Як зробити світлове обладнання в домашніх умовах

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
БИОГАЗОВАЯ УСТАНОВКА СВОИМИ РУКАМИ // БИОГАЗ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ //
Відеоролик: БИОГАЗОВАЯ УСТАНОВКА СВОИМИ РУКАМИ // БИОГАЗ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ //

Зміст

Якщо ви тільки ступили на шлях фотографа і хочете створити просту домашню студію або вже досвідчений професіонал, який хоче трохи заощадити, вам необов'язково витрачати десятки тисяч рублів на дороге устаткування, яке можна зробити своїми руками. Звичайний комплект освітлювального обладнання включає схему з трьома джерелами світла, лайтбокси, відбивачі і софтбокси, які можна зробити самостійно і замінити найпростішими побутовими приладами. Терпіння і обдуманість допоможуть вам створити власне освітлювальне обладнання з мінімальними витратами!

кроки

Метод 1 з 3: Бюджетний варіант студійного освітлення

  1. 1 Використовуйте торшер і настільні лампи, щоб створити схему з трьома джерелами світла. Три джерела світла є стандартну схему освітлення, яка використовується всіма професіоналами. Одне джерело світла розміщується позаду і вище об'єкта зйомки, а ще два - з протилежних сторін від камери. Для схеми з трьома джерелами світла можна використовувати дві настільні лампи і торшер зі світлодіодними або люмінесцентними лампами.
    • Світло позаду об'єкта називається підсвічуванням.Основне джерело світла збоку від камери називається малює світлом, а з протилежного боку розташовується світло, що заповнює.
    • Розмістіть торшер позаду і трохи вище об'єкта зйомки, щоб вийшов із заднім світло. Як малює і світла, що заповнює використовуйте настільні лампи, які потрібно розташувати попереду об'єкта з двох сторін від камери. Для світла, що малює використовуйте найпотужнішу або яскраву лампу.
  2. 2 Розмістіть студію поруч з вікном, щоб замінити який малює або світло, що заповнює. У схемі з трьох джерел світла малює світло є головним джерелом, який висвітлює об'єкт зйомки. Світло, що заповнює розташовується з протилежного боку і покликаний пом'якшити тіні. Якщо студія розташовуватиметься біля вікна, можна буде обійтися без одного додаткового джерела. Використовуйте світло з вікна в якості заповнює або малює залежно від яскравості природного освітлення в порівнянні зі світлом лампи.

    Порада: світло з вікна надає об'єкту зйомки природний вигляд, який іноді складно відтворити за допомогою штучного освітлення. Виберіть вікно зі східного боку для зйомки вранці і вікно з західної сторони для зйомки у вечірній час.


  3. 3 Використовуйте пенокартон як відбивачів. Якщо ви знімаєте об'єкт на столі, підкладіть під об'єкт лист білого пенокартона. Зафіксуйте пенокартон за допомогою прищіпок і нахиліть камеру над об'єктом зйомки. Пенокартон буде відбивати світло і дозволить проекспоніровать кадр з більш високою витримкою, а також отримати чистий, мінімалістичний фон для вашої композиції.
    • Замість пенокартона можна використовувати білий папір, але вона швидко рветься і псується.

Метод 2 з 3: Модифікатори світла своїми руками

  1. 1 Використовуйте водостічну воронку в якості розсіювача для спалаху. Розсіювання світла - це процес рівномірного поширення світла від зосередженого джерела. Це важливий аспект фотографії, особливо при використанні стандартної спалаху. Візьміть водостічну воронку білого кольору, щоб отримати саморобний розсіювач. Для цього просто надіньте воронку на спалах через розширюється отвір. Форма спалаху буде утримувати її на місці в процесі зйомки.
    • Якщо не вдається зафіксувати воронку, утримуйте плоску поверхню воронки приблизно на відстані 5-10 сантиметрів від голови спалаху.
  2. 2 Закріпіть парасольку на стійці, щоб отримати відбивач. Ще один спосіб пом'якшити жорсткий світло від спалаху і інших джерел світла - направити його на поверхню, що відбиває. Для простого відбивача можна використовувати чорний парасольку, всередині якого слід закріпити звичайний папір для друку. Папір повинен бути розміщений таким чином, щоб вона покривала всю поверхню. Спалах слід направити всередину парасольки у напрямку від об'єкта зйомки.
    • Світло буде заповнювати приміщення в залежності від кута, під яким розташований парасольку. Потрібно регулювати положення парасольки, щоб отримати бажану яскравість і напрям світла.

