Як зробити обвуглену тканину

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Inspiring Architecture in Australia 🏡 Sustainable Architectural Solutions
Відеоролик: Inspiring Architecture in Australia 🏡 Sustainable Architectural Solutions

Зміст

Розпалити багаття за допомогою кресала і заліза не так-то просто, особливо якщо у вас мало хмизу або він вологий. Обвуглена тканину значно спрощує цю задачу. На приготування обвугленою тканини у вас піде близько 10 хвилин роботи і менше години очікування. Для цього вам знадобиться всього кілька речей, які напевно у вас вже є.

кроки

Метод 1 з 2: Як приготувати обвуглену тканину

  1. 1 Знайдіть порожню металеву коробку або банку. Багато людей використовують для цього коробку з-під м'ятних цукерок, але підійде будь-яка чиста металева коробка. Протріть коробку зсередини.
    • Для приготування великої кількості обвугленою тканини використовуйте банку з-під фарби або вівсянки. Переконайтеся, що банку на 100% виготовлена ​​з металу і що у неї немає пластмасових або гумових частин.
    • Якщо у банки немає кришки, щільно оберніть отвір алюмінієвою фольгою.
  2. 2 Пробийте отвір в кришці. Шилом або цвяхом і молотком пробийте дірку в кришці банки. Отвір має бути досить великим, щоб в нього можна було вставити кінчик ручки. Через цей отвір виходитимуть гази і гаряче повітря, не даючи банку вибухнути.
    • Якщо отвір буде занадто великим, то в банку потрапить повітря і тканину загориться. Замість того щоб обвуглитися, вона перетвориться в попіл.
    • Якщо у коробки відкидна кришка, то трохи повітря може пройти через петлю. Це не критично, але замість нового отвори краще все ж розширити вже наявне на петлі.
  3. 3 Візьміть натуральну тканину. Для цього згодиться стара чиста футболка з 100% бавовни або пара синіх джинсів. Краще використовувати білу тканину, так як на ній простіше помітити процес обвуглювання і ніяка фарба йому не завадить. Для наших цілей підійде більшість офарблюваних тканин, які не містять синтетичних матеріалів. Ось парочка варіантів:
    • Вільно сплетені тканини (легко підпалити): футболки з бавовни, марля, згорнуті ватяні диски, льон, джут і пенька.
    • Щільні тканини (довго горять): джинси, бавовняний пояс, натуральна парусина, ганчірка для миття посуду з м'якого бавовни і мікрофібри, а також прядив'яний канат.
  4. 4 Розріжте тканину на шматки. В ході обугливания тканину почне скорочуватиметься, так що 5-сантиметрові шматки тканини перетворяться в зручні шматочки обвугленою тканини. Розміри шматків необов'язково повинні бути точними, і у них можуть бути нерівні краї. Просто прикиньте на око і ножицями розрізати тканину.
    • Всі шматки повинні бути достатньо малі, щоб їх можна було рівно викласти всередині банки. Якщо їх згорнути, то вони обвугляться нерівномірно.
    • Більші шматки тканини будуть обвуглюватися довше, що дуже корисно, якщо у вас вологий хмиз. Правда, так у вас буде менше спроб розпалити хмиз.
  5. 5 Покладіть тканину в банку. Помістіть шматки тканини в банку і переконайтеся, що вони лежать рівно. Залиште в банку вільний простір або заповніть її практично доверху, але не утрамбовують тканину.
  6. 6 Поставте банку на провітрюваних джерело тепла. Від обвуглюватися тканини буде виходити неприємний і потенційно отруйний дим. Встановіть джерело тепла зовні, на невозгораемий поверхню. Якщо ви перебуваєте в приміщенні, то навколишній простір має бути вогнетривким і добре провітрюватися. Ось, що можна використовувати під час відпочинку на природі або в екстреній ситуації:
    • похідну плиту на газу, включену на самий слабкий вогонь;
    • гаряче вугілля від багаття (або в грилі);
    • свічку з жиру - приготуйте свічку з банки, залишків кулінарного жиру і палиці.
  7. 7 Зачекайте, поки не перестане йти дим. Тканина всередині банки почне частково розпадатися на газ і попіл, залишаючи після себе легковозгораемие вуглець. Якщо з отвору виходить дим і вогонь (горючий газ), то це хороший знак. Просто почекайте, поки дим не перестане йти.
    • Весь процес може зайняти від 5 до 50 хвилин, але, як правило, дим перестає йти вже через 15 хвилин. Велика банку і низька температура приведуть до більш тривалого процесу обвуглювання.
    • Тримайте банку рівно, щоб отвір знаходилося вгорі.
    • У великих банках іноді нагрівається не вся тканину. Кочергою або щипцями переверніть шматки тканини або поверніть їх в вугілля, щоб не спалювати більше газу.
  8. 8 Зачекайте, поки коробка не охолоне. Приберіть коробку з вогню або вугілля. Поставте її на вогнетривку поверхню. Зачекайте, поки коробка не охолоне достатньо, щоб до неї можна було доторкнутися.
    • Щоб в банку не проникав свіжий кисень, вставте в отвір цвях або інший предмет. Обвуглена тканину зараз знаходиться в розпеченому стані і може раптово спалахнути, якщо в банку потрапить достатньо кисню.
  9. 9 Перевірте тканину. В результаті у вас повинен залишитися повністю чорне вугілля, на якому буде помітний візерунок з волокон. Вугілля не розпадеться, навіть якщо ви перенесете його в інше місце. Відокремте шматки один від одного, помістіть їх у водонепроникний пакет і зберігайте до наступного походу або на всякий випадок.
    • Якщо шматки тканини почорніли в повному обсязі, поверніть їх в коробку і знову підігрійте. Перш ніж зняти коробку з вогню, переконайтеся, що з неї більше не йде дим.
    • Якщо ви доторкнетеся до тканини і вона розсиплеться, значить, банку занадто довго пробула у вогню. Візьміть нову тканину і спробуйте знову.

