Як стати туристичним гідом

Автор: Virginia Floyd
Дата Створення: 14 Серпень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как стать турагентом? | Профессия менеджер по туризму
Відеоролик: Как стать турагентом? | Профессия менеджер по туризму

Зміст

Робота екскурсоводом може стати відмінним кар'єрним варіантом для людей, які люблять подорожувати, перебувати в центрі натовпу і є справжніми майстрами багатозадачності. Якщо ви один з таких людей, прямо зараз починайте пошуки вакансій онлайн і в вашому місті. Ви можете підвищити свої шанси на таку роботу, отримавши професійну атестацію або ступінь в цій галузі. І як тільки ви знайдете роботу, будьте готові зіткнутися з труднощами цій веселій і унікальною, але іноді напруженої посади.

кроки

Метод 1 з 3: Шукайте можливості

  1. 1 Перегляньте всі онлайн-вакансії і пропозиції роботи. Гіди працюють в парках, історичних будівлях, туристичних компаніях, круїзних лайнерах і в багатьох інших місцях. Подумайте, де б вам найбільше подобалося працювати, і звузьте свій пошук відповідно до даних критеріями.
    • Щоб почати пошук, в своєму улюбленому пошуковому ресурсі введіть щось на зразок «робота гідом на круїзному лайнері на Карибські острови». Потім ви можете переглянути вакансії на посаду путівника в різних компаніях, з різними вимогами і зарплатою.
  2. 2 Щоб зрозуміти, які тури вам можуть сподобатися, перевірте їх на собі. Відвідайте кілька турів, щоб визначитися з конкретним місцем роботи. Відвідайте музеї та історичні будівлі в своєму місті, а також забронюйте автобусний тур по визначних пам'ятках. Запишіть все «за» і «проти» різних видів роботи екскурсовода.
    • Можливо, вам доведеться розтягнути відвідування турів, так як вони можуть бути занадто дорогими. Плануйте один тур кожні два тижні або близько того. Поки ви шукаєте роботу, відвідуйте тури замість кафе та інших веселих заходів.
    • Можете також запросити друзів і родичів поїхати в тур разом з вами. Вони зможуть поділитися своєю думкою з приводу того, що їм сподобалося, а що ні, і таким чином це допоможе вам стати кращим гідом, коли ви знайдете роботу.
  3. 3 Робіть нотатки, щоб записувати свої думки про різні турах. Коли ви відправляєтеся в тур, не забудьте взяти блокнот, щоб відстежувати свої думки про свій досвід в цій сфері. Пізніше, коли ви будете зважувати і порівнювати різні пропозиції роботи, ви зможете повернутися до цих записів. Дані записи можуть також допомогти вам розвинути свій особистий стиль гіда.
  4. 4 Перевірте сайти асоціацій екскурсоводів. У багатьох містах, країнах і регіонах є професійні організації гідів. Ці організації допомагають гідам просувати свою кар'єру і просувати саму роботу екскурсовода як позитивний аспект міжнародного туризму. Вони можуть допомогти вам знайти освітні можливості, а також вказати напрямок до роботи.
    • Більш детальну інформацію, а також список даних асоціацій по всьому світу можна знайти на сайті http://www.beabetterguide.com/tour-guide-associations/ (англійською мовою). Також відвідайте ресурс http://www.agipe.ru/.
  5. 5 Відвідайте місцеве туристичне агентство, щоб отримати брошури. З метою реклами туристичні агентства можуть співпрацювати з місцевими туристичними компаніями. Візьміть брошури, які вони пропонують в офісі, і запитайте, які компанії вони рекомендують своїм клієнтам найчастіше. Зв'яжіться з кращими компаніями, використовуючи знайдену в брошурі інформацію, і дізнайтеся про відкриті вакансії.
    • Майте на увазі, що деякі туристичні агенти можуть сказати вам, що вони віддають перевагу певній компанії, якщо вони знаходяться з ними в партнерстві, навіть якщо вони знають, що у компанії є деякі проблеми. Тому обов'язково проведіть власне дослідження про компанії, зайшовши на офіційний сайт або відвідавши офіси компанії.
  6. 6 Зв'яжіться з великими туристичними компаніями в вашому регіоні. Туристичні компанії можуть знаходитися навіть неподалік від вашого будинку, особливо якщо ви живете в великому місті. Зв'яжіться з ними по електронній пошті або зателефонуйте і дізнайтеся, чи є у них вільні вакансії. Подібні місцеві можливості можуть стати відмінним початком для вашої кар'єри гіда.
    • Ви також можете подивитися онлайн, чи є у компанії відкриті вакансії, так як більшість компаній вказують подібну інформацію на своїх сайтах.
    • Якщо ви сподіваєтеся стати гідом, щоб подорожувати, то дані можливості для вас не варіант. Пам'ятайте, що виконання роботи на місцевому рівні може допомогти вам поліпшити своє резюме і отримати досвід, перебуваючи в своїй зоні комфорту. Працюючи на місцевому рівні, ви завжди можете продовжувати пошуки роботи, орієнтованої на подорожі!