    Порада: існують насадки для штативів, за допомогою яких можна закріпити спеціальні відображають парасолі. Використовуйте таку насадку для фіксації звичайного парасольки. Нерідко стійки і штативи спочатку оснащуються спеціальним кріпленням. Шукайте такий отвір для парасольки в верхній частині держателя.


  3. 3 Використовуйте порожній пластиковий контейнер і білий папір, щоб зробити лайтбокс. Лайтбокс - це невелика коробка з відбивають сторонами, які відбивають світло у всіх напрямках, щоб отримати розсіяне світло і пом'якшити тіні. Зробіть лайтбокс своїми руками за допомогою прозорого пластикового контейнера і білого паперу. Розмістіть ящик таким чином, щоб він був звернений внутрішньою стороною до камери. Візьміть великий аркуш білого паперу і закріпіть на верхній частині контейнера за допомогою скотча. Папір повинен бути розміщений півколом без різких кутів і складок, щоб вийшов плавний нахил.
    • Помістіть об'єкт зйомки в центр лайтбоксу.Цей спосіб підходить лише для зйомки невеликих предметів.
    • Розмістіть навколо контейнера кілька джерел світла, щоб освітити його з усіх боків.
    • Іноді лайтбокс називають світловим кубом.

Метод 3 з 3: Саморобний софтбокс

  1. 1 Виміряйте боку джерела світла, щоб визначити розміри підстави. Софтбокс послаблює жорсткий яскраве світло, щоб отримати більш рівномірні тіні і світлові плями. Спочатку слід виміряти висоту, ширину і глибину джерела світла, щоб визначити розміри підстави. Якщо ви використовуєте лампу з фіксатором, то виміряйте горизонтальну головку на стійці, до якої буде кріпитися софтбокс.
    • Розміри граней джерела світла визначають величину підстави панелей вашого софтбокса.
  2. 2 Виріжте чотири панелі з великих листів картону з допомогою канцелярського ножа. Відрізуйте всі сторони панелей під кутом від центру аркуша картону, щоб отримати чотири рівнобедрені трапеції. Менша сторона кожної панелі повинна бути на 13 міліметрів більше горизонтальної головки штатива. Найбільша сторона панелі повинна бути 40-60 сантиметрів в залежності від розмірів джерела світла.
    • Для великого джерела світла зробіть панелі більшого розміру.
    • Використовуйте оброблений край картону в якості найбільшої базової лінії. Таким чином отвір буде максимально рівним, що спростить процес кріплення.
    • Розмістіть всі елементи в формі квадрата на плоскій поверхні найбільшим підставою від центру. Якщо зовнішні краї розташовані врівень, то розмір панелей витриманий правильно.
  3. 3 Обведіть панелі поверх листа алюмінієвої фольги і виріжте по контуру. Помістіть панель на лист алюмінієвої фольги, щоб фольга виходила за межі панелі з усіх чотирьох сторін. Обведіть панель маркером, щоб перенести контур на фольгу. Акуратно виріжте по контуру ножицями.
    • Повторіть дії для всіх чотирьох панелей.
    • Також можна використовувати панелі як лінійки і вирізати фольгу канцелярським ножем, якщо ви не хочете обводити контури.
  4. 4 Приклейте листи фольги до картонним панелям за допомогою клейового олівця. Покрийте панель клеєм. Поки клей не висох, акуратно розташуйте фольгу поверх панелі і розгладьте долонею. Працюйте акуратно, щоб краї фольги не виходили за межі картонній панелі.
    • Фольга повинна бути звернена блискучою стороною вгору!
    • Оклейте панелі фольгою по черзі, щоб клей не висох перш, ніж ви докладете фольгу.
  5. 5 З'єднайте панелі по краях за допомогою клейового пістолета. Утримуйте панель однієї кутової стороною до себе. Проведіть клейовим пістолетом уздовж кутового краю і притисніть до нього іншу панель під відповідним кутом. Переконайтеся, що фольга розташовується з внутрішнього боку панелі. Утримуйте кожну панель нерухомо 45-60 секунд, щоб клей успіх висохнути.
    • Коли склеїти всі чотири панелі, нанесіть ще один шар гарячого клею з внутрішньої сторони швів.
    • Панелі можуть трохи зрушити в процесі висихання клею, тому зараз не переживайте щодо ідеальної симетрії. Можна буде виправити дрібні недоліки, злегка зігнувши панелі в правильному напрямку, коли будете наносити додатковий шар клею в кінці.
  6. 6 Заклейте проклеєні краю скотчем. Наклейте довгі смуги скотча вздовж зовнішніх кордонів. Скотч дозволить зміцнити конструкцію і запобігти розплавлення клею, якщо він нагріється при роботі з яскравим джерелом світла.
    • Використовуйте чорний скотч, щоб софтбокс мав більш професійний вид.
    • Якщо ви не використовуєте лампу з фіксатором протягом тривалого часу, то можна не хвилюватися про расплавлении клею.
  7. 7 Виріжте чотири картонних прямокутника меншого розміру, щоб зробити насадку для джерела світла. Для фіксації буде використовуватися стрічка-липучка. Розміри прямокутників залежать від розмірів джерела світла. Виріжте чотири сторони майбутньої насадки з картону.
    • При використанні лампи з фіксатором співвідносите боку насадки з краями стійки.
  8. 8 Приклейте прямокутники до меншого отвору конструкції за допомогою гарячого клею. Чотири елементи потрібно приклеїти гарячим клеєм, щоб вийшла зовнішня насадка. Використовуйте клей в достатній кількості і почекайте 20-30 хвилин після кожного нанесення, щоб він встиг висохнути. Зміцніть шви з зовнішнього боку скотчем.
  9. 9 Розмістіть стрічку-липучку всередині насадки і по периметру джерела світла. Готовий софтбокс буде кріпитися до джерела світла саме за допомогою стрічки-липучки, тому розташуйте її по периметру з внутрішньої сторони насадки і на джерелі світла. Підніміть джерело світла, щоб перевірити фіксацію.

