Як впоратися з неприємним запахом від менструації

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 23 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Sablina: Гигиена во время месячных | Интимная гигиена девушек
Відеоролик: Sablina: Гигиена во время месячных | Интимная гигиена девушек

Зміст

Будь-не найприємніший запах тіла може виявитися справжньою проблемою в тому випадку, якщо вам потрібно перебувати серед інших людей. Менструальний запах може бути особливо настирливим і викликати почуття незручності - багато жінок стикаються з такою проблемою. У деяких випадках менструальний запах нормальний (він має легкий запах заліза), в інших випадках він може бути не дуже приємним, особливо при порушенні pH-балансу і бактеріального середовища піхви. Вибирайте правильні гігієнічні засоби при менструації, підтримуйте особисту гігієну і заздалегідь готуйтеся до менструації - все це допоможе вам зменшити неприємний запах.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір гігієнічних засобів

  1. 1 Користуйтеся менструальної чашею (капою). Якщо ви звикли користуватися тампонами або прокладками, вам буде потрібно якийсь час, щоб звикнути до менструальної чаші, але це варто того. При використанні чаш менструальний запах менше, ніж при використанні тампонів і прокладок. Менструальні чаші можна придбати в аптеках або в інтернет-магазинах. Вони не тільки зменшують неприємний запах при менструації, а й економлять гроші, до того ж вони більш екологічні, ніж тампони і прокладки.
    • Якщо у вас встановлена ​​внутрішньоматкова спіраль (ВМС), треба запитати у гінеколога, чи можете ви користуватися менструальної чашею, оскільки через чаші ВМС може зміщуватися.
    • Міняйте менструальную чашу кожні дванадцять годин або всякий раз, коли відчуваєте, що вона починає протікати.
  2. 2 Частіше міняйте прокладку або тампон. Причиною неприємного запаху при менструації є зростання бактерій і патогенів, коли кров застоюється занадто довго. Міняйте тампони або прокладки кожні 4-6 годин, щоб уникнути застою крові. У перші дні менструацій вам може знадобитися близько 8-10 тампонів або прокладок, а в останні дні - лише 1-2.
  3. 3 Не використовуйте ароматизовані тампони і прокладки. Хімічні речовини в покупних тампонах і прокладках можуть порушити рівень pH, а це призводить до дисбалансу між "хорошими" і "поганими" бактеріями, що є основною причиною неприємного запаху. Ароматизовані гігієнічні засоби також можуть підвищувати ризик вагінальних інфекцій. Сьогодні в магазинах можна знайти безліч продуктів без запаху. Деякі такі засоби гігієни, наприклад, багаторазові прокладки з бавовни, не містять шкідливих хімічних речовин, які часто містяться в звичайних прокладках і тампони. Втім, існують і одноразові прокладки і тампони, які не містять подібних шкідливих речовин.

Метод 2 з 3: Особиста гігієна

  1. 1 Приймайте душ щодня. Постарайтеся не використовувати ароматизоване або жорстке мило, оскільки воно може викликати роздратування. Щоб очистити інтимну область і піхву, користуйтеся м'яким милом. Завдяки цьому ви зменшите потовиділення в цій області, яке також може викликати неприємний менструальний запах. Можливо, вам доведеться приймати душ більше одного разу в день, особливо в перші дні менструацій.
  2. 2 Не робіть спринцювання. Спринцювання порушує природний бактеріальний баланс піхви. Воно може призводити до різних проблем зі здоров'ям, включаючи грибкові інфекції, запальні захворювання органів таза, а також проблеми під час вагітності. Звичайного душа і своєчасної зміни прокладок, тампонів або спустошення менструальної чаші має бути досить для зменшення неприємного запаху.
  3. 3 Не використовуйте ароматизовані продукти. Ароматизовані предмети особистої гігієни можуть викликати роздратування піхви і привести до бактеріального дисбалансу. Це відноситься не тільки до жіночих гігієнічних серветок, а й до дезодорантам. Всі ці кошти можуть знижувати природну захист піхви від інфекцій. Оскільки саме бактерії є причиною неприємного запаху, важливо уникати використання подібних засобів. Якщо ви все ж хочете використовувати парфумерне засіб, наносите його тільки на шию або зап'ястя.
  4. 4 Якщо неприємний запах супроводжується незвичайними виділеннями (зеленими або сірими), зверніться до лікаря. Наявність неприємного запаху, який присутній постійно або відрізняється від звичного, а також незвичайні виділення, можуть вказувати на ІПСШ або деякі інші інфекції. Такі випадки потребують медичного уваги. Майте на увазі, що вагінальні виділення мають запах - це нормально. Як правило, необхідно звернутися до лікаря, якщо виділення мають рибний запах або запах, що відрізняється від нормального.

Метод 3 з 3: Підготовка до майбутньої менструації

  1. 1 Носіть з собою запасну пару нижньої білизни. Ми всі сподіваємося, що готові до будь-яких надзвичайних ситуацій, але часто забуваємо, що навіть найкращі гігієнічні засоби можуть протікати і бруднити нижню білизну і одяг. Саме тому було б корисно брати з собою запасну пару трусиків і брюк, особливо це може бути корисним в перші дні менструацій.
  2. 2 Носіть бавовняну нижню білизну. Щоб інтимна зона і піхву краще дихали, носите нижню білизну з бавовни. Завдяки цьому під час місячних ця область буде залишатися сухою. Синтетичні матеріали затримують вологу і призводять до зростання бактерій.
  3. 3 Носіть просторий одяг. Це дозволить вашому піхві дихати, а крім цього зменшить потовиділення в цій області. Простора одяг також буде більш зручною - це особливо важливо, якщо у вас бувають менструальні болі. Наприклад, щоб інтимні зони могли краще дихати, ви можете носити сукні, спідниці або вільні шорти або штани, а не обтягуючі джинси або штани.
  4. 4 Слідкуйте за харчуванням. Деякі продукти, наприклад, часник, брокколі або блакитний сир, можуть посилювати вагінальний запах. І хоча вони не посилюють неприємний запах безпосередньо при менструаціях, такі продукти все ж не рекомендується вживати, якщо ви намагаєтеся боротися з неприємним запахом. Постарайтеся уникати перерахованих вище продуктів і всіх тих продуктів, які, як вам здається, можуть негативно впливати на запах під час менструації.

Поради

  • Носіть з собою сумочку для місячних: запасні прокладки / тампони / чаші, змінну пару білизни, пластикові пакети для використаних засобів гігієни та інші речі, які вам можуть знадобитися.
  • Якщо ви ввели тампон і переживаєте про те, чи не протече він, використовуйте в додаток тонку щоденну прокладку.
  • Носіть в сумочці запасну пару нижньої білизни.
  • Не використовуйте агресивне мило або мило з яскраво вираженим запахом для миття інтимних зон.

попередження

  • Якщо ви помітили, що менструальний запах став занадто сильним чи змінився, зверніться до лікаря. Перераховані вище методи підходять тільки для ситуацій, коли все в нормі, і у вас немає ніяких проблем, що вимагають уваги лікаря.
  • Якщо ви помітили зміни в менструальному циклі, вам також слід звернутися до лікаря.