Метод 2 з 3: Улаштуйтеся на роботу

  1. 1 Здайте всі необхідні іспити. У багатьох містах і країнах потрібно, щоб гіди здали певні іспити, перш ніж вони зможуть вести групу. Деякі туристичні компанії вимагають здавати цей іспит, перш ніж ви навіть подасте заявку на вакансію. Почитайте в інтернеті, чи потрібно в вашому місті складати кваліфікаційний іспит, і потім заплатите потрібну суму, щоб зареєструватися на тест.
    • Ви також можете почитати в інтернеті подробиці про тест, навчальних посібниках та іншу інформацію про реєстрацію. Щоб знайти все, що вам потрібно для підготовки і складання іспиту, введіть щось на зразок «Професійний кваліфікаційний іспит для екскурсоводів в Краснодарі».
    • Серйозно поставтеся до іспиту. Якщо ви його провалите, вам доведеться знову платити за реєстрацію!
  2. 2 Пройдіть тренінг, щоб отримати досвід і завести корисні знайомства. Професійні асоціації гідів пропонують заняття для підвищення професійного рівня екскурсоводів. На таких лекціях навчають публічних промовах, термінології туризму та туристичної індустрії, лідерства та командної роботи, а також іншим навичкам, цінних для екскурсоводів. Дані закладу також видають сертифікати після закінчення їх програми.
    • Переконайтеся, що ви зареєструвалися на заняття, призначені для гідів, а не тур-менеджерів. Менеджери відповідають за логістику і управління, тоді як гіди ведуть групу і розповідають про місця, які вони відвідують.
    • Дані програми відмінно підходять для знайомства з людьми в цій сфері. Зокрема, ваші вчителі можуть привести вас до людей, яким потрібні хороші гіди.
  3. 3 Відвідуйте заняття у відповідній області, щоб розширити свої знання. Якщо ви живете неподалік від місцевого університету або коледжу, перегляньте список занять. Якщо там є курси з лінгвістики, керівництву, гостинності та / або туризму, то обов'язково записуйтеся. Дані курси поліпшать ваше резюме, а також підвищать шанси отримати роботу гіда.
    • Переконайтеся, що у вас є гроші і час, які потрібно присвятити занять. Якщо в даний час ви працюєте повний робочий день, подумайте про відвідування вечірніх класів.
  4. 4 Постарайтеся отримати ступінь по гостинності або туризму, якщо можете собі це дозволити. Дана ступінь не гарантує вам роботу гіда, але вона покаже вашим потенційним роботодавцям, що у вас присутні основні навички для роботи в цій сфері. Якщо в даний момент ви студент коледжу або університету і знаєте напевно, що хочете бути гідом, то це може бути для вас відмінним варіантом отримати ступінь.
  5. 5 Ви можете подати заявку на вакансію онлайн або особисто. Як тільки ви виберете декілька компаній, в яких хотіли б працювати, заповніть їх заявки в онлайн-режимі або особисто. Вам потрібно буде вказати свою контактну інформацію, трудову біографію / стаж, надати кілька хороших рекомендацій і резюме.
    • Більшість шанованих компаній проведуть перевірку вашої біографії перед тим, як найняти вас.
    • Якщо ваша заявка сподобається, більшість компаній зв'яжуться з вами протягом одного-двох наступних інтерв'ю, перш ніж наймати вас.
  6. 6 Будьте готові відповідати на індивідуальні питання. Туристичні компанії захочуть, щоб ви довели, що готові працювати гідом. Їх питання можуть бути спроектовані таким чином, щоб перевірити, як ви будете справлятися з критичними ситуаціями, щоб його функції відповідають вашим ваша особистість для керівництва, і щоб переконатися, що вам подобається сама робота.
    • Подібними питаннями можуть бути наступні: «Що ви будете робити, якщо автобус поламається?», Або «Що вам найбільше подобається в роботі гіда в нашій компанії?».
  7. 7 Погоджуйтеся на краще отримане вами пропозицію роботи. Якщо вам пощастить і ви отримаєте безліч пропозицій, то складіть список всіх «за» і «проти» кожного з них. При цьому врахуйте розташування, графік роботи і зарплату. Вирішіть, яка з пропозицій надає кращий баланс між веселощами і фінансової практичністю, і погоджуйтеся!

