Як зняти вінілові наклейки зі скла автомобіля

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Як правильно зняти наліпки з автівки
Відеоролик: Як правильно зняти наліпки з автівки

Зміст

Вінілові наклейки спеціально призначені для наклеювання на скло і продумані таким чином, щоб довго на ньому триматися. На жаль саме це робить процес їх подальшого видалення довгим і трудомістким. Якщо видаляти наклейку занадто агресивно, це може привести до пошкодження скла. Правильні методи і відповідні інструменти допоможуть видалити наклейку і всі залишки клею, не пошкодивши скло автомобіля.

кроки

Частина 1 з 2: Зіскобліть наклейку

  1. 1 Нагрійте її феном. Висока температура послаблює клей, що робить процес видалення більш легким.Використовуйте найвищий температурний режим фена. Тримайте його розтруб безпосередньо над наклейкою, поки її краю не почнуть морщитися.
    • Також відмінно підійде теплової пістолет (будівельний фен). Він зазвичай використовується, щоб скоротити час висихання клею і продається в будь-якому будівельному магазині. Цей інструмент має більш високу робочу температуру, ніж фен, і, отже, краще підходить для великих або особливо впертих наклейок.
  2. 2 Використовуйте лезо з пластика. У більшості магазинів, які спеціалізуються на облаштуванні будинку, можна знайти пластикові леза для видалення наклейок та інших предметів на клейовий підкладці з плоскої поверхні. Застосування пластикового леза скорочує ризик пошкодження скла.
    • Повільно заведіть лезо під край і поступово видаляйте з поверхні скла наклейку разом з клейовою основою. Намагайтеся тримати ніж максимально паралельно поверхні, щоб зменшити ризик пошкодження скла.
    • Зверніть увагу на інструмент "Li'l Chizler", який спеціально розроблений для видалення шару, що клеїть з поверхні скла.
    • У вас з'явиться можливість зняти наклейку, як тільки її край досить підніметься. Старі наклейки швидше за все будуть відриватися маленькими шматками і їх зазвичай складніше видалити.
  3. 3 Використовуйте пластикову карту в якості інструменту. Використовуйте кредитну карту або пропуск в бібліотеку, якщо у вас немає пластикового леза. Позбавтеся від клейового шару, утримуючи карту паралельно склу та повільно проштовхуючи її під наклейку.
  4. 4 Використовуйте лезо бритви. Лезо бритви є найефективнішим інструментом для видалення клейової основи, але при цьому ймовірність пошкодження скла зростає. Саме тому лезо бритви необхідно використовувати тільки в крайньому випадку, коли застосування пластикового скребка не виправдає себе. Тримайте лезо під мінімальним кутом нахилу до скла і зрізайте наклейку невеликими шматочками.
    • Чи не перевертайте лезо іншою стороною, якщо воно затупилося або вже не допомагає, краще візьміть нове.

Частина 2 з 2: Видаліть залишки клею

  1. 1 Обприсніть для видалення залишків клейового шару. Ймовірно, що на поверхні залишаться сліди клею, незалежно від того зрізали ви наклейку, або соскреблі її. Засіб для видалення залишків клейового шару є хімічною речовиною, яке представлене у вигляді спрею і розроблено спеціально для руйнування клеїть речовини. Його можна купити в будь-якому господарському магазині. Також цілком підійде очисник скла на основі цитрусових.
    • Нанесіть хімікати на залишки клею і почекайте п'ять хвилин; потім спробуйте витерти клей паперовим рушником.
    • Обидва види запропонованих засобів нетоксичні, але все ж необхідно уникати прямого контакту зі шкірою.
  2. 2 Використовуйте насадку на дриль для видалення скотча / клейових смуг. Можна інвестувати гроші в придбання насадки для видалення клейових смуг, якщо ви маєте справу з великою наклейкою або у вас виникли труднощі з видаленням залишків клею. Це однорідне гумове колесо можна закріпити в будь-який дрилі і використовувати для видалення клею. Таку насадку можна знайти в будівельному магазині за ціною приблизно 1200 рублів.
  3. 3 Протріть ганчіркою. Видаліть всі хімічні речовини або залишки наклейки з допомогою тканини без ворсу. Обережно протріть оброблювану поверхню, щоб видалити рідину і не залишити розлучень.