порушать природних завитків. Розчісуйте волосся від кінчиків, поступово, секція за секцією, просуваючись вгору. Ніколи не розчісуйте волосся прямо від коренів до кінчиків. Це вірний шлях до січеться кінців, заплутаним і розпушеним волоссям.
    • Якщо у вас дуже неслухняне волосся, нанесіть спочатку трохи спеціального масла, крему для укладання або незмивною кондиціонера.
  3. 3 Зробіть правильну стрижку. Те, що підходить вашій подрузі з кучерявим волоссям, необов'язково буде підходити і вам. Кудрі кудрям ворожнечу. Відповідна стрижка залежить від того, наскільки довгі ви хочете волосся, наскільки вони у вас кучеряве і скільки зусиль ви готові докласти для укладання. Ось кілька ідей і порад:
    • Якщо у вас тугі спіральні кучері, зробіть довгу градуированную стрижку. Це допоможе трохи погіршити волосся, щоб пасма не вибивалися, не порушуючи виду вашої зачіски.
    • Якщо у вас довге хвилясте волосся, зробіть довгу градуированную стрижку. Робіть драбинку мінімально, щоб волосся не стирчали в сторони.
    • Якщо вам подобаються стрижки коротший, спробуйте зробити стрижку боб. Залиште волосся довгими спереду і зробіть їх короткими ззаду. Це допоможе чіткіше окреслити локони.
    • Якщо вам подобаються зовсім короткі стрижки, не бійтеся зробити стрижку Пікс! Головне, щоб волосся було по боках і довше на маківці.
  4. 4 Користуйтеся плойками і вирівнюють утюжками розумно і акуратно. І ті, і інші можуть пошкодити волосся і порушити їх структуру. Якщо вам необхідно використовувати вирівнюючий або завивають праску, спочатку нанесіть на волосся термозахисної засіб. Налаштуйте вирівнюючий або завивають праску на самий щадний температурний режим перед використанням.
    • Чи не налаштовуйте температуру вище 205 ° C, інакше ви пошкодите волосся.

Частина 3 з 3: Використовуємо правильні засоби та препарати

  1. 1 Зволожує і живить волосся за допомогою гарячого масла. Налийте трохи харчового масла в кружку. Поставте кружку в миску з гарячою водою і почекайте 2-3 хвилини, поки масло стане гарячим. Втирайте масло в волосся, а потім надіньте шапочку для душу. Зачекайте від 30 хвилин до 2 годин, потім змийте. Масло допоможе пом'якшити та зволожити волосся, не роблячи їх занадто пухнастими. Ось, які масла можна використовувати:
    • Масло авокадо відмінно підходить для зволоження сухих і пухнастих волосся.
    • Масло кокоса не тільки пахне чудово, але і робить волосся сяючими.
    • Масло жожоба - легке масло, яке ідеально підходить для жирного волосся.
    • Масло з рисових висівок містить вітамін Е. Воно робить волосся більш сильними, тому відмінно підходить для сухих і ламких волосся.
  2. 2 Раз чи два на місяць споласкивайте волосся розведеним оцтом. Змішайте 3 столові ложки оцту з 3 склянками (700 мл) води. Після того, як закінчите мити волосся, нахиліть голову назад і налийте оцтовий розчин на волосся. Також захопіть шкіру голови. Змийте оцет холодною водою.
    • Ви можете використовувати білий або яблучний оцет. Яблучний оцет має більш різкий запах, але в ньому міститься більше поживних речовин.
    • Оцет допоможе прибрати залишки коштів по догляду за волоссям або накопичення від жорсткої води, а холодна вода закриє лусочки кутикули волосся. Це допоможе волоссю бути гладкими і не пушіться.
  3. 3 Зробіть живильний коктейль для волосся. Змішайте баночку кокосового молока, 1 авокадо, 2 столові ложки меду і 2 столові ложки оливкової олії в блендері. Коли коктейль стане однорідним, нанесіть його на волосся, потім змийте.
    • Кокосове молоко зволожить волосся, зробивши їх не такими пухнастими.
    • Авокадо забезпечить волосся протеїном, необхідним для їх сили і здоров'я.
    • Мед зробить волосся сяючими.
    • Оливкова олія зволожить волосся, зробивши їх менш сухими і пухнастими.
  4. 4 Використовуйте засоби для укладання волосся з розумом і вибирайте такі, які не містять спирту. На жаль, багато спреї і гелі для укладки містять спирт, який сушить кучеряве волосся.Якщо ви хочете укласти кучеряве волосся, спробуйте використовувати гель з алое вера. Він додасть вашому волоссю доглянутий вигляд, але не буде сушити їх.
  5. 5 Купуйте правильні засоби для укладання. Якщо не хочете самі готувати засоби по догляду, ви можете купити їх в магазині. Переконайтеся, що засіб не містить сульфатів, силікону і парабени. Дивіться, щоб в складі були масла; вони допоможуть зволожити волосся і зроблять їх менш пухнастими. Ось ще дещо, що ви можете придбати:
    • Зволожуючі засоби допоможуть боротися з проблемою сухості волосся.
    • Креми, що розгладжують волосся і запобігають їх кинута, зроблять волосся більш гладкими.
    • Незмивні кондиціонери для волосся продовжать впливати на волосся навіть після того, як ви вийдете з душу.
    • Глибокі кондиціонуючі маски можна використовувати кілька разів на місяць. Нанесіть засіб на вологе волосся, закрийте їх шапочкою для душу і залиште на 20 хвилин. Коли час закінчиться, промийте волосся і висушіть їх. Найкраще робити це після миття голови шампунем.
  6. 6 Спіть на подушці з шовкової або атласною наволочкою. Ці види тканини допомагають зберігати вологу у волоссі, що важливо для сяючих шовкових волосся. Ви також можете скористатися шовковою або атласною шапочкою для сну. Не спіть на подушці з бавовняної наволочкою або невеличкий, зробленої з іншого матеріалу; вони можуть сушити волосся і робити їх пухнастими. Через грубої текстури бавовни волосся можуть заплутатися, що викличе їх кинута.
    • Якщо у вас не виходить дістати шовкові або атласні наволочки, заплітають волосся в косу перед сном.

Поради

  • Не розчісуйте волосся щіткою, коли вони сухі. Розчісуйте їх гребінцем або гребенем з рідкими зубами або пальцями. Ви також можете користуватися гребінцем з м'якої щетини.
  • Періодично використовуйте бігуді, щоб створити гарні локони, не пошкодивши волосся теплом.
  • Не спіть з розпущеним волоссям.
  • Не додавайте занадто багато води, інакше волосся буде пушіться ще більше.

попередження

  • Не слід наносити на волосся занадто багато засоби, особливо якщо воно містить сульфати, силікон або парабени, інакше велика ймовірність пошкодити волосся.
  • Не укладайте волосся, використовуючи надто багато тепла. Ви можете пошкодити волосся і зробити їх пухнастими.
  • Майте на увазі, що деяким засобам і препаратам потрібен час, щоб вони почали діяти. Якщо щось не спрацювало після однократного використання, спробуйте зробити те ж ще 2-3 рази. Якщо ви все одно не бачите результату, можете переходити до іншого варіанту.