Метод 2 з 2: Як використовувати обвуглену тканину

  1. 1 Зберіть дрова, хмиз і труть. За допомогою однієї лише обвугленою тканини розпалити дрова не вдасться. Для розпалювання багаття вам знадобиться труть (суха трава, обрізки кори або газета), хмиз (прути і невеликі гілки) і, звичайно ж, самі дрова. Обвуглена тканину спрощує процес розпалу й займання губки.
    • Обвуглена тканину найбільш корисна при вологій погоді, коли труть важче розпалити.
  2. 2 розведіть вогонь. Знайдіть поглиблення для багаття або велику ділянку, очищений від рослинності. Чи не розпалюйте багаття на ділянці з великою кількістю висячих гілок.Складіть хмиз, а зверху покладіть дрова так, щоб залишилося достатньо місця для кисню. Ось парочка простих методів:
    • Для приготування їжі: спорудити вертикальний вігвам з хмизу, а над ним - ще більший вігвам з дров.
    • Для тривалого горіння вогнища: складіть хмиз хрест-навхрест і таким же чином покладіть дрова.
  3. 3 Покладіть тканину на труть. Покладіть шматок обвугленою тканини на гірку з губки. Приготуйтеся взяти труть і засунути його під хмиз, коли той загориться.
  4. 4 Запаліть обвуглену тканину. Тканина можна запалити за допомогою кресала і шматка заліза або іншим ручним пристроєм, що дає іскру (включаючи порожню запальничку). Коли на тканину потрапить іскра і утворює сяючу червону лінію, то тканина повинна спалахнути. Ось, як потрібно направляти іскру:
    • Тримайте кресало прямо над тканиною, під кутом вниз. Проведіть залізом по кресалу, щоб іскра потрапила на тканину.
    • або тримайте тканину у гострого краю кресала, після чого проведіть по ньому залізом.
  5. 5 Розповсюдьте вогонь. Подуйте на розпечену обвуглену тканину, щоб поширити жар. Візьміть труть і акуратно покладіть його на тканину, поки він не почне світитися.
  6. 6 Засуньте труть під хмиз. Як тільки труть загориться, засуньте його і обвуглену тканину під хмиз. Вогонь повинен перейти на хмиз, а потім і на самі дрова.

Поради

  • Обвуглену тканину можна підпалити запальничкою або сірником, як, втім, і сам труть. Необхідність в цьому може виникнути в тому випадку, якщо труть намок.

попередження

  • Ніколи не використовуйте синтетичні тканини, на зразок поліестеру. Він не тільки виділяє отруйний дим, а й плавиться при горінні.
  • Не відкривайте коробку, поки та не охолоне. В іншому випадку ви ризикуєте не тільки обпекти руку, але і запалити обвуглену тканину напливом кисню.

Що вам знадобиться

  • Металева банка або коробка (з кришкою або алюмінієвою фольгою)
  • 100% натуральна тканина, бажано біла і випраний (Прочитайте вказівки по догляду за тканиною)
  • Джерело тепла (похідна піч, гаряче вугілля або вогонь)
  • Молоток і цвях або шило