    Порада: якщо стрічки-липучки недостатньо для фіксації вашого софтбокса, закріпіть насадку зовні за допомогою гумки.


  10. 10 Виміряйте великий отвір в сторону софтбокса і виріжте білу шторку для душу за розміром. Виміряйте всі чотири сторони за допомогою рулетки. Перенесіть вимірювання на чисту білу поліетиленову шторку для душу з запасом 2,5 сантиметра з кожного боку. Ножицями акуратно виріжте прямокутник по контуру.
    • Використовуйте шторку з білого поліетилену. З іншими матеріалами і квітами ваш софтбокс перетвориться на звичайний торшер.
  11. 11 Виріжте і приклейте кромку шириною 5 сантиметрів з кожного краю широкого отвори вашого софтбокса. Використовуйте раніше отримані вимірювання, щоб вирізати смуги кромки з картону шириною 5 сантиметрів, а довжина кожної смуги повинна відповідати довжині кожної сторони. Приклейте все смуги перпендикулярно краях софтбокса, щоб виходила кромка.
  12. 12 Проклейте краю прямокутника з шторки скотчем і закріпіть канцелярськими затискачами. Скотч слід приклеїти по всій довжині вздовж кожного краю шторки, щоб краю не рвалися з часом. Прикладіть шторку до софтбокса і закріпіть до крайки канцелярськими затискачами. Шторку потрібно співвіднести з краями софтбокса.

Що вам знадобиться

Бюджетний варіант студійного освітлення

  • пенокартон
  • прищіпки
  • торшер
  • Настільні лампи

Модифікатори світла своїми руками

  • водостічна воронка
  • прозорий контейнер
  • папір
  • парасолька

саморобний софтбокс

  • рулетка
  • Ножиці
  • канцелярський ніж
  • маркер
  • скотч
  • клейовий олівець
  • клейовий пістолет
  • клейові стрижні
  • картон
  • Алюмінієва фольга
  • Стрічка-липучка
  • Шторка для душа
  • канцелярські затискачі