Метод 3 з 3: справлятися з труднощами

  1. 1 Прийміть той факт, що ви завжди будете працювати з людьми. Робота гідом на увазі, що вам потрібно бути душею компанії. Будьте готові постійно відповідати на питання, знаходити підхід до складних особистостям і водити людей по цікавих місцях і локаціях. Кожен раз, коли ви на роботі, вам потрібно бути веселим і оптимістичним.
    • Можливо, вам захочеться розпланувати свій час у вихідні, щоб збалансувати свій робочий графік.
  2. 2 Щоб бути хорошим гідом, вам потрібно поглинати і запам'ятовувати багато інформації. Ваша основна задача - розповідати людям цікаві факти про місця, які ви відвідуєте. Приділіть час вивченню цих місць. Добудьте інформацію від своєї компанії, з місцевої бібліотеки та інтернету, щоб розширити свої знання.
    • Учасники будуть задавати вам запитання, які можуть бути злегка не по темі, а знання відповідей на такі питання вразить вашу публіку і зробить вас кращим гідом.
    • Якщо ви не знаєте відповідь на питання, так і скажіть. Скажіть аудиторії, що не впевнені у відповіді, але дуже хотіли б його впізнати, і тому при першій же можливості займетеся пошуками даної відповіді.
  3. 3 Дійте швидко, коли щось іде не за планом. Коли ви координуєте людей, плани поїздок і відвідування місць, існує безліч можливостей непередбачених ситуацій! Не панікуйте, якщо хтось захворіє, зламається автобус або раптово весь парк закриють на весь день. Думати наперед і вирішувати проблеми, як тільки вони з'являються, і є ваша робота.
    • Ви завжди можете зв'язатися зі своєю компанією для допомоги в таких ситуаціях, але не потрібно гарячкувати. Коли ви на виїзді в турі, ви є лідером групи, тому люди будуть чекати саме ваших вказівок і інструкцій в тій чи іншій ситуації.
  4. 4 Будьте готові працювати фрілансером. Одним з найбільш складних аспектів в роботі гіда є те, що вас зазвичай наймають в якості тимчасового працівника. Якщо ви живете в країні, яка надає медичну страховку через роботодавців, вам може знадобитися самостійно узгодити отримання приватного страхування. Ви також повинні будете нести відповідальність за збереження трудових і податкових звітів.
  5. 5 Коли ви ведете групу, ви повинні ставити свої потреби на останнє місце. Пам'ятайте, що ці люди у відпустці, а ви на роботі. Робіть все, що потрібно, щоб група була щаслива і в безпеці. Коли ви на роботі, будьте максимально зосереджені на своїх людей.
    • Це може виявитися досить складним, особливо якщо ви проводите тур в красивих місцях, де люди зазвичай розслаблюються, але ви повинні залишатися сильним! За цю роботу ви отримуєте зарплату.
  6. 6 Ви повинні розуміти фізичні вимоги до цієї роботи. Будучи екскурсоводом, ви повинні більшу частину часу проводити на ногах. Вам потрібно бути фізично здоровим і підготовленим, щоб не відставати від ритму цієї роботи.
  7. 7 Ви повинні бути справжнім оповідачем, щоб робити факти цікавими вашій публіці. Розповідайте історії, щоб ваші екскурсії були рухливі і захоплюючими. Ви повинні не просто викладати список імен, дат і подій. Дайте вашої аудиторії щось захоплююче, розповідаючи короткі історії в різних місцях під час туру; при цьому кожна історія повинна мати початок, середину і захоплюючу кінцівку.
    • Крім того, обов'язково потрібно шанобливо ставитися до відвідуваного вами місця. Як вам, так і вашій групі. Ви будете нести відповідальність за дотримання правил.
    • Завжди стійте обличчям до своєї аудиторії, коли ведете екскурсію.

Поради

  • Якщо ви шукаєте роботу в країні з офіційною мовою, на якому ви не говорите, ви повинні вивчити мову, записавшись на курси або використовуючи спеціальне програмне забезпечення для вивчення мови.
  • Пройдіть курс надання першої допомоги та штучного дихання. Залежно від роботи, на якій ви зупинитеся, це може бути не обов'язково, але в якості гіда вам потрібно буде знати, що робити в надзвичайних ситуаціях. Дані навички також добре позначаться на вашому резюме.

попередження

  • Майте на увазі, що, хоча ви можете працювати в місці відпочинку, самі ви не у відпустці. Велика частина вашого часу буде витрачена на роботу.
  • Як гіду, вам, можливо, доведеться працювати багато годин поспіль. Ваша робота може бути в цікавому місці, але ви повинні бути впевнені, що зможете працювати з важким графіком.
  • Майте на увазі, що в багатьох випадках робота екскурсовода є сезонною. Це може означати, що у вас не буде постійної роботи в одному місці. Однак якщо ви не проти подорожей, ви завжди можете їздити в різні місця земної кулі на робочий